Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesi sevgilileri de vurdu maalesef. Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de flört ve nişanlılığın aylık maliyeti 4 bin TL’yi geçti.

Türkiye'de yaşanan ekonomik kriz ve alım gücünün düşmesi sevgilileri de vurdu maalesef. Yapılan araştırmaya göre, Türkiye’de flört ve nişanlılığın aylık maliyeti 4 bin TL’yi geçti.

Ekonomik durum ülkede orta direği yok etti. Ya çok fakir ya çok zengin insanlar. Birisi belediye ekmeği için kuyruk bekliyor. Diğeri pırlanta sipariş edip bekliyor. İlişkilerde öyle olacak yakında sevgili sözlü nişanlı kalmayacak.. görücü usulü direk evlilik.
Bu tarz durumların hesabı yapılmaz sevgili ve nişanlı kişiler için ama bu maliyeti anlayamayanlar, fazla bulanlar olmuş. Sanırım küçük şehirlerde yaşıyorlar ya da sadece çay-kahve içiyorlar. Bir çift her hafta 2 kez buluşsa toplam 8 kez buluşurlar, buluşma başı 500 tl’lik maliyet var. Bir etkinlik ve yeme-içme, yol maliyeti bu parayı bulur zaten.
🙂🙂 direk basalım nikahı toplu borç, a girelim toplu eziyet gibisi yoktur 😃😃🤣 parça parça zevk vermiyor... senle yapamıyoruz boşanalım diyerek kapıdan çıkan eşin ayrıcalığınıda tatarız ohhh lanet ve borçlu hayatının ve ayakdaki taşın ağırlığıyla 😂😂 derin göle atar bakarım keyfime... turkiye özeti eğlenceli ve dramatik
Orada atlar olacaktı borçu düşününce 😃😃 ayarlar karıştı
Cevap
90Cevap
Hayır diyemeyiz yalnız olmanın ve sevilmiyor olmanın hiç bir şekilde sultanlık ile ilgisi yok.
Sadece maddi yönden bakacaksak diyebiliriz ama bekarlık dediğimiz kavram sadece maddiyattan oluşmuyor. İnsanların mutluluğu da sadece paraya bağlı değil.
Bekar birisinin parası cebinde kalır bu durumda evet. Peki aslında parayla satın alamayacağı sevgi, ilgi, tutku, iletişim vs. gibi insani ihtiyaçlarını nasıl karşılayacak? Para sadece bunlardan birisi ve bu saydıklarımın samimi yani değerli olanlarını satın alamaz.
O yüzden diyebilmek için bu tek başına yeterli olmaz. Paraya sarılıp yatamazsın... (Yapanlar olabilir, onlar istisna 😂)
Sevgi, ilgi, tutku falan da parayla arkadaş. Bir türlü anlayamıyorsunuz, paran yoksa, ne mutluluk, ne sevgi, ne ilgi kalıyor insanda.
Romantizmden kurtulun, gerçekliğin acımasızlığında debelenen bir ülkede böyle boş romantizme kapılabilmek de enteresan.
Bir diğer, söylediği şeye itiraz edince, söylediği şeyi söylemediğini iddia eden yurdum insanı
Parasiz hic bir sey olmuyor artık
Nişanlını ya da sevgilini alıp çay bahçesine gidemezsiniz. Bir sinema olabilmeli - bir kahve içilmeli başbaşa - çok nadir de olsa belki hamburger yenebilir belki ayda bir değişiklik olsun diye o da , ama normalde genelde bir restoran tarzı yere gidiliyor et ya da balık gibi. Ve bazen de pizza yeniyor. Tabii ki araba olması sanki şart gibi çünkü taksiler bi 300 - 500 tutar herhalde. Birazda bu iş kızın ne kadar alçak gönüllü, ne kadar doymuş, yaşamış kendi aile yaşamında ve nasıl yetiştirildiğine de bağlı tabii ki.
Türk kızından bahsediyorsunuz. En kötü ve burnu dik olan çinli kadınlardan sonra başı çeken uzak durulması gereken bir ırktan bahsediyorsunuz 4000 tl az olmuş bile. Rahat normal ego'lu biri bile 5000-15000 tl arası bir gider yapar erkeğine.
Kızın üstünden 200-300 erkek geçmiş hala düğün isterim;bu düğün şu salonda;Şu içicekler şu yiyicekler şu şarkıcı olucak; Nikah şekerim böyle davetiyem şöle derkkkeenn 600-700 bin tl liksiniz... Sonra efendim türk erkeklerinde kellik genetik... Genetik değil yanlızca türk kızı alıcak kadar beyinsizler o kadar. Akılsız başın çilesini saçlar ve ayaklar çeker...
3 ay önce amcamı rus bir kadınla evlendirdik. Çok komik bir parayla evlendiler bir dertleri yok. Kadın çoğu türk kadının burun kıvırdığı umursamadığı şeylerden mutlu olabiliyor.
Altına imzamı atarım.
sen rus musun
Çok doğru söyledin, bunu erkekten değil de bir kadından duymak sevindirdi beni. Genelde kadınlar gerçeği inkar ederlerde 😄
@Emre3558123 kızın demeye çalıştığı şey ben hiçbi şey istemem hadi benimle evlenin. sanki para mara istemeyince evleniyor erkekler hemen. erkeklerin evlenmeme sebebi çok eşli olmalarıdır altın falan değil
@you4myselfcontrol Boş konuşma. Kimse sen evlenicen diye kendini kullandırıp borca girmek istemiyor. Eskidendi. "Sen erkeksen yaparsın sen şuysan bunu yaparsın... bu gelenkten yapmak zorundasın..." dayatmaları artık yemiyor. Eskisi gibi cüzdan gibi kullanmaya çabayanlar avuçlarını yalıyor.
Gerçekten çok eşli olan erkek sayısı 100 kişi de max 8-10 kişi hatta 8. 100 bin kızdan 100 bini de bu 8 erkeğin peşin de... Geri kalan 92 boşta. Tabi adam talep çok malzeme az evlilikle mi uğraşıcak 100 binle 1 hafta çıksa ömrü yetmez zaten bitirmeye ne evlenmeye ne yaşamaya. Kadının özellikle bir kısma aşırı ilgisinden dolayı adam çok eşli. Kadın başta bunu seçiyor. Bile istiye. Bu kadar talep edilen bir erkeği masaya oturtcaksan bedelini ödemeden niye yanaşsın masaya? Zaten elinde istemediği kadar var ki bir caziben olduğunu varsaydım burada özellikle.
SFGHSFGSHSFH g*tünden uydurma istatistiklerinle gerçekler bağdaşmıyor hiçbir erkek hayatı boyunca 1 kadın istemiyor erkek içgüdüsel olarak spermlerini olabildiğince fazla kadına ulaştırmak ister. cinsel anlamda sadakat erkeğin evrimsel sürecinde yoktur olmamıştır. sadece fırsatı olmayan köylüleri evlendirip tek kadınla ömür geçirmeleri için şartlamışlardır ama yüksek değer erkeklerin hep 1den fazla kadını olmuştur (krallar, padişahlar, günümüzde top G denilen yüksek değer erkeklerin hep birden fazla kadını vardır) bunu yapıp yapamamak erkeğin maddi duruma bağlı. maddiyat statü varsa kadınlara ulaşır, yoksa ulaşamaz
Bak benim dediğimi bana yutturmaya çalışma ufaklık. Hem olayı çarpıtmaya çalışıp hem de benim dediğimi bana satmaya çabalaman çok ucuz bir numara.
SFGHSFGHSFGHSFGH ucuz numara dediğin red pill, gerçekler. tarihi ve evrimi inkar edemezsin
Tamam kızım sen yollan burdan. Sen düzelmezsin. İflah olmaz bir şeye dönüşmüşün sen. He bire benim dediklerimi bana tekrarlıyorsun.
senin dediğin erkeklerin tek eşli olduğu benim dediğim çok eşli olduğu. gelmiş aynı şeyi savunuyormuşuz gibi saçmalama
Allah akıl fikir versin diyorum yanlızca. Diyom ki 8 erkeğe 100 bin kız yanaşıyor. Sen hala tek eşlilik diyorsun. Bravo.
ya bi sus mk erkekler instagramdan sonra popiş bas dagitti o kadar seçenek varken bi sürü kız varken evlenip kafeslenmek istemiyorlar ekonomi falan bahane tinder vs en çok kim kullanıyor
Kadınlar mala mülke lükse gösterişe maddeye menfaata hazza şehvete doymuyor doymuyor doymuyor... Kadınlar eserleriyle gurur duysunlar... Doyumsuzlukları sadistlikleri vahşetleri bencillikleri dünyayı cehenneme çeviriyor... Bir de utanmadan mağdur edebiyatı yapıyorlar...
Bekarlık bana sorarsan sultanlık veya ben alıştım bilmiyorum yalnızlığımla mutluyum bulaşığı makine çamaşırı makine yıkıyor dışardan da yemek yiyorum miss gibi hayat dırdır yok vırvır yok kafamda saçlarım sımsık hastalığım yok yaşıma göre genç duruyorum partner yaşlandırır adamı hem madden hem manen
Katılmıyorum. Kazançları göz önüne aldığında harcayabileceği para miktarı hakkında fikri olan ve rasyonel davranabilme becerisini geliştirmiş her birey flört aşamasını da en asgari maliyetle icra etmenin yolunu rahatlıkla bulabilecektir. Yeter ki gönüller bir olsundur.
Bazilari icin hala sultanlik ama benim gibi evde 2. Annr olan 3 kardese sahip bir abla icin pek sultanlik değil yine de elhamdülillah. Maalesef ki aylik 4000 ne yaa? Her gün sevgililer günü filan mi kutluyorlar o ne sacmalik? Normal bir arkadasinla nerelere gidiyorsan nişanlinla da oralara gidilir abartip kasmaya ve para saçmaya lüzum yok evlilik icin biriktirmek gerekli
Bekarlık sultanlık falan değil, şunu artık görünce aşırı sinirleniyorum. Yalnızlık belli bir yere kadar güzel geliyor ama o noktayı geçtikten sonra hayatta yaptığın hiçbir şeyden zevk almamaya başlıyorsun. Olaya lütfen cinsellik olarak bakmayın. İnsan 2 kelime sohbet edecek birini arıyor (arkadaştan bahsetmiyorum, sevgili veya eş, ilişkiden bahsediyorum). Yalnızım ve mutluyum diyenler, şöyle bi 2-3 sene minimum yalnız kalsınlar bakalım ne hale gelecekler..
Valla bekarlik da sultanlik degil. Tek basina idare etmek daha zor bence. İki kisi olunca en azindan paralari birlestirip bir seyler yapilabiliyo. Bi bi pizza soyleyip ikimiz yiyip yari yariya oduyoruz. Ama bekar olsam hic yiyemem.
Biz bi pizza soyleyip*
Aşko şaka mısın bi pizzayı da ısmarlasın çocuk
@canselizmm ikimiz de öğrenciyiz. gelirimiz yok yani
Herkes senin gibi yiyici mi cansel
@Emre3558123 yani. Sürekli erkek parasi mi yiycem sirf kadinim diye. Bi kere gurur yaparim bu konuda. Evlenince de boyle yani oturup koca parasi yemek istemem. Her sey ortak. Hem boylece aramizda bi sorun da cikmiyo. İkimiz de ayni miktari oduyoruz. Ya da ayri yediysek kendi yediklerimizi oduyoruz. Adama da yaziktir yani ulkenin hâli ortada zaten.
Bekârlık sultanlıktır diyenler, sütten ağzı yananlardır 😄 doğru kişiyle evliyseniz ki bu milyonda bin (bir değil, bin diye özellikle yazdı ) ihtimâl.. evlilikte güzel bir şeymiş öyle diyorlar
Toplam mı 4 bin, yoksa her iki taraf için de 4'er bin mi?
Kişiler akıllı olsun, bütçelerini karşı tarafa hava atacağım diye, kontrolsüz harcamasın.
Abartmayın yaa.. Saçma sapan tezlerle ortalığı kızıştırmaktan başka bir şey değil... Napıyo bu çiftler her hafta lüks otelde mi kalıyor, nişanlılar napıyo her ay nişan alış verişi mi yapıyo
😂 😂 😂 Salla
Artık her şey ve herkes paraya bakiyor parasiz hic bir sey olmuyor bekarlık sultanlikta diyemeyiz insanin sevgiyede ihtiyaci var fakat parayla olan sevgiye ne kadar sevgi denir o da tartışılır bekarlik sultanliktir demek yerine kazancimizi çoğaltacak işler bulmali veya gelismeliyiz yalnızlıkta kötü 24 yıldır yalniz biri olarak söylüyorum
Ben insan görünümlü yapay zekaya sahip robot üretilmesini bekliyorum.
Üretildi gerçi ama şuanki Nokiaların takozları seviyesinde. İPhone seviyelerine gelirse düşüneceğim 😂😂
4k ya nişan hahaha😂 bedava o zaman. Flört neyse de nişan bile dünya para artık.
ki nişandan önce söz kesme, ailelerin tanışması git gel vs. vs. maliyeti bile düşünemiyorum.
Bekarlık sultanlık olsa da, bu sevmenin ve sevginin bittiği anlamına gelmez. Ve her şeyi parayla ölçmek yerine birazda duygularla ölçseler o zaman işte samanlık seyran olur.
her şey
Sahiden sevgi neydi?
Maddiyat olarak bakılırsa 4 de olur 40 da olur.
Böl ikiye kişi başı 2 şer bin tl tutar. Yani yine de çok değil. ama doğru ya hala bu devir de hesabı ve parasal sorunları erkek çözer ve öder derler ya. Hadi gel de çık işin içinden...
Sade bir nikah sade bir ev ile her şey mümkün insanlarımızın özellikle kızlarımızın gözü aç herşeyin en iyisini istemezseler evlenebilirler
Maalesef ki öyle
Ne kadar sacma flört etmenin nisanli olmanin nasil bir maddi farkliligi olabilir ki? Normalde yapmadiginiz seyler mi yapiyorsunuz
4 bin çok az bence. Hafta sonu kız arkadaşımla kahvaltı + kahve + tatlı ve akşama doğru hafif bir yemek yedik. Böyle bir günün bize maliyeti 900 TL :D Paramız pul olduğu için 4000 para değil artık.
Kahvaltı max 300 olsa sanırım akşam yemeği pek hafif olmamış😂 50 50 kahve olsa sadece akşam yemeği 400 tl civarı bisey yapıyor bence akşam yemeği pek hafif olmamış 😄 neyse canın sağolsun😄
@Geologicalengineer Kahvaltı 2 kişi 340 + kahve ve tatlı 160 + yemek içinde sevdiğimiz hamburgercilerden birine gittik lüks restoran falan değil yani menülerin tanesi 119 liradan 179 liraya çıkmış + içeceklerle 900 az bile söylemişim aslında :D
Evet biliyorum geçen hamburgercide fiyatlar nasıl yükseldiğini görünce şaşırmıştım gerçekten çok tutmuş 😂😄
@Geologicalengineer Porsiyonları küçültelim diyoruz malum şahsın söylediği gibi, ama ben doymayınca başım dönüyor üzülüyorum tadım kaçıyor 😂😂
Sultanlık değildir. Yasam koşulları rahatlığı gerektiriyor hepsi bu kimse kimseye pek katlanmak istemiyor...
Bu bütçe sadece oturup bir yemek ve içecek bütçesidir. Bir aktivite yapalım desen geçmişler olsun.
Mantıklı aslında. İki kişi adam akıllı yemek yesen 250 liranın altına düşmez. Bir çay olmuş 15 lira. Kahveyi denemedim bile. 😃
Seven nikahını yapar geçer. Ortadoğu evlenme adetleri, en pahalı eşyaları isteyen bağyanlar abazalarla hayatını geçirecek.😎
Değmiyor bazen uğruna emek verdiklerimiz. En iyisi bekarlık tabi maddi acıdan değil benim kast ettiğim
Her gün dışarıda yemek yemenin fiyatı resmen. Kafe/restoran dışında, daha yaratıcı aktiviteler bulursanız o kadar para etmez.
Dışarıda yiyip içip gezeceginize oturun evde sevisin diyor sayın ekonomist sonucta en az beş çocuk istiyor 🤣🤣🤣
Her gün dışarı çıkılıyorsa para dayanmaz zaten :( sosyalleşemiyoruz ekonomi yüzünden resmen djfj
Direkt hiç sevgili falan olmadan nikah yap tamamdır
flört veya sevgilim olmuyor param cebimde kalıyor
Birlikte olduğun insana göre fiyat çok artabiliyor.
Kadınlar kendine yapıyor böyle mala mülke paraya baktıkça... Yazık..
İnsan bazen parasında olmuyor da boşa harcanan zaman olmasın yeter ki
Pekde sultanlık olmasada finansal olarak daha rahat oluyorsun elbette
Yüzüğü takınca taksimetre mi açıyorlar. Kaç ay vade imkanı varmış:)
Ben boşuna demiyorum parasız erkeği sadece annesi sever diye 🤣 Bizim toplumumuz ataerkildir, erkek deyince cüzdanı her daim dolu olacak diye bakar herkes.
En güzeli sabah işe akşam eve ot gibi yaşamak...
Justin Bieber bayağı yakışıklı olmuş büyüyünce onu soylemek için geldim😂
evet erkekler ıcın o 4 ün yüksek oranı bi de orası var.
yazık gerçekten görücü usulü tez geri dondurule
aylık maliyet dediği haftasonu sevgiliyle yeme içme gezme tozma maliyetleri mi hesaplanmış?
Maalesef çok kız evde kalacak. Hem ekonomik hemde kanunlar yüzünden
bu yasima kadar hic bana ayda 4 bin harcayan biri olmamistir sanirim
bekarlık evet sultanlık her istediğini yapıyorsun istediğini alıyorsun kafan rahat
Nafaka ve kadın beyanı esastır kaldırılmalı bence. Bu saçma kanunlar yüzünden oluyor her şey.
e oha yani 4 bine ev tutsan dışarıda yeme içmeye gerek kalmaz zaten sdfsdfs
bende para yok olsa da sevgili olaylarina girmezdim. neden tek yiyip daha kaliteli yasamayim.
Erkekler ödüyor zaten masrafı yine olan erkeğe oldi
Türk bir kızla evlenmicem burada kalsın buda
o yüzden alman usulü olacak her şey. her şeyi erkekten bekleyen kızlara kötü haber :D
Neye göre hesaplanmış bu maliyet merak ettim açıkçası. 4 bini bir saatte de ezersin çünkü...
Zaten hayatımda hiç flört etmedim nişanım düğünüm de olmaz
Ne alaka? öpüsme, sevisme, zikisme para ile mi? sizde ucuz verin, ucuz yapin su isi, ekonomiye katkiniz olsun!
O yüzden diyebilmek için bu tek başına yeterli olmaz. Paraya sarılıp yatamazsın... (Yapanlar olabilir, onlar istisna 😂)
:) 4000 vereyım duzgun sevgılı olsun dıosun yanı
Bekar olana bile para zor dayanıyor cidden çok kötü yani en azından İstanbul'da falan öyle daha küçük şehirlerde yaşayanlar belki daha rahatttir
Hangi araştırmaya göre kaynak verebilir misin? Flört bu kadar tutmaz. Bana abartı geldi.
sevgililik adı altında kendine sponsor arayan çok kız var. Bu ekonomiktir şartlarda erkekler bekar gezse yeridir🤣
Sevdiğim yanimda olsun para köpegim olur hayat guzel yaşamasını bilene
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?