Evlilikte erkeğin mi sorumluluğu daha fazla yoksa kadının mı
Erkeğin
Kadının
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evlilikte erkeğin mi sorumluluğu daha fazla yoksa kadının mı
Ben boşandım, avukatım benim onu tatile götürmediğim için haksız olduğumu söyledi. Evde bu poşet bilet var, hepsini ben kendi paramla aldım ve gittiğimiz yerlere yüzde 90 beraber gittik.
Koca gün elinde telefon vardı, saatlerce konuşurdu akrabalarıyla. Öğle 12-1'e kadar uyurdu. Ben evi geçindirmek için mesai üstüne mesai yapardım. Benimle evlendiğinde 1 bavulla geldi. Bütün eşyaları ben aldım. Utanmadan boşanırken eşyaların yarısını da istemiş.
Mahkemeye kapılarına düşünce kimin sorumluluğun fazla olduğunu anlarsınız.
Bu sözüm özellikle erkeklere.
İlginçtir boşandıktan sonra bile erkeklerin sorumluluğu devam ediyor. Yüzünü bile görmediğin kadına ömür boyu nafaka ödüyorsunuz.
resmi nikahta boşanınca kadına, cocuğa nafaka, mal paylaşımı gibi şeyler var, aldatmışsan tazminat. Para çok lazım da oluyor. Evlenmeden önce beleşe evlenmiyon, kızın ailesi altındı düğündü saçma sapan şeylerdi isterler. Kadına söz geçirmek eskide kaldı ya kuzu olucan ya da bir bakmışsın kadın başka erkeğe kaçmış tv'de. Ben çok evlenmek istedim, dediler okulunu bitir. Bitirdim dediler işe gir. Onu geçtim çok tanışıp red edildiğim oldu, yatıp terk eden aşk istemeyen oldu. Hangi mantıkla nasıl evlenecem, bana caiz değil evlenmek, bilmiyorum sebebini
On numara tespit
Erkeğin ama bazen yükünü alıp önleyebilmek güzeldir kendini maddi manevi değerli görür kim yorulursa yükü biraz alınıp hafifletilmeli bence yoksa işler farklı olur taşın altına elimizi beraber koymalıyız hastalık ya sağlıkta diye imza atıp söz vermek yetmez icraat önemli
Estağfurullah ama bence böyle olsa hiç ayrılıklar olmaz
Herkes kendinden sorumlu ne ekerse onu biçer
Düzgün evlilikte herkes üzerine düşeni yapınca kimsenin yükü daha ağır olmaz. Diğer taraf sorumlulukları ihmal ettiğinde eşinin yükünü artırmış oluyor.
Cevap
21Cevap
Kadının boşuna dememişler yuvayı dişi kuş yapar
Erkeklerin değil, kadınların daha çok sorumluluğu vardır. Çünkü evde sürekli olarak çalışması gerekiyor. Çocuk sahibi olduysa onunla ilgilenmesi, yaşamayı öğretmesi ve yanında durup sevmesi gerekiyor.
Babanınsa sadece işe gidip çalışması.. Kesinlikle işi küçümsemiyorum. Ama belli bir saati var ve sadece iş gitmek onların sorumluluğu. Oysa annenin daha pek çok sorumluluğu oluyor. Yemek hazırla, bulaşıklarla ve çamaşırlarla ilgilen. Bebek bakımıyla uğraş, onunla sohbet et ve daha nicesi ¢
Kadının ya da erkeğin daha çoktur düşüncesinde olanlar bazı şeyleri kavrayamamış demektir. Evlilik zaten iki kişinin ortak sorumluluklar edinmesidir. yani biri için geçerli olan bir sorumluluk, diğer partner için de geçerlidir. İki kişi de bunun bilincinde olduğu surece mutludur. Eğer bunun bilincibde değillerse, birde benim sorumluluklarim, senin sorumlulukların sorunu varsa.. anladınız siz 🙂
Hangisi daha çok baskın karekter ise odur kimi kadın çok mücadele verir karşısında ki adam çıkmaz kimi erkekte yoluna güller serse bile kadın iflah olmaz var gerisini sen anla.
Günümüzde erkeğin. Erkeğin geleneksel sorumluluğu devam ediyor. Kadın ne ev işi yapıyor ne de kazandığını eve harcıyor. Evlilik hazırlıklarına hiç katkıları yok. Boşanırken herşeyi gaspedip süresiz nafaka alıyor. Bu konuyu tartışmak bile erkeklere haksızlık.
Her iki cinsin de kendine has sorumlulukları var ama yuvayı dişi kuş yapar diye de bir söz var. Aslında bunu kadının evin içiyle alakalı meselerle uğraşmasına bağlıyorum. Yani erkek bazı şeyleri eksik yapsa veya yapmasa kafasını dışarıda dağıtır, kadın erkeğin o eksikliğini evde yaşar. Her türlü kadına dönüyor olay.
Net bir şekilde erkeğin sorumluluğu daha fazladır hiç tartışmam gerek yok
Kesinlikle
Tüm çalışmak evi temizlemek için veya sofrada ki yemek için veya kıyafetler için tüm gün çalışmak kolay mı sanıyorsunuz bütün bunları paylaşarak yapılıyor ayrıca işten eve gelen eşine yemek yapmak çok ağar bir sorumluluk mu oldu?
Oyle bir şey olmuyor kadin tüm gün çalışıyorsa yemek işi beraber yapılıyor temizlik için bir temizlikçi tutuluyor çocuğun sorumluluğu olarak sadece anne mi bakıyor babada bakıyor cocuga
Benim de etrafımda çalışan evli çiftler var hepsi bu şekilde yapıyor bütün gun çalışan bir kadın yemek çocuk vs bunlarla uğraşamaz bu eziyet olur o evlilikte sorun vardır o zaman
O adam da sorun var ayrıca eşi de yapmıyorum desin bu çok mu zor kendi çocuğuna bakma bir insan yük olmaz onu kastetmiyorum ama hem çalış hem ev işi bence kadını yıpratır ama böyle insanlar çok çok az genelde kadınlar ya çalışır ya ev hanımligi yapar
İstisnalar kaideyi bozmaz 😎😎
Bence erkeklerin daha fazla ama sizinde görüşüne saygı duyuyorum aksine ikna olmam mümkün değil 😄😄
Sadece başlı başına şu an ulkemiz de tek çocuklu evli bir erkeğin en az 20k para kazanması lazım Bu herkes için kolay bir durum değil
Eşler beraber çalışırsa geçinir muhtemelen gelen miktar ortalama söylüyorum 25k olur ev kıta değilse rahat yeter ama ev kiraya 10k daha ekle eee hayat bu kadar zorken çalışan bir kadına yemek yap ütü yap evi temizle diye diretilmez
Erkeklere baston korkuluğu demek yanis bir yaklaşım artık devir değiştin seçiminizi ona göre yapmanızı tavsiye ederim yani öyle bir dünya yok müşterek hayat her noktada
Diyorum ya Şeyda hanim seçiminizi ona göre yaparsanız bunlarla ugrasmazsiniz kendini yetiştirmiş ozguveni yüksek bir erkek esine yardım etmekten gocunmaz bunu acizlik olarak görmez normal bir durum bu
İkisinin de kendine göre sorumlulukları var. Kadının bi tık daha fazla oluyor. Evdi, kocaydı çocuktu hepsi kadının üstünde.
Yaşadıkları yere vs bağlı ataerkil ni toplum mu? Bunlara göre değişir
erkek sadece dışarıda çalışıp evine maddi katkı sağlar kadın öylemi çamaşır bulaşık ütü temizlik çocuklar birde dışarıda çalışıyorsa kadının işi hiç bitmez onun için kadının sorumluluğu daha çok
Eğer kadın çalışmıyor ve çocuğu henüz yoksa erkeğin. Ama çocuklar meydana çıkınca her açıdan kadında daha çok sorumluluk oluyor. Erkekler tamam çalışıp getiriyorsunuz ama evdeki iş 24 saat ve bitmiyor üstelik tatilide yok.
Cocuk olmazsa esit de cocuk varsa mecbur kadın... o cocugu dogurana kadar ki sorumluluklarin dogurduktan sonra beslenmesinden tut giyimine kadar sende...
Çocuğa bak yemek yap temizlik yap calisiyosa ise git vs vs hepsi kadında erkek bı çalışsın işte gelsin yesin yatsın bu
Herkes kendi açısından bakıyor
Çocuğa bakmak bir anne için iş değildir yemek beraberde yapılabilir ayrıca sürekli evde yemek yenecek diye bir şey yok kadin çalışıyorsa zaten temizlikçi tutuluyor çocukta ya kreşe ya aile büyüğüne veriliyor erkek hem yeterli para kazanacak hem eşini memnun ve mutlu edecek kendi ailesiyle karisinin arasında köprü olacak gezdirecek işten gelecek çocuğuyla ilgilenen eşiyle ilgilenecek peki soruyorum ne zaman kendiyle ilgilenecek bu adam oturup bir film izleyecek arkadaşlarıyla görüşecek falan filan?
Her ikisinin de seçeneği olmalıydı. Bu bir tarafa yıkılacak bir durum değildir. Herkesi ilgilendirir. Bazı zamanlar erkek bazı zamanlar kadının sorumluğu artar. Önemli olan bir arada götürmek.
Bu da soru mu tabik kadının erkek sadece dışarda çalışıyor kadın dışarda calistg varken eve gelip ev işi de yapio anneye çocukla da ilgileniyor. İşten eve gelince eşine yardım eden çok nadir erkek var
Kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Kadın bebeği olduğunda çalışmasa bile bebek ve ev işleri gerçekten çok yorucu. Erkekte işyerinde emek veriyor ailesi için. İkiside ailesi için emek veriyor, kıyas yapamadım🙂
Çalışan bir kadınsa kadının sorumluluğu daha çok oluyor hem iş hem ev çocukta varsa kadinin sorumluluğu daha da artıyor
Aynen öyle oluyor kendimden biliyorum
Aslında ikisininde eşit olmalı ama çoğunluk kadın gibi.
Çalışan kadının...
Zor iştir çalışan evli kadın olmak.
Yüzüğü erkek alsın, kadının önünde erkek eğilsin, evlenme teklifini erkek yapsın, boşandıktan sonra erkek * sebeplerden nafaka ödesin. Evlilik saçma iş kardeşim her iki tarafta bi yere varamaz.
Çünkü erkek bakmakla yükümlüdür ama kadın öyle değildir kadının da sorumlulukları vardır hatta erkeğe karşı
Kıyaslanamaz diye düşünüyorum. Kadın bebeği olduğunda çalışmasa bile bebek ve ev işleri gerçekten çok yorucu. Erkekte işyerinde emek veriyor ailesi için. İkiside ailesi için emek veriyor, kıyas yapamadım:)
Erkeğe sorsan erkek kadına sorsan kadın der ama ben de kadın diye düşünüyorum
Bu sorunun net bir cevabı olmadığı kanaatindeyim ama yine de bırakalım da evlilik cevap versin.
Cevap sikkin eksik. Her ikisininde sorumlulugu fazla.
Erkekler neden evlenmiyor bi düşünün
Kadın tabiki ama isterimki eşit olsun
kadının çok daha fazla
ben erkegime bütün sorumlulugu yuklemem ya zaten sürekli üstüne gidiyorum kiyamam ona
Kişiye göre değişeceğini düşünüyorum
Bence evi kim döndürüyorsa
Bu da soru mu kadının tabi ki
Her iki tarafında sorumlulukları aynıdır ayrılamaz
Ikisininde
Erkeğin
bence erkeğin.
Her ikisinin de
Erkeğin diye yazanın taaaa a koiyim..
Kadının işi zor abi
Kadının
Çocuğun