+1 yılÖncelikle artık kendini suçlamayı bırak. Onun sana diğer dünyadan bir şey deme şansı olsa sana ilk diyeceği artık kendini üzmeni bırakman olurdu.
Artık senin de bir hayatın olmalı. Sen de sevilmeli ve sevmelisin. Ancak bu şekilde bu durumdan kurtulabilirsin.
6 sene gibi uzun bir sürede geçmiş artık. Ben onu unut demiyorum. Sadece hayatın güzellikleri hak ediyorsun. Senin bir ailen ve çocukların olmalı. Ancak bu şekilde bir nebze olsun unutabilirsin. Ama, senin bu durumunu anlayacak bir erkek ile olur. Aksi halde kıskançlık triplerine girer hem seni hemde kendine mutsuz eder.
nişanlını mutlu etmek istiyorsan, senin mutlu olman lazım. Bunu sakın unutma02 Yorumla
Soran+1 yılİstek attım konuşabilir miyix
- +1 yıl
Tabii
En İyi Cevaplar
+1 yılSen belli ki çok sevmişsin biliyorum bu senin için kolay değil senin yerine ben empati yaptım ve kurup şöyle düşündüm yani ben de sevdiğimi kaybetsem ne olur du diye ama sevdiğim den daha önemlisi bir Ailemi kaybettim ve onlar da hayatta değiller aslında herşeyden önemlisi bir aile tamam sen sevdiğini yeni veya uzun zaman önce kaybetmiş de olabilirsin ama bu hayatta yaşadığın sürece var olduğun halde senin kendini bir şeylere yoğunlaşarak kendi kafanı kendin toparlayabilirsin mesella okuyorsan okulunu bitir çalışıyorsan girdiğin yere meslek edin kursa git ve öyle öyle bunların hepsinin üstesinden gelirsin zaten inanıyorum hayatına daha başka sana sahip çıkıp sana hayattı yeniden güzelleştirecek insan olacağına çünkü bu hayat senin hayatın lütfen hayatını cehenneme çevirme bu yazımı da "LÜTFEN DİKKATE AL".
03 Yorumla
Soran+1 yılİlk kez uzun yazılardan biri okudum mesleğim var çalışıyorum bana tek iyi gelen şey o merak etmeyin biraz daha iyiyim teşekkür ederim
- +1 yıl
İyi olmana sevindim umarım hep iyi mutlu olursun
- +1 yıl
Rica ederim ne demek
- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılAllah rahmet eylesin mekanı cennet olsun senin suçun yok kaza kader kabullenmelisin onun vefat ettiğini vedalasmalisin ona içini döken bir mektup yaz oku rahatlamaya çalış hayatına evlilik ask için birinden ziyade normal arkadaşlarla sosyalleseblrsn zaman gecirdikce belki ona benzeyen onun karakterinde onun tipinde yerini doldurmayacaktir ama içine sinen sevdiğin biri olursa ancak ozaman evlenebilirsin ona benzeyen biri de sart değil yeni birine hazır olduğunda hayatına al hazır değilsen sevmediğin biriyle asla evlenme derim ailenden zaman iste kendinden zaman iste bu travmayı umarım atlatirsin bu hayatta olsaydı bi sansiniz vardı ama olmayınca diyecek bisey yok maalesef :(
00 Yorumla
- Aşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı.
+1 yılKaç yaşındasın? 6 yıl önce mi evlenecektin de evlenemedin? 😱 Evlilik herhangi bir sorunun çözümü olamaz. Kendini hazır hissetmiyorsan evlenmemelisin. Hayatına eğitimine işine kariyerine odaklan. Hayatında bir şey yoksa bir şeyler yarat, evde boş oturma. O zaman ailen de bir nebze susabilir. Benim ailem de gençliğimde evlilik baskısı yapıyordu. Ama zamanla beni olduğum gibi kabul etmeyi öğrendiler.
048 Yorumla
Soran+1 yıl32 yaşındayım
Soran+1 yılMesleğim var ve Bana tek iyi gelen şey o
- +1 yıl
Anladım ben yaşını doğru sandım. Artık bu yaşta da ailenin sana karışmasını engelle. Beni avuclarina ellerine sogdiramiyorlar. Ben sizin çocuğunuzdum şimdi siz benim cocugumsunuz diyorum 😂😂
- +1 yıl
@ertekinst içindeki çocuğu besleyeceksin 😂
- +1 yıl
@ertekinst sadece bana özel 🙃
Soran+1 yıl@ertekinst sorumun altında aşk yaşıyorlar ya devam edin
Soran+1 yılKız baksana şu çocuğa
Soran+1 yıl@ertekinst bilmem
- +1 yıl
@ertekinst ben de böyle birinin sorusu altında uzun uzun sohbet etmekten hoşlanmıyorum 😇
Soran+1 yılYok rahatsız olmam ben
- +1 yıl
@ertekinst ama mesaj atılsa da herkes atardı, yetişemezdim 😂
- +1 yıl
Soran+1 yıl@scorpiongirl429 güzelim şu çocuğa bir yazsana sen konuşun tanışın bir aşk ölür bir aşk doğarmış :))
Soran+1 yıl@ertekinst yok teşekkür ederim şu güzellik sana yazsa iyi olacak
- +1 yıl
Vauv güzel söz 🤩
- +1 yıl
@ertekinst teşekkürler 😇😇
Soran+1 yıl@ertekinst yazdı mı sana
Soran+1 yıl@ertekinst he sevilin sevin sev. şin 🥰
Soran+1 yıl@ertekinst beğendiysen kaybetme bak ben nr haldeyim teşekküre gerek yok çocuğunuz olursa adını özge koymanız yeterli 😊
Soran+1 yıl@ertekinst kız evi naz evi gülüm olacak o kadar
Soran+1 yıl@ertekinst ablana yaz bakalım istek atıyorum
Soran+1 yıl@ertekinst bu çocuk sana aşık kızım nasıl oldu bilmiyorum ama seni anlatıyor sürekli al kız şu aşığı başımdan 😊
- +1 yıl
@ertekinst ya hayır siz de eklesmissiniz size mutluluklar 😂😂
- +1 yıl
Nerde Yaşıyorsun
- +1 yıl
Nerde oturuyorsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
78Cevap
+1 yılKendini kapatma. Kendini onu hatırlamak için zorlama. Kendine izin var. Unutursun gerçek unutursun. Bu hayatta başımıza neler neler geliyor. İcinde sineye çekersin. Kesinlikle insanlarla iletişim kur. Sana adım atanlara izin ver. Dene. Bir kişi için bütün hayatını onu dusunerek unutamam diyerek geciremezsin. Belki de hayatının aşkı o değildi. Belki de sadece bir alismislikti. İlgisi hoşuna gitti belki de. Aklında olayları nasıl şekillendirirsen o şekilde kurtulursun içindeki acıdan. Büyütme bazı şeyleri gözünde. Bu hayatta her şey gelip geçici. Bir insanı büyütüp gözünde hayatını mahvetme. Yapmayın abi. O da insan yeni girecek olan kişi de insan. Oldu bitti. Aklının seni mahvetmesine izin verme. Yeni birilene kapını aç. Belki de daha çok mutlu olucaksın. İcinde bulunduğun karanlıktan çık artık. Kapali bir kutu olma sosyalleş. Yeni birileriyle tanış. Daha yaşın genç. Hayatini bir insanın gidişiyle yok edemezsin. Hayat devam ediyor. Yasamak zorundasın. Secenekleri tek tek denemek zorundasın. Mutlu olmak zorundasın. Hersey senin elinde.6 sene çok fazla artık. Yeni birini al kesinlikle hayatına. Ama içinde kıvılcım oluşturmasina izin ver. Eger o heyecanı mutluluğu bulamazsan diğer seçeneklere yönel. Ama geçmişe takili kalma.
11 Yorumla
Soran+1 yılNikahımıza 13 gün Kala Öldü dünya evine değil ahiret evine girdi o öldü ama biz beraber gittik ben sevemem birini
+1 yılEvlenmen şart değil tabi
Çok yoğun ol
Farklı bir ilgi alanı belirle kendine ve onun üzerine hep kafanı yor
Çok farklı araştırmalar yap.
İlgilendigin o alanla ilgili farklı şeyler ogrenmeye çalış.
Kafan çok meşkul olsun onunla. Ki eski iliskini unuttursun sana. Onu surekli aklinda tutarsan o dusunceye bağlı kaliyorsun sonra kurtulmak daha da zorlaşıyor. En guzeli bi alanda araştırma yap. Kafanı meşgul et. Meslegin varsa onunla ilgili kendini yukseltebilecegin adimlari araştır yükselmek istemesen bile yuksel ki hayatın farklı yönde ilerlesin eski yasamina bagli kalmazsin öyle. Kendini güvende hissedersin.
Psikolog olarak esra ezmeciyi takip et çok iyi onerileri var. Kitapları falan var.
Bide psikologdan fayda alamadigini düşünüyorsan sunu söyleyim sana. Her soyledigini kendi üzerinde uygulamak istemiyorsun ondan oluyor. Psikologun dediklerini uygulasamda degisim olmiycak diye kendini inandirma. Olmasada ne kaybederim bi deneyim de ve uygula üşenme. Değişim olucak inan.01 Yorumla- +1 yıl
Önce kendini geliştir kendine önem ver. Bakımlı ol. Kendini sev. Sürekli kendinle ilgilen bakımlı ol. İyi hissettigin seyleri yap. Ama eski iliskinle ilgili seyler değil. Makyaj yap kitap oku tv izle spor yap ama naparsan yap ilk önce bakımlı ol. Bunu baskasi sen begensn diye degil. İyi hissetmek icin yap.
Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. Nasıl bir travma yaşadın bilmiyorum. Belli ki sende izi kalmış bunun. İnsan böyle travmalardan ya da boşluktan kurtulmak için zihnini başka yöne sevk etmesi gerekir yani başka iş uğraşla vakit geçirmesi gerekir.
Özellikle böyle durumlarda arkadaşlık ve sosyalleşmek çok etkilidir. Çünkü ilk aklındaki zihnindekini ilk sıradan silmek için o sıraya başka bir düşünce koyman gerekir. Bu arkadaşlarınla muhabbet ya da sosyalleşmek olabilir. Diğer bir yöntem de iş uğraş yani çalışmak.
Elbette ki hayatına yeni alacağın bir kişi de seni bu travmadan kurtarabilir yani olayları unutturabilir.
Dedim ya her ne yaşadım bilemem
114 Yorumla
Soran+1 yılOlayı anlatamıyorum ki suçluyum ben hayatımda gördüğüm en cani insanım
- +1 yıl
Sana anlat demiyorum zaten. Her ne yaşadığını sen onu sen bilirsin hatası da günahı da sevabı da sana ait biz bilemeyiz.
Sen öyle diyorsan doğrudur. Eğer hatan varsa illa ki bir beden ödeyeceksin. Vicdan insan en çok rahatsız eden bir duygudur ama insanı da yol gösterir yani mürşitidir insanın.
- +1 yıl
Zaten karşıdaki insan kalbinde ilk sırada tutmuyorsa sevmenin bir anlamı yok.
Sevgi emek ister. Kaçak köçek olmaz. Ruh olmadan beden olur mu elbette ki olmaz. Sen hayatını kalbini mühürlemişsin zaten. O kedi ancak sen isteyerek açabilirsin. Belki bir başkası da açabilir ama senin de izin vermen, bir adım atman gerekir.
Sen bu hayatı zaten kabullenmişsin. Rabbim hakkında hayırlısı nasip etsin inşallah. Herkes senin gibi aşkına, maşuk una sahip çıkmaz, ölene kadar Sadakat göstermez.
Bu dünyada olmasa da inşallah Uhranda Rabb'im sizi bir araya getirir. - +1 yıl
Bazen kabullenmek kötü bir şeydir. Sen hayatını onun için mühürlerin bu dünyada. Acına acı kat diye demiyorum ama seninle bir hayatın var. Artık o burada değil ve sen tek başına kaldın. Sana istese de faydası olmaz. Şu anda psikolojim bozulmuş vaziyette eğer sana iyi gelseydi şu anda iyi durumda olacaktın.
Senin de hakkın sevmek mi sevilmek. Yeni bir hayat kurmak. Özlem duymak hasret çekmek, buram buram sevmek.
Dün bir soruda bir kız demişti ki babam hiç saçımı okşamadı keşke olsaydı da başımı okşasaydın içimde bir uhde kal dedi.
Bu söz aslında çok manidar ve acıklı bir söz. İhsan bunu okuyunca Bu kelimenin ağırlığı altında kalıyor eziliyor sanki. O da mutluluğu sevmeyi sevmeyi hak ediyor.
Bu hayatta en güzel olan da sevmekten çok sevilmektir.
İşte bu senin yaralarını en iyi gelecek tedavidir. Bunu kendine yapmalısın. Yanlış anlama yarın bir gün başımızdaki insanlar da toprak olacak ve gidecekler ve sen yalnız kalacaksın. O zaman duyguların daha da ağır gelecek ve belki de katlanamayacaksın. Tutunacak bir dal arayacaksın yaslanacak bir dayanak. Evde sesin yankısı kaybolacak O buz gibi duvarlarda.
- +1 yıl
Bak sana bizzat yaşadığım bir olay anlatayım bunu annem de bilir abilerim de bilir yengelerim de bilir.
25 seneden fazla oldu bu olay. Bir kiracımız vardı ve evlilerdi. Bir türlü çocukları olmuyordu. Bir gün kocası gece rüyasında öldüğünü görüyor ve o heyecanla bir anda uykudan uyanıyor. Ve eşine diyor ki ben öldüğümde " hemen evleneceksin beni unutacaksın bunu yapmazsan sana hakkımı helâl etmem iki elim de yakanda olur" diyor.
Sonra işi bunu bize anlattı. Şükrü rüyasında öldüğünü görmüş gece bir anda kalkıp bana bunları söyledi. Adam kafayı yedi dedi bize.
Aradan çok değil ya bir hafta ya 10 gün. İş yerin önündeki caddede bir trafik kazası geçirdi ve vefat etti. Allah rahmet eylesin Allah nur içinde yatırsın inşallah. Tabii sonradan o yengenin evlendiğini de duyduk Bir daha da görüşemedik.
Hayat böyle acısıyla tatlısıyla bizim için.
Soran+1 yılOkudum ama en çok Beni etkileyen ateş düştüğü yeri yakar öldükten sonra kardeşi 2 sene içinde evlendi olan bana oldu annesinin bir sürü çocuğu var acısı dindi kardeşleri evlendi ateş benim içimi yaktı
- +1 yıl
Elbette ki evlat acısı kolay bir şey değil onlar için de. Ben birçok cenazeye gittim. Kefen sardım ve mezarı içine girip çoğu insanı defnettim kendi ellerimle yüzlerini açtım.
Öz halamı o an kimse olmadığı için hoca olan kadın ile beraber yıkadık. Soğuk bedeni hissettim. Ölüm kolay değil hele ki ellerinle tutuyorsan.
Soran+1 yılOnun da bedeni buz gibiydi çok üşüyordu özge çok soğuk diyordu öptüm kokladım sarıldım buz gibiydi vücudu
- +1 yıl
İnsanoğlu ölüm bile kabulleniyor. Çok üzülüyor ve çok ağlıyor ama sonra unutuyor. Allah insanı da böyle bir özellik vermiş. Eğer biz bu ağır yükün üzerimizde atamazsak ruhen ve bedenen çökeriz.
Düşünsene tüm gördüklerimizi hatırlasak yani hatıraları beynimizle ne olurdu. İnan başımızı kaldıramazdık bu yükten.
Evet onlar nasıl bir acı çekti bilmiyorum ama bir şekilde unutmuşlar ve acıyı kabullenmişler kendilerini de hafifletmişler.
Ama sen bunu yapamamışsın. En kötüsü de bu. Sen kendi kendinle baş başa kalmışsın. - +1 yıl
İnsanlar genelde ön yargılıdır. Bir ev görür uzaktan Aaaaa bacası tütüyor evde Aş pişiyor derler.
Ama aklı selim insanı da der ki acaba dert mi tütüyor.
Senin evinin bacasından tüten de dert hüzün keder.
İşte insan ne eder ise kendine eder zararı da kendi nedir.
Sen dert kuyusuna düşmüşsün. Bu derdi düşündükçe o kuyuda derinleşiyor ve dibi yaşıyorsun.
Senin bu kuyudan bu şekilde çıkman imkansız sanma ki gelsin birisi kuyunun başına seni buradan çıkaracağım. Belli olmaz tabii ki biri çıkar inşallah. Ama sen bu hüzün der kuyusundan çıkmak için kendini toparlaman gerekir. Bu düşünceden psikolojiden uzaklaşman gerekir. Yani başındaki dumanı dağıtman gerekiyor.
İşte o zaman o kuyuda derinleşmez ve kolay çıkarsın. O yüzden kendi huyunu kazma. Kendine bir şans tanı. Sevmek Kadar sevilmek de çok güzeldir. Sana kolay demiyorum Bu çok zor ama başka da çaren yok
Soran+1 yılÖyle çok üşüyorum dedi saatlerce
Bak insan bazen takılı kalır bazı anlara bazı noktalara, bunu düşüne düşüne kendini kurar durursun. Yeni bir ilişkiye başla ve bunu ilişkine yansıtma, eğer yansıtacaksan bunu o kişi ile konuş. Zamanla bu durumdan kurtulursun. Kendini kapattığın için orada kalıyorsun. Bu nasıl bir şey biliyor musun? Hani çocukken gece karanlıktan korkarız ve yorganın altına gireriz ya. Ama cesaret edip baksak aslında orada hiçbir şey yok. Aslında tamda durumun bu. Yani yeni bir ilişkiye baksan ve alışmak için yeni şeyler denesen kurtulacaksın 👍🙂
22 Yorumla- +1 yıl
Hayatına yeni ask kat evlenme cikar karsına yeni biri
- +1 yıl
@bahar_akkus4568 sanırım bunu soruyu sorana yazacaktınız :)
- Aşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılYani bir insanı bu kadar hayatının merkezi yapmaman lazım seninde özel bi hayatin var biliyorsun ve bu dünyada teksin, diğer insanlar sana sadece belirli zamana kadar eşlik ediyor. O insanda hayatina girmiş sana acisiyla tatlisiyla birseyler katmış sonra zamanı dolmuş vakti gelmiş ve ayrilmis. Senin için hayirli birisi değilmiş. Insanlar genel resmi göremedikleri için şu an güzel olan şeylerin ilerisi içinde hayirli olacağini saniyorlar. Hani dizilerde ana karaktere kiziyoruz ya manyak misin göremiyor musun gibisine - kendimizede bu açıdan bakmalıyız.
Evlenmekde ha deyince olacak bir şey değil ki. Sevmediğin biriyle evlenince zaten bu olayi unutamazsin hatta daha çok hatırlarsın sürekli kiyaslarsin ve sırf kendi bencil isteklerin için başka bir insanın hayatini heba etme. Bak ne güzel tedavide görüyormuşsun kendini hazır hissedince ve karsinada uygun biri cikinca O zaman evlen.
11 Yorumla Bı tara başka biriyle kapanmaz senin onla ilgili hesaplasman bitmemiski hala duzelememissin belli destek almana ragmen kimseyi yara bandı olarak kullanma kendinde baskasina yara bandı olma bı şekilde bu sorunu çözmek gerek kendi iç hesaplasmani ya da onunla hesabını maoatman gerekki bu konu kapansın önüne bakarsın ozaman ailenin zorlamasıyla değil kendi isteginle tanışıp evlenirsin zaten sağlıklı düşündüğün için şu an yanlış yaparsın bu şekilde başka bı doktora psikoterapist git bu iç hesaolasmalari ya da biriyle olan hesaplamaları kaoatmanin bı sürü psikolojik yolu var...
00 YorumlaAldatılma oldu sanırım o yüzden attın nişanı sorun etme 6 yıl önceki insanı hala geride bırakamamışsan bu senin problemin
Sana meditasyon öneririm içindeki şeyleri unutturabilir belki010 Yorumla
Soran+1 yılÖldü
Soran+1 yılBen kaza yaptım işte oku işte anlattırma
Soran+1 yılBen kaza yaptım sevdiğimi kaybettim 6 senedir Hayatımda kimse yok yeterli bence
Soran+1 yılBenim yüzümdendi
- +1 yıl
6 yıl oldu ve hala unutamadın mı yani tamam olabilir ama kendine bakman gerek artık oldu bitti gitti
Bende önümde arkadaşımı kaybetmiştim araba ile takla attılar çocuk 12 yaşındaydı çoktan unuttum bile sana meditasyon öneririm kendini rahat hissedeceksin kendine yeni bir yaşam hayat bul benden tavsiye
Bende engelli bir insanım iş hayatına adım atmak istiyorum ama şansım yok bana şans vermiyorlar daha doğrusu
Soran+1 yılÜzücü bir durum umarım iş hayatına atılırsın Allah şifa versin
Aşk İlişkileri konusunda 334 cevap paylaştı. Benim ablam da nişan attı. Sonra ataması geldi. Şimdi köpek gibi peşinde ablamın ama onun işi boş artık. Sende saçmalama 6 sene birini unutmamak nedir? Dünyanın sonu değil. Eğlen hayatına bak. Nişanlınla ayrılman senin hatan değil. Senelerce bununla yaşamana çok üzüldüm. Bikere en başta kendini suçlama ve kendine değer ver. Kendinle barışık ol. Evlilik bir kurtuluş yolu değildir. O zaman daha çok stres ve sorunlar çıkabilir. Bence önce kendine vakit ayırmalısın.
01 Yorumla
Soran+1 yılBiz kötü bir şey yaşamadık trafik kazası geçirdik 6 sene önce benim yüzümdendi
- Aşk İlişkileri konusunda 6,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmek sorunlarını çözmez. Aksine yeni sorunlar yaratır. Gerçekten istemediğin ve emin olmadığın biriyle evlendiğin sürece mutsuz olursun. Yorumlarda gördüm, 32 yaşındasın, bu yaşında da ailen bi zahmet sana karışmasın, çocuk değilsin. Evlenmek, evlenmemek senin bileceğin iş. Kimse bunun için sana baskı yapmamalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılUNUTAMAZSIN!!!
Başka bir insanın hayatını mahvetmeye hakkın yok, bunu yapma.
Geçmişinle hesaplaşman lazım. Bir yolunu bul ve o kişiyle otur konuş. O konuşmada kafandaki her şeyi bitirecek konuları konuş.
Sert bir konuşma olsun ve bu iş artık kafanda bitsin.
Bundan sonra için rahat bir şekilde hayatına başka insanları alabilirsin. Yeniden sevebilirsin.26 Yorumla
Soran+1 yılHayatta değil ama biz onunla her gün konuşuyoruz 😔
Soran+1 yıl6 sene önce kendi yaptığım bir kaza da onu kaybettim
Cevap sahibi+1 yılBunu öğrendiğime çok üzüldüm :( Onu kaybettim deyince terk edilme algıladım.
Bu konuda psikolojik destek ve ilaçlar ne kadar etlidir bilmem (bence bir etkisi yok, geçici olarak seni rahatlatıyordur)
Hissettiğime göre, suçluluk duygusu var, sürekli kendini sorumlu ve suçlu hissediyorsun. Konu yine geçmişinle, kendinle barışmaya gidiyor.
Ne kadar inanıyorsun bilmem ama sana alternatif bir destek fikri söyleyeceğim. Bir kaç seansta çözüleceğine inanıyorum.
Regresyon terapisi öneriyorum. Bunu denemekten zarar gelmez. Psikoloğa gitmiş gibi de düşünebilirsin. "Bir deneyeyim" dersen bilgileri paylaşabilirim
Soran+1 yılİlk başta sinir krizi geçirdim defalarca ilaçlar bile sakinleştiremedi sürekli kullandıkça vücudum direnç gösterdikçr şu an daha iyiyim unutmuyorum ama alışıyorum
Soran+1 yılPsikolog değil psikiyatriste gidiyorum ilaç kullanıyorum
Cevap sahibi+1 yılZor bir süreç. Yaşadıklarını ve hislerini asla anlayamayız. Sen yine de regresyon terapisini göz ardı etme bence. Psikiyatrist ve ilaçlardan daha etkili bir şey varsa o da insanın kendi kendini iyileştirebilmesidir. Belki bunu sağlar sana. Sana yakın olan kişi ile en azından bir konuş, bilgi al. Güvenilir bir link bırakıyorum.
https://radianced.com/mezunlar/
Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı. Sakın sakın sakın! Bak ben 23 yaşındaydım. 17 yaşında bir kızla sevgili oldum.. Bir nedenden dolayı ayrıldım. 3 ay geçmedi bana öfkesinden dolayı evlendi. 2 çocuğu oldu. 2-3 sene sonra ayrıldı. Benim konu farklı olabilir ama dolaylı olarak benzerlik taşıyor. Aile baskısıyla evlenirsen hayatın zehir olur
00 Yorumla
+1 yılTabiki hayır... Öfkeyle kalkmak sonra oturup zararıni hesaplamaktan başka birşeye yaramaz.. önce ilaç dediğimiz zamana ihtiyacın olduğunu ailene ve kendine inandırmalisin.. lakin evlenirsen hayatın kábustan kurtulmak için rüyadan uyanmak isteyen birine dönersin..
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kimler kimi unutmamış kimse göglerden gelmedi kimse vaz gecilmez değil hele konuşmaya başla sana şuksdarını söylüyorum aşık biri cıksa karşıma isterse söylesin başakasını sevdiğini takmam konuşmaya devam ederim cünkü unutacak
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYine senin 6 sene olmuş, benim 6 ay oldu ve iyi değilim. Sürekli istemeye geliyorlar, psikolojim iyi değil. Ailem sürekli ısrar ediyor ama ben etkilenmediğim kimseyle konuşmak dahi istemiyorum fakat ailem kendimi kapattığım için çok kızıyor, sürekli tartışma halindeyiz.
114 Yorumla
Soran+1 yılNerede sevdiğin
Cevap sahibi+1 yılSevdiğimdi ama sevilmedim
Soran+1 yılNerede?
- +1 yıl
Ben nişanlılık yaşadım diye kimse istemiyor benimle evlenmek 🥺
Cevap sahibi+1 yıl@birbiskrem bide öyleleri var tabi bu bir eksiklik değil ki nişanlılık birbirini tanıma dönemi olmadığı zaman ayrılmak doğaldır insanlar bunu neden eksiklik gibi görüyor anlamış değilim ben nikahınız varmıydı peki
- +1 yıl
nisanlil yasadin icinmi kimse evlenmek istemiyot bu nasil cahil yobazliktir ya kendileri onune gelenle kizlarla yatiyorlsr sief nisanli oldugun icinmi evlenmiyorlsr
- +1 yıl
Nişanlılık yaşadığı için istememelerinin sebebi şu birgün ona geri döner unutamamıştır diye
Cevap sahibi+1 yıl@ibrahimfurkan34 bir insan öyle ciddi bi yoldan dönüp geri döner mi sence
- +1 yıl
Orası beni ilgilendirmez ben olanı söyledim
- +1 yıl
@gizemlin28298228 yobazlık ne alaka burada
laf konuştu bal kaba koy taba ye sabaha
Cevap sahibi+1 yılMerhaba güncellemeni gördüm psikolojin kötü etkilenmiş haklı olabilirsin ama şöyle düşün oda senin mutlu olmanı isterdi dimi nice kaç yıllık eşi ölenler var onlar bile bi başkasıyla evleniyor kendin bu kadar kapatmamalısın mutlu olmayı neden haketmeyesin ki şans vermen gerek belkide sana onu unutturacak biri olacak karşında yaş geçiyor yanlız mı yaşanacaksın insan her anında kendine bi hayat arkadaşı ister yaşın ilerledikçe ve sen ben hâlâ onu seviyorum dersen zamanla kimse seninle tanışmak istemicek bile bunları düşün kendine haksızlık etme lütfen
Soran+1 yılBilmiyorum benim arkadaşım bile yok şu an bir kişi var o da bana çok iyi geliyor (erkek)
Cevap sahibi+1 yılO zaman onu kaybetme belkide bişeyler olur bilemezsin ama sakın kalbimde o var falan deme bol bol dua et gerçekten Allah çok büyük bende çok şey yaşadım eski nişanlımın ailesi ve son olarak kendisi tarafından çok zorbalığa hakarete uğradım psikolojim bozulmuştu eğer evlensem belkide şu an boşanmak isteyen fakat öldürülme korkusuyla hiç bişey yapamayan fiziksel ve psikolojik şiddet gören bir kadın olacaktım öyle bişey oldu ki Allah beni o belanın ortasından çekip aldı iyi ki bitmiş diyorum yaşadıklarımı affedemiyorum içimde bazen dediğimde şu keşke ölse o zaman belki vicdanım onu affeder kötü insanların ömrü uzun olurmuş ama anlıyorum seni ama bak aradan 6 yıl geçmiş kendine haksızlık etme benim bi akrabam var 10 yıllık evliydi 1 tane çocukları var hamileyken eşini trafik kazasında kaybetti şu an 2 çocuğu ile hayata tutunmaya çalışıyor o kadar zor ki onun için ama hayat devam ediyor çocuklarım için güçlü durmak zorundayım dedi hep düşünsene ne kadar zor bişey en azından öyle bi durumda değilsin kendine gel lütfen haline şükret bazen elden hiç bişey gelmez kader belkide bu senin imtihanın o yüzden düşme imtihanı kazanmak için çabala isyan etme
Soran+1 yılKalbime başkası olduğunu biliyor beraber gidiyoruz mezarlığa ne olursa olsun bırakmıyor ki
Gizli Üye(25-29)+1 yılEğer geri döndüğünde kabul ederse o erkek... Kafasında siyanür kavanozu kırmak hak olmuştur. yaw he güruhhhlukta bir evren markası olmuştur. Gidenden future olmaz. Hatta onu bırak FB bile olmaz.
"Giden gitmiştir orada bitmiştir " özlü sözü tüm her şeyi özetleyen kutsal ve efsanevi sözdür.
02 Yorumla
Soran+1 yılGitmedi aslında hep yanımda beni hala çok seviyor ben göremiyorum sadece
Cevap sahibi+1 yıl🥴 Atatürk mü bu adam? kalbimiz de yaşıyor felan 😂 Bakır köy yolları görünmüş 😨
Sana ablan olarak soyluyorum. Kendine biran once toplamaya bak. Yasin ilerledikce, seninle evlenmek isteyen erkeklerin sayisida azalacaktir. O zaman kendi ailenin hizmetcisi olmaya baslarsin. Bu cok daha kotu bir durum. Kendi duzenin olur.
11 Yorumla
Soran+1 yılAilemle görüşmüyorum kendi evim var
+1 yılYahu dünyanın sonu gibi davranmayın.. Olanda bir hâyır, olmayanda bin hâyır ara.. Ve kesinlikle psikolojik anlamda kendini iyi hissetmeden tekrar nişan ve evlilik düşünme.. Şu an kendine odaklan ve farklı meşgaleler bul.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖncelikle Allah sabır versin
Dene bir kere birileriyle konuş tanış yani bişey kaybetmessin içinde belki yine yaşar ama en azından biraz unutursun böyle hem kendisi sağ olsa bile böyle üzülmeni istemezdi belki dene belki mutlu olursun hakkında hayırlısı olsun00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 305 cevap paylaştı. Bence o aklındayken böyle bir şey yapmak hata olur. Çivi çiviyi söker misali başkası ile evlendim, onu unuttu, onu sevdim olayı olmaz bence. İş döndürülemez veya geri döndürülmesi çok zor bir duruma gider.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 16,2b cevap paylaştı. Psikolojin kötü, duyguların net değilse, evlenip bir başkasını da mutsuz etme.
Başkaları herşeyi söyler. Sen onlara uyarsan hataya düşersin. Çevreden etkilenmeden, aklınla, kalbinle, kendi yolunu kendin bulmalısın.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılEvlensen dertlerin sonmu bulacak mutlu olacağına olacağına inanmıyorsun 6 yıl uzun bir zaman hayat senin mutluluk seninde hakkın ğeçmis ismi gibi zaman çabuk geçer Ailen senin mutlu olmanı istiyor haydi kendin için yaşa !!
00 Yorumla
+1 yılHayir hayır kesinlikle
Kendini toplamadan ruhen kendini iyi hissetmeden bir başkasını hayatına alma hele ki evlilik gibi. Belki sevgili veya flört olarak deneyebilirsin ama senin durumundaki biri için evlilik çok uzun boylu olur
00 Yorumla
+1 yılKendini iyi hissetmediğin sürece başkasına nasıl iyi hissettirebilirsin? Bir başkası içinde sen hayal kırıklığı olacaksın hazır olsaydın bu soruyu sormazdın demek ki hazır değilsin evlilik bir kurtuluş veya çözüm değil.. aksine..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılİlk olarak unutmak farklı durum ama acılarını yenmelisiniz, Hun’un içinde korkularınızın üzerine gitmelisiniz, sizi isteyen veya anlaşabileceğin birisiyle yuva kurma yolunda konuşursun ve evlenirsiniz. Mutlu oldukça da geçmişi unutursunuz
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı.
+1 yılNişanlandıktan sonra ayrılma nedenin önemli çok kötü bir şey cidden birine aşık olmuşın çok sevmişim nişana kadar ilerleşik evlenecekken aylılmışsın ve sonra bir daha kimseyi sevmedim ula hayat
01 Yorumla
Soran+1 yılTrafik kazası benim yaptığım bir kaza
+1 yılYeni kişilere şans vermelisin ama pskilojik olarak evlilik diye şartlandırmamamnı kendini öneririm. Ailenin söylediklerine dikkat et ama önceliğin kendi düşüncelerin ve isteklerin olsun
10 YorumlaKendi acını başkalarının üzerinden dindirmeye çalışma önce içinde halletmen gereken konular var bu konuları hallettikten sonra tekrar yeni bir ilişkiye başlamanı tavsiye ederim Çünkü kimse yara bandı olarak kullanılmak istemez Eğer ki sen bu haldeyken yeni bir ilişkiye başlarsan yarın öbür gün evlendiğinde aklındaki İle Yaşar yanındaki ile ölürsün sözcüğünü tam anlamıyla yaşamış olursun
00 YorumlaBi lokma ekmekmi batti gözlerine herkes evlenmek zorundami daha kötüye düsersin yapma vakti gelse olurdu
02 Yorumla
Soran+1 yılOnlarla yaşamıyorum onlara yük değilim ki
- Aşk İlişkileri konusunda 973 cevap paylaştı.
+1 yılHelal olsun sana. Böyle seven var mı hala derken varmış.
02 Yorumla
Soran+1 yılBenim yerimde kim olsa severdi yıllarını verdiğin adamla 13 gün sonra dünya evine gireceksin ama o nikahtan 1 gün önce ölüyor buna kimse dayanamaz hayatına birisi alamaz
- +1 yıl
İnsan sevdiğine ömrünü canını vermez mi? Sen ömrünü ona adamışsın. En doğrusu. Ben olsam ben de başkasına bakamazdım. Sana mutluluklar dilerim. Çok mutlu ol.
+1 yılTürküsü bile var..
https://youtu.be/FexBkGcBl1E00 YorumlaSenin durumunu bilemiyorum ama lütfen evleneceksen başkasını mutsuz etme. O kişinin de duyguları var, senin sıkıntılarını onun çekme durumu yok.
00 Yorumla
+1 yılGüncelleme ile soru alakasız. Ölümü ayrılık gibi sormuşsun.
06 Yorumla
Soran+1 yılO kelimeyi kullanamıyorum kabullenemiyorum
- +1 yıl
Allahın takdiri bu, insanlar nelerini kimilerini kaybediyor. Anlıyorum çok seviyordun, anlıyorum her şey onunla güzel olacaktı e fakat? Kendini onunla mezara sokmanın kimseye faydası yok. O seni böyle bitik ve harap görse ne çok üzlürdü. Evlen, yuva kur, çocuğun olsun, onun gözlerindeki ışıltı sana her derdi unutturur.
Soran+1 yılÇocuğum olsa ne olacak onun adını koyacağım unutacak mıyım asla
- +1 yıl
Ya insan eline batan dikeni unutmaz, yediği trafik cezasını unutmaz, geçen yaz gittiği tatil yerindeki gün batımını yine unutmaz. Unutmak imkansız. Hepimizin kalbi mezarlığa dönmüş, senin kalbindeki gerçekten mezarda tek fark bu. Gerçi bu psikoloji ile evleneceğin adamın da hayatını zindan edersin. Bir şekilde toparlan, psikoloğa da avuç avuç para verip durma. 6 sene de bir işe yaramamış, bence bir işe girip çalış veya kendini bir hayır işine ada. En temizi kimsesiz çocuklara bakmak mesela..
Soran+1 yılİlaçlar olmadan ayakta duramıyorum ki ben ebeyim bebekler ile iç içeyim bana çok iyi geliyorlar
- +1 yıl
Mesleğine odaklan, ilacın onlar. Allah yardımcın olsun
İnancına yatırım yap poncik. Ne ilaç ne psikolojik destek... Hiçbirisi seni düze çıkarmaz. Sadece inancın kurtarır seni.
02 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılDaha yaşın çok genç acele etme. Kızların talibi yaş ilerlese bile hep oluyor zaten ama yine de ihmal etme arada çabala.
00 Yorumla
+1 yılEvlensen sorunlarına bugünkü dertlerini unuttururacak taze sorunlar eklenebilir 😂 evlilik cennet bahçesi değil siz evliliği ne sanıyorsanız.
00 Yorumla
+1 yılNe oldu ki ne yaptın aldattın mı onu yoksa.
07 Yorumla
Soran+1 yılHayır ben kaza yaptım
- +1 yıl
Ben merak ettim açıkçası. Anlatmak istersen dinlerim daha iyi yorumlarız
Soran+1 yılOku soruyu
- +1 yıl
Valla bende bi hata yaptın sandım başın sağolsun ölüm her an kapıda. Ama kendi ellerimle kaybettim demek ne demek :/
Soran+1 yılKeşke hata yapsaydım da hayatta olsaydı şu an
- +1 yıl
Yaw anlatsana bi merak ettim. İyi gelir sana da
Soran+1 yılTamam yaz
+1 yılEvlenmek, çocuk yapmak sorun çözmüyor. Aksine bu işlere başvururken psikolojin sağlam olmalı ki, sonunda hüsrana uğramayasın.
00 Yorumla
+1 yıl6 sene olmuş kendi mutluluğun için unutman gerek
06 Yorumla
Soran+1 yılYa ben o kelimeyi kullanamıyorum ama öyle kaybetmek değil
- +1 yıl
Bu dünya da değil mi?
Soran+1 yılDeğil
- +1 yıl
Anladım. Allah rahmet eylesin. Ne desek boş
Soran+1 yılEllerim nasıl titriyor 32 yaşındayım ben kullanmadığım ilaç kalmadı gitmediğim psikolog psikiyatrist kalmadı düzelemiyorum
- +1 yıl
Allahtah geldik O na gideceğiz. Kabullenmekte sıkıntınız var sanırım. Durumunuz zor onu anlıyorum da ne diyim bilemiyorum
Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Kendine bunu yapma. Gerçekten sevmeden evlenme birisiyle. Biraz daha zaman gerekiyor sana belli ki…
10 Yorumla
+1 yılBen evlenmiyorum baskı yapanıda ezip geçiyorum sırf o yüzden numara değiştim
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılBu durumu atlatmadan hayatına yeni birini alman işleri cok daha zorlaştırır.
00 Yorumla
+1 yılYani gördüm kadarıyla yaşın da fazla değil yani bu neyin baskısı? Noluyo evlenince sanki
00 Yorumla
+1 yılAllah yardımcın olsun. Durumunu paylaşmanı öneririm.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBu şekilde unutman zor olur unutmak dediğimiz şey öyle kolay olan bir şey değil ki...
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 882 cevap paylaştı. Bana onu sürekli yapıyolar erkek olduğum halde :))
00 Yorumlaneden bu zamana kadar undtamadigini bilmen gerek önce
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÜzüldüm ama nisanlinla ayrılmana değil , tek derdinin bu olmasına.
Senin evlenmekten başka hayalin yok mu mesela?06 Yorumla
Soran+1 yılAma biz öyle ayrılmadık ki
Soran+1 yılBiz istemedik ayrılmayı sadece ben o kelimeyi kullanamıyorum o yüzden öyle yazdım
Cevap sahibi+1 yılTatlım kaç yıl olmuş ya..
Soran+1 yılOlsun insanın kalbinin diğer yarısını kaybetmek ne bilir misin sen
Soran+1 yılVe bunun suçlusu benim
Cevap sahibi+1 yılSeninde bir hayatın var ve bunu hiçe sayarak yaşıyorsun.
Bu yaşlarına geri dönmeyeceksin bir daha, nelerle öldürdüğüne dikkat et.
Karma borcun varsa onu öde bilinç altı ile bu mümkün. Hataların olduysa kendini affet
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlenmeyince çözülmüyorsa belkide evlenince çözülür.. ama nasıl biriyle evleneceğin önemli...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDüzelmez daha kotu de olduğunu düşün.. evlenenler hep bı ömür boyu mesud kalmiuorlarlar. kalanlarda yüzde bilmem kaç. çoğu evlenen bir kaç yıl içinde ayrılıyor. anlasamiyorlar ya geçimsizlik v. s.
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPardon ya soruyu tam okumamisim. cevap sorumda yanılma var.. eğer anlasabilicegin biri olursa güven duyarsan ilerde sorun yasamicaksam evlen tabiki fikrine saygı duyulmalı.. bazı insanlar hiç evlenmez bazı nedenlerden dolayı.
- Aşk İlişkileri konusunda 472 cevap paylaştı.
+1 yılNeden kendi ellerinle KAYBETTIN?
Ne yaptığına göre değişir bu 👍
00 Yorumla Evlensen değişen bi şey olmayacak ve sevmediğin birisiyle daha da kötüye gider
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 840 cevap paylaştı. Evlenmek mecburiyet değil kendin olamama sorunun var çoğu çevre kaynaklı
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,4b cevap paylaştı.
+1 yılUnutma ihtimalin var tabi. Ama istemekte lazim bir sey basarabilmek icin
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 689 cevap paylaştı. Unutulmuyor maalesef bende 3 yıl önce ayrıldım nisanlımdan.
00 Yorumla
+1 yılNothing hill den bir kare, julia roberts 😊 mezarlıkta
00 Yorumla
+1 yılEvlilik bir öncekini unutmak veya düzelmek için yapılmaz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki o insan hayatında olmayıp üstüne bu kadar sadakati hak ediyor mu?
o şu an ne yapıyor mesela gününü gün ediyor
03 Yorumla
Soran+1 yılBence insanları bilmeden yargılamayın beni hala çok seviyor ve hayatta değil şu an
Cevap sahibi+1 yılKendi ellerimle kaybettim diyince bir hata yaptınız gitti sandım
Sana ilerleyen yaş grubundan biri olarak yazıyorum aynı duyguları ben yaşadım 20 Li yaşların başında en mükemmel aşk senin ki senin yaşadığın gbi geliyor ama 30 lara yaklaştığında anlıyor insan insanın bireysel olduğunu şu an 6 sene diyorsun emin ol önüne bakmıştı erkeklerin hepsi öyle ne kadar seversen sev bunu unutma kendine de çevrene de haksızlık etme
Soran+1 yılHayır o da beni unutmazdı
+1 yılEvlenmek birini unutma icin çare degil evlendiğin kişinin hayatını mahfetme sen burinj unutma içim baska birini kulancan evet evlenmek guzel birseydir ama birini sevip öyle evlen sırf birini unutma icin baska biriyle evlenme sevgili ol
00 Yorumla
+1 yılEvlenmek icin evlenmeyin.. doğru kísí.. yokmu.. var.. bakmasini secmesini bilin cok edilgen de olmayin.. abartili gururlu da.. doğru kisiyi bulusaniz belli edin teklif bike edin.. hata hatayi getirir.
00 Yorumla- Devamını Gör (81)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat