kira hariç olarak en az ne kadar paraya ihtiyacımız olur tahminen aylık. Tahmin yürütebilir misiniz hiç fikrim yok.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yıleşimle benim toplam aylık gelirimiz 34 bin. 7 bin lira kiramız var allahtan martta tuttuk evi yoksa 13-14 olacaktı. araba aldık 12 bin taksidi var aylık. kalanı da market fatura aidat mazot vs. bir şekilde geçiniyoruz daha açıkta kalmadık çok şükür:D bence 50 bin kazansanız en azından bir nebze daha rahat yaşarsınız birikim yaparsınız
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMerhabalar öncelikle çift olarak 40 bin makul;
1 çocuklu ile için 45 bin ₺
Ve daha fazlası için çocuk başına 5 bin daha ekleyin.
Alkol sigara varsa (55 bin ₺)
Gezme yeme içme ve keyif istiyorum diyorsan bir dar gelirli olarak maalesef aile başına geçinme miktarı en az 60 bulur.
Eger lüks yaşamam sıradan bir insanım gece kondu tarzında yaşarım diyorsan ve harcama yapmıyorsanız 40 bin yeterli bence.00 Yorumla
+1 yılNe kadar gelir o kadar gider onun hesabı zor 😅 orta halli yaşam için ufak tefek sosyal hayat için sanırım ev kira deglse Mustfak masrafı Elektrık su doğalgaz ye iç 20 25 gibi yeter li tabi bunu abartırsak 80 de yetmez 80 bin de yenir o yüzden ayağını yorganına göre uzat
00 Yorumla
+1 yılNe iş yaparsınız Aylık toplam geliriz ne kadardır bilmiyorum Fakat 50.000 liranın altında Gerçekten zorlanırsınız İstanbul'da her şeyin Fiyatı çok tuhaf çok garip Çok dengesiz Neden böyle hiç bilmiyorum
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
28
Cevap
70Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılEn az 30 olmak zorunda. 1+1 eve 13-15 arası kira ödeyeceksiniz. Markete aylık minimum 5 bin gidecek. Yol + dğer ihyaç ( ne bilim belki bi kahve içersiniz bi gömlek pantolon alırsınız ) 5 desek. 30 a yakın çıkıyor. Ama emin ol böyle bi şey yok. 2 ekmek alıyoruz 14 tl gidiyor. Sular leş gibi aktıği için sürekli dışardan su alıyorsun. Et yicem desen ayda 2 kez alabilirsin o da 1000 tl ediyoe balık zaten yarım kilosu 300-400 tl. Hep makarna yesen bile bunun oeynir var zeytini var. Markete çok para gidiyor. Faturaları hiç aaymadım. Geldiğimde suyum 30 tl geliyordu 8 metreküp kullanıyordum şuanda 7 metreküp kullanıyorum 180 tl geliyor. Suya sürekli zam yapılıyor. Düşün nasıl bi şehir nefret ettik.
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl1 senedir istanbuldayım bu arada
- +1 yıl
Evli mısınız?
Cevap sahibi+1 yıl@Bay_Nutella evet evliyim
- +1 yıl
İstanbul'da yaşayan evli bir kadın olduğun hesaplarından belli oluyor👍🏻
- +1 yıl
Hangi ilçedesin ve kiran ne kadar peki?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBizim eve geçen ay 32 bin tl para girdi hesabımda 2 bin tl var kiramız ortalamanın bi tık altında acil bir ihtiyaç çıkınca ister istemez sıkışıyor insan. Tabi İstanbul iyice pahalılaştı aynı parayla kütahyada vs yaşasam bu kadar giderim olmaz
30 Yorumla
+1 yılHaftalık market ve pazara ortalama 1500 lira versen aşağı yukarı 10 bin yeter ama biraz daha sosyal ve lüks yaşamak isterseniz bunun bir üst sınırı yok size kalmış 😃
00 Yorumla
+1 yılYani bu devirde 2 kişi 25.30 en az lazım yoksa geçinmek zor hayattın güzelliklerden faydallanamazsınız tatil bile zor yaparsınız ama eşinin maası yüksekse senher hangi bir yerde çalışa bilirsin:) şahsen ben aylık 150-200 civarı kazanıyorum eşimin çalışmasına gerek yok bence çalışırsada kendi parasi biriktirsin
013 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun acaba
- +1 yıl
Mimarım ama ekstra mimarlık yani normelde dj yim ayrıca tekel bayim ve konfeksiyon şirketim var
- +1 yıl
Heyt maşallah seni alan yaşadı slmfmsndladnak
- +1 yıl
Hahahah teşekkür ederim daha öyle bir şey yok ta bakalım
- +1 yıl
Öyle bir şey yoksa ben alabilirim. Evlilik düşünür müsünüz acaba?
- +1 yıl
(Allah'ım hayır demesin lütfen nolaarrğğğ)
- +1 yıl
Yani burada kız profilli çok erkek var ;)
- +1 yıl
Asla erkek değilim yaa niye öyle diyorsunuz beyefendiiii¿ Bana güvenin her şey hallolur. İki çocuğumuz olur biri erkek biri kız. Mutlu yuvamız olur. Beni seversen walla çok severim seni. İyi kalpliyimdir. Ortalama tipim vardır. Gönlüm gözüm boldur. Merhametliyimdir. İyi eş, iyi anne olurum. Çocuklarımı severim seni severimm
- +1 yıl
Benimde borcum var hayrına bana bir el at hajazjajsj
- +1 yıl
Ne kadar borcun var ki
- +1 yıl
20 bincikk
- +1 yıl
Takip atarmısın bı sn
- +1 yıl
Attım
+1 yılKira 10000
Faturalar kış icin 3000
Mutfak 5000
Yol vs giderler 3000
Sosyal bir ciftseniz hafta sonlari aktiviteleri eglence vs vs bunlarada ayda iki defa katilsaniz 7000 ile 10000 arasi
Alisveris kisisel olarak ozel giderleriniz yine nerden baksan 2000
Sonuc olarak 30000 ile 35000 gideriniz olur
Birinizin maasi tum giderlere gidecek birinizin maasi size kalacak bu hesaplamalar tahmini minumuma indirlmis sekilde hesaplandi eksikde olur fazlasi mutlaka olur 😉00 Yorumla
+1 yılgeçinmek mi istiyorsunuz yaşamak mı? geçinmek için 28bin yeterli oluyor. yaşamak için sanırım 40-50 bin olur. o kısmı bilmiyorum, biz sadece geçinen taraftayız, daha yaşamadık.
00 Yorumla
+1 yılYaşantıya bağlı aylık 20 binin yeteceği kişiler de olur 50 binin yetmeyeceği kişiler de olur.
10 YorumlaAsgari ücretten yüksek olması gerektiği inkar edilemez. İstanbul'a yaşamak artık gerçekten lüks oldu.
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 483 cevap paylaştı. Ankara 'da bile ortalama 60 bin. Ben 3 ay tüm aile masraflarını karşıladım aldığım maaş eriyor. Sonra evlilikten vazgeçtim.
00 YorumlaKira hariç 30-35 arası olması lazım. Eğer para da biriktirmek istiyorsanız 50 yi geçmeniz lazım
00 Yorumla25-25 alırsanız ortalama bir hayat sürersiniz. Kiraların 20-25 bine ulaştığı dönemde en kötü 50 kurtarır.
01 Yorumla
+1 yılkira hariç 30 bin iki yetişkin. o da en az.
10 YorumlaÇocuğunuz yoksa 30 bin. Bir tane varsa 40 bin. Çocuk sayısı arttıkça 10k artar
04 Yorumlakira hariç 1000 euro yeter normal sıkmadan yaşamak için...
00 Yorumla35 binden aşağı gelir varsa sokak köpeğinden daha sağlıksız beslenmek zorunda kalırsınız
00 YorumlaSadece geçinmek dersen asgari ücret ile geçinirsin kira yok ise ama nasıl yaşarsın onu bilemem.
00 Yorumlaİki kişi rahat yaşamak istiyorsa o eve 100 bin girecek
00 Yorumla
+1 yıl50k yarısını kira geri kalan yarısıyla yaşamaya çalışacaksınız
00 Yorumla
+1 yılEn az ama en az 25 bin. o da sosyal hayat sıfır...
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevlenmeden ayni evde yasayan var iki asgari ucretle seviserek yasiyolar
32 Yorumla- +1 yıl
Guduruk garı
+1 yılEğer düzgün bir evde oturuyorsan ki en aşağı 2 1 olmalı güzel nezih bir semtte oturmak istiyorsanda en az 10 bin kirayı gözden çıkarman şart bunun yanında ev giderlerini mutfağı falan hesaba katarsak en az 30 olmalı
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl45-50 bin tl olmalı en az. Ben çok tutumlu yaşıyorum tek yaşıyorum faturalar mutfak giderleri derken 28 bin tl maaşımdan tek kuruşum kalmıyor ay sonunda.
27 Yorumla- +1 yıl
Napiyosun bu kadar parayı
- +1 yıl
Güzel yorum👍🏻
Cevap sahibi+1 yılNe mi yapıyorum? 1+1 bok gibi evimin kirası 12 bin tl. Apartman aidatı 2 bin tl. Telefon elektrik su doğalgaz faturalarım ne kadar tutumlu olmaya çalışırsam çalışayım ayda en az 3 bin tl. Kışın daha da artıyor doğalgaz. Öğlen iş yerinde bir döner yesem 70 tl günde. Ulaşım market sebze meyve fiyatlarından bahsetmiyorum bile. Üstüme kıyafet alamıyorum kaç aydır. Siz uzayda mı yaşıyorsunuz
- +1 yıl
Yorma nefesini anlatamazsın İstanbul'da yaşayamayana
- +1 yıl
İşin nedir peki gizli?
- +1 yıl
12 Bin kirayi anladım Diyelim 2 bin lira aidat nerde var ya benim dairem sifirdir 4 katlı bina da aidat 150 TL Temizlikci asansör bakım her şey içinde ikincisi aidat bu kadar yüksekse sitedir oturmamalisiniz bence ve tek yaşıyorsunuz neden aileniz ile birlikte değilsiniz bunları sorgulamam haddime değil yanlış anlamayın ama madem zorlaniyorsunuz bunları bu şekilde tolare esebilirsiniz ayrıca 3 bin lira fatura nasıl olur ben eşim çocuğum su 350 lira 200 lira elektirik internet 200 telefon faturaları 200 doğalgaz bu ara gelmiyor 1000 lira yaptı siz tek başınıza nasıl 3000 ödüyorsunuz nasıl bir fstura sisteminiz var anlamadım. Ayrıca Mutfak ulaşım yeme içme 1 kişisiniz 5 bin olur en fazla ne kadar yiyip icebilirsiniz ki?
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlenmeden aynı evde yaşayan çalışan iki kişinin evlenmesin güzel bulan kezban kız tam bir görgüsüzsün.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılEvlenmemesini*
Gizli Üye(30-35)+1 yılyoksulluk sınırı 33 binlerden bahsediliyordu ama İstanbul daha pahalı bir şehir. Bu yüzden 50 bin gelir yeterli olabilir.
00 Yorumla
+1 yılYani bence 25 30 bin ihtiyaciniz olur. Karsilar yani sizi 🙂
12 Yorumla- +1 yıl
Kira haric demissiniz bide rahat yeter
- +1 yıl
25 30 bin bol. bol. yeter yemeye icmeye her seye herseyiniz olur yani her seyi bol bol. alirsiniz kira yoksa bu para guzel. para
Kira hariç 20-25 ten aşağı kalmaması lazım.
Bu kadar kalırsa insani ihtiyaçlar giderilir ölmezsiniz yani yaşarsınız.00 Yorumla
+1 yılStandart bir hayat için en az 40 bin, orta bir yaşam için 50-60 bin gerek. Fiyatlar çok pahalı.
00 YorumlaBeni alan yaşadı ben 10 binden fazla masraf yapmam o yüzden rahat geçiniriz 😁😁😁
10 Yorumla
+1 yıl30 binden aşağısı kurtarmaz
10 YorumlaAsgari ücret yeter ya çok uçuk fiyat yazmışlar inanma..
05 Yorumla- +1 yıl
Yetmez
- +1 yıl
Ne yetmiyor. İstanbul'da asgari ücretle yaşayanlar patır patır sokaklarda düşüp ölüyor mu? Yukarda kirasiz 40 demişsin min. Hem de masraf yapmazsan ve gecekondu tarzı yaşarsan demişsin. Maaşım 25 k 1 yılda parayı kısmen de döndererek yasayamamayi bırak 15 tam altın yaptım. Yememden icmemden kısan biri de değilim
- +1 yıl
Siz galiba ev geçindirmiyorsunuz bir markete gidiyorsun 4 kişilik bir aile alışveriş yapıyor 3000 lira ile çıkıyor kirasız demedim ben ayrıca kiracı olduğu halde 40 bin lira ile geçinebilir dedim, ayrıca asgari ücretle bir evde 3 kişi çalışırsa geçinebiliriz zaten ama tek başına sen asgari ücretle geçinemezsin, ben çift olarak yorumladım öncelikle yazıları oku öyle yorum yap
- +1 yıl
Soruda kirasiz demiş farkindaysan. Yazında kira dahil diye belirttin de ben mi görmedim?
- +1 yıl
Çevremde 20 bin ile geçinen çokça insan var. Kira dahil.
İstanbul da iki kisi calismiyosa evlenmesin zat
En00 Yorumla
+1 yılKira hariç 30 bin civarı bir geliriniz olursa ortalama bir yaşam sürersiniz İstanbul’da.
00 Yorumla
+1 yılçocuk yoksa 35bin tl yeterli olacaktır, çocuk varsa en az 45-50bintl arası gerekir
00 YorumlaKira haricinde en az 40K olması gerekiyorki orta halli geçinesiniz
00 Yorumla
+1 yıl50.000 altı yasayamazsiniz
20 Yorumla
+1 yıl25 ten aşağısı olmaz normal bir yaşam için
10 YorumlaÇocuk yoksa 80 bin varda 100 120 bin civarı lazım
12 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 385 cevap paylaştı.
+1 yılEn az 70-80 bin olmalı bence
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilemle yaşıyorum eve 50 k para giriyor o bile yetmiyor ev bizim 8k da kira geliri var sen düşün
00 Yorumla30+30 alırlarsa daha rahat yaşarlar
00 Yorumla
+1 yılKira yoksa bence minimum 30 olmalı.
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'u bilmem ama Ankara 'da 15bine yaşanır
02 Yorumla- +1 yıl
Ankara'da 15 yetmiyo
- +1 yıl
8 kira 3 faturalar kalan 2yle de sıka sıka mutfak alışverişi, her ay ucu ucuna yetiyo 3 kişilik ailemize. hangi semtte oturuyosun ki 15 yetmiyo?
+1 yılKiralar 15den başlıyor öyle düşğn.
00 Yorumla
+1 yıl50 bin lira olmalı karı koca. O da en az.
00 YorumlaYaşama İstanbul'da çok tuzlu
00 Yorumla
+1 yılKira hariç ise 25 de yeter 30 da.
00 Yorumla
+1 yılGelmeyin İstanbul'a
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBu biraz da yaşam kalitesi ile alakalı
00 Yorumla
+1 yılKira yoksa 80 90 iyidir
00 Yorumla
+1 yılİstanbul'u bilmem ana Aydın'da en az 30 bin lazım
00 YorumlaKira hariç 70/80 civarı
00 Yorumla
+1 yılen basit bir hayat için 40.000 tl
00 Yorumla50 bin olmalı
00 Yorumla
+1 yıl50 bin den aşşa sı olmamali bence
00 YorumlaSanırım 35-40 bin arası yeterli olur.
00 YorumlaDoktor olup 200.000 civarı alması lazım
14 Yorumla- +1 yıl
@Nivolumab doğru
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçinebilmek için 50 ama rahat edebilmek için 100
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBiz kira ödememize rağmen 2 kişi 40 binle geçinemiyoruz
- +1 yıl
Oha sende 100 kim maas alicak
- +1 yıl
Gecinmek icin ancak onlar lazim evet ama okadar maas alan yokki
+1 yılMiks 20
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAsgari üçretle yaşayanlar var
00 Yorumla
+1 yıl40 Bin
31 Yorumla- Devamını Gör (38)
Devamını Gör(83)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Para & Ekonomi > Sorular > İstanbul'da yaşayacak evli bir çiftin aylık geliri en az ne kadar olmalı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne