Ev işleri, yemek hep bende. Kendisi yapsa kaba taslak bir ev süpürür oda belki o kadar. Çamaşır bulaşık ütü evin genel temizliğini yemek vs hep bende. Zaten yemek bilgisi sıfır. Benim yaptığım yemekleri de çok sever. O yuzden Ben yemek yapana kadar sende çamaşırları katla diyorum ya da başka bir iş diyorum. Yapmıyor yapsa da hiç özenmiyor. Yani yaptığı işi sonradan tekrar bi de ben yapıyorum. