Home office çalışıyorum, sabah 8 akşam 6 mesaim var. Çok fazla toplantım oluyor ve çok fazla yenilik düşünmeyi gerektiren işlerim var. Beynim pelteye dönüyor mesai sonunda. Ki çoğu zaman 6'da bile çıkamıyorum. Eşim memur. Az önce yemek yedik sofra duruyordu, bir kahve yapayım mutfağı toplayıp diyorum tamam diyor. Ben de yardım edeyim diye bir şey yok. Söyleyince işten geldim kafa şişirme diyor ben de çalıştım bugün. Evden çalışınca yorulmuyorum sanıyor ama iş gereği ondan daha fazla çalışmam lazım. Nasıl halledicem bu durumu?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılErkekler yapıları gereği mi ne, doğaları gereği mi ne, hizmet görmeyi çok seviyorlar, hizmet bekliyorlar.
Erkeklerin tabiatlarında mı ne var,"ben erkeğim, önüme her şey gelecek" düşüncesi, isteği acaba?
Çocukluktan da şımartılıyorlar, evin kız çocuğu, bulaşıkları yıkarken, sofrayı kurarken, sofrayı kaldırırken, erkek padişah, ağa muamelesi görüyor. Halbuki kız çocuk olsun, erkek çocuk olsun ikisi de okula gidiyor, ikisi de aynı dersi çalışıyor, ikisi de aynı şekilde yoruluyor, niye erkeklere taa çocukluktan beridir böyle bir ayrım yapılıyor. Maaile bir araya gelelim, ailece yemek yiyelim, yine sofrayı toplamak işi kadınların, kızların. Erkek çocukları ve erkekler sofradan bir tabak dahi kaldırmadan hemen misafir odasına gidip sohbet ederler, ayaklarını uzatırlar ama kadınlar sofrayı toplar, misafir olsa dahi kadın, işin ucundan tutar, tamam yine aile yemeklerinde anlıyorum da bu düzeni ancak insan anasına, eşine yardım etmeli, yahu bir kez de sen yap sıcak çikolata, hatununun önüne getir, yok illa bekleyecekler, onu karşına al konuş, "bak hayatım ikimiz de çalışıyoruz, ben de çok yoruluyorum, her şeyi benden beklemesen, iş bölümü yapsak, bir de sen bana kahve yapsan, ben seni mutlu etmek için, gönlünü hoş tutmak için kahve yapıyorum, bir kez de sen yapsan, evimizi birlikte temizleyip, güzelleştirsek, o zaman birbirimize iyi gelmez miyiz? Birbirimize iyi gelirsek, takım olursak, iş bölümü yaparsak o zaman bu kadar yorulmayız, senin de tüm azaların yerinde. Allah sana da iki tane kol, iki tane el, ayak vermiş, demek ki ev işleri sadece kadının sorumluluğunda değil. Ben her şeyi tek başıma sırtlanmaktan yoruldum. Sadece aynı evi değil, sorumlulukları da paylaşalım. O zaman birbirimize çok daha iyi geliriz, ev arkaşınla aynı evde yaşasan, ona yardım edersin, benim bir ev arkadaşı kadar değerim yok mu" diye ciddi bir konuşma yap, seni anlasa da işine gelmediği işin anlamak istemeyebilir, kendiliğinden bir şey teklif etme ona, iyice alışır, alışmış da kudurmuştan beter olur. Senden kahve yapmanı mı istedi "hayatım, cok yorgunum, her şey mevcut, sen de kendine kahve yapabilirsin" de ama tartışmadan, o tartışmak istese de uyma, en azından kendi sorumluluğunu alır böyle böyle32 Yorumla
Soran+1 yılTabiatlarında falan yok ya. Kaynanamı çok severim ama dediğin gibi bir yerde alıştırılıyorlar. Hiç iş yaptırmamış, 30 yaşına kadar annesiyle yaşadı zaten ayrı eve çıktı ama annesini çağırdı tekrar yanına yemek yapsın ev temizlesin diye. Ha ben de öyle büyüdüm yalan yok ama iş başa düşünce mecbur yapıyorsun, o niyeyse yapmıyor
- +1 yıl
Arkasını toplayan birisi olmasa eşinde mecburen yapardı, tembellik ruhuna işlemiş adamın, onu bir şeyleri yapmaya mecbur bırakırsan belki o da işin ucundan tutar. Kim bilir belki evlilik düşüncesi bile evi çekip çeviren bir kadınım olsun düşüncesiyle olmuştur ki sanmam, netice de annesi var, seni sevdiği için seninle evlendi, o da mecbur kalırsa yapar
En İyi Cevaplar
+1 yılEn uyuz olduğum şeydir bir erkeğin eşine bu şekilde davranması tamam bazı bayanlarda da tembellik var ancak bu konu çok farklı eş çalışıyor ev işlerini yemek çamaşır bulaşık ütü vs de yapıyor kocam yorgun diye bir de çayını kahvesini yapıyor ama yine de kocasına yaranamıyor koca da ögüsün önde gideni elini bir işe bulaştırmıyor sorsan o kadının işi evet kadının hatta doğurmak ta çocuğu büyütmek te peki sen ne iş yapıyorsun? ben çalışıyorum eve bakıyorum erkeğin görevi bu yok kardeşim o işler öyle değil hayat müşterektir o da sen de ev ile ilgileneceksiniz eşin çalışmasa da abi ben ev işi yapacaksam neden evlendim ne yani eşin hizmetçi mi evlenmeseydin bekar yaşasaydın bir tane yardımcı bulup ev işleri yemek vs yaptırırdın diğer ihtiyacını da başka yerde giderirdin. nikahta ne sözü veriyorsan onu uygulayacaksın. ne kadın evlenince erkeği atm ne erkek evlenince kadını hizmetçi görmeli ikisi de birbirini mecbur görmemeli kimse kimsenin tapulu malı değil erkek dediğin hanımına yardım edecek kadın da kocasına yardım edecek. buradan soruyu soran kardeşime söyleyeceğim şey kocanı karşına al konuş ben işi bırakayım mı ev işlerine yetişemiyorum ev işlerine yetişsem seninle ilgilenemiyorum de
00 Yorumla
+1 yılben evlilik dönemimde eşimi yeri geldi sırtımda merdiven çıkarak taşıdım ayrıca bulaşıktır bilmem yemektir çaydır neredeyse hepsine yarrımcı oldum çamaşır bile yıkadım üstelik elimle yıkadım
çayı zaten sürekli ben demliyordum işe gitmeden çayı demleyip iki lokma bişey atıştırıp eşimi uyandırmadan işe gidiyordum akşam eve gelirken yemeklik malzeme alır gelirdim ve yemek yapmaya başlardım bulaşığa gelince yalana gerek yok birer gün arayla nöbet şeklinde yıkıyorduk
biz böyle yürütüyorduk ve trafik kazasında eşimi kaybettim Allah mekanını cennet eylesin
durum böyle
siz bence oturup konuşun erkeğin bulaşık yıkaması ayıp değil ya da eşine yardım etmesi ayıp değil bunun bilincini aşılamaya çalışın aksi halde ipler zedelenmmeye başlar ve çürür sonrası hüsrana döner yazık olur
eğer ki ipler kopacaksa şimdiden bilinsin herkes gardını alıp kırmızı çizgisini belirlesin aksi halde paraşütsüz uçaktan atlamaya gerek yok00 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Yani her işin kendine göre bir zorluğu var hiç kimse öyle durduk yere bedava yine para vermiyor zaten bedava yere para veren yerlerde sizi çalıştırmıyor babadan anadan kalıyor veya doğuştan zengin oluyorsunuz dolayısıyla bu durumu eşinizle konuşmanızı paylaşmanızı tavsiye ediyorum sonuçta sizin de bir emek harcadığınızı mesai harcadığınızı uykunuzdan duyup sabah erken saatte uyandığınızı söyleyebilirsiniz en azından Ufak da olsa size yardımcı olmasına onu böyle yaparak sizi daha fazla mutlu edeceğine hayatın müşterek olduğunu ve evliliğin bunu gerektirdiğini söyleyebilirsiniz.
Ne yazık ki bu kafadaki erkekler var00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
55
Cevap
60Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 261,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBu durumu sadece eşiniz ile karşılıklı konuşarak çözebilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu yuzden ben nişan attım 2 kere. Artik cevrem laf ediyordu, erkek begenmiyorsun diye. Ben kendime erkek almiyorum ya da onun hizmetini etmek icin istemiyorum. Hayati paylasmak istediğim birini istiyorum diyordum. Sonunda turk-hollandali biriyle tanisip evlendim. 1 yil oldu. Allah razi olsun. Kendisinin işi benden daha agir ve yogun olmasina rağmen hic gocunmaz. Tek bir laf etmedim bugune kadar şunu şöyle yap diye. Ortaklasa yapiyoruz her şeyi. Bazen benden daha fazla yapiyor bile diyebilirim. Giyecegi kiyafetin ütüsünü falanda kendisi yapar.
Istemeyene yaptiramazsin ama. Ben eski nisanlilarimdan bunu gördüm. Ya inatlasip sende yapmayacaksin ya da yapacaksin. Boyle noktaya getiriyorlar insanı. Boyle biriyle evli olsam bir dk dusunmem bosanma davasini koyardim önüne. Cok sevmeme ragmen nişanı atmıştım zaten. Sevgi demek eşek olmak demek degil takdir edersiniz ki. Hayatin yuku zaten zor, kadin olmak biyolojik olarak zaten zor, insan olmak zaten zor, turlu dertlerimiz varken bir de evlilik adi altinda hic yukum yokmuscasina bir erkegin yükünü almak benim mantigima ters. Evlilik ortaklik sozlesmesidir. Yeri gelir sen yuklenirsin, yeri gelir o. Ama bizim erkeklerin cogu kadina yuklenmeyi tercih ediyor. Bu yuzden de ayriliklar, bosanmalar, kavgalar, tartışmalar artiyor. Yedigin, ictigin tabagi makineye koymak, yasadigin yeri iki dk süpürmek zor degil. Bunlari yapamayan aciz erkeklerle evlenmeyin lutfen. Bu dunya birilerinin yuku sirtlanmak, kahrını cekmek icin kısa. Birbirinizin yukunu almak ayri. Yuku tek bir kisiye birakmak ayri. Bu ikinci durumda da benim gozumde evlilik degil, köleliğe giriyor. Hayat musterekse hepimize müşterek. Evlenirken hastalikta saglikta, her konuda diye imza atıyoruz. Ama cogu zaman kadinlar hasta haliyle bile çalışmak, evle ilgilenmek zorunda birakiliyor. Dinlenemiyor bile. Bunlari bir insan evladina kimsenin yapmaya hakki olmadigi gibi evlilikte bu degil.
78 Yorumla
Soran+1 yılne güzel demişsin ya çok mutluluklar sana, çok sevindim istediğin birini bulmana
Cevap sahibi+1 yıl@Andok_ tesekkur ederim guzel dilekleriniz icin. Daha iyileri sizin olsun inşallah
Cevap sahibi+1 yılCok tesekkur ederim. Allah herkesin gonlune gore versin. Insallahta senin evliliginde de bir şeyler çözülür, çözebilirsin. Cocuk yoksa da israr etme derim. Evlilik kurmakta zor, ayrilmakta zor. Kimse ayrilmak icinde evlenmiyor. Ama yasadigin bu durum kisiyi zorluyorsa, psikolojisini etkiliyorsa, o evde insan kendini yapayalniz hissediyorsa yapacak baska secenekte kalmiyor.
Işe yarayacagini pek dusunmuyorum, bunlari bende eski nisanlilarimda cok denedim ama bir elin parmaklari bir olmuyor belki seninkinde işe yarar karsina al konuş. Yoksa bu evliligi devam ettirmenin zor olacagini söyle. Imkaniniz varsa aile danismanina gidin. Bunlardan sonra olmuyorsa olmuyordur. bu noktada ya kendinize saygi duyup ayrilacaksiniz ya da bu duzene devam edeceksiniz.
Benim gordugum bizim turk kadinlari bu duzeni genelde ne kadar mutsuz olursa olsun devam ettiriyor ekonomik ozgurlugu olsa bile. Bunu ben kendi acimdan yanlis buluyorum. Insallah esiniz düzelir. Hayatinizda guzel, mutlu oldugunuz noktalara gelirsiniz.- +1 yıl
vallahi çok doğru soyledin, aradığın kişiyi bulmana sevındım. genelleme yapmak istemezdim ama turk erkeklerınde temel 2 problem var maalesef ve bu annelerınden kaynaklanıyor. 1. gerçekten kendi yapmaları gereken işleri yapmamaları ve 2. evliliğe ikinci bir insan sokmaları (ailelerini özellikle annelerini evliliğe dahil etmeleri) evliliklerin çoğunluğuda bundan bitiyor zaten
Gizli Üye(25-29)+1 yılMerhaba.
Şunu söyleyeyim : Evlilik tek bir beden de iki can olmaktır önemli olan bunun bilinciyle hareket etmek lazım karşınıza alarak net olarak konuşmalısınız bu durumu diğer türlü aranızda ki bağ zayıflar ve sevgi zaman, içerisin de tamamen biter evlilik iki kişinin el ele vererek emek işleyerek çaba harcayarak mücadele ederek yürütüldüğü bir kurumdur aksi halde bu şekilde evliliğinizi yürütmenin zor olacağını belirtmelisiniz sevgi ait olmaktır, üstelik bunun farkındalığı ile hareket edilmelidir doğru olan da zaten bu sorunu çözüme ulaştırmaya gayret edin maalesef sonu hoş olmayabilir ortaya çıkacak olan tablo hoş olmayabilir ya da birbirinizden uzaklaşmak olur.
Hayatın her bir alanında mücadele vardır evde sokakta işte aklınıza neresi geliyor ise tam olarak orada insanın olduğu yerde bu olur bakın ekmeği dahi ağzımıza alıyoruz çiğnediğimiz saniye midemize gidiyor. Bu bile bir çaba gerektiriyor nihayetinde üstelik nefes alıp veriyorsak anlarız ki hikayemiz halen daha devam ediyor. O halde geç kalamayız her ne varsa bunun farkındalığı ile davranmak en sağlıklısı.
32 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkürler güzel yazmışsınız
Cevap sahibi+1 yılŞimdi şu an şu saniye bulunduğunuz yerden kalkın gidin aynanın karşısına bir bakın var mı sizden bir tane daha hayır yok o halde ne diye üzülerek, stres yapıp ruhen yıpratıyorsunuz kendinizi bakın dünyada iken en çok bizlerin bize ihtiyacı olacak kendinize sarılmasını öğrenmelisiniz elbette tam tersi olsa ne kadar güzel olurdu ama maalesef insanın fıtratı değişmez elinizde olmayan durumlardan ötürü suçlamayın kendinizi bırakın, siz kendinize odaklanarak önünüze bakarak ilerleyin bir elinizle diğerini tutun ve devam edin.
Neler hissettiğinizi bilemem lakin şunu bilin ki insanın, kendisinden başka değerli ve kıymetli olan yok.
Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı. ''Kafa şişirme'' demesi bence yardım etmemesinden daha büyük ve asıl odaklanılması gereken sorun. Bu nasıl bir saygısızlık ya. Eşine karşı dan dun konuşan insanlara aşırı uyuz oluyorum. Kendini vazgeçilmez gören, sevgi gören ve bunun neticesinde bir şeylere özenmek zorunda hissetmeyen, duygusal zekası yerlerde insanlar delirtiyor beni. Eşin sana yemek hazırlamış, yorgun argın haliyle etrafı toparlayıp kahve yapıyor, ama onun payına düşen ''kapa çeneni''. Kusura bakma ama kocanın bir uyanmaya ihtiyacı var. Al karşına konuş bence.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 397 cevap paylaştı. evde durmadan çalıştıgın için aslında daha yorucu olabiliyor. öbur turlu bır kahve molası falan verebiliyorsun ama evdekinde işi bitirmek zorundasın ve hep evde olduğun için insan ruhende yoruluyor. o dağ ayısına anlatman lazım durumu ama belli o ayağına istiyor her şeyi. kafamı şişirme demesinden belli terbiyesiz. hizmetçi olmadığını kendininde çalıştığını ve eve para getirdiği soyle. 2nizde para getiriyorken neden sen birde extradan evın işini yükleniyorsun. madem yapmayacak bır kadınla anlaşın temizlik yemek yapsın haftasonu. böyle halledin. ama boyle dırdır yapma demeyle olay çözülmez. kadınlar çalışmaya başlayınca ve ekonomı de kotuleşince erkekler de kadınların çalışmasını ıstemeye başladı ama ortada yapılamayan ev işleri kaldı. tabi erkek alışmış onune konmasına her şeyin yıne yapılmasını ıstıyor. istiyor da istiyor yani.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılEşim benden çok çalışıyor ben günde 5 saat çalışıyorum. Eşim 7-8 saat ama evde her iş ortak. Bugün kahvaltıyı ben hazırladım akşam yemeğini eşim yaptı. Çamaşırları yıkadı evi topladı. Eğer aynı evde yaşıyorsanız sen çok yaptın ben çok yaptım hesabına girmeden yaşam alanını düzenleyeceksin. Eşine bunu söylemek zorunda bile değilsin. Bence al karşına güzelce konuş.
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı. Evden çalışıyor olmak yorulmamaya sebep olamaz, insanlarla uğraşıyor olmak bile başlı başına bir dert zaten günde 4 kişinin sorununu dinlesem beynim yanmaya başlıyor.
Bu sizlik değil karşı tarafında düşünmesi gereken bir şey ama belki de sizin bu konuda kendisine bir konuşma yapmanız gerekebilir.
Anlayışlı insana denk geldiği için şükretmeli..04 Yorumla
Soran+1 yılKaç 4 hele hele, yönetici pozisyonundayım sürekli bir şeyler çözmem isteniyor beyin falan kalmıyor mesai sonunda. Ki öyle de bitmiyor, mesai içinde işler yetişmiyor toplantılardan dolayısıyla akşam tekrar pc açıp işlerimi tamamlamaya çalışıyorum. Evden çalışınca iş hiç bitmiyor
- +1 yıl
Bende yönetici olarak çalışıyorum, 4 kişi aslında bu işin ne kadar yorucu olduğunu belirtmek içindi ve sizi çok iyi anlıyorum çünkü 24 saatiniz işe bağlı olmak zorunda her an bir istek talep ve iş gelebiliyor.
Evden çalışmanız oturuyor olduğunuz anlamına gelmiyor.
Emin olun memurlar bazen daha rahat oluyorlar.
Soran+1 yılYok yok anladım dediğinizi, ben de ekstra pekiştirdim :D
Zaten bazen ölü gibi geliyor, görebiliyorum o zaman bir şey istemiyorum. Dün kendi mesaj attı bugün çok rahattı çok az iş yaptım diye. Akşam söylediğimde de şu kadar saat çalıştım diyor, iyi de çok az iş yaptım cümlesi senin ağzından çıktı yani. Hayret
Anlayışsız erkeğe bir şey anlatamazsın. Üç gün üst üste benim eşim eve benden erken geldi. Yemeğini yemiş ama bulaşığı bırakmış. Ben yoruluyorum benim işim daha zor diyor. Ama erken geldin diyorum yazın 9da geliyordum diyor. Yani hep bi laf. Valla bende artık evi prıl pırıl bırakmıyorum. Bulaşığı bi gün sonraya bırakıyorum. Hergün yemek yapmıyorum. Ve sırf eşim öyle diyor diye ara ara çok yoruluyorum işi bırakıcam dedim. Bırakma dayan borcumuz var yapıyor. Sonuç sıfır yani
02 Yorumla
Soran+1 yılBizimki bırak diyor konu açılınca. Sanki geçinebilirmişiz gibi. Geçinmeyi de geçtim ben çalışmayı seviyorum, niye bunlar 2 bardak kaldıramıyor diye ben boş boş oturayım evde? Delirmişler
- Aşk İlişkileri konusunda 7,8b cevap paylaştı.
+1 yılYa evlilikte hem eve hem ise Koşmak gerçekten çok zordur bu konuda eşinizden destek isteyin rica edin yetişemiyorum diyin vss çünkü evliliğin sorumluluğu ağırdır ama el ele verirseniz halledemeyeceğiniz hiç bir sorun yoktur yeterki o birliginiz olsun rabbim Kolayliklar versin her şey gönlünce olsun inşallah 🌹🌹🌹
02 Yorumla
Soran+1 yılamin çok teşekkür ederim <3
- +1 yıl
Rica ederim gülüm ne demek sıkma canını kadın olmak başli başina zor bir iş zaten kaç parçaya bölünüyorsun. Ana bir kadının üstesinden gelemeyeceği hiç bir iş yoktur rabbim yeterki sağlık versin hepsi olur merak etme sen 🤗
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılİşte evli olunca home office çalışmamak gerekiyor eve iş getirmiş oluyorsun ve kocanda anlayışsız ciddi bir şekilde eşinin çalışmadığı zaman seninde çalıştığını yorulduğunu anlatman gerekiyor anlamazsa zaten yapabileceğin bişey yok evde olduğun için yorumluyorsun sanıyor saçmalığa bak çalışmasan bile nezaketen sofrayı toplamana yardım edeyim mi die sorulur
01 Yorumla
Soran+1 yılEvlenince taşındım, home office çalışmasaydım iş aramakla uğraşacaktım bu devirde. Bi yandan karlı iş ama senin dediğin gibi sanki çalışmıyorsun gibi oluyor
+1 yılAl karşına konuş işinin yorucu olduğunu, beyninin çok yorulduğunu ve onun desteğine ihtiyacı olduğunu. İletişim eksikliği var gibi.
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 15,5b cevap paylaştı.
+1 yılTamamen toplumsal ve kültürel bakış açısı sebebiyle. Son 10 yıla kadar hep erkek çalış kadın evde durumu olduğu için bu yüzlerce yıldır bizim toplumumuzda böyle gelişti. Son yıllarda kadınlar da iş hayatında aktif olmaya başlayınca durum değişti ama toplumun aklına kazınmış şeylerin değişmesi kolay ve kısa sürede olabilecek bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılkonuşmadan hiçbir şey halledilmez oturup düzgünce konuş suçlamadan ama burası çok önemli duygularını anlat neden yorulduğunu anlat bu eve ikinizin de para getirdiğini ve ikinizin de yorulduğunu anlat işleri beraber yaparak birbirinize daha fazla zaman ayırabileceğinizi anlat yeter artık bıktım gibi bir tavırla konuşmaya başlarsan ters teper konuşarak halledilemeyecek hiçbir şey yok
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle seni çok iyi anladığımı söylemeliyim. Eşine durumu çok iyi bir şekilde izah etmelisin. Sorumluluklarını ve ev içi sorumluluklarını tek tek uygun bir dille söylemelisin. Büyük ihtimalle anlamaya çalışmayacak belki ufak bir tartışma yaratacak ama gardını çok sağlam tut ve dik dur. Empati yapmasını öner. Buna rağmen seni anlamak istemiyorsa üzgünüm yanlış kişiyle evlenmiş olabilirsin...
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 44,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvden çalışınca çalışılmıyor zannediliyor lakin beyin bu, bilgisayar başında sürekli kafa yoruyorsun halbuki. Tamam ofise gitmek, trafiğe çıkmak vs yoruyor lakin diğeri de evden çıkmasan da Pc başında sürekli, evin dışına da çıkamıyorsun, yalnız başına Pc ile beraber yasıyorsun. Bir kere evden çalışmakta insanı yorar çünkü bilgisayar başında hem ekranın ışını hem iş stresi de oluyor. Tek güzelliği rahatlık o kadar. Ama bu hiç yorulmuyorsun anlamına gelmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbazı sorularım var.
Eşinin maaşı ne kadar?
Senin maaşın ne kadar?
Bir ortama girdiğinizde ilk hanginiz selam verirsiniz?
Ne sıklıkla dışarı çıkarsınız?
Çocuğunuz var mı?
Kocan kaftada kaç kere ağırlık ve kardiyo antrenmanı yapar?
Bunların cevabına göre bir cevap verilebilir.
05 Yorumla
Soran+1 yılİkimiz de 10 alıyoruz diyelim aşağı yukarı minimal farklılıklar var. Ayda 1-2 çıkarız, çocuk yok, selam kısmını bilmem dikkat etmedim hiç :D Spor yapan bir çift değiliz
Cevap sahibi+1 yılSpor yapan bir çift olun. Biraz öz veriyle saat 6 da kalkıp spor yapılabiliyor. Beraber paylaşıcak şeyleriniz artar. Çocuk düşünmeyin çocuk genelde çiftlerin arasını daha da bozuyor türkiyede... avrupada tam tersi çünkü imkanlar farklı. Maaşı az değil ama ikinizin de aynı alması seni içten içe biraz huzursuz ediyor olabilir. Büyük şehirlerde çiftlerin arasını bozan şey %90 para ve miktarı. Bir de geçinmenin zor oluşu. Köyde 13 tane çocuğu var akrabamın. 13 tanesi de 6-7 yaşından itibaren iş yapmaya başladığından sermayesiz ve 13 çocuğun derdinden karı-koca didişicek vakit bulamıyorlar 😅 aman he şehirde yapmayın maliyetin üstünden kalkılmaz. Hiking gibi aktiviteleri yapın oksijenin bol olduğu yerde aranız daha da bir kaynaşır 👌😜💖
Soran+1 yılİş için 6'da kalkıyor eşim, ben de onunla kalkıp kitap vs okuyorum sabahları başka zaman bulamadığım için, spor için çok daha erken kalkmamız lazım o da çok mümkün değil gibi :D Çocuk düşünmüyoruz zaten şu anki durumda çocuğun da işi bana kalır, istemem :D Beni neden huzursuz etsin :(
Cevap sahibi+1 yıle çok iyi işte. Bence aranız iyi. Ev işi de yapmayı versin. Erkeğe çokta yakışmıyor zaten. Yemek yapmak olabilir.🥰 Daha ne olsun arasan bulunmucak bir hayatınız var.
Soran+1 yılYakışması önemli değil ki pantolon değil bu yakışmasa da olur, yoruluyorum.
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvden olması bir şey değiştirmiyor ben de çalışıyorum de. Üstelik senden daha fazla mesai yapıyorum diye vurgula. Bu ev ortak yaşama alanımız benden bekleyemezsin her şeyi benim sana hizmet etmek gibi bir görevim yok de. Bundan sonra iş bölümü yapacağız de mesela.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTavsiye değil de kitap önerisi yapacağım. Bu kitabı eşiniz okur ise problemler çözülecektir.
Gary Chaoman- Sevginin 5 dili.
https://www.dr.com.tr/Kitap/Bes-Sevgi-Dili/Egitim-Basvuru/Kisisel-Gelisim/urunno=000000025285900 YorumlaAksine bir ekrana bakarak çalışmanın daha zor olduğunu bilirim. Online eğitim varken daha çok yoruluyordum oysa dışarı çıkıp okula gidince bile daha az yoruluyordum çünkü bu fiziksel değil zihinsel bir yorulma. Ben olsam zaten böyle biriyle en başından evlenmezdim ama böyle yapıyorsa siz de onun istediklerini yapmayın yani bana su getir derse getirmeyin ne yapabilir ki
11 Yorumla
Soran+1 yılBu işe başladığımda yüksek lisansımı da yapıyordum. Okula gidip geliyordum, yakın da değildi evime. Çok daha az yoruluyor insan katılıyorum. Zaten evde olunca aman onu da yapayım bunu da derken hiçbir iş yapmasan bile her işi yapıyor oluyorsun ilginç bi şekilde :D
+1 yılİş iştir evden çalişilmasi ne farkeder erkeklerin çoğu böyle maalesef onun düşünmesini bekleme düşünmez çünkü sen isteyeceksin mesela sen sofrayı topla ben kahve yapayım bu şekilde ve o topliyicak yani öyle olmaz
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,5b cevap paylaştı.
+1 yılHaklılık payı da var aslında. İşe yürüyerek gidince kaslar rahatlıyor, temiz hava alıyorsun. Memurdan memura çok fark var bazıları hakketen eşek gibi çalışıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılBen de eşek gibi çalışıyorum sorun o.
- +1 yıl
Boş ver. Takılma böyle şeylere fazla. Çoğu çiftde oluyor böyle şeyler. Eğlenmene bak, gündüzleri kankini çağır sen toplantı yaparken sana çay yapsın, motive etsin falan.
Soran+1 yılÖyle bir lüksüm yok, tuvalete bile gidecek vakit olmuyor çoğu zaman.
Aşk İlişkileri konusunda 4,1b cevap paylaştı. Bir çalışırken onunda evde olduğu zaman bilgisayarını açıp ona çalıştığını gösterceksin bedenen değil ama kafa yapası olarak yorulduğunu bilgisayrda göstererer
02 Yorumla
Soran+1 yılbiliyor ki, geçen gün izindeydi resmen tuvalete zor koştum toplantı arasında, vaktim hiç yok
- +1 yıl
Ama öylede dsvranması gerekmez sende çalışıyorsun bu kılıbıklıkta değil mesela bu hayatın müşterik yaşanması sonuöta sende çalışıyorsun en azından ucundan tutması lazım e şait bukadar bilgisayar başından kalakımıyorsun ne diye böyle davranıyor sende bir gün yemek yapma bakalım ne yapacak
+1 yılHome Office bende çalışıyordum görünürde oturduğun yerde çalışmak olarak bakıyorlardı fakat vücut yorgunluğu değil beyin yorgunluğu kadar kötü bir şey yok. Çalıştığını yorulduğunu kendisi biraz anlamalı başta öncelikle karşılıklı konuşmak çözüm alır fakat karşında anlayışlı biri değilse caban boş gider biraz cabaladigini yoruldugubu beyin olarak yorulduğu iş saati çıkışı sezsi kal durgun ol kendini biraz böyle ifade et biraz üzerine düşmesi için hasta değilde vücut güçsüzlüğü çektiğini yansıt
10 Yorumla
+1 yılEşiniz fazla bencilce düşünmüş
Evlilik sadece birbirini sevmek birinden etkilenmek tutkuyla bağlı olmak değildir her şeyle bağlı olmak Anlamak dinlemek değer vermektir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSonuçta sende oda yoruluyor. Çalışıyor ama eşinin daha fazla yorulduğunu söyleyebilirim. Evden çalışan birine göre Ya ortaklaşa yaparsınız ya da bu tarz ev iśleriyle ilgilenen birini tutarsınız
08 Yorumla
Soran+1 yılnerden söyleyebilirsin eşimin daha fazla yorulduğunu
Cevap sahibi+1 yılSen evden çalışıyorsun o memur da olsa ev ortamında değil çünkü
Soran+1 yılne fark eder, otobüse atlayıp gidiyor 15 dakikada. benim gün içinde 15 dakika molam yok. bu da ayrı bi ön yargı mesela
Cevap sahibi+1 yılSadece otobus değil işide icra ediş var. Havada soğuk belki iş yerinde üstleri var adamın başının etini yiyor. Vs ev ortamından daha zor olduğunu soyleyebilirim. Benimde pandemide boyle bir zamanım oldu. Keske yine evden calissam diyorum
Soran+1 yılbenim de üstlerim var beyefendi. dediklerinizin hiçbir alt yapısı yok, hepsi havada cümleler. benim üstlerim başımı yemiyor mu?
Cevap sahibi+1 yılOlabilir. Ama evde çalışmak dışarda çalışmakdan daha kolaydır Ortam bazında yani sadece sen yorulmuyorsun netice olarak O yüzden diyorum ki ya anlaşın ya da 3 bir kişi tutuan yardım etsin Yani adam kebap sende madende çalışıyormussun gibi konusuyorsun oda calisiyor yoruluyor
Soran+1 yılben çalışmıyor yorulmuyor demiş miyim?
Cevap sahibi+1 yılE tamam işte o zaman bir orta yol bulacaksın Ya evden farklı bir iş yapacaksın veya evin bazı işlerini birisi halledecek bir miktar karşılığı ya da öyle bir şey
- Aşk İlişkileri konusunda 725 cevap paylaştı.
+1 yılEşine söyle 1 gün izin alsın ve o gün yanında seni izlesin nasıl yorulduğunu görünce konu çözülmüş olacak
02 Yorumla
Soran+1 yılizinliydi geçtiğimiz günlerde, gördü
- +1 yıl
O zaman açık açık konuş direkt yüzüne söyle bu sefer anlar herhalde
valla içinde yoksa bi mok olmaz ondan. bu tip şeyler söylemeden yapılır. içinden gelerek. ozaman tutun bi kadın yapsın yerinize. maddi gücünüz varsa.
00 Yorumla
+1 yılikiniz de sonuc olarak calısıyosunuz ve ev islerini ortaklasa bölmeniz gerekiyor esiniz bana biraz bencil geldi bence ev isi yapacaksanız isi bırakabileceginizi ve onun geliriyle gecinmek zorunda kalacagınızı söyleyin biraz cocukca bi cözüm ama ise yarama ihtimali var bencil olusundan korkabilir bu fikirden
00 YorumlaAynı durumu bi sekilde yasamali ki sizi anlasin, empati kurabilsin.. bende evden calisiyorum ve sizi cok iyi anliyorum o yüzden.. beyin yorgunluğu da zaten beden yorgunluğu yapiyo bunu anlamasi lazim.. anlayabilcek bi durum yasamasi lazim ki anlasin 🤷♀️ disarida 1 saat bisiklet sürmek mi insani daha cok yorar evde bir matematik sorusu veya zor bi soru cözmek mi daha cok yorar.. bu sekilde izah etseniz belki anlar 🤷♀️
00 Yorumla
+1 yılAl karsina konus koca adam anlayacaktir tabi kafasinda problem yoksa. Yo anlamiyorsa iki uc tokat at
10 Yorumla
+1 yılToplantılara katılma ger gün farklı fotonu çıktı çıkart kamera karşısına sabitle
13 Yorumla
Soran+1 yılfotoğraf konuşabilir mi benim yerime :D
- +1 yıl
Dondu dersn
Soran+1 yıltoplantıların %80'ini ben yönetiyorum, dondu deme lüksüm yok
Nerede bir bencil kibirli empati özürlü merhametsiz angutt var. Mıknatıs gibi çekip buluyorsunuz. Sonra da dert yapıyorsunuz...
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. evlenmeden önce herşeyi birlikte yapıyorduk ama desene. işte bu yüzden diyorum evlenme sevgili kal. ;)
02 Yorumla
Soran+1 yılevlenmeden önce aynı evde yaşamadık
- Aşk İlişkileri konusunda 836 cevap paylaştı.
+1 yılOdun odundur evden çalışmıyorken yardım ediyor muydu?
02 Yorumla
Soran+1 yılhep evden çalışıyordum
- +1 yıl
Evden çalışmasan da fark etmez zaten , içinden gelerek yapması lazım. Neyse sonuç olarak ya böyle kabul edeceksin ya da yapacak bir şey yok. Babam da yumurta bile kırmaz bense yemek yapmaktan zevk alırım, temizlik yapmayı sevmem mesela kişilik meselesi
Söylemekle yapmasının ya da yapmasının bir farkı yok. İki türlü de yanlış zihniyetle evlisin. En kısa sürede farketmen dileğiyle
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 442 cevap paylaştı. Şu ewden çalışma Home Office işini hep merak etmisimdir 🤔
03 Yorumla
Soran+1 yılGüzel :D
Soran+1 yılİşler aksıyor. Bir uygulama kullanılıyor genelde orada online olman gerekiyor. Tabii online olup gidip uyuyanlar da var ama işler aksadıkça, bir iş verdiğinde sana geri dönmesi 1 saati buldukça az çok anlayıp yolları ayırıyorsun
+1 yılBiraz bencillik sezdim. Empati yapamıyor olabilir ama bu seni anlamasına engel değil. Anlayacağı şekilde davranman gerekiyor.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılİşten ayrılacağını söyle bi dene tepkisini. 50 parçaya bölünemezsin sonuçta değil mi
02 Yorumla
Soran+1 yılayrıl der, dedi de. ona kalsa tek memur maaşıyla da geçinebiliriz
- +1 yıl
Tatlı dille konuştunuz mu bu da olmadıysa bu adam bir öküz ve değişmez gibi
Sofrayı bir daha kaldırma kahve istersede gitmişken bana da yap de.
02 Yorumla
Soran+1 yılkaldırmazsam kalır öyle. bok götürür evi
ben de senin gibi çalışıyorum ve hiç dinlenmeden kafa yoruyorum de. biraz yardım eder misin onun için de
00 YorumlaKadın olmak zor, hep derim 🤷🏻♀️ şans işte
10 Yorumlakonuş bence ama sakin kafayla bir kahve yap yanina bisiler hazirla konuş
00 Yorumla
+1 yılAnlayışsız insana bir şeyler anlatmak da yorucu oluyor. Yorgunum de yat dinlen anlatma göster
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKafa şişirme ne biçim bir üslup ya kocan hödük düzelmez tatlım, ofiste bir iş bak ya da kocan işteyken eve kadın tutup temizliği yaptırırsın nasılsa paranı kazanıyorsun.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 315 cevap paylaştı.
+1 yılYardım etmesi gerek ama işe gitmişken az yorar olmalı…
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yıl20senelik evliyim birgün bile bu sözü söylemedim. Bu cahilce bir hareket. Hayat paylaşınca güzel
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte her şey ortak olmalı ya yardımlaşarak iş bölümü yapabilirsiniz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBeraber toplayalım mi diye teklifte bulundun mu? Bilmiyorum ise yarar mı ama. Bir fikir sadece.
04 Yorumla
Soran+1 yılBugün bulunmadım çünkü belliydi hayır diyeceği :D Daha öncesinde dedim yorgunum diyor dokunma kalsın sonra toplarız diyor. Sonra dediği de 3 gün kalsa 3 gün kalmış toplayalım demez
Cevap sahibi+1 yılŞöyle desen peki 1 saat dinlenelim sonra mutfağı toplayalım sonra dizi izleyelim şunu yapalım bunu yapalım vs. desen nasıl olur ki
Soran+1 yıl1 saatin sonunda 1 saat daha dinlenelim der. :)) Ama denerim yarın
Cevap sahibi+1 yılDizi izleyelim falan derken hevesle diyip araya şunu tatlı bir dille sıkıştırsan, kendim yapınca uzun sürüyor sende yardim edince daha çabuk bitiyor. İkimiz de akşama kadar yoruluyoruz o yorgunluktan da geçtim seni özlüyorum vakit geçirmek istiyorum. Ama işlerden vakit ayıramıyorum falan. Denemekten zarar gelmez heralde😂 belki demişsindir bunların hepsini bilmediğim için fikir üretiyorum şu an
Aşk İlişkileri konusunda 15,9b cevap paylaştı. bunu evlenirken peşin peşin konuşman gerekiyodu bu saatten sonra sanmıyorumki düzelsin
02 Yorumla
Soran+1 yılkonuştum ki, tamam dedi yaparım dedi sen de çalışıyorsun dedi
+1 yılVala ne yaparsan yap aska düzelmez. Bencil doğmuş öyle gider. Bunu senin söylemene gerek kalmadan yapması gerekirdi. Aman çocuk yapma iyi izle eşini ondan sonra. Bir de üstüne çocuk olursa o zaman gör nasıl kaçıyorlar.
00 YorumlaKişinin anlayışına göre değişiyor sanırım. Ben ve eşimde hemşireyiz. İşten sonra o çocuklarla ilgililenirken diğer işleri ben yaparım. Haftasonu ise birlikte güzel vakit geçiririz.
02 Yorumla
Soran+1 yılçocuktan önce de bu şekilde miydi
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılHem eve hem ose bakacaksam ben calksmiyorum eve bakiyorum de. Vunku evin isidisarda calismaktan daha zordur.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılnasil baslarsa oyle gider bastan ipleri sıkı tutacaktin vazifenmis gibi herseye kosturursan normallestirir hep senden beklemeye baslar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kere yardım ederse hep etmesini isteyeceksin. Sonra tüm ev işini ona yüklersin ;)
014 Yorumla
Soran+1 yılön yargınız çok ciciymiş. hep isteyeceğim evet çünkü ikimiz de çalışıyoruz, ben niye +1 çalışıyorum? tüm ev işlerini yükleyebileceğim kapasitesi yok.
Cevap sahibi+1 yılBiliyor musun ev işi erkeğe çok gıcık gelir. Dağa tırmanır şikayet etmez ama bir çöp atar dünya başına yıkılır. Fıtrat bu cici gelin ;)
Soran+1 yılFıtrat aynen
- +1 yıl
Yemesin içmesin s*çmasin o zaman. Düşünceye bak b*yinsiz.
Cevap sahibi+1 yıl@meliskara0000 saygısızlık yapma
- +1 yıl
Ok.
Cevap sahibi+1 yıl@meliskara0000 aferin 💐
- +1 yıl
Kendini bisey zannetme. Seni muhatap olacak kadar zeki görmediğim için kapatıyorum konuyu.
Cevap sahibi+1 yıl@meliskara0000 😂😂😂😂
Cevap sahibi+1 yıl@Croyz1n26 yerim vizyonunu :D
Cevap sahibi+1 yıl@Croyz1n26 ne kadar terbiyeli olduğunu biz de gördük minnak hanım , benim yukarıda hanımefendiye açıklama yapıp eşinin nasıl düşündüğünü anlatırken maydonoz gibi girip saygısızlık yapıyorsun. La daha 19 yaşındasın ne anlarsın sen evlilikten. Hadi derselerine odakla
Aşk İlişkileri konusunda 13,3b cevap paylaştı. Sende yapma o da yapmasın bir müddet sonra rahatsız olup kendisi yapar
00 Yorumlaanlat anlamıyorsan işrein birkaç hgn git orada çalış
02 Yorumla
Soran+1 yılofis farklı bir ilde
+1 yılAçıkça konuşmak en iyisi bence kavga yapmadan senin de yorulduğunu anlatman lazım. Ona rağmen degismiyorsa pek yapacak bir şey yok.
00 YorumlaAnnenin evinden çalış işe gider gibi git gel sende eve :)
02 Yorumla
Soran+1 yılAnnemle aynı ilde değiliz
+1 yılHangi ismis bende yapuyim. Yardimci olun bana. Tam ardigim is
011 Yorumla
Soran+1 yılReklamcılık mezunlarını alıyoruz genelde.
- +1 yıl
Hmm ben sağlik kurumlari isletmeci mevzunuyum. Reklam mi yapiyosunuz?
Soran+1 yılDijital reklamcılık sektörü evet.
- +1 yıl
Öğrensem yapamaz miyim? Ben ankaradayim. Sabit bir geliri var mi bu isin
Soran+1 yılEvden deyince farklı algılanıyor sanırım ama normal bir şirket ve bu alandan mezunları alıyoruz haliyle. :/
- +1 yıl
Sabit mi geliriniz
Soran+1 yılSabit.
- +1 yıl
Tiklandikca falan para aliyolar ya oyle islerden mi acaba diyecektim
Soran+1 yılYok canım normal şirket, sigortalı sabit gelirli
- +1 yıl
Cok iyimis ya. Ben markette calisiyorum ayakta cik yoruluyorum. Evimede uzak geve cikiyorum ta. Ufak tefeğimde dayanamiyorum. Keske sizin gibi bi isim olsaydi
- +1 yıl
Oyle bi home office is nerden bulabilirim acaba
Düzeltemezsin kanka içinden gelmiyorsa kesinlikle yapmaz
10 Yorumla- Devamını Gör (55)
Devamını Gör(100)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aşk İlişkileri > Sorular > Evden çalışıyorum diye eşim yorulmuyorum sanıyor, hiçbir şeye yardım etmiyor. Bu durumu nasıl düzeltirim?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler