İstanbul'da ikamet ediyorum evlenmek üzereyim ben yeni memur maaşıyla sanırım 23 bin alacağım eşim 32 bin alacak bu yeni evli aileye yeter mi? Kira olmayacak tek çocuk düşünüyoruz. En iyi okullarda okutmak, hobi edindirmek için total 55 bin TL yeterli olur mu? Bir bilgisi olan var mı?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıl55 bin tl, geçinebilmek için güzel bir para. Zaman içerisinde zaten yükselecektir aldığınız miktar. Çocuğunuzu en iyi okullarda okutmak tabii ki hakkınız, fakat bu biraz zorlayabilir. Geri kalan masraflarınız, taşıt, faturalar vb hiç problem teşkil etmez.
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYeterli olmaz. 50 bin iyi bir standart ama özel okul hobi filan yok. Bunlar olmaz. Benzer gelir düzeyine sahip çok kişi tanıyorum. Kıt kanaatin bir üstü geçimleri var. sadece Yiyecek masrafı bile 20 bin buluyor iki kişi. Giyim, ulaşım, fatura, ekstra giderler, sosyallesme derken geriye çocuğa çok iyi imkan sağlayacak düzen kalmaz
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn iyi okul kısmı görecelidir. Yaşadığım şehirde 95bin tl yıllık lise ücreti. Özel bir okul ve efsane bir okul. Lise normalde 4 sene ama o lisede 1 sene de hazırlık var, toplamda 5 sene. Ekstralar da olursa okul masrafı o zaman güçlük çekersiniz hobi vs derken de
113 Yorumla
Soran+1 yılZor ya cidden
Cevap sahibi+1 yılÖzel okulların kadrosunu iyi araştırırsın. Ben de özel lise mezunuyum. Önemli olan öğretmen kadrosunun çok sık değişmemesi. Ben 12 deyken kimya dersine 3 hoca giriyordu. Gidip gidip geldiler. Fizik dersine 4 hoca girdi son sene ve biyolojiye 2. Bunu iyi araştır. Sınıflar zaten 10,15 kişi. Az kişi olması daha iyi bu yüzden. En lüksüne yollamazsın ama elinizden geldiğince iyi ve konforlu bir okula yollarsın. En lüks olmasına gerek yok, iyi araştırın yeter
Soran+1 yılTeşekkür ederim sağolun ❤️❤️
Cevap sahibi+1 yılRica ederimm, mutluluklar dilerim
Soran+1 yılSiz hangi okula gitmiştiniz acaba sorabilir miyim sakıncası yoksa 😊
Cevap sahibi+1 yılAmerikan kültür kolejine gittim ben. Ingilizce eğitimin öneminden bahsediyor kayıt alırken ama ingilizce görmedim. Bir tek 9. sınıfta gördüm lisede. 10. sınıfta çok nadir gördük. 11 ve 12de normalde eşit ağırlık dersleri de görmem lazımdı, devlet okulundaki müfredat o yöndeydi ama biz onları da görmedik. İkinci yabancı dil var dediker kayıt alırken ama 10dayken ilk 1 ay rusça verdiler sonra rusçayı iptal edip almanca dersine geçtiler. Gerekirse orada okuyan birkaç öğrenci ile konuşun, hocaların yanında konuşursanız okul kötü demezler, çıkışta falan okul formalı öğrenci gördüğünüz zaman sorun, emin olun doğruyu söyleyeceklerdir. Gittiğim okula boşuna 4 sene para döktüm, umarım öyle bir okulda okumaz kimse
Soran+1 yılAnladım ismini duymuştum demek ki o kadar da iyi değilmiş sağolun tekrardan
Cevap sahibi+1 yılBu dediğim İstanbul'da değil mersinde. Diğerlerinde sistem nasıl ilerliyor bilmiyorum. Uğur okulu iyi diye duymuştum burada vee tarsus amerikan koleji var. Tarsus amerikan enn enn iyisi buranın. Final okullarına falan da iyi diyorlar ama detaylıca araştırırsınız yazdıracağınız zaman. O zamana kadar bir sürü okul çıkar daha
Soran+1 yılİstanbul'da saint joseph’in eğitimi çok iyi özel olarak fakat dehşet ötesi pahalı
