- Aşk İlişkileri konusunda 485 cevap paylaştı.
+1 yılBu olaya tek bir pencereden bakmak hem kadına hem erkeğe haksızlık olur.
-Evlilik hazırlıkları ve ev geçimi (kadın çalışmıyorsa) erkek için aşırı derecede ağırdır. Çünkü düğün, ev eşyası, ev, çocuk, çocuğun geleceği, araba her şey erkeğin üzerine kalır.
-Erkekte kadın da çalışıyorsa ve erkek ev işlerine ve çocuk bakımına yardımcı olmuyorsa kadın bu durumda aşırı yük taşır ve evlilikte sesler yükselmeye başlar
-Erkek çalışıyor/çalışmıyor ama evi ile hiçbir şekilde ilgilenmiyor, her şeyle kadın ilgileniyorsa yine kadındadır tüm yük.
Her şeyden önce empati, her şeyden önce değer verme, her şeyden önce saygı gerekiyor evliliklerde.
Kadın çalışmayabilir, erkek akşama kadar canı çıkmış olabilir. Eve geldiğinde bir güler yüz bekler eşinden, aaaaa o da ne? Komşu bir söz söylemiştir veya başka küçük bir şey olmuştur/duymuştur surat asılmıştır, eeee şu bunu dedi, bu bunu yaptı. Ya adamın zaten canı çıkmış, yapmayın gözünüzü seveyim. O dört duvar sizin mutluluk yeriniz, Ayşeyle, Fatmayla, Merveyle, Buseyle doldurmayın burayı. 3 gün böyle yaparsa kadın erkek en sonunda lanet olsun der, Ayşeye de Fatmayla da sana da.
Birbirinize huzur verdikten sonra ne kimse için derttir, ne de yük.
Eskilerin çok sevdiğim bir sözü var.
Eline, beline, diline sahip çıkacaksın. Bu kadar basit yaaaa. Bu söz her iki cins için de geçerli.
Evlilikte küçük hareketler aşkı taze tutar. İzin verin eşleriniz, hem günün yorgunluğunu ev de atsınlar hem de yarın için ayakta kalma gücü bulsunlar. Bulsunlar ki evliliğinizin süresi daha uzun olsun.
Masayı toplarken 2 tabağı götürmek zor olmasa gerek, veya kahve yapmak. Her iki cinsin hataları yüzünden evlilik hayatları zehir olan insanlar var. Birbirimizin yükünü alamadıktan sonra ne anlamı kalır evliliğin.03 Yorumla- +1 yıl
Biraz ucundan farklı konulara da girdim gibi görülse de temeli aynı şey kardeşim.
Kusura bakma azıcık uzun oldu - +1 yıl
Olsun kardeşim ağzına sağlık çok güzel yazmışsın
- +1 yıl
🙏☺️🙏Objektif bakmaya çalışıyorum.
Sağlıkla
En İyi Cevaplar
Kesinlikle erkeklerde olduğunu düşünüyorum şimdi kadınlarda çıkacak yok ev geçindiriyor uz yok evde temizlik yapıyoruz yok çocukları büyütüyoruz Zaten bunlar her kadının yapması gereken işler ama tabii ki zorunluluk ya da görevi olduğu için değil ev düzeninin sağlanması için ama ona bakarsanız evlenene kadar erkek dünyanın parası alması lafını yapıyor altını gümüşü düğünü takısı masrafı, kadın bir işe girip çalışıp para kazanmadığı zaman evli olursa kimse ona bir şey diyemez ama erkek çalışıp da evine geç indirmediği zaman dünyanın lafını söylerler. Günde 8- 10 saat çalışıp da bir daha adam eve gelip yemek mi yapsın yani, tabii bir de bunun yanında eğer kadına kızıp da bir şey söylerseniz 6 ay uzaklaştırma cezası alıyorsunuz ondan sonra boşanma davası açılırsa dünyanın nafakasını ve ömür boyunca tazminat ödüyorsunuz ondan sonra da nerede kaldı eşitlik nerede kaldı evlilik, adet gelenek görenek diye dünyanın masraflarını ve israf larını yaptırıyorsunuz Bir de mazeretiniz bir defa evleniyorum evlenen kadar adamın canını okuyorsunuz ondan sonra da ee ben köle miyim kusura bakmayın ama bizim kadınlarımız da şu zamanki kadınlarımızın yanında erkekler nur nimet
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErkeklerde onların mecburen eve para getirmesi gerekiyor aslında kadının da çalışması gerekir bence kadın evde iş temizlik yapar ama o para kazanmanın verdiği yorgunluk çok başka yaşayan anlar
413 Yorumla- +1 yıl
Günümüzde ki kadınlar parasını vermiyor ki
Cevap sahibi+1 yılMadem evlendiysen vereceksin o zaman adamda vermesin kafaya bak ya para hesabı mı yapılır ortak olur o para madem öyle yapanlar hiç evlenmesin daha iyi
- +1 yıl
Bazıları bırak para vermeyi evde bir kap yemek yapmıyor tamam kabul ediyorum kadınların işi kolay değil zaten yukarıda da yazdım ama günümüzdeki olduğu gibi de gidip dereye çamaşır yıkamıyor lar ellerinde çamaşır makinesi son model elektrik süpürgesi hatta şimdi otomatik elektrik süpürgeleri bile çıktı yerde gezen
Cevap sahibi+1 yılYa bak çok linç yerim ama madem evlendiyse bir kadın ve çalışmıyorsa yemek temizlik bulaşık yapması gerekir adam gece gündüz eşek gibi çalışacak kolay mı çalışmak be hadi kadında çalışsa ortaklaşa beraber yaparlar ama dediğim gibi madem prenses gibi yaşamak isteyen var evlenmesin baba evinde yatsın
- +1 yıl
👏👏👏👏 helal olsun kız harbiden adamsın ha
Cevap sahibi+1 yılKadın erkek eşit benim için ben ilerde olurda evlenirsem paramı ortak olarak kullanırım vermemezlik yapmam o zaman evliliğin bir anlamı kalmaz benim için
- +1 yıl
Keşke benimle evlensen 😂
- +1 yıl
Yüreğine sağlık
Cevap sahibi+1 yılHadi evlenelim🤣🤣
- +1 yıl
GT yaparsın inşallah
Cevap sahibi+1 yılYaparız kanki🤪
- +1 yıl
Bugünlerde niye önüne gelen bana kanki diyor benim eşcinseli benzer bir halim mi var
- +1 yıl
Helal olsun. Erkekleri de insan yerine koyan bir kadın. 👏☺️
- Aşk İlişkileri konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılKadın çalışmıyorsa yük erkekte
kadın çalışıyorsa yük kadındadır
zira hem iş hem ev işi çok zor10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 8,1b cevap paylaştı. İki tarafta da yük var ama bizim toplum anlayışımızda yük genelde erkeklerde. Kız istemeden başlayın çocuk olana kadar maddi açıdan erkeklere fazla yüklenme var. Şimdi erkek tabi yapacak diyen kişiler hayır evi kadınlar çekip çeviriyor diyebilirler. Bu konuda genelde evi çekip çevirseler bile erkeklerden yardım isteyebilirler.
Bir erkeğin ev işlerine yardım etmesi gayet normal bir durum olarak karşılıyoruz artık ama maddi açıdan sıkıntıya girildiğinde bir kadına bir erkek git bir işe gir çalış diyemez.
Erkeklere maddi açıdan yük var ve psikolojik açıdan baskı uygulanıyor.10 Yorumla
+1 yılBen şahsen her 2 taraf da sorumluluk sahibi diye düşünürüm,
her ikisinin sorumluluğunu küçümsememek gerekiyor.
Çünkü annem bazen ev hanımı bazen de iş kadını, bu yüzden de babamın halini gayet iyi anlayabiliyor.
Yani her iki taraf empati yapmadan,
birbirlerinin yerine geçmeden asla birbirlerinin sorumluluklarını küçümsememek lazım.
Yani kişiye göre değişir ama erkek gaddar, kadın da duygusal olunca, bütün yük kadına kalır.
Ama kadın gaddar, erkek duygusal olursa işte o zaman da bütün yük erkeğe kalır.
Dediğim gibi kişinin karakterine göre değişir kankacım...22 Yorumla- +1 yıl
Hangi manyak kız yorumumu beğenmemiş? , sanırsın kadınlara hakaret ettim. Ulan hakikaten beğenmeyen kişi aptal. 🤦🏻♀️
Daha kadınlığını bile bilmiyor, eşşek. - +1 yıl
Doğruuu diyon
+1 yıleşit olmalı elbette dinimizcede ne tek kadına nede tek erkeğe yüklemiş eşit demiş ve hatta evlen dininin yarısını kurtar demiş erkek dışarı işleriyle ilgilenir kadın eve erkek de kadına yardım eder kadında erkeğe ve dahaa bir sürü önemli konu var :) :) :)
36 Yorumla- +1 yıl
Ama tabii günümüzde dinin Emir ve yasaklarını düşünen kim ki
- +1 yıl
me haahahahahahaahaah
- +1 yıl
Nerde demiş dinimizde :-), Eşit diye. :-)
Evi geçindirmek elbette Erkeğin sorumluluğu altında, Erkek buna mecburdur. Kadın, Erkek eşit değildirki bir kere yapacakları eşit olsun. Dini konuya bakacak olursakki derken islam demek istiyorum kadınların hakları erkeklerden oldukça fazla doğrusu. Bir kadın yemek yapmaya mecbur değil, Çocuğa bakmak zorunda değil, çalışmak hiç zorunda değil.
Nedense Kadınlar bunu bilmiyor o başka konu.
Elbette kadınlar bunları kocalarını sevdiklerinden yapıyorlar, mecbur olduklarından değil.
Bunun yanında şu korneş konusu beni öldürüyor :-) nedense derken.
Lezzetli bir yemek, yemek için erkeklerin Hanımları ile birlikte Mufakta bir şeyler yapması, kadının bilhassa yemeğine sevgi koyması ile bambaşka oluyor tadı.
Ben şahsen bunu kendim yaşıyorum. Çalışan bayanlar genelde Karıyer yapıyorlar denebilir, düşüncesindeyim. Her iki kişide çalışıyor ise evde Hizmetçi yoksa o zaman burada bir şeyler yanlış gidiyor demek.
Erkeğin çalışması mecburdur derken, Eşini de ezmesi hakdır düşüncesi hastalıklı bir düşüncedir.
Zalimlik yapmanın manası yok ! bu bağlamda, Erkeklerin Kadınlardan bir derece veya üstünlükten bahsederken Kuranı kerimde anlatılırken öyle makam, söz sahibi, olarak anlatılmıyor. Bilakis Erkek Ailesinin kesinlikle Ekmeğini ve giderlerini temin etmesi gerektiğine vurgu yapılmakta.
Tabii bunu bir çok insan nasıl anlıyorsa artık.
Dolayısı ile Evlilikte büyük yük erkeğin üstündedir. Bundan da gocunmamak gereklidir sonuçta.
Evlenmekte bir Hak olduğu gibi boşanmakta bir haktır.
Şunda birleşelimki halen dünyanın bir çok yerinde bilhassa Batıda nedense aynı işte, kadınlar, erkeklerin aldığı parayı alamıyorlar. Istisnalar olabilir. - +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Hayır bilakis sen Dinimiz yazınca bukadar yazdım. Din derken islamdan herhalde bahsediyorsun.
Diğer dinleri bilemem. Bu benim düşüncem değil. Bakara Suresine bakabilirsin. Konuya bu kadar uzun yazmazdım dinimizce yazınca yazdım.
Dinimizde Kadının hakları erkeklerden çok daha fazla, Ama malesef Erkekler eve para getirdiğinden genelde, Kadını ezme hakkını alıyorlar.
Evlilikte Yük hem Kadında var hemde Erkekte, lakin yükün çoğunu Erkek üstlenmesi gereklidir.
Şayet evli ise, veya evlenecekse.
O müthiş aşkların sonu bundan dolayı oluyor zaten, genelde evcilik oyunlarından evlilik hayatına geçince o zaman anya ve konya ile tanışıyor insanlar. Sorumluluklar gelince problemler başlıyor.
Onun içIn bu konularıda evlenmeden önce konuşmak gerekiyor.
Erkek çalışması mecbur yazıyorum ya, belki bazı bayan arkadaşlar şöyle anlıyorlar,
ne yani kadınların erkeklerin parasınamı ihtiyacı var hesabi. Bunu demiyorum.
Evlilik içersinde olan konuyu islami açıdan değerlendirdim sadece hepsi o kadar.:-)
Aşk İlişkileri konusunda 845 cevap paylaştı. Şöyle ki; bir erkek evlenmesede bekar olarak yaşasa da zaten çalışır
Ev düzme olayında ise kız ve erkek tarafı olarak bölüşme durumu var bizim burada mutfak komple oturma odası komple yarı beyaz eşya yarı yatak odası yarı çocuk odası kız tarafında, salon komple halılar oturma odası hariç komple perdeler komple erkekte
Kira ya da ev sahibi olmak erkekte ve asıl yüklerden diğeri de altın onu da erkek tarafı ne kadar takarsa tabi zorba olan kız tarafları var
Evlendikten sonrası ise olay rutine biniyor erkek parayı kazanıyor parayla ilgili yükler erkekte fiziksel tüm yükler ise kadında ev üşleri çocuk bakma vs ve çocukla evi bir arada yürütmeyi şahit olanlar ve yaşayanlar bilir ki çok çok zor
Bence evlenmeden önce yük erkekte evlendikten sonra yük kadında
Tabi tüm bu yorum sorumluluğunu az çok bilen kibar insanlar için10 Yorumla
+1 yılEvlenme sürecinde çoğunlukla erkek üzerinde. Artik duydugumuza göre kaynanalarin sac masrafına kadar soymalar da başlamış. Boşanmada zaten tamamen erkeğin üzerinde. Eski bekar hayatina dönüyorsun ama her ay cebinden para eksiliyor. Ev işleri konusunda kadina yük biniyor gibi ama bence dogrusu biz bir evin içindeyse islerden de beraber sorumluyuz. Bu senin o benim işim diye şeylere karsiyim. Sonuca vurursak evet erkeğin üzerinde, evlensen de bosansan da kadina herhangi bir yük göremiyorum.
(feministler doluşmayın zaten evliliğe karşıyım, teşekkür.)10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani ben hayatı basit yaşayan bir insanım. Üzerime düşen sorumluluğu yerine getiririm fakat benimde gördüğüm evlenmeden önce de evlendikten sonra da erkeklerin hep çalışmak zorunda olması gerektiğine dair bir algı var çok üzülüyorum çünkü dediğin gibi düğün ev herşey erkeğin üzerinde evlenecek çiftler birbirlerinin yüklerini birlikte sırtlanmalı. O erkek çalışmalı gibi bir algı olmamalı.
24 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun ama böyle bir algı var daha evlenirken maddi külfet boşandıktan sonra külfet
Cevap sahibi+1 yılGerçekten ağır. Onlarında hayatı var. Yani özgürleştirmeliyiz hayatımızdaki insanın hayatını anlamak lazım onun yerine koyup düşünmek lazım.
Ben evli değilim fakat evli olsam ve boşanacak olsam bile kendi hayatımı kendim idame ettiririm kendi ayaklarımın üzerinde dururum ve nafaka istemem yani. Sırf onun parasını yicem diye nafaka istemem. Çocuğum varsa da ne kadar kötü olsakta babası yaşıyorken görüşmesini isterim sonuçta çocuğumu kendi çıkarlarım için harcamam- +1 yıl
Hatta bu nafaka işini ticaret yapan kadınlar var boşandıktan sonra başka adamla yaşayıp eski kocasından para alıyor
Cevap sahibi+1 yılGerçekten insanın özgürlük anlayışı tamamen kafada bitiyor. Ben özgürüm yanımdaki insanı da özgür bırakırım gidecekse zaten gitsin ama benim yanımda da zorla kalmasın. Özgürlük anlayışı nafaka da çalışma konusunda da her yerde farklılık gösterir.
Dediğin yük sadece maddi. Ve evet maddi yük erkekte. Ama artık çoğu kadın çalışıyor. Çocuğuna bakıyor yemeğini yapıyor. Çalışan kadın için yük kadında. Ve en önemlisi evlilik bi yük değil. Kazandığını eşinle yemek , isten gelen eşine yemek yapmak zor olmamalı. Böyle düşünen insanlar evlenmeyi tekrar gözden geçirsin. Erkekler mal edinmeyi evlilik öncesinde yapsın ya da sözleşme imzalasın. Çözüm var aslında ama evlenecek birisi yok 😂😂
21 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılC seçeneği ve evliliğin yüükü ortaktır diyorum.
Yuva direk, çadır bezi ve dikme çivilerden oluşur. Çadırın direği erkek, örtüsü yani bezi kadın ve dikme çiviler saygıdır. Biri olmadan diğeri ayakta kalamaz ve yuvanoın yükü kadın ve erkeğin ortak yüküdür.10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 945 cevap paylaştı.
+1 yılKadin calisip ev islerine kosuyorsa kadina cok yuk biner bide kadin cok cabuk yipranir bu yuzden kadınların çalışması taraftari degilim evde onca is var onlarla uğraşmali kendini yormamali eve geldigimde en azından patronu azarlamamis maasina zam yapilmamis gibi sikayet almam mutluluk oranimiz artar
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 3,4b cevap paylaştı.
+1 yılGenel olarak erkeklerde oluyor ama Mehmet Aslantuğ'un da dediği gibi "hiçbir kadın geleceğini bir erkeğin aşkına, vicdanına, bir gün aklının karışıp karışmamasına bırakmamalı, üretimin içinde olmalı kadınlar"
Çünkü erkek canı istediği zaman vicdan duygusu da yoksa şayet, kadını omuzlarından atar.. Kadın kendine yaslanmalı, erkeğe değil10 Yorumla
+1 yılDüğün masrafları paylaşılıyor. Tek tarafa yıkılmıyor. Takı konusunda ceplerinden daha fazla para cıkıyor tabi ama o sonra o takılan altınlar ortak kullanılıyor. Çoğu kadın da bi şekilde ev ekonomisine destek cıkıyor ama erkekler ev işlerine yardımcı olmuyor. Her yük gibi ewliliğin de yükü kadınlarda.
10 Yorumla
+1 yılNormalde net bir geliri olmayan erkeğe kız verilmiyor, yüzük alınmalı, düğün salonu tutmalı, herhangi düğün arabası olmalı vesaire..
Tabii kız tarafı isterse destek çıkabilir ama evlilik konusunda erkeğin biraz daha koşuşturması lazım diye düşünüyorum bn10 Yorumla
+1 yılÖncelikle erkeklerin sorumluluğu çok bu konuda haklısınız ama kadında sorumluluğu fazla hele birde çocuk olursa daha fena sürekli uğraş dur. Ayrıca mutsuz evliliklerde kadınlar çok çekiyor. Yani iki tarafında sorumlulukları hemen hemen aynı diyebiliriz. Ayrıca mesela ben ileride çalışacağım için benim sorumluluğum eşiminkinin 2 katı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılhangi devirde yaşıyorsun kadınlar da çoğunlukla çalışıyor artık
istemeyen de o çalışmayan kısımla evlenmesin o zaman. zorla sanki çalışan kadın yerine çalışmayan kadınla evlendiriyoruz sizi. kendi seçiminizden niye şikayet ediyosunuz31 Yorumla- +1 yıl
Kadınların çoğu çalıştığında bile benim param derdinde oluyor
+1 yılValla has gardas anam bile babama bedava vermiyor ince hesap yaparsan isin icinden cikamassin o zaman ya hic evlenmeyecen afedersin beni bagisla cocuk kazanmak istemiyorsanda gobege atriracaksin ya da pipiye ip baglayacaksin ya da kazandigin cocugun gelecegini dusunmek zorundasin evlilik yatakla duş almayla olmuyor allah bizlere kadinlari emanet verdi onlar evlatlarida dunyanin en guzel susleri hep yuk olsa ne yazar yeterki planli yasa
11 Yorumla- +1 yıl
Doğal bir yorum 😂
+1 yılKadında tabi ki hem çalışıyorum yoruluyorum hem de evde iş yemek vs yapıyorum erkekler için evlilik zaten rahatlık olarak algılanıyor nasıl olsa evde yemek hazır diye düşünüyor çalışan bir kadın için evlilik gerçekten büyük yük
41 Yorumla- +1 yıl
Hepsi değil
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBana göre ailelere göre değişir yani öyle ev vardır kadın tam bi ev kadınıdır evi çekip çevirir hani derlerya yuvayı dişi kuş yapar diye işte o misal. Bu durumda yüzde elli elli bazıda vardırki kadında hiç hamaratlık yoktur çoğu yük kocadadır burdada erkek yüzde atmış kadın yüzde kırk. Bide varki erkek veya kadın değişmez birinden biri tam vurdumduymazdır maddi manevi tüm yük diğer kişinin sırtındadır.
10 Yorumla
+1 yılErkeklerde neden mi? En basit örnek kadın çalışırsa parasını dilediği gibi harcayabilir ama erkek eve bakmakla yükümlü
14 Yorumla- +1 yıl
Tâbi birde çalıştığı halde para vermem diyen kadınlar var
- +1 yıl
Kızın teki beni eksikmiş
- +1 yıl
İşine gelmemiştir
- +1 yıl
Kimin işine geldiyse artık
+1 yılKadınlar dedim çünkü çalışıyorsa kendi işi evdeki işler kocası çocukları kayınvalidesi kendi annesinden mecburen uzaklaşıyor olması kocası dışardayken acaba bir kadın yanına gelir mi aklı kalır mı offf çok zor be
10 YorumlaPolimikler kralı iş başında. Beğenmediğin görüsleri silecek misin peki?
13 Yorumla- +1 yıl
Hakaret olmadığı sürece hayır dünkü mevzuda soru cevaplama değil ağır hakaretler vardı
- +1 yıl
Eğer öyle olsaydı şu anda bu yorumunda kaldırmıştım gelmek zorunda değilsin kardeş bana boş yapma
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKadın çalışsada çalışmasada ev işi kadına kalır erkek ev geçindirmede daha etkili diyelim ama herkes aymı değil tabiki ev işini birlikte yapanda var gelecek için beraber birim yapıp hayatı birbiri için kolaylaştıranda
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,1b cevap paylaştı.
+1 yılev hanımı modunda takılanlar ıcın yük maddı olarak erkekte.
çalışan normal çiftler ıcın maddı olarak % 50 dıyuelım ama kadının işten sonrada ev cocuk yükü var . kadın daha cok .20 Yorumla Kadın eğer yeterli ve donanımlıysa yük hep kadınlardadır çünkü dünyanın en önemli varlıkları evlatlarımızdır
Önümüzdeki yüzyılın nasıl şekilleneceğini yine analar belirleyecek20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞayet çalışmazsam ve tek çocuk olursa eşit. Ama çalışıyorsam ve eve temizlikçi çağırmıyorsam yük kadında. Çünkü öküz sevgilimin yemeğe yardım ederim demelerine hiç inanmıyorum. Ve obur bir erkeği bi çeşit yemek ile doyurmam eminim.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 4,3b cevap paylaştı. kadın erkek fizik olarak ikiye ayırınca erkek daha güçlü olduğu için evlilik hayatında da yük erkeğe binmektedir
kim ne derse desin yük her vakit erkektedir10 Yorumla
+1 yılGenel olarak erkek sadece para getirme odaklı diğer hiçbir şeyin sorumluluğunu almıyor düşünmüyor umursamıyor ki günümüzde kadınlarında çalıştığı varsayılırsa kadının yükü her zaman daha fazla oluyor bu genel olan taraf ama gerçekten anlayışlı destekleyen yardımcı olmaya çalışan biri olursa erkek yükler paylaşılır her şey daha kolay halledilir
10 Yorumla
+1 yılBence kadında. Çünkü erkeğin görevi çalışıp eve bakmaktır. Ama evlenmese de çalışıyor sonuçta ama kadın evlenmese eşine bakmak, işini yapmak zorunda değildir
10 YorumlaMerhaba!
Evliliklerde yük oranı sanırım dengededir.
Zira ev içi emek konusunda kadın,
ev dışı emek konusunda erkek daha ön plandadır.
Saygılarımla...10 Yorumla
+1 yılEvlilik paylaşılır ise mutluluk verir. Yük ne erkekte ne kadında ne de sırtta olmalı... Sadece birinde olursa haksızlık olur. Sırtta olursa göbek düşer.. Biribirinizi sırtınızda taşımayın.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 992 cevap paylaştı.
+1 yılYük olarak görmemek gerek ona sorumluluk diyebiliriz ve herkesin kendisine göre belli bir sorumluluğu var.
20 Yorumla
+1 yılMaddi olarak zorluk erkekte, manevi zorluk kadında bence.
30 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. Tabiki kadınlarda oluyor.
11 Yorumla- +1 yıl
Yemeği salçalı yapacak seni gözü kapalı sevecek birini buldun mu 😂 sormuştun ya
Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı. Toplumsal olarak, sorumluluk erkekler de.
Tabiki sorumsuz erkek yüzünden, kadın çok sıkıntı çekiyor.10 Yorumlaiki nefes anlaşabiliyorsa herşey güzel olur gülbi geçinilir gidilir
anlaşamıyorsa ayrılık yakındır
-VESSELAM-10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuklar+ev işleri+eşinin ailesiyle iyi geçinme zorunluluğu (erkeğe göre daha ön planda)+sürekli bakımlı olmasının beklenmesi+çalışıp eşine destek olmak zorunda olması
ama erkekler için = işe gitmek.10 YorumlaKişiden kişiye göre değişir.. Erkeği bankamatik gören kız var, eş gören kız var bu ikisi arasında uçurum gibi fark var..
10 YorumlaErkek için evlenmek parayı sokağa saçmaktan ibaret. Kadınlar için de etrafındaki ergen, daha büyümemiş arkadaşlarını kıskandırma yolu.
10 Yorumla
+1 yılHer ikisinde erkek çalışıp eve ekmek getiriyor fatura ödüyor kadın ise ev işleri çocuk vs. ile uğraşıyor yani yükü beraber taşıyorlar
10 YorumlaEşit ikisinin de farklı ama daha çok erkek de bence çünkü ev geçindirme onda olduğu için kadının çalışma gibi bir zorunluluğu yok ya o Yüzden
10 Yorumla
+1 yılGörüşleriniz çok doğru. Ev işleri çok kolaylaştı. Bez yıkama yok. Makineler derken fazla iş kalmıyor.
10 Yorumla
+1 yılErkek diyenler neyin kafasını yaşıyor. Bu ülkede evin yükünün en az yüzde 60 kadının üzerinedir.
20 Yorumla
+1 yılErkekler erkek kadınlar kadın demiş kafayı yicemdhdhdh
23 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar
- +1 yıl
Çünkü yani topuklu ayakkabıyla yürümek zor
- +1 yıl
@ÇARESIZveUMUTLU ahısmaıanqokao
+1 yılEv işi yük değil bence ama ev gecindirmek saha büyük yük o yüzden erkekte diyorum
38 Yorumla- +1 yıl
Ben bir erkek olarak bunu söylüyorum kadın daha yük altında kalıyor çocuk doğuyor ev işleridir erkekgine kadınlık yapmak bunlar yük sayılmıyor mu erkek ise gidiyor geliyor sabit olursa olmazsa evde oda veya ikisindedir yük
- +1 yıl
Neden erkeğine kadınlık yapmak yük sayılsın ve neden ev işi ve çocuk kadının omuzlarında yük olsun ki ben sadece yük derken yaşanan stresten bahsediyorum bi kadının cocuguna bakması kocasına süslenmesi yük değil aksine huzurdur iki çamaşır ütülemek ya da yemek yapmak da bana stresli bir işmiş gibi gelmiyo. Ama geçim derdi özellikle bu devirde zor. Ben de çalışan bi kadınım ama ilerde çocuguma kendim bakmak isterim ve çalışcaksam da bu zorunluluktan değil de kendi istediğime bırakılmasını isterim bu nedenle eşimin evi tek başına geçindirebilcek kapasitede olmasını isterim. Bu da oldukca stres ve yük bana göre.
- +1 yıl
Tam evlenmelik kız 😂
- +1 yıl
Ben sadece görüşümü söyledim bahs ettimlerimin çoğu hepsi stres saten zaman alan şeyler bir düzene girmesi ve o düzende ilerlemesi başlı başına bir sorun kadın ve erkektedir yük diye düşünüyorum
- +1 yıl
Tabiki saygı duyuyorum ama aynı evde olup aynı hayatı paylaşıcaksan iş bölümü de yapmak lazım iki taraf çalışıyorsa ev ve çocuk iki tarafında eşit derecede sorumluluğunda ama kadın çalışmıyorsa eve de cocuga da daha fazla bakmalı ki iş bölümü dengelensin. Zaten erkeğine kadınlık yapmak, kadınına erkeklik yapmak falan bunlar karşılıklı olması gereken şeyler
- +1 yıl
Haklısın yani müşterek olmak lazım
- +1 yıl
👍👍
- +1 yıl
Neden erkeğine kadınlık yapmak yük gibi görülüyor çünkü artık kadınlar erkekleşmeye başladı "ben çalışıyorsam ev işi yapmam, yemwk yapmam, şunu yapmam bunu yapmam" evlenme o zaman. Bunları yapmayacaksan niye evleniyorsun ki. Çalış kazan kendi hayatını kur. Çocuk bakmak yemek yapmak ev işi yapmak annelik duygusudur bunu benimsemeyen kadından ne kadın olur nede anne. Kim ne derse desin. Artık kibirli gururlu burnu havada dünya sanki onun etrafında dönüyormuş zihninde bir nesil var.
+1 yılBence iki kişide de oluyo erkek çakışıyo kadın evi topluyo falan.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılHer ikisinide önemli görevler düşüyor ama yükün daha çoğu erkekte
10 Yorumla
+1 yılEvlilik ise konu hem erkeğe hem kadına sorumluklar yükler.
10 Yorumla
+1 yılbence iki tarafta da. Sonuçta iki tarafta evleniyor.
10 Yorumladuygusal olarak kadınlarda fiziksel olarak erkeklerde
10 Yorumla
+1 yılBir erkek olarak söylüyorum ki, iki insanın da yapacağı görevler vardır
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 330 cevap paylaştı. maddi yönden erkek duruyor ama bence hem maddi hem manevi yönden kadına daha fazla yük biniyor.
10 YorumlaFiziksel olarak kadında psikolojik olarak erkekler daha çok yıpranır diye düşünüyorum
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 512 cevap paylaştı. Tabiki erkekler onun için mantık evliliği yapılmalı
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 786 cevap paylaştı.
+1 yılİki tarafta da olmalı fakat ne yazık ki kim kurnazsa diğerinin üstüne yıkıyor.
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. Bizim toplumumuzu düşünürsek erkekler biraz daha ağır basıyor.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 379 cevap paylaştı. Bence kimin yükü ne kadar üzerine aldığına göre değişen bir durum. Kişilerin karakterine bağlı
10 Yorumla
+1 yılhakketten doğru herşeyin makinesi var ev işlerinde ne var
10 YorumlaÇok sabırsısız her şeyi bir anda sahip olmak istiyoruz o yüzden evlilikler kısa sürüyor
10 Yorumla
+1 yılEvlenene kadar erkek de, evlendikten sonra da ortak gibi görünüyor kanks
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 36,2b cevap paylaştı. Erkekte evlenmeden önce evlendikten sonra genelde kadında
10 Yorumla250 bin liralik dugun esya masrafini ikna edemedigim icin kiz ayrilmisti benden... onlarin istedigi gibi bir dugun ve ev esya 400 bini buluyordu...
yük de kelime mi yani 😁00 Yorumla- Devamını Gör (23)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar