Eşim düzensiz birisi. Sorumluluklar beni yoruyor, ne yapmalıyım?

Selamlar. 1 yıldır evliyim. Eşim bazen hayattaki en büyük düşmanımmış gibi hissettiriyor. Beni yoruyor. Eşim düzensiz birisi. Ben size anlatayım eve gelir duş alır havlusunu yatak odasında bırakır asla banyoya götürmez. Sofrayı tek başıma kurarım yemeğini yer yemek yerken de masanın altına bir sürü döker yemek yedikten sonra ellerini yıka derim kavga ede ede ellerini yıkatırım. Sofrayı bu zamana kadar neredeyse hep ben toplammışımdır eşim çok nadir zamanlarda yardım eder. Kısaca evin tüm yükü bende yemek bulaşık çamaşır temizlik. Ben istiyorum ki eşim bana yardım etmesin çünkü yardım etmeyi sevmiyor ama bu kadar dağınık ve pasaklı da olmasın çünkü çok yoruluyorum sürekli çocukmuş gibi arkasını topluyorum. Toplamasam bir misafir geldiğinde ben utanıyorum. Bu sabah mutlu bir şekilde uyandım eşimin gardrobunu topladım. Aşkım dedim gözünü seviyim olur gardrobunu dağıtma lütfen dedim çok yoruluyorum dedim beni hiç dinlemeden gardrobun üç tane gözünü bir anda altüst etti. Ama dedim seni şimdi uyardım neden hiç uyarılarımı dikkate almıyorsun ben yoruluyorum dedim istemsiz yapıyorum ben böyle bir insanım dedi ve gitti. Ben öğretmenim ve işe başlayacağım özel okul olduğu için de yoğun bir iş tempom olacak. Eşimi bu konuda değiştirmek istiyorum bana yardım etsin istiyorum bu kadar dağınık olmasını istiyorum tavsiyelerinizi alabilir miyim eğer eşim böyle devam ederse ve ben özel okulda çalışırsam ben kendimi unutmak zorundayım. Çünkü eşim inanılmaz dağınık bir insan.
Eşim düzensiz birisi. Sorumluluklar beni yoruyor, ne yapmalıyım?