+1 yılİlişki kurulabiliyorsa bir insan bu karar alabilen tercih yapabilen ve kendi hayatına katacağı insanı iyi veya kötü ayırt edebilen bir insan olduğunu gösterir buda kişinin düşünme ve karar verme yetisi var demektir. Bunları yapabiliyorken kendi kararlarını veremeyen bir insana dönüşmek neden? İzin almak kavramı saçma bir kere. Sen senin için neyin iyi olacağına veya ne yapacağına karar verirsin daha sonra haber verirsin. Ortak hayat konusunda danışmak ve ortak fikirde buluşmak bu olay dışında.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılIzin istemek çok saçma geliyor bana. Ne yani izin vermezse gitmeyecek misin, üstelik neden izin istensin anlam veremiyorum. Kimisi de izin alınmasa da haber verilmeli diyor o biraz daha makul ama zorunlu değil yine de. Sorarsa söylenir.
00 Yorumla
Usulen söylenmeli tabi, karşıdaki kişi de memnun değilse belirtir o kadar. İster dikkate alırsın ister almazsın. O da uymuyorsa yoluna gider. Çocuğun velisinden izin istemesi gibi izin istenmez. Herkes yetişkin.
015 Yorumla- +1 yıl
Sevgilinin dediğini dikkate almaz mısın?
- +1 yıl
Diyelim ki gitme dedi. Ne yapacaksın?
- +1 yıl
Ne gibi bir konu?
- +1 yıl
Diyelim ki konuştun ve hala istemiyor.
- +1 yıl
@Darkness_Queen
Direk engellik insansın. 😂 - +1 yıl
Engelle o zaman. Fikir alıyorum burada. Sana ne oluyor?
- +1 yıl
Ağzını gere gere söylemez zaten. Kibarca söyler. Mesela erkek olan bir ortama veya güvenmediği bir erkek var onunla aynı ortama girmeni istememiş olabilir.
- +1 yıl
Topluma dayatılan ideolojiler yüzünden ilişkiler ve fikirler bu hale geldi demek. Üzücü.
- +1 yıl
Evde kalsın diyen olmadı. Türk kadını veya başka bir milletin kadını ile de bir alaka yok. Sana da üzücü demedim. Günümüzdeki çoğu ilişkiye dedim.
- +1 yıl
Bana bir şey dayanılmadı çok şükür.
Aşk İlişkileri konusunda 902 cevap paylaştı. izin demeyelim de önden haber verip onun da fikrini alacağı durumlar olabilir gece geç saatte dışarıda olması gerekir mesela.. yani duruma göre değişir. iki tarafında sorumlulukları olmalı empati kurmalı
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
112Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 26,3b cevap paylaştı. İzin değilde haber verilmeli..
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 28,5b cevap paylaştı.
+1 yılHayır sadece haber verebilirim
11 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 265,4b cevap paylaştı.
u +1 yılBen sevgilimden izin isterdim :D
00 Yorumla Bana göre bu mecburiyet olmamalı ama her iki tarafta bunu yapmalı. Ama İçlerinden geldiği gibi yapmalı. Hatta o kadar içlerinden gelmeli ki eyvah haber vermeyi unuttum diye korkmalı. Ama en başta dediğim gibi kesinlikle bir mecburiyet adında olmamalı bunlar. Bir düşünün güzel olan da bu değil mi insanın içinden geldiği gibi yaşayarak sorumlu hissetmesi. Bu çok büyük bir sevginin içsel sorumluluğudur. Esaret kisvesinde gibi gözükse de o sevgi çatısı altında özgürlükten bile büyük mutluluktur.
10 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Açıkçası insanlar hayatı boyunca artık belli bir yaştan sonra annesi babasından dahi izin istememesi gerekirken hayatındaki olan sevgilisi yani eşi bile olmayan birisinden her yaptığı konusunda izin istemezdi bence gerekmez, ama samimi bir şekilde konuşmak gerekirse insanın hayatında birisi varsa en azından gidip geldiği yer hakkında bilgi vermesi ona değer verdiğini gösterir yani izin veriyor musun şeklinde soru sormak yerine ona gidip geldiği yerleri ne kadar sürede döneceğine söylerse bu konuda insan kendini değerli hissedebilir.10 Yorumlaİzin istemek resmi bir şeydir; insanlar üst görevdeki yetkiliden, bir kurumdan vs. izin ister.
Sevgili dediğimiz durumda Sevgi ilişkisine dayalı bir iletişim vardır/olmalıdır. Bu sebeple normal şartlarda izin almak veya vermek söz konusu bile olamaz. Eğer oluyorsa bu Sevgi-li durumu olmaz o başka bir şey olur.
Tabi ki bu haber vermemek demek değil. Zaten insan sevdiği kişi merak etmesin diye kendiliğinden haber vermek ister aklı kalmasın diye ama burada bahsedilem bambaşka bir şey.
O yüzden sevgiliden izin isteyenler var galiba ama aslında istenmemeli, sadece haber verilmeli...
10 Yorumlaİzin istemek onun kendisi için doğru olup olmadığını bilmediğinden bunu bilecek birinin rızasını almaktır. Bu sebeple çocuklar ailelerinden izin alır. Ebeveynler çocuğun öngöremediği şeyleri bilir, görür.
Eğer kendiniz gitmeyi düşündüğünüz yerin doğru olup olmadığından emin değilseniz, izin alma ihtiyacı duyarsınız. Yok nereye, nasıl, kiminle gidilmeli biliyorsanız o zaman sadece haber vermek yeterlidir.20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 10,6b cevap paylaştı.
+1 yılizin istemem haber veririm. hala öyle...
ama bazen haber verirken müdahale ediyor işte... hayır gitme diyor. gitmiyorum. şimdi izin mi oldu? evet sanırım öyle oldu... eeee beni kandırıyordu aşkım bana haber vermen yeterli izin istemek değil bu diye... noldu yani? aydınlanma geldi birden...
20 Yorumla İstemediği bir yerse evet izin alırım, onunda benden almasını beklerim. Normal hayatta haber vermek daha doğru, ben buraya gidicem haberin olsun demek var mesela. Bi ilişki kuruyorsam o kişi bana her gittiği yeri söylemeli bende ona, hep merak ederek geçiremem günümü.
20 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,7b cevap paylaştı.
+1 yılGidebilir miyim demek bana saçma geliyor açıkçası. Gidilebilecek bir ortamsa zaten sorun çıkacağını düşünmem.. Ben şuraya gideceğim, şu zamanda gelirim demek daha doğru.. Sakıncalı bir ortamsa zaten neden gidiliyor bunu düşünmek lazım.. Keyifli günler..
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 476 cevap paylaştı. izin iztemek değilde haber vermek desek on daha doğru olur. bir iliski içerisindeyken insan nasıl davrancağını ve nerelere gideceğini bilmeli, kısacası sınırları bilmeli ve karşısındaki insana saygı duymalı. durum böyle olunca izin istemeye gerek kalmaz.
10 YorumlaKocadan izin istenir. Çünkü koca ailenin reisidir. Ailenin sorumluluğu ondadır.
Bu, bir yerde çalışırken başka bir yere gitmek için, o bölümün sorumlusundan izin istemek gibidir.
Sevgili hiçbir şey değildir! Hiçbir hukuki sorumluluğu veya hakkı yoktur!10 Yorumla
+1 yılİzin istemeye gerek yok ama nereye gideceğine dair haberdar olunmalı
40 Yorumla
+1 yılHaber verirsin izin istemek veya izin verme gibi bir sorumluluğunuz olmaz her iki taraf içinde böyle çünkü sadece sevgilisin tarafların birbirine karşı sorumluluları olur tabi fakat izin almak vermek hem kısıtlayıcı hemde daha evliliğe gelmemiş bir ilişki için etik olmayan bir şey
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 3,6b cevap paylaştı. Yok daha neler ise giderken izin raporu da alalım mı
10 Yorumla
+1 yılSevgilim benim sahibim değil neden izin isteyip kendimi kucumseyim ki çok saçma olay, ama izin istemek değil de bak ben buraya gidiyorum haberin olsun o da şeyden hani başıma bisey gelirse nerde olduğumu bilsin
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,2b cevap paylaştı.
+1 yılİzin istemek değilde gideceği yeri haberdar etmesi daha uygun olur bu kişinin birbirine olan saygısının göstergesi dir ve ilskiye de olumlu bir dönüs sağlar ben haberdar ederim karşımdaki insanın da söylemesini isterim
10 Yorumla
+1 yılBilmiyorum ya bana saçma geliyor. Örneğin bir yere gittim aradı ben işte cafedeyim oturuyorum denilir gitmeden önce de haber etmek saçma geliyor. Kendini bilen insan zaten ilişkiyi sıkıntıya sokacak yerlere gitmez, kendini bilir.
10 Yorumla
+1 yılSınırları çift belirledi ise ve bunlara uyuyorlarsa sorun olmaz. Söylemek ve fikir almak yeterli olur. Mesela karşı cinsle bir yere gitmek konusunda bir taraf bunu istemezse zaten sınır konulmamış olur o ilişkiden de bir şey olmaz. İstenilmeli.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,6b cevap paylaştı. Agzına tükürem olmayan sevgilinin ne izin istiyecem
50 YorumlaBi yere giderken sevgilisinden izin alan erkek
00 YorumlaO bir ebeveyn değil. İzin alınacak kişiler muhtaç olduğunuz kişilerdir.
Sevgilinize sevgi dışında başka şeylerin muhtaçlığına sahipseniz, siz sevgili falan değilsiniz.
00 Yorumla
+1 yılİstemek zorunda değilsin. Ama ondan izin istemen ona saygı duyduğunu ve değer verdiğini gösterir. Bu söylediklerim hem kadın hem erkek için de geçerlidir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 847 cevap paylaştı.
+1 yılSEVGİLİDEN İZİN İSTENMEZ. O SİZİN SEVGİLİNİZ SAHİBİNİZ DEĞİL SEVGİLİYE HABER VERİLİR ŞURAYA GİDİYORUM ŞUNU YAPIYORUM falan DİYE
00 Yorumla
+1 yılTabiki izin istemeli fakat bunu dozunda yapmasıda önemli benim arkadaşımdan örnek veriyim yani arkadaşım dakika başı sevgilisine rapor veriyor ve dışarı bile çıkmasına izin vermiyor ama gerçekten hiçbir zaman ihanet edecek bir harakette bulunmadı ama tabiki güven çok önemli iki tarafta birbirine güven sağlayabiliyorsa olay burada kapanabilir
00 YorumlaHayır istenilmemeli sonuçta ondan ayrı da hayatin var ve ondan önce de vardı. Ama belki bana ulaşamaz diye ya da ben ulasamam diye önceden bana haber etmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5b cevap paylaştı.
+1 yıl1 - Yetişkin insanlar kendi kararlarını kendileri verirler.
2 - Birlikte yaşıyorsanız, haber verirsiniz sorumluluktur bu bunun yersiz ve gereksiz bir trip bana göre00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılİzin veya müsade istemekten çok gidilecek yerden partnerin sevgilinin haberi olmalı bence bu da karşı tarafa verilen değerin göstergesi, saygı nişanesinin bir simgesidir bence
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılİzin değil.
Haber verilir.
İzin örnek : Arkadaşlarımla kafeye gidebilir miyim?
Haber örnek: Arkadaşlaımla kafeye gidiyorum. Haberin olsun.010 Yorumla- +1 yıl
Yoo değil.
- +1 yıl
Sıkar 🤣🤣🤣
- +1 yıl
Valla hiç öyle bişey şart koşmadım.
Ama koşmayınca da basit görüldüm 🙂 - +1 yıl
İyi de bunları iki tarafta yapmamalı.
Olgun olan insan bunları yapmaz.
Ergenlik aklı kötü. - +1 yıl
Çoğunun değil evet.
+1 yılEğer arada gerçekten sevgi varsa istenilebilir, ama 3 gün başka biriyle, 5 gün başka biriyle sevgili olanların sevgilisinden izin istemesine sinir oluyorum.
00 Yorumla
+1 yılFarketmiyor ki önemli olan içi tamam gitmem der gider evdeyim der dışarda olur o yüzden izin değilde birbirlerinin hoşlanmadığı seyleri bilip ona göre hareket edilse şu izin saçmalığı da olmaz izin almam bilgi veririm ama hoşlanmadığı yerlere pek gitmem zaten
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 453 cevap paylaştı.
+1 yılşu an için Gerekli degil bence neden izin alıyım günlük hayatım için keyfim nasıl istiyorsa ona göre davranırım fakat evlenince işler bir tık değişebilir tabiki 😅😂
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılMerak etmemesi adına haber verilir tabiki sevgilin sonuçta illaki meraklanir haberdar olmak ister boşuna merak uyandırmaya gerek yok
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 834 cevap paylaştı.
+1 yılizin belli bir yaşa kadar aileden alınır ama belli yaştan sonra sevgili veya eş olsada sadece haberin olsun anlamında söylenir.
10 Yorumla
+1 yılAaa minnoş sevgiliden izin istenmeli tabi. Kim tuvalete giderken bile aşkım 5 dakka sıçabilir miyim diye izin istemiyor ki?
10 Yorumla
+1 yılİzin almak değil birbirinden haberdar olmak gerekir. Bu kölelik değil saygı ve sevginin göstergesi.
10 Yorumlaİzin olmaz haber vermek gerekir lakin karşı tarafın haz etmediği istemediğini bildiğim yete de inatla gitmem girmesini de istemem
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 739 cevap paylaştı. İzinden ziyade haber verilmeli "şuraya gidiyorum canım haberin olsun" gibi
22 Yorumla
+1 yılNereye kimle gideceğine saatine göre değişir tabi hiç bir kız izin alamaz sadece size yalan söyler gitme demek cözüm değil Baska cözüm bulun
00 Yorumla
+1 yılİzin istemek anlamında değil ama karşılıklı olarak birbirlerinin hayatlarından haberdar olmak gerekir.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 494 cevap paylaştı.
+1 yılElbette izin istenmeli kadın ve erkek farketmez madem bir yol katediliyor birlikte bu tür detaylara özen gösterilmeli bence
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,4b cevap paylaştı. İzin almak bana saçma geliyor ne yani hayır dese evde mi oturcam, sadece haber vermeyi tercih ediyorum.
00 YorumlaSevgiliyle olan duruma bağlı izin değil haber verilmesi gerekir bana göre.
Ama evliyse izin istemesi gerekir biz ailemizden böyle gördük00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bir plan yapmadan once sevgilime danışırım o şu sebepten gitmesen daha iyi derse de gitmem aynı şekilde o da bana danışır bende bir yanlış sezersem gitme dersem gitmez bence bu sekilde olursa daha huzurlu ilişkilerimiz olur
00 YorumlaBenim gitmemi istemediği yerleri bilirim sonuçta o zaman izin alırım ama diğer yerlerde haber veririm
01 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılHer an her dakika değil elbette ama akşam çıkacaksa izin istemekten ziyade haber vermeli bence
00 Yorumla Kriz çıksın istemiyorsan gideceğin yeri ya da yapacağın şeyi paylaşırsın. Ama izin istemek saçma geldi bana
00 Yorumla
+1 yılHayır gerek yok. Haber veririm sadece bu kadar ayrıntıyı sorduğu an biter ilişki çünkü hiçbir erkekle uğraşamam
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 955 cevap paylaştı. haber verilmesi makbuldür. Karşı tarafın istemediği taktirde (geçerli bir sebep dahilinde) gidilmemesi uygun olandır.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4b cevap paylaştı.
+1 yılNereye gideceğine göre değişir. İzin gibi değil de haber verilmeli tepkiye göre de gidilir ya da gidilmez.
00 Yorumla
+1 yılGüzel soru nereye gittiğine göre değişir club bar orara gidiyorsan dersin ben kadınlarla pwra ezmeye gidiyorum izin verirsin diye snjsmskdms
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,6b cevap paylaştı. Hayir istemem izin isteyen kız zaten kendini kole ikinci sınıf yerine koyan keko seviyorum ben yaa diyip öldürülen ertesi gün bilmem hangi kız için adalet diye haberlerde izlediğimiz kız tipi zerre üzülmüyorum
10 Yorumlaİzin istemesen bile ben buraya gidiyorum diyebiliriz nezaketendede olda zor degıl bence
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaberdar ederdim. Gitmemi istemiyorsa, çok rahatsız olacağı birileri varsa vs ortama güvenmiyorsa gitmemi istemezdi. Ben de zaten teklif dahi etmezdim. Böyle bir enayiydim işte sonra terk edildim. Şu an başkasıyla evli
00 Yorumlaİzin istemeye gerek yok nereye gideceğini söylemek yeter söylemese de çok takılmam
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 302 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki istenmemeli iki tarafta izin istememeli sadece önceden haber verilmeli...
10 Yorumla İzin almam haber veririm, aynı şekilde ondanda beklerim bu inceliği
10 YorumlaKimden izin alacaksın kocan sanki gerçi koaya sormak da gereksiz.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 484 cevap paylaştı.
+1 yılTabiki istenir rahatsız olduğu bi yerse gidilmez bunu kabul etmeyen de sevgili yapmasın bi zahmet
10 Yorumla
+1 yılBizde izin almak vermek gibi bir saçmalık yok. Haber veririz ama atlamadan
10 Yorumla- Devamını Gör (200)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne