Kadınların en çok takıldığı konulardan bir tanesi de bu aslında. Çok fazla kadının ortak sorununa parmak basmışsın ben de yazmadan geçmek istemedim.
Teknoloji çağında yaşıyor olabilir fakat bizim zihnimiz de, genetik kodlamalarımız da mağara dönemindeki alışkanlıklarımızdan geliyor. Kadının mağarasında beklediği, erkeğin avlanıp eve yiyecek getirdiği ve ailesini korumak için amansız mücadeleler verdiği belki de insanlığın en normal zamanları…
Günümüzde erkeğin fıtratında olan mücadele alanları daraldığı gibi kadınların da erilleşmiş olması tüm dengeyi bozdu diyebiliriz. Modern kadın ihtiyacı olan ilgiyi görmek için kavga etmeye, modern erkek de kadın üzerindeki gücünü para üzerinden göstermeye başladı. Tabi ki bu durum herkes için geçerli değil. Kişiler kendini geliştirdikçe ve adaptasyon sağladıkça bu dürtüleri de aynı oranda azalıyor. “Kroyum ama para bende” diyen adamla, ailesini her hafta sonu yemeğe çıkaran adam tabi aynı değil ama temel mesele baktığın zaman aynı.
Sorunun cevabına gelince mesele aslında para değil, güç. Bu gücü kimi erkek parayla, kimisi şiddetle, kimisi kariyerle, kimisi bilgiyle, kimisi şefkatle elde etmeye çalışıyor. Burada kadının tavrı ve beklentileri de önemli bir etken olabiliyor. Mevcut ekonomide yapılan yatırım her zamankinden daha kıymetli olabilir tabi ki ona yorum yapamam. 😀
Buna benzer sorular sorduğunda beni etiketlersen sevinirim. Seviyorum böyle konulara açıklık getirmeyi. Daha fazla içerik için instagram sayfama beklerim. 🥰
Yukarıdaki yorumlar çok havadan ve gerçekçi değil. Çok yavan. Kadın parayı seçer. Erkek gücü sever... Blablabla... Mağaradan kalma genetik kodmuş. Yaratılış deyin daha mantıklı olur. Bu evrim teorisini destekleyen saçma bağlamlardan nefret ediyorum. Hiç bir ilimsel niteliği yok. Uydurma bir kavrama dayandırılıyor. Bunuda bilim diye yutturuyorlar. Madem bilim kanıtlarla desteklenir diyor. Kanıtın nerde?
@TeslaDaVinci yaw madem karşı çıkıyorsun senin savın nedir? Madem mağaradan kalmış teoriden bahsediyor hanım efendi senin fikrin nedir kardeşim bu kadar nefret kusacağınıza duygularınıza katmadan keşke fikirlerinizi beyan edipte hayatı zindan etmeseniz milleti daha da hasta etmeseniz, he derdin nedir dersen her yerde aynı kardeşim herkes herşeye karşı bir nefret bir nefret bu nedir yaaa
Yatırım yapmak kaba bir tabir. Sevgi, saygı ve değer vermek konusunda insanların birbirine yatırım yapmaları ve görmek istemeleri gayet normal Herkes değer verenlerin yalnız kaldığından dem vuruyor. Aslında o iş tam olarak öyle değil. Buradaki mesele iyi insanların ortalıkta aranmıyor olması. Mesela bir kadın gelişi güzel bir hayat kurmak istemiyor ise her görüşelim diyene her senden hoşlandım diyene yanaşmıyor ve eğer olmayacak ise erkenden kestiriyor. Erkeklerde öyle burada da sürekli dile getiririm😁ben 39 yaşındayım ve gelişi güzel bir hayat yaşamayı asla düşünmedim ve hala bekarım. Görüştüğüm insanlardan sadece biri hariç geneli yakınlaşmayı istedi evlilikten önce. Tabi bitmesinin tek sebebi genelde bu olmadı ama hayatımda görüştüğüm insan sayısı bir elin parmak sayısı kadardır. Yani insan üzülmemek için uzak duruyor. Açıkçası insanlar yatırım yapmak veya yapmamaktan ziyade hayatının sonrası öncesinden daha iyi olmayacaksa oturup düşünüyor. Bakın bunlar maddi sıkıntılar vs değil bunlar bir şekilde halloluyor. Mesele zor zamanlar olsa da uzalaşı içinde mutlu bir hayat sürmek. Yani kadın yatırım değildir benim gözümde sevdiğim insan olur. Bu minvalde düşünmenin daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.
80 hatta 90 lara kadar bu fikir tavanda işliyordu bence, paranın kişinin karakterini etkilemesiyle yani kişilerin karakter yapılarının çok önüne maddi olanakları kişinin karakteri olarak insanların kabul etmesi döneminin zirvesinde yani 2000 lere girildiğinde bu böyle işledi fakat kapitalizm herşeyi paraya çevirdiği için bir o kadar ahlakta öyle olunca ve kadınlarada bu hakkı tanıyıp onlarında kendi kadınsal özelliklerini kullanma haklarını onlara tanıyınca iş değişmeye başladı ve şimdi erkekler bir çok farklı nedenden genetik kodlamalarında kadını koruma kollama gibi güdüler hala barındırıyor olsalarda mantıkken davranmak zorunda oldukları için sisteme uyum sağlayıp hatta kadının artık çalışmasını vs bekliyor. Onun haricinde küçük büyük ne olursa olsun kadın erkeği desteklediği ve karşılığında erkek kazandığı zaman kadına değer verir ama bu doğal olarak olan taraf.
Evet hep söylerim bunu. Erkek maddi manevi yatırım yaptığı kadını sever. Tabi bu demek değildir ki her maddi yatırım yapan seviyor. Adam zengindir yapar en büyük şeyler bile olsa. Arkadaşıma aşık değildiler ama hayatlarında oldukları için zengin erkekler ona çok yatırım yapıyordu. Önemli olan azken sana verebilmesi. Maddi manevi hiçbir şeyi esirgememesi. Bunların ikisini bir arada yapmadıkları kadını sevme ihtimalleri 0.
Elbette erkekler kadir kıymet bilen idare bilen kadınlar yerine bir türlü hiçbir şeyden memnun olmayan. Kendilerinin cüzdanlarının sömüren kadınları daha çok severler. Yatırım yaptıkları kadından vazgeçmeleri daha zordur
Hayır erkekler genelde sevdikleri kadınlara maddi yatırım yaparlar. Yatırım ile kadına para harcayan erkek arasında da fark vardır. Bu ikisini de ayırmak gerekir.
Erkeklerin yatırım yaptıkları kadınları daha çok sevmesi, her erkek için geçerli olmayabilir. Her bireyin duygusal ve düşünceleri farklıdır. Ancak genel olarak, bir kimse yatırım yaptığı bir şeyi daha değerli veya önemli görür. Örneğin, bir erkek bir kadına para veya zaman yatırdığında, o kadını daha değerli veya önemli görür ve bu duygu, onun kadına daha fazla sevgi duymasına neden olabilir.
Ancak, yatırım yapmak sadece sevginin bir göstergesi olamaz. Bir erkek yatırım yaptığı kadına sevgi duymayabilir, ancak onu değerli veya önemli görür. Aynı şekilde, bir erkek kadına yatırım yapmasına rağmen, o kadına sevgi duymayabilir.
Özellikle bir kadına yatırım yapmak, sevgi duygusunu arttırmak için yeterli değildir. Sevgi, birçok faktörün etkisiyle oluşur ve yatırım yapmak, sevginin tek bir göstergesi değildir.
Ne alakası var. Erkeğin yatırım yapması demek kadının erkeğe muhtaç ve bağımlı olduğu anlamına gelir. Bugüne kadar görüştüğüm kişiler hesabı ödeyim dediğim de ortaklaşa ödeyelim demiştir. Bu kadının ne kadar güçlü olduğunu gösterir. Kadınlar onlara destek olacak güvende hissettirecek erkek isterler ama maddi yatırım yapmak mevzusu çok başka bana göre. Kısacası maddi yatırım yaptığı kadını çok seviyordur demek yanlış belki sevgi olmadan kadının maddi ihtiyaçlarını karşılayarak onu kullanıyor da olabilir. Kadın da aynı şekilde erkeği maddi ihtiyaçları için kullanıyor olabilir.
Benim için harbi bir kadına yani sağlam bir kadına yapılacak en güzel yatırım verilen güvendir, ilgidir, yanında olduğunu hissettirmektir. Ama bu zamanda bunların değerini bilen az maalesef. Maddi olarak yatırım yaptığın buna alıştırdığın insanın bir çöküşte iflas etmesi çok büyük ihtimal
İnsanın fıtratında zaten yatırım yaptığı şeye değer vermek vardır. Müdavimi olduğunuz mekanı düşünün mesela birden kapatılsa içindeki insanlar, ortamınız, ve oradaki anılarınızı temsil eden imgeler yok olsa tabi ki daha lüks fakat az vakit geçirdiğiniz yerden daha çok üzülürsünüz. Asıl yatırım zamandır. Paraya gelince bugün nereye para harcamış olursanız olun bu bir canlı ya da nesne farketmez. İstediğiniz beklentiyi karşılamazsa aklınıza takılır.
Hiç alakası yok. Ayrıca burada manipülasyon yapıyorsun. Erkekler bize para versin, yatırım yapsın, çünkü daha çok seviyorlar demeye getiriyorsun lafı. Yine bir kadın manipülasyonu, yine bir sinsilik. Akıllı erkekler bu tuzağa düşmez. Ama testosteronu düşük, ezik beta erkekler direk tongaya düşer ve saçmalığa inanır.
İnsan herhangi bir yatırımından beklenti içerisindedir. Bu bir kız arkadaş tabi ki olabilir. Hatta ve hatta kız arkadaşla kalmayıp birkaç yatırımdan örnek vermek gerekirse kripto paralar, taşınmazlar, iş tecrübesi (makine veya teknik), dil bilgisi, inanç gibi olabilir.
İnanç bilindiği üzere tercih değil ikna meselesidir. Nitekim inanç üzerine yatırım yapıldığında (namaz, oruç, kurban, zekat) inancımızın yanlış olması beklenemez büyük bir hayal kırıklığı olacaktır.
Erkekler sevdiği, değer verdiği, önemli gördüğü her şeye yatırım yapar, bu kadın olur, ev/araba/iş/arkadaşlık olur. Sonra yatırım yaptığı kadınlar pişman etmişse atarlanır ama fıtratı yatırım yapmak içindir. Modern dünyadayız ama doğamız ilk günkü gibi, yaratıldığımızın ilk günü 😄 eşinden mesela zor vazgeçer, çünkü en çok yatırımını yapmıştır.
Genel olarak bu ülke de ki kadın veya erkeklerin gerçekten aşkı bildiklerini sanmıyorum. ama erkeklerde genelde çok para harcadığı kızı daha çok seviyor çünkü kızı daha çok bir yatırım aracı olarak görüyor kızlarda erkekleri banka olarak görüyor. yani tamamen karşılıklı çıkar ilişkisi diyebilirim. tabi ki sözüm gerçekten sevenlere değil.
Hayır tabiki bence tam tersi kadını kaybetmemek için para harcıyolar (yatırım yapıyor) gideni zorla tutamazsın bunu bilmeyen veya özgüveni düşük erkeklerin yapıcağı birsey
Tabi iliskide paralar harcanır ama bu aklı selim sekilde olur öyle yatırım yaparak vesairelerle degil
Yani mantıklı düşünüldüğünde ben bir insana hediyeler alıyorsam ya o kişiyi seviyorumdur ya da o kişiyi dostum olarak görüyorumdur. Ama ciddi derecede değerli süs eşyaları veya takılar almak bir dosta bile kolay kolay yapılabilecek iş değil. Hele ki bu devirde 😅
kesinlikle dogru gelecege erkek kadın vucudu kıyafeti takısı üzerinden yatırım yapa rokulsa destek olur işşse yanında olur hastalıksa iyileşmesi için çaba harcar. kimse parasız ders dinlemiyor para verince kıymetleniyor konserde bile para verince kıymetleniyor gösteri. erkeklerde boyle yatırım yapıyorsa seviyordur
Yatırım sorun değil de bu yatırım karşılığı olarak nasıl bir kâr endeksi yakaladığı da önemli. Sonuçta öyle ya da böyle hayatımıza giren her kadına mutlaka yatırım yaparız, en basitinden birçok hediye alır ve her anlamda destekte bulunurum. Bu onun bana ne kadar dönüş yaptığıyla ilgili bir şey. Sonuçta bunu alamıyorsam giden maddiyata pek fazla bakmam. Sonuçta bu bir yatırımsa zarar da edebilirsiniz, öyle geçiştirme yapabilme durumum da var.
Böyle Bir söylenti var.. seven insan da yatırım yapıyor ve yatırım yaptığı kadına da daha ilgili olduğunu düşünüyorum çünkü her anlamda verici oluyorlar hem maddi hemde manevi..
burada herkes hayır demiş ama gerçek hayatta en çok altın isteyen en çok uğraştıran gelinler hem kocaları hem kv el üstünde tutuyor. bizi uğraştırdı demek ki değerli bir şey aldık diye düşünüyorlar.
Evet bu aralar bu cümleyi aşırı duyuyorum öyle diyorlar bakış açısı güzel ama mantıklı insan emek para harcadığının kıymetini daha iyi bilir derler ya o hesap bende katılıyorum buna çok doğru
Genelde hayır, çünkü takılmalık elde etmek içindir. Evdekin vazgeç sesiniz bunun yerine sizi yarı yolda bıraka bilirler. Bunun yerine eşiniz size kalbini verip hem gönül sermayesini yaptırması ve manevi olarakta maddi olarakta hayatını ona adaması mühimdir. Size tavsiyem bu tarz olan insan uzak durmanız. Saygılar:)
Maddi yatırım yaptığımızda sağlayıcı erkek oluyoruz birşeyler sağladığımız takdirde yanımızda oluyor bunun farkındayız yalanlarına inanır gibi yapar devam ederiz bi zaman sonra istemsiz biter
Evet kesinlikle erkek dogasi geregi bir kadini elde etmek icin ona caba sarf etmelidir maddi manevi emek vermelidir iliskide saglayici ve verici olmalidir aksi halde denge bozulur
Her 10 erkeğin yedisi şerefsizdir 1 tanesi ana kuzusudur diyer ikiside etraftan etkilenip şerefsiz olurlar. Eyer paraya değer veriyorsa tabikide daha çok sever
Merhaba 💙
Kadınların en çok takıldığı konulardan bir tanesi de bu aslında. Çok fazla kadının ortak sorununa parmak basmışsın ben de yazmadan geçmek istemedim.
Teknoloji çağında yaşıyor olabilir fakat bizim zihnimiz de, genetik kodlamalarımız da mağara dönemindeki alışkanlıklarımızdan geliyor. Kadının mağarasında beklediği, erkeğin avlanıp eve yiyecek getirdiği ve ailesini korumak için amansız mücadeleler verdiği belki de insanlığın en normal zamanları…
Günümüzde erkeğin fıtratında olan mücadele alanları daraldığı gibi kadınların da erilleşmiş olması tüm dengeyi bozdu diyebiliriz. Modern kadın ihtiyacı olan ilgiyi görmek için kavga etmeye, modern erkek de kadın üzerindeki gücünü para üzerinden göstermeye başladı. Tabi ki bu durum herkes için geçerli değil. Kişiler kendini geliştirdikçe ve adaptasyon sağladıkça bu dürtüleri de aynı oranda azalıyor. “Kroyum ama para bende” diyen adamla, ailesini her hafta sonu yemeğe çıkaran adam tabi aynı değil ama temel mesele baktığın zaman aynı.
Sorunun cevabına gelince mesele aslında para değil, güç. Bu gücü kimi erkek parayla, kimisi şiddetle, kimisi kariyerle, kimisi bilgiyle, kimisi şefkatle elde etmeye çalışıyor. Burada kadının tavrı ve beklentileri de önemli bir etken olabiliyor. Mevcut ekonomide yapılan yatırım her zamankinden daha kıymetli olabilir tabi ki ona yorum yapamam. 😀
Buna benzer sorular sorduğunda beni etiketlersen sevinirim. Seviyorum böyle konulara açıklık getirmeyi. Daha fazla içerik için instagram sayfama beklerim. 🥰
Yukarıdaki yorumlar çok havadan ve gerçekçi değil. Çok yavan. Kadın parayı seçer. Erkek gücü sever... Blablabla... Mağaradan kalma genetik kodmuş. Yaratılış deyin daha mantıklı olur.
Bu evrim teorisini destekleyen saçma bağlamlardan nefret ediyorum. Hiç bir ilimsel niteliği yok. Uydurma bir kavrama dayandırılıyor. Bunuda bilim diye yutturuyorlar. Madem bilim kanıtlarla desteklenir diyor. Kanıtın nerde?
@TeslaDaVinci yaw madem karşı çıkıyorsun senin savın nedir? Madem mağaradan kalmış teoriden bahsediyor hanım efendi senin fikrin nedir kardeşim bu kadar nefret kusacağınıza duygularınıza katmadan keşke fikirlerinizi beyan edipte hayatı zindan etmeseniz milleti daha da hasta etmeseniz, he derdin nedir dersen her yerde aynı kardeşim herkes herşeye karşı bir nefret bir nefret bu nedir yaaa