Evlilik sözleşmesi imzalamadan evlilik olmaz diyen eş adayıyla evlenir misin?

#DeliMavi
10 OCAK 2023
Evlilik sözleşmesi imzalamadan evlilik olmaz diyen eş adayıyla evlenir misin?

#DeliMavi
10 OCAK 2023
Evlilik zaten bir resmi sözleşme değil mi?
Evlilik sözleşmesi de, ihtiyaca binaen bu sözleşmeye ek maddeler içeren bir sözleşmedir. Ve yasal sınırların dışına çıkamaz.
Birisinin bunu istemesi son derece normaldir.
Düşün, mesela çok zengin birisiyle evleneceksin, o kişinin servetini seninle paylaşmak istememesi normal değil mi?
Zaman içinde evlilikte iyi bir uyum ve mutluluk yakalanırsa, zaten birtakım extra maddi paylaşımlar da olacaktır.
Ben şahsen erkek olarak, karşımdaki kişinin birtakım önlemler almak istemesini onaylar ve desteklerdim. Çünkü evlilik sağlam bir zemine oturmalı. Sözleşmeler de bu zemine extra destek sağlar.
👏 Çok güzel anlatmışsınız ben de tam olarak bunu düşünüyorum hatta eşim de böyle düşünmüş ki evlendiğimizde kendisi yapıp getirmiş sözleşmeyi "Senin maddiyatı düşünmediğini, düşünmeyeceğini biliyorum ama bana, bize çıkar içindir diye bakmaları en azından benim böyle düşünmem huzursuz eder beni doğal olarakta bizi. O yüzden lütfen bu sözleşmeyi yapalım kafam/ız rahat olsun huzurumuz olsun.. Ben sebinle yaşamak istiyorum varlıkların olsun ya da olmasın zaten bana kalbini, hayatını veriyorsun bundan ote servet mi var? dedi ☺
@Deniz34355 Beğenmenize sevindim. Aslında bana göre resmi evlilik yanlış bir şey. Devlet ilişkilere müdahil olmamalı. Ama madem ki resmiyet kazanacak, o zaman tam olmalı, ki kimsenin aklında "acaba" lar kalmasın. Çünkü bazen kişisel servetler arasında büyük uçurumlar olabiliyor. Elbette kimse, ayrılacağım diye evlenmez. Ama ilişkiler de kişiler de değişiyor. Aşkla başlayan ilişki, nefrete dönüştüğünde insanlar çok fazla cirkinleşip, etik olarak hak etmedikleri birçok şeyi, yasal hakkım diye elde etmeye çalışıyorlar.
Kocanız düşünceli insanmış. Ben de olsam, maddi olarak benden çok üstün birisiyle evlilik istersem, bunu ona teklif eder, kafasının rahat olmasını isterdim.
Bu sözleşme genellikle maddi çıkar gibi söylenip hayır evlenmezdim denilmiş yorumlarda çoğunlukla bende tam tersi diyorum o zaman imzalamayan kişi maddi çıkar görüyor demekki 🤔
Neden böyle abartıldığını anlamıyorum evlenecek biri sonunda boşanırsam şöyle bir gelire ortak olurum hayaliyle mi evleniyor ki böyle bir sözleşme önüne gelince rahatsız oluyor? Basit bir kağıt şu veya bu sebeple mal varlığı olan tarafı garantide hissettirme durumu karşı tarafa bir yükümlülük getirmiyor ve çevremde birçok örneklerde gördüm tam tersi bu güven imzalayan tarafa pozitif anlamda getiri sağlıyor ve o sözleşme uygulanmıyor... Ayrıca sadece mal koruma olarak algılamamak gerek düşünün borçları var eşinizin evlendiğiniz an sizde yükümlü oluyorsunuz, bundan da korumuş olur..
Evliliğe ticaret muamelesi yapan birine evet demezdim
Teşekkür ederim
Rica ederim.
İşim olmaz
Cevap
44Cevap
Benim ağzımdan çıkan her söz senettir
Hayır tabi ki evlenmezdim. çünkü çıkar ilişkisine dönerdi bu benim için. ilişkide güven olmadığı zaman zaten bu anlaşmalı iş oluyor. bu yüzden kalpten güvenmek ve sevmek önemli eğer bu yoksa zaten neden evleniyor ki insanlar sevgili olarak takılabilir kimse zorlamıyor sonuçta.
Eğer çocuğu olan birisiyle evleneceksem anlayışlı davranırdım, bugüne kadar çocuğu için didinmiş, çocuğunun haklarını korumak isteyebilir, hem bana ne ki onun parasından ben sadece sevdiğim adamı istiyorum ama çocuğu yoksa ve evlilik sözleşmesi yapmak istiyorsa bu durumda bana güvenmediği için istemezdim, güven duymadığı birisiyle evlenmesin, ancak önceki evliliğinden çocuğu varsa bu durumu mazur görebilirim
Evlilik gönüle atılırmışta bilmem ne yaw geçin bu ayakları evlendikten 2 yıl sonra aynı kafada olmuyorsunuz sonra şiddetli geçimsizlikle beraber ayrılıklar yaşanıyor, ben komple evliliğe karşıyım şu anlarda çünkü babama bile güvenmiyorum cidden evlensem bile sözleşme isterim ve tüm evleneceklere zorunlu sözleşme getirseler daha iyi olur diye düşünüyorum ama bizim Ferhat&aslılar gönüllere imza attığı için kabul etmezler
Ben zaten olası bir ayrılık halinde nafaka dahi istemem eski eşimden. Kaldı ki mal varlığına konmaya çalışayım. O yüzden sözleşme beni hiç bozmaz yani aaa hayır asla olmaz demem. Ama beni üzen eşimin daha evlenmeden ayrılığı düşünüp üstüne de beni değil malını korumaya almaya çalışması olur. İmzalarım ama ağırıma da gider, gücenirim yani.
Seviyorsam evlenirim. Kimse beni malına mülküne ortak etmek zorunda değil. Dünyanın bin türlü hali var.
evlilik gönüle atan imzadır kağıda değil
bunu isteyen birisi güven sorunu yaşıyor bana güvenmiyordur ben evlenmem
Sanırsam yeni bir düzenleme ile şart koşuldu evlilik sözleşmesi çünkü bazı insanlar evleniyor sonra ayrılıp mal mülke konar oldular bende eğer güvenmezsem karşımda ki insana yaparım öyle bir sözleşme çünkü anne babam emeği ile bazı şeyleri almış çükmesini istemem bir bakarsın dolandırıcı evlendi 2 - 3 defa verdi sonra ansızın ayrıldı ya da kaçtı ayrılmak istedi ondan dolayı bence şart gibi bir şey
kimse kusura bakmasın şimdi benim malım evlenmeden önce varsa eşim buna ortak olamaz aynı şekilde bende eşimin malına ortak olamam bu çıkar ilişkisi olur son 10-12 yılın ilişkilerin %90 ı maddiyat evliliği hadi inkar etsinler
bence evliliğin maddi beklentilerden uzak yürütülmesi için bu şart. sözleşme süreside olmalı. 2 yıl ya da 1 yıl. şartlar değerlendirilmeli. Sözleşme bitince ayrılma hakkı olmalı. Mahkemelerde boşuna doldurulmaz.
Evlenmem işin başında güven sorunu ve seviyorsa zaten ben ölsem veya o ölse iyi yaşamamı istemesi gerekmez mi ben ölsem benim üstündekiler de ona kalacak
Evlilik sözleşmesi ne ya sanki şirketler arası iş anlaşması kabul etmem neden şüpe ediyor bnden gibi algılarm ve yolları ayırırım
Valla evlenirim.. çok zengin birtane kız arkadaşım vardı oda evlenirsem şunu bunu üstüne yapabilirim diyordu.. bende kimsenin malında parasında gözüm yok hepsi senin olsun demiştim...
insan bir kırılır belki ama mantıken bakınca haklı oldugunu dusunurum. boşanırken en takının düşmanın halıne geliyor çünkü. sorun etmemek lazım bu yuzden
En mahremini paylaşmayı göze alabiliyor da malını mülkünü paylaşmaktan korkan bir aptala evet demem
Ben şahsen yaparım sözleşme abi seviyorum falan da ileride bir sıkıntı çıkarsa nafakaymış oymuş buymuş ben niye veriyorum aw banane enayı değilim
Sözleşmeye gerek yok zaten imzayı attı mı herşeyin yarısı önemli olan o duruma gelmemek. cahil cahil olmayın sözleşmeye karşıyım
Ne kadar sevdiğime bağlı. Bide ne kadar zengin olduğuna :D Büyük konuşmak istemiyorum. Ama sanki evlenmem.
Bunu dile getiren biri zaten içten içe bir pazarlığı çoktan hazırlamıştır. Dolayısıyla da güven ve saygı yoktur.
Akit ancak, yazılı olmayan ama bilinen kurallar üzerinde olur benim için.
Bunun dışında şartlı evlilik olayına girmem.
Erkeklerin hakkı var. Kadın zaten ağır kusurlu da olsa nafaka alıyor.6284 ile şiddet iftirası atıp tazminat alıyor.
Evlenmem..
Sözleşme ile yapılan evlilik güvensizlik taşır..
Bunu kabul edemem. Güvenmeyene kapı orada..
Evlilik mi yapıyoruz ticaret anlaşması mı. Kabul etmem böyle bir şeyi, o kişiyi de eş olarak istemem zaten.
Herkesin kendini güvenceye alma hakkı var ama maddelerine bakmak lazım bazı sözleşmeler tuzak
Evlilik sözleşmesi. kotu bisey değil bilakis iyi bisey iki tarafında koruyan maddeler var. on yargi yapanlar bilmeyenler yanlış yorumluyor
Sözleşmeye ekleyeceğim 5 maddeyi kabul ederse tabiki 🤣🤣🤣🤣
Evlilik bir iş değil. Böyle bir durum olsaydı, asla kabul etmezdim.
Böyle bi sözleşmeye karşı karşı tarafında bi sözleşmesi olmalı
Evlenme gibi bir planım yok zaten öyle bir sözleşmede isteyemez 😄
Alsın malını başına çalsın derim. Gözü malda ve parada ise zaten beni görmez ki.
Evlenmem. Çünkü daha baştan bana güvenmiyor demektir.
Evlenirim zaten o sözleşmeyi ben yaparım valla kimseyle malımı mülkümü paylaşmam
Olabilir 🙂 Sonuçta sözleşme karşılıklıdır.
Nikah masasında bırakır , nikah memuru ile öpüşürüm neye ugradıgını şaşırır 😂
aslında öyle evlenmek lazım yaaa sonra gelip mallara çöküyolar 😂
Artık bu konuda ekler haklı
Çünkü kadınların çoğu sadece para için evlenip boşanıyor tazminat + ömür boyu nafaka alıp yerken
Her ay başka bir erkekle takılıyorlar.
Bunu diyen kişiyle zaten o kelimeyi der demez bitmiştir
herkes haklı kendince anlaşamayıp boşanma olsa her şey erkegin sırtında nafaka hele bitmeyen çile
Evliliğe ticaret olarak görmek ile aynı manık bu durum. Yuva kuruluyor şirket kurulmuyor!!!
Bir insanı gerçekten sevip ona güveniyorsam neden böyle birşeye ihtiyaç duyayım ki? Ben şahsen evlenmezdim böyle birisiyle
O zaman biraz para evliliğine döner zaten ileride sürmez gibi zaten nafaka bağlanıyor nikahta o zaman söyleyebilir
Bence sözleşme imzalanmalı, nafakadır mal paylaşımıdır önceden belirlesin. Sevgi geçiyor ama para için idare ederler birbirlerini
Hayatimizi paylasacaksak mallari niye paylasmayalim?
Evlenmem bence onur kırıcı evlenende onursuzdur
O kadar da sorun etmezdim
Kendi ayakalrim üstünde duruyorum gerek yok
Ben imzalatacağım o anlaşmayı karşı tarafa😂
Evlenmek istemezdim
Hayır
Maddiyata dayalı bir ilişkim olmaz
Evleniyoruz, şirket kurmuyoruz der terkederim
Az ötede oynasın isim olmaz
Sebep önemli, ona göre karar verilir
Nafaka kalkmadığı sürece evlenmem
işime gelir hayhay derim
Evlenirim. Malı mülkü zerre umrumda olmaz.
Hayır tabi
Evlenmem
İlginç bir şey ama bilemiyorum o an ne olur
Bilemiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?