Travma bırakan eski sevgilinin ciddi ilişki yapması nasıl bir duygu?

Kızlar başımdan geçen olayı sizinle de paylaşmak istedim belki benim gibi olanlar vardır diye. 1 sene önce sevgili olduğum kişi bana zorla tecavüz etti ve sonrasında kendimi ona hep muhtaç hissettim evleneceğiz diyordu ama asla evlilik yolunda adım atmıyordu. İlişki içinde beni defalarca aldattı kendisini açıklama şekli de ben onunla cinsel birliktelik yaşamıyorum diye başka kişilere gittiğini söylerdi. Kapalısı açığı fark etmiyordu ama sorun şu ki kapalı bir kızla el ele resmini paylaştı benimle birlikteyken ona hiç bir cinsel faydası olmayan kişiyle. Ben artık beni manipüle etmesin diye ayrıldım zor da olsa çok ağladım öldürmek istedim kendimi kirlenmiş hissettim. Benimleyken resim paylaştığı kız yakın bir tarihte sözlendi ve bu it herifin de ona karşı zaafı olduğunu anlıyordum. Hiç ciddi ilişki yapmaz dediğim adamla geçen gün yolda karşılaştık ve instagramdan bakma gereği duydum ve ne göreyim. Bir kızla profil resmi yapmış yeni hesap açmış o pis ortamdan uzaklaşmış halde gördüm. Kendisini başka bir kıza adamış halde gördüm. Bu benim çok zoruma gitti bende eksik olan neydi bana bu yaptığı kötülüğü asla affedemiyorum hayata zor devam ediyorum. Onun evlendiğini görmek ciddi ilişki yaptığını görmek isteyeceğim en son şeydi ben burada bu kadar zor zamanlar geçirirken kendisinin hayatına devam etmesi beni delirtiyor. Bu canımın acısını azaltmak için ne yapabilirim?
Travma bırakan eski sevgilinin ciddi ilişki yapması nasıl bir duygu?