Çok yakın hissettiğim kişi garip davranmaya başladı yardım edin lutfen?

En yakın arkadaşım benim onceden hoslandigim yanıp bittigim çocuktan hoşlanıyor ve sürekli bana bundan bahsediyor. "Yok ben oylelere aşığım, onun arkadaşının verdiği şeyi hâlâ sakliyorum..." gibisinden şeyler söylüyordu. Çok gücüme gitmesine rağmen olabilir dedim, daha sonra bana yılbaşıni birlikte gecirmeyi önerdi kabul ettim. Ona uzun zamandir istediği şeyi aglicaktim ve hevesliydim. Bu gün sınavdan çıktık ve benim ki kötü gecmisti ben onun kötü yaptığını anladığım zaman onu teselli eder, "Benimki de kotu geçti çalışıp düzeltiriz." derdim O bana sürekli kendini överek yaptığı netleri söylüyor, moralimi bozuyordu. Hadi buna da tamam dedim, bu günün tarihi güzel diye ona yazdım o bana evet aslında çok güzel bir gün diyip sonucunu attı. Moralim gene aşırı bozuldu, onu tebrik ettim ve onun adına sevindim ama beni hiç düşünmüyor gibi geliyor ve ona hediye almaktan vazgecmeme sebep oluyor gibi hissediyorum napmaliyim bilmiyorum sanki o artık en yakın arkadaşım degilmis gibi onun yaptığı her hareket sinirime dokunuyor ama aynı zamanda içim de bir yerlerde hâlâ o en yakın arkadaşım onun için yapmadığım şey kalmadı uzun yıllar birlikteydik o yüzden yardım edin lutfen

Çok yakın hissettiğim kişi garip davranmaya başladı yardım edin lutfen?