Sevgilimin eskiden platonik olduğu kişiyi durmadan düşünüyorum. Takıntımı nasıl yenebilirim?

Arkadaşlar gerçekten imdat. Sevgilim çok dürüst ve beni çok seven birisi. Eskiden çook utangaçmış. Ne kızlarla konuşur ne de çok arkadaşı varmış. O yüzden ergenliğinde 6 yıl arkadaş grubundaki tek kıza platonik olmuş. Bu süre boyunca kıza hiç söylememiş sadece grup halinde takılıyorlarmış kızla birebir bir arkadaşlığı da olmamış. Kızla ortak bir arkadaşları kıza gidip benimkinin kızdan hoşlandığını söylemiş. Kız ben seni arkadaş olarak görüyorum diyince 2-3 hafta daha aşk acısı çekip sonra başkasına platonik olmuş. (Bitişi 2019 sonu 2020 falan) Ve tabii ki yenisi olunca eskisine hissi bitmiş. 2. platonik de 1 yıl sürmüş. O kız da kendi fark etmiş, bana hislerin var galiba ben öyle hissetmiyorum demiş. Sonra onu da atlatıp 3. platoniğe geçmiş onun bitişinden 1 yıl geçtikten sonra biz sevgili olduk. Erkek arkadaşımın ilk sevgilisiyim ve ilişkide çok özverili. Bu hikayeleri de klasik geçmişimizi anlatırken anlattı ve tamamen çocukluktu vs diyerek anlattı beni rahatsız edecek bir şey söylemedi. (benim 1.5 yıllık ilişkim oldu ben onu anlattım yani)

Erkek arkadaşım hentbol oynuyor düzenli. Spor kulubünün hem kadın hem erkek takımı var. Ve bazen hentbol dışında da beraber aktiviteler yapıyorlar. Ben de bu ekiple tanıştım instagramdan ekleştik arkadaş gibi olduk, sonradan öğrendim ki ilk platoniği de şu an hentbol kulubunde :D Erkek arkadaşım dürüst davranıp kim olduğunu söyledi ama aradan 3 yıl geçmiş zaten çok bariz kıza bir hissi kalmadığını gördüm. Eskisi gibi yakın arkadaş değillermiş ama erkek arkadaşım kızı normal arkadaş olarak görüyor, bir kini yok iyi kız diye düşünüyor.

Kızın kim olduğunu bilmeden ay iyi kız yazık ama suratı ne acayip diye düşünmüştüm güzel bulmamıştım yani. Eski platoniği olduğunu öğrenip aradan 2-3 ay geçtikten sonra arkadaşlar ben bu kızı bir takıntı yaptım ki sormayın. Kıza sanki ben platonikmişim gibi sabah akşam instagramındayım. Öncesinde gözüme güzel görünmemiş kızda zorla güzel şeyler bulmaya çalışıyorum, kendimle kıyaslıyorum. Bikinili fotoğrafı var falan instagramında memeleri kocaman, benimkiler küçük sayılır kafama taktım. Ama yüzümüz arasında kim görse dağlar kadar fark var bunu mu takıyorsun yuh sana diyor ama ben stalk yapa yapa yok ya tatlı herhalde kıvamına geldim :D Sanki erkek arkadaşımın zihninde sürekli o fotoğraf ve kızın memeleri var gibi canım bir moda girdim.

Aralarında hiçbir şey olmamış biriyle kendimi kıyaslıyorum sırf bizzat tanıştığım ve hala çevresinde olduğu için. Mantıklı açıklamalar yapsam da kurtulamadım bir türlü bundan ne yapmalıyım bilmiyorum yardım edin lütfen.

Güncellemeler
+1 yıl
Not : ikinci kız da hentbol kulubunde ama onunla instagramda ekli değiliz ve bu kızın yüzü gayet güzel. Yani emin olun ilkini kıskandığımdan kötü demiyorum arkadaşlar yüzü cidden güzel değil sadece memesini kıskandım yalan yok. Ama ikinciyi takıntı yapmadım birinciyi yaptım habire stalkladığım o olduğu için kendimi kontrol edemiyorum resmen. İkinciyi daha yeni öğrendim şu an ilkine taktım diye belki takmadım buna daha :D
Sevgilimin eskiden platonik olduğu kişiyi durmadan düşünüyorum. Takıntımı nasıl yenebilirim?