35 yaşındayım. Devlet memuruyum. İki tane oğlum var. Eşimin cafesi var. Ormanlık bir yerde. Pandemi nedeniyle maddi olarak zor günler geçiriyor. Evin kirası faturası çocukların masrafları bende. Üstüne hafta içi bir günüm boş. Gidip ona yardım ediyorum. Cafeyi zaten iş yok diye canı ne zaman isterse o zaman açıyor. İstediği saatte kapatıyor. Cafenin işlerine gereken önemi vermiyor. Ben işe giderken o evde yatıyor. Beni çok seviyor bunu biliyorum ama karşımda da eziliyor. Düzenli çalışma alışkanlığı yok. Çok mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılTeyze boşanacaksın kökten çözüm , o ne aylak oturmalar , onu yapamıyorsa başka bir şey yapmak zorunda geçici de olsa , pandemi bitince geri geçer cafesine. El kadar çocuklar çalışıyor çoluk çocuk sahbi bir erkeğin yan gelip yatması olmaz yani , totosuna tekmeyi vur zaman kaybetmeden.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 407 cevap paylaştı. Üzücü.. hadi seni düşünmüyor insan çocuklarından utanır yani utanması lazım.. sanırım sebatsız bir kişi.. patron havalarında her işi beğenmez o iş seçer.. bu rahatlığı birazda senden kaynaklı.. umarım aklı başına gelir
06 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle. O iş yeri sahibiymiş. Her yere girip çalışamazmış.
- +1 yıl
Çok yanlış.. bu hayatta herkes iyi iş ister.. beyefendinin beğenmediği işlerde çalışan insanlar çok sevdiğinden değil sorumluluklarının farkında oldukları için çalışıyorlar.. hem ne bu kibir anlamiyorum düşmez kalkmaz bir Allah.. çok saçma o rahata alışmış saçma bahaneler üretiyor işine bağlı insan her gün aynı saatte açar düzenini devam ettirir e bu onuda yapmiyormus zaten
Soran+1 yılHaklısınız. İş yerini de düzenleyen, temizleyen benim. O da milletle okey falan oynuyor. Çok üşengeç
Soran+1 yılBende ona karşı hiçbir şey kalmadı. Sadece bekliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇocukların olmasa sana yapacağım tavsiye belliydi. Omuzlarındaki yük artık seni boğuyor bu çok net. Kendisiyle konuşup bu yükü senden almasını iste kendisinden. Hem sana olan saygısını görmüş olursun
02 Yorumla
Soran+1 yılAklınca uğraşıyor ama beceremiyor. Bilmiyor düzenli çalışmayı
Cevap sahibi+1 yılNe diyim ya güçlü bir kadınsın ama seninde artık enerjin kalmamış. Sana bol şans ve mutluluk diliyorum kadın.. hayat..
+1 yılDurumdan memnun olmadığını defalarca konuşmalısın. Kendini bu şekilde yipratman her anına yansır işine ve evine tahammül edemez hale gelebilirsin. Konuşarak çözmeye çalışmalı, ciddiyetini anlayana kadar ısrarcı olmanı tavsiye ederim.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
20Cevap
+1 yılErkeğin hayatını misyonu ve hedefleri motive eder. Kafe işlemese bile misyon ve hedefine ulaşmış. Veya içten içe memnun olmasa bile, yaşı itibariyle yeni bir hedef belirleyemiyor. Ayrıca sizin varlığınız ve maddi gücünüz ona bir konfor alanı oluşturmuş. Bu döngüden çıkması lazım.
Benim tavsiyem, eşinize yeni bir hayal kurdurmaya çalışın. Mevcut mülk kafenizi iyi bir işletmeyice devretmeyi ve konsept değiştirip canlandırmayı hedefleyin mesela. Bir süre bununla meşgul olabilir. Oradan gelecek pasif gelirle de kendisine yine yeni bir kafe kurma ve işletme hedefi aşılayın.11 Yorumla
Soran+1 yılBeş kuruş parası yok
+1 yılhanım efendi, birlikte konuşmak en iyisi... eşinizin de emin olun ki yardımcı olmak istiyordur... sadece üzerindeki ölü toprağını atması lazım
07 Yorumla
Soran+1 yılKeşke direkt ölse
- +1 yıl
allah korusun... emin olun ki çözülebilir bu konu
Soran+1 yılAz önce ortalığı ayağa kaldırdım. Az sabret diyor. Sarılıyor. Ağlayıp bağırmaktan boğazım şişti. Yalvarıyor kuuru kuru
- +1 yıl
çok zor bir şey gerçekten yaşadığınız... konuşmaya başlamak iyidir... bence doğru yoldasınız
Soran+1 yılYa düzeltecek ya da ben onu bırakacağım
- +1 yıl
evet galiba yapılması gereken bu... bu arada, cafe çalışmıyor ise onu da kapatsın.
Soran+1 yılYa şu an çoğu yer çalışmıyor. Yazın muhakkak açılır işler. Çünkü asıl işimiz yazın oluyor. Ama madem pandemi varsa ek iş bulacak
+1 yılannem her zaman tembel adamdan kork fakir adamdan değil der para önemsiz fakat para kazanmaya çalışmıyorsa büyük sıkıntı bence konuş onunla
01 Yorumla
Soran+1 yılBir ggün iş yapsa iki gün yatar. Üşengeç. Anneler her zaman haklıdır
Ticaret normal ya büyük bı ihtimalle iş ortamını kendisi değiştirecek ileride sabırlı olman gerekiyor ticaret sabır isidir
01 Yorumla
Soran+1 yılBekliyorum yoksa ben hayatımı değiştireceğim. Bir de yapımız farklı. Ben her işe yetişirim. O hantal
Olmuyor ise ticarette zorlamanın bir anlamı yok bence. Hem anladığım kadarı ile ev huzuru da bozuluyor böyle. Başka bir sektörde işe girebilir
012 Yorumla
Soran+1 yıl15 yıllık cafeci. İş yeri kendimizin. Çok söyledim bu şekilde evini geçindiremiyorsun başka işe gir diye. Bu saatten sonra başkasının yanında çalışamam diyor
Soran+1 yılKafenin yeri muhteşem. Burada da meşhur bir yer. Pandemiden çok kapalı kaldık. Eşim borçlandı. Depresyona girdi. Bir de dağınık ve umursamaz biraz.
Soran+1 yılBana kim destek verecek. İki çocuk, iş, ev mekik dokuyorum. Daha bir de onun işlerine yardım ediyorum. En çok kızdığım şey de şu. Belli müşteriler var her zaman gelen. Oturuyor onlarla oyun oynuyor
- +1 yıl
Yok sen haklısın tabii ki sana bir şey demiyorum. Ben burada istediğini desteği kocan için sorduğun için bunu söyledim. Yoksa bu noktada bana kalırsa en büyük psikolojik destek sana lazım yıpranıyorsun çünkü. Ama evliliğiniz hakkında kötü bir yorum yapıp kırmak istemediğim için bir şey söylemek istemedim
Soran+1 yılEvlilik benim için çocuklar var diye yürüyor
- +1 yıl
Sen böyle deyince fark ettim zaten. İnan üzüldüm senin adına ama bu kadar kendini yıpratıp hem kendi hayatına hem de bu tarz sıkıntılara vermemen gerekiyor. Seni tanımıyorum ama çevrende iyi bir psikolog falan varsa mutlaka git yoksa mental olarak kendine çok zarar verirsin.
Soran+1 yılElim ayağım titriyor. Psikoloğa gidecek vaktim bile yok. Geçen pazartesi boş günümdü. Sabahtan cafeye yardıma gittim. Eleman da az pandemiden müşteri az tabi. Kafeye üç kişi geldi. Bizimki oturdu onlarla 101 oynamaya. Ben de saatlerce temizlik yaptım. İşim bitince içeri hiç girmeden çektim eve gittim. Aradı. Ağzıma geleni saydım. Olan bu işte
Soran+1 yılTahammülüm kalmadı artık. Ne yapacağımı bilmiyorum. Güya beni çok seviyor. Ben ondan soğudum
+1 yılBeyler bu lafımı bir kenara yazın;
Bir erkeğin en temel görevi çalışmaktır çalışmayan erkekten erkek falan olmaz arkadaş. İster bekar ister evli olun çalışın.
Soran; yerinde olsam yüz yüze detaylı konuşurum00 Yorumla
+1 yılBoyle olmaz ki es nedir hayat arkadasi o da sorumluluk olmali zaten o zaman evlenmeseydi evliligi herkesin sürdürmesinin bir kanıtı daha
00 Yorumla
+1 yılKapatsın işyerini düzgün bir işe girip çalışsın madem karşında çok eziliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılİş yeri pandemi öncesinde vvızır vızır işleyen bir yerdi. Mülkiyeti de eşimin. Şimdi sinek avlıyor. Dünya borcumuz var. Az önce yine ağzıma geleni söyledim. Az sabret düzelteceğim diyor. İş yerimiz turistik bir yerde sezonu yaza. Ona güveniyor sanırım. Ben hiç umutlu değilim. Eşimin çalışma şekli hep umursamazdı. Çok savruktu. Pandemide buldu belasını
+1 yılBunda girişimcilik falanda yok belliki o cafeden hiç bişe olmaz Cafeyi kapatsın kariyer. netten iş arasın
01 Yorumla
Soran+1 yılGirişimcilik ona göre sürekli inşaat açmak. Başka bir şey bildiği yok
+1 yılGerçekten büyük talihsizlik sorumluluk bilinci olmayan, rahat erkekle evli olmak.
00 Yorumla
+1 yılMekanı kapatıp başka bir yerde düzenli mesaili bir işte çalışması daha hayırlı gibi sizin açısınızdan
00 YorumlaEşini kendisine getirmen lazım
04 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Soran+1 yılDefalarca yaptım. Artık en son çıldırdım. Boşanalım dedim. Sensiz yapamam söz veriyorum düzelteceğim dedi
+1 yılsıkıntılı vahim durum toparla kendini
06 Yorumla
Soran+1 yılNasıl toparlıycam
- +1 yıl
Sabırlı güçlü olmalısın duzenli olmalıdır her şey
Soran+1 yılBen zaten güçlüyüm. Pasif olan, umursamaz olan o
- +1 yıl
Sorun çözülmesi zordur
Soran+1 yılSöz verdi. Pandemi beni maddi manevi yordu. Bu da her şeyime yansıdı. Söz veriyorum düzelteceğim dedi
- +1 yıl
Uğraşma değmez kendi yonu bak
+1 yılZor duurm senin için evliliğn nasıl gidiyor
019 Yorumla
Soran+1 yılEşime göre mükemmel bana göre berbat. Ev, iş, çocuklar, kafe arasında mekik dokuyorum
- +1 yıl
Zaten sizi göre baya kötü durumlar eşinize göre nasıl durumlar iyi anlam veremdim aizde stres psikolojik sorunlar vad
Soran+1 yılEvi ben geçindiriyorum. Bütün yük benim sırtımda. O da keyfine bakıyor. Tabi ki onun için durumlar çok iyi
- +1 yıl
Öyle Olunca iyi olur tabi keyfi boşanmayı düşünüyor musnuz
Soran+1 yılDüşünüyorum. O yüzden buraya yazdım. Çocuklar babaya çok düşkün. O da çocuklara. Bilmiyorum ne yapacağımı
- +1 yıl
Olsun ama bu duurm aizi cok yıpratmıi belli sonucta boşanmazsanız siz daha stres ve psikolojik olarak çökerisniz bende boşandım
Soran+1 yılBoşanan arkadaşlarım da çok mutsuz. Çocuk varsa işler kolay olmuyor
- +1 yıl
şu an cok mu mutlusnuz mesela ya da şu an cok mu kolay her şey
Soran+1 yılKimsem yok. Çocuklar çok düşkün babaya. Bekliyorum şimdilik onların hatrına. Yoksa bir gün çekmem
- +1 yıl
Bekleyin bakalım nereye kadar sürecek bu eziyet işallah psikolojik bunalıma giremezsinz sonucta çok şükür çalısıyorsun uz ve biran durmak hata boşanmadan bence
Soran+1 yılİnan çok haklısın. Kaç kez denedim. Evden kovdum geçen hafta. Yalvarıyor. Düzelteceğim diyor. Boşanmam sensiz yapamam diyor. Sadece bekliyorum
- +1 yıl
İyi yapoyorsun zaten böyle durumlarda sizin insafımıza sığınıp özür dileyip yalvarırılsr ve uğne aynı olur siz boşanmadığınızn sürece olaylar dahada büyür ve nasıl olsa beni affediyor deyipndevam
Soran+1 yılÇocuğunuz var mı
- +1 yıl
Hayır yok olmadı sorun vardı
Soran+1 yılBu yüzden bu kadar rahat konuşabiliyorsun. Anne olunca ciğerlerin sökülür çocuklarını düşünmekten adım atamazsın. Yalnız olsam bir gün durmam ben de. Umarım bir gün senin de evladın olur. Her şeye rağmen dünyanın en güzel duygusu annelik
- +1 yıl
Anladım rahat konuşmuyorum ne yaşadığı mı bilmeden neden nasıl yorum yapabiliyorsunuz ben cocuğumu kaybettim nyse bu kadar vicdansız şekilde kınuşmanıza gerek yoktı
Soran+1 yılAsla niyetim sizi kırmak değildi. Ama anne olunca sadece ben boşanmış olmuyorum. İki çocuğum da babasız kalmış oluyor. Yoksa kimseyi çekecek biri değilim
Soran+1 yılKi ben sizin için iyi dileklerde bulundum. Umarım evladın olur annelik dünyanın en güzel duygusu dedim
- +1 yıl
İşallah nyse sizinde için hayat güzel olur işallah maaeelf bZen boşanmak en güzeli oluyor bu hayyat
+1 yılterazi düz durmuyor
benim anladığım..04 Yorumla
Soran+1 yılHiç hem de. Beni kaybetmekten de ödü kopuyor. Kovuyorum iki gün sonra sinirin geçti mi diye arıyor. Sabret düzelteceğim falan diyor
- +1 yıl
uyuması garip
sen işe gidiyorsun
ama tan gelip uyuyor..
peki işyeri nasıl bir yerdedir..
Soran+1 yılOrmanın içinde. Çok güzel bir yer aslında. Pandemi de kötü vurdu. Eşim dağınık, umursamaz. Ya ben iş yerinde temizlik yaparım o milletle oyun oynar
- +1 yıl
sana kurban OLSUN..
o kadar nett.. bende de temizlik
hassasiyeti çokk..
+1 yılUyar iki defa baktın olmuyor bas tekmeyi bekleme
011 Yorumla
Soran+1 yılUyarmak tan bıktım. Başına da kalıyorum artık evi ben besliyorum diye
- +1 yıl
Abla bence bas tekmeyi alışmış kudurmuştan beterdir
Soran+1 yılAh ne haklısın da çocuklar boynumu büküyor
- +1 yıl
Abla mahkemede velayet sana verilir gelirin iyi diye iyi bir avukatla görüşmeni tavsiye ederim
Soran+1 yılBunları biliyorum da çocuklar çok üzülür. Bir de eşim boşanmaz
- +1 yıl
Abla o zaman sen çalışacan kocan yicek
- +1 yıl
Çocuklarında onu örnek alcak
Soran+1 yılGeçen hafta evden kovdum. İki gün sonra aradı. Yalvardı. Düzelteceğim diyor. Bekliyorum.
- +1 yıl
Abla çocuklara kötü örnek oluyor haberin olsun
Soran+1 yılAlkolü yok, aldatması yok, bizden başka sosyal hayatı yok. Ama kibri ve üşengeçliği var
- +1 yıl
Sen bilirsn abla ne diyim inşallah düzelir oda
Oturup konuşun biz bir şey yapamayiz
04 Yorumla
Soran+1 yılKonuşunca çözüm bulamadım ki. Bir de şu huyu var. Belli sabit müşteriler var. Oturup onlarla tavla, okey falan oynuyor. İşine bakacağına
Soran+1 yılBaşına kakıyorum artık. En son aç karnını ben doyuruyorum dedim. Evden kovdum
+1 yılKonusmayı denediniz mi
07 Yorumla
Soran+1 yılDenedim. Bu yaştan sonra başkasının yanına giremem diyor
- +1 yıl
Yahu bunun yaş ile ne alakası var? İhtiyacı olan insan ihtiyacını karşılamak için mücadele etmek zorundadır. Resmen tembellik yapıyor. Sanki fabrika batırmış başkasının fabrikasına işçi olarak girecek de gurur yapıyor.
Soran+1 yılCafenin yeri de kendimizin. Orman içinde çok güzel bir yer. Oraya bağımlı resmen
- +1 yıl
Onun karakteri bu anlaşılan. Konuşmaktan ve çabalamaktan başka çare yok gibi
Soran+1 yılKapının önüne koydum. Yalvardı açıklama yaptı düzelteceğim diyor
- +1 yıl
Sende amma dominant çıktın
Soran+1 yılEvet ben de çok sertimdir. Tepem atarsa hepsini yaparım
Gizli Üye(25-29)+1 yılDüzen kazanmasını sağlamayı dene
03 Yorumla
Soran+1 yılEşim 41 yaşında. Denedim
Cevap sahibi+1 yılAnlıyorum tabiki, koskoca adam ama insanlar zorda olsa değişebilir. Bizim insanımız birazda yumurtanın tötünün ağzına gelmesini bekler. Kendi paranı idareli kullan ve artık ona bazı şeylerin değişmesi gerektiğini ima et.
Soran+1 yılNe iması haykırıyorum bir haftadır artık ima falan kalmadı. Ya düzelt ya da çık hayatımdan diyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılBir tekmeyi sana güveniyor
04 Yorumla
Soran+1 yılEvet ben çalışan kadın olmamın yanında çok hamaratımdır. işten gelir iki çocuğuma baktığım gibi gece yarısına kadar temizlik, yemek yaparım. Ama başına kakıyorum artık. Bu yaştan sonra başkasının yanına giremem diyor. Düzelecek diyor. Her şeyi pandemi ye bağlıyor
Cevap sahibi+1 yılSabır et biraz bacım doğru aslında
Cevap sahibi+1 yılPandemi mahvetti herkesi
Soran+1 yılAma çabası yok. Yazın işler daha iyiydi tabi. O zaman üç ay iyi çalıştı. İş düştüğü an çabalamayın bırakıyor
Aile & Toplum konusunda 676 cevap paylaştı. Cok kötü bir durum. işin zor
06 Yorumla
Soran+1 yılKafayı yedirdi bana
Soran+1 yılDelireceğim artık sevgi mevvgi bir yere kadar. Sevgi karın doyurmuyor
Soran+1 yılAz önce söyledim bile. Delireceğim yapamıyorum dedim. Az sabret diyor
- Aile & Toplum konusunda 672 cevap paylaştı.
+1 yılKonuş onunla bence
04 Yorumla
Soran+1 yılAz önce konuştum. Hatta delirdim. Evi onun geçindirmesi gerektiğini anlattım. Yalvarıyor. Az sabret diyor.
- +1 yıl
Sabredince ne olacak acaba
Soran+1 yılBen de merakla bekliyorum
- +1 yıl
Ondan adam falan olmaz benim dusuncem
+1 yılCafe işini bırakıp düzenli bir işe girsin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYazin işler isyeri
01 Yorumla
Soran+1 yılBen yitip gittikten sonra işlese ne olur işlemese ne olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılağla.
01 Yorumla
Soran+1 yılNeler neler. Ağladım, evden kovdum yine olmadı
- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDestek tam destek
00 Yorumla
+1 yılPara yokmu hoıc
00 YorumlaBoşa
00 Yorumla
Devamını Gör(13)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!