Cevap sahibi+1 yılBiliyorum orayı. Yüz binlerce geliriniz olsa aylık evet gönderilebilir iyi bir eğitim alması için. Ama oraya gidebilmesi ve ek ihtiyaçları, masrafları için hiç para harcamasanız bile eksiye düşersiniz. Bir tek oraya yollamakla bitmiyor iş. Arkadaşları olacak ve ister istemez yarış haline girecek onlarla. Biri son model telefon alır o da ister, arkadaşı ile yemeğe gider ama fiyatlar uçuktur. O ortamlarda yarış oluyor. Eğer ki iyi bir gelecek istiyorsanız diploma almasına odaklanın ve yatırım yapın. Tabii ki boşlamayın derslerini. Özel okula dökeceğiniz tonla parayı hobilerine yatırın. Gerekirse lisede part time işe girsin, kendi geleceğini kendi hazırlasın. Nasıl yaşamak istiyorsa para biriktirsin. Sonra da yurt dışına bir yere üniversiteye yollayın. Ben azerbaycana bakmıştım. Dil yönünden kolaylık sağlıyor. Ücretleri türkiyedeki herhangi bir özel üniversite ile aynı. Atıyorum tıp okumak istiyor ama yaptığı puan ve sıralama buna yetmiyor. Yks puanı olmadan da orada tıp okuyabiliyor. Yks ye girmesi lazım sadece, sonra direkt kayıt yaptırmanız lazım. Bu sayede üniversite puanı olmadan iyi bir gelecek sağlamış oluyorsunuz. Bu diploma Türkiyede tanınıyor ama 6 defaya mahsus olmak üzere sınava girmesi gerekiyor. Max 6 kere. Eğer geçemezse bir daha o sınava giremez ve türkiyede çalışamaz o meslekte. Bu bir tek mimarlıkta yok. Eczacılık için ve hukuk için ekstradan türkiyeye gelince ders almak lazım. Eczacılıkta ilaç isimleri değişik olduğu için, hukukta da yasalarda değişiklik olduğu için. Mimarlıkta o sınava girmesi gerekmiyor, diploması yetiyor buraya gelmeye.
Cevap sahibi+1 yılAmerikada falan durumlar böyle mi bilmiyorum. Şahsen ben olsam liseye bu kadar para dökmem. Doğru düzgün bir bölüm okuturum yurt dışında, sonra kendi istediğini yapar. Ya orada kalır ya türkiyeye gelir kendi tercihi. Her şeyden öncesi ingilizce. Küçük yaştan beri ingilizce çalıştırın gerekirse hoca tutun. Avrupa ülkeleri üniversite için öğrenci kabul ederken hobilere çok dikkat ediyor. Oralarda okumasını istiyorsanız bolca hobi edindirin. Genel kültürü de iyi olsun
Soran+1 yılEvet doğru söylüyorsunuz. Üniversite konusunda az buçuk şanslı sayılırız eşim hem AB hem de ABD vatandaşı. Yabancı öğrenci kontenjanından da girse, başka ülkeye de eğitim için gitse o konuda daha avantajlı sayılıyor vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim, asıl endişelerimi siz daha iyi anlamışsınız
Cevap sahibi+1 yılRica ederim. Aklınıza bir şey takıldığında mutlaka yazın, gördüğüm an cevaplarım
En iyi okula gönderemezsin ama iyi bir eğitim için en iyi okul da gerekmez (neye göre en iyi o da tartışılır ya neyse) çoğu derece yapan çocuklar devletten çıkar. Sosyal faktör kısmındaysan onu ne alt ne üst hissettirecek şekilde ayarlamanız lazım devlette semt seçimi özelde ise yıllık ücret belirleyicidir
20 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
27Cevap
- Para & Ekonomi konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u +1 yıl55 bin tl,
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bekarım. İstanbul da yaşıyorum. Kira vermiyorum. Masrafım yok, tek sigara ve haftada bir alkol. 10 bin lira maaş alıyorum ve yetiyor. Bu insanın yaşayış biçimi ve harcama anlayışı ile çok değişken bir konu. Asgarî ücret alıp, maaşından çok kira verip, bir şekilde geçinen insanlar olduğunu da unutmamak lazım.
37 Yorumla- +1 yıl
Ne yapıyorsun hafta da 1 şişe biramı içiyorsun?
Cevap sahibi+1 yılHayır güzel kardeşim. Canım ne istiyorsa onu içiyorum. Ayrıca yanında kullandığım başka şeyler de var
- +1 yıl
Bari evin faturalarını öde anana baba na katkın olsun
Cevap sahibi+1 yılKardeş sen benim hayatımı ne kadar biliyorsun da konuşuyorsun. Sanane benim aileme katkımdan. Sana mı kalmış. işine bak.
- +1 yıl
Sorulan soruya dogru olmayan yanıltıcı cevap veriyorsun 😉
Cevap sahibi+1 yılDoğruluğunu seninle tartışmayacağım. Ama bilmediğin hayatlar hakkında çok fazla konuşma. Hayatım hakkında hiç bir şey bilmiyorsun. Ama yırtık dondan fırlar gibi cevaplar veriyorsun. Çok yanlış. Yalnız yaşıyorum, geçici bir süre. Zamdan önce 10.625 alıyordum, zamlı maaşım daha belli olmadı bekliyoruz. Ben sigara içen, alkol kullanan ve keyfine düşkün keyif verici maddeleri seven biriyim ve bu para bana yetiyor. Hayatımı istediğim gibi isteklerim ve ihtiyaç gördüklerim doğrultusunda çok güzel idame ettirebiliyorum. Kiram yok. Evi pek kullanmadığım için faturalarım çok cüzi miktarlarda geliyor. Ben istisnayım. Ama sana şunu anlatayım, 12 bin lira maaş ile kirada yedi çocukla, sekiz hacizle geçinen, geçinmeye çalışan tanıdıklarım var. Yorumlarda yazan meblağları okudun mu? Bize göre çok büyük meblağlar ve yetmemesi bana yetinemedigi anlamı veriyor. Olay aslında bu? İnsan yetinebiliyor mu? Şimdi söyle bana 7 çocuk 8 haciz ev kira maaş 12 bin bu adam ne yapsın?
- +1 yıl
Yetmeeezzzz
+1 yılHerkes muamele yapıyor yok efendim orta sekment miş vs. Bahsettiğiniz paraları ben kazanmak için çok ağır bedeller ödüyorum ve Beylikdüzü yani zengin muhitte oturuyorum evimin kirası 15
14 Yorumla
Soran+1 yılDoğrudur kusura bakmayın herkes daha da iyi şartlarda yaşamak ister. Siz tek başınıza bu parayı kazanabiliyorsanız ne güzel, biz iki kişi kazanabiliyoruz
- +1 yıl
Ablacım siz emektarsınız saygım sonsuz benim bir ayağım tabutta diğeri Silivri'de 24 yaşındayım 54 yaşında olduğuma dair yemin etsem başım ağrımaz 🥲 bu bence hoş değil
Soran+1 yıl😞
- +1 yıl
Ben alıştım ablam takılma sen bakma böyle konuştuğuma yaptıklarım için pişman değilim aklım hala yapmadıklarımda 🥲
+1 yılYeter ama tavsiyem çocuk için bir birikim yapmaya erken başlamanız. İyi bir okul istte ortalama min 200k civarında olur (şu an ki) buna göre kendinizi hazırlayın💜
11 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim ❤️
Şaka yaptiginizi düşünüyorum. Kira gideri olmayan 55 bin liradan bahsediyorsunuz. Bu para 2 bin dolar eder. Amerika'da bile yaşarsınız.
14 Yorumla
Soran+1 yılEkonomi beni korkutuyor, kulağa abartı geldiysem kusuruma bakmayın. Kendimden daha çok daha olmamış çocuğumu düşünüyorum açıkçası. İyi okula gitsin, özgüvenli olsun, hobi edinsin. Karın tokluğuna büyümesin istiyorum. O yüzden bu evham
- +1 yıl
Sana şöyle soyleyim. 55 bin lira ülkenin her şehrinde yaşamaya yeter. Hatta 2 bin dolar ediyor dünyanın her ülkesinde yaşamaya yeter. Hatta bazı ülkelerde bin dolarda birikim yaparsınız. Tamam belki bir lasvegas olmazsa da Newyork ta rahatça yaşarsınız. Biraz daha net bilgi veriyim 3 kişilik bir aile günde 300 lira mutfak masrafı eder 300 lirada fatura benzin vs derseniz 600 etti ayda 18 bin eder hadi yanildik 20 olmadı 25 bin daha fazlasını yemeniz imkansız. Tabi gece hayatı kumar vs gibi durumlar yoksa..
Soran+1 yılTeşekkür ederim 🙏
- +1 yıl
Rica ederim. Çocuk konusunda da bir şey soyleyim. Her ay kalan paranizi altın alın. Sakın kripto para borsa vs yapmayın. Dolar Euro yapmayın. Altın. Bildiğimiz dümdüz kırmızı altın. Tüm dünya batar tüm ulkeler batar tüm para birimleri batar ama altın asla batmaz. Ayda ortalama 10 altın alırsınız yılda 120 eder çocuk ilk okula başladığında 500 tane altını olur.
Ucu ucuna yeter gibi. Ben bekarım aylık ortalama 30bin alıyorum ama zor yetiyor İstanbul’da bu dönemde her şey çok pahalı
13 Yorumla
Soran+1 yılOf evet ya gerçekten
Soran+1 yılAmin teşekkür ederim
Oh oh kira derdi de yok 55 çok rahat yeter. Eğer yetmezse sizde sıkıntı vardır derim ben
11 Yorumla
Soran+1 yılBir yorumda açıkladım aslında
+1 yılOlur tabıkı kocam askeri maasla 2 cocuk baktı siz zenginsinız :)
18 Yorumla
Soran+1 yılAma o zamanla bu zaman bir değil ki arkadaşım 😞 benim anneannem tek başına altı çocuk büyütüp evler dizmiş kadın. Şimdi çok zor
- +1 yıl
O zaman derken 😄nene degılım ben de yanı
Soran+1 yılHahah yok öyle demedim. Yani durumun günden güne kötüye gittiğini vurgulamak istedim. Eskiden tek kişi çalışırken de yani bundan 10-15 sene öncesinde bile bir şeylere sahip olunabiliyordu. Şu an en kötü ev 3 milyon TL. İmkansız gibi
- +1 yıl
Gel ben evimi sana 1.5 milyona vereyim :)
- +1 yıl
Sen bir evlen de sonra duruma gore bakarsın daha ortada cocuk yok neden sımdıden korkuyorsun ki hersey yolunda giderse 2. yı de yaparsınız
Soran+1 yılGüzel bir çocukluk geçirmedim kendi çocuklarım geçirsin istiyorum
- +1 yıl
Haklısın, umarım dıledıgın gıbı olur hersey mutluluklar dilerim sımdıden.
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Kira neden olmayacak
En iyi okullar ve hobiler için yeterli olmaz111 Yorumla
Soran+1 yılKira eşimin evi var. Çocuk olursa extra çalışacağız o zaman. Çok endişelendiriyor beni ekonomi
Soran+1 yılİnanın hiç yatırım işinden anlamıyorum. Zaten elde de çok bir şey yok
Soran+1 yılYaşıyor bir şeyler ama bunlar da risk. Borsa takip ettiğini söylemişti pek anlamadığım için çok oralı olmadım açıkçası
Soran+1 yılEvet haklısın
Soran+1 yılBuradan yazamaz mısınız
İstanbul önceden zordu, şimdi imkansız oldu.
20 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılOrta segment bir özel okulda okutur. Her yıl tatil yapan bir aile olabilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılElli binden aşağısı sıkıntılıdır eğer iyi bir semtte kirada oturuluyorsa.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılMemurum. Hemen hemen eşimle benim gelirim sizinkine yakın. İki çoxukla idare ediyoruz biz bu paraya
10 Yorumla55 bin gelir var ve yetmiyormuş 11 bin alan ne diyecek
12 Yorumla
Soran+1 yılYanlış anlaşıldım sanırım kusura bakmayın yorumlardan birine yazmıştım
Gizli Üye(25-29)+1 yılVay anasını sayın seyirciler sen 22 bin eşin 33 bin kirada yok. Allahım biz ölelim ya iş yok güç yok ev kira biz geberelim ya
016 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKapınızda bedava köpek oluyun ben sizin yavan ekmek atın yeter
Soran+1 yılO ne demek Allah aşkına. Ben memurum çok insan benimle aynı maaşı alıyor eşim de mühendis. Ben de çok fakirlik çektim. İşiniz gücünüz inşallah sizin de olur nasip bu işler demeyin öyle
Cevap sahibi+1 yılValla 1200 derece sıcakta çalıştım demirler eriyordu 10 500 lira maaşa daha onuda alamadım
Cevap sahibi+1 yılYenice asgari ücret 11400 oldu
Soran+1 yılAllah yardımcınız olsun ben de memur olmadan önce asgariye çalıştım ama haklısınız beden işçiliği çok zordur benim babam hepimizi terk etti borçla bıraktı gitti bir annem vardı daha işini bırakalı bir sene oldu. Kadın bir gün Günyüzü görmedi kırk yaşından beri yaz kış afedersiniz köpek gibi tekstilde çalışırdı. Varisli, fıtıklı kadın her yerinde yaralar çıkıyordu canım benim yine aklıma geldi üzüldüm bir saniye bile olsa oturması yasaktı. Allah’ta sizin yardımcınız olsun inşallah arkadaşım
Cevap sahibi+1 yılÇok teşekkürler ama inanın çok zor bazıları için hayat çok zor
Cevap sahibi+1 yılŞükredin halinize durumunuz iyi sayılır
Soran+1 yılBiliyorum haklısınız
Cevap sahibi+1 yılBundan sonra benden size nasihat o anneyi biran olsun yalnız bırakmayın. gerekirse kendinizden kısın o anneyi mutlu etmeye bakın. Yazık kadın nelere katlanmış
Cevap sahibi+1 yılYolunuz açık olsun kardeşim
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Annemi yalnız bırakmam zaten, ben okuduysam onun emekleri sayesinde. Allah razı olsun ondan. Sizin de yolunuz açık olsun
Cevap sahibi+1 yılSizin meslek ne ile ilgili kamuda
Cevap sahibi+1 yılMemurum derken
Cevap sahibi+1 yılAsla ama asla yalnız bırakmayın anneler melektir
Soran+1 yılPsikolog olarak atandım çok yeniyim
Cevap sahibi+1 yılBaşarılar dilerim
+1 yıl55bin tl ile gecinemiyorsaniz bu şartlarla matematik konusunda bir sıkıntı vardır XD
Ev kirası falanda yoksa rahat gecine biliyor olmanız lazım10 Yorumla
+1 yılYeterli olur ev kira değilmiş. Benim evim de kira değil. Tek maaş birçok şeye yetiyor. Evim arabam var çok şükür
10 Yorumla
+1 yılRahat yeter, çocuk okul çağına gelene kadar birikim yaparsınız. Altın, arsa vs alırsınız. Büyüdüğü zaman her şey hazır olur.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPsikolog olarak atanmissiniz galiba yorumlarda gordum nasil atandiniz kac puanla biraz bilgi verir miisiniz ben de dusunuyorum da
00 Yorumlaİstanbuldan kaçın bunu hesaplamaya gerek bile yok aylık en az 30 bin
10 Yorumla
+1 yılGayet yeterli zaten ana gider kira. O yoksa istediğiniz cogu şeyi rahatca yaparsınız
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yıl25 bin bence en az çünkü düğün masraflarinin dahada çok karşılanması gerek
00 Yorumla78 bin 3 farklı işten gelir var. Defactodan kotnbole alamıyoruz yuhhh
07 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım?
Soran+1 yıl78 bine de geçiremiyorsanız yani eh
Soran+1 yıl@Rk1252 evet orayı anlayamadım yani insan neredeyse 80.000 alıpta pantolonda alamaz mı ya çok ilginç.
- +1 yıl
Arkadaşım annesiyle beraber çalışıyo , aylık gelirleri toplâm 18 20 bin arası, ( kız asgari ücret altında çalışıyor) evleri kendilerine ait ve sürekli gezip tozar pahalı pahalı da kıyafetler alır açıkcası ve hep marka giyiniyor.. Onlar bile yetiriyorda 80 binlik hane yetiremiyorsa huhuuuuwwwww diyecek bişe bulamıyorum gerçekten
Kirada yoksa yeter tabiki..
10 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 354 cevap paylaştı.
+1 yılKira olmayacaksa yeter ya
10 Yorumla
+1 yıl23 yetmez en az 40 alması lazım
10 YorumlaTabi ki yeter kira yok sonuçta
10 Yorumla
+1 yılDaha çocuk yok ne hobisi fobisi
02 Yorumla
Soran+1 yılE düşünmek lazım illa olacak
- +1 yıl
Şartlar çok hızlı değişiyor
En en sagir ücret 40-50 bin civarı
05 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadım en sagir derken
Soran+1 yılSagir diye bir kelime sözlükte gözükmüyor hangi Türkçe bu güzelim?
Soran+1 yılGüzelmiş.
+1 yılKanka çüş daha ne istiyorsun yeter de artar
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 610 cevap paylaştı.
+1 yıl50 BİM
10 Yorumla 15 bin
10 Yorumla
+1 yılYeterlidir
10 Yorumla
+1 yılYeter
10 YorumlaYeter
10 Yorumla
+1 yılYeter merak etme...
10 YorumlaOlabilir bu şartlarda yaşanabilir tabiki
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı. 83 bin
10 Yorumla26 bin
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılEn az 50.000 TL 😂
00 Yorumla
+1 yıl50 bin.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 408 cevap paylaştı. Cokk
00 Yorumla
+1 yılİyi sizin
10 YorumlaOpte başına koy
10 Yorumla
+1 yıl30 bin
10 Yorumla50 bin
00 Yorumla
Devamını Gör(31)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > İstanbul'da yeni evli bir haneye aylık kaç bin TL girmesi yeterli olur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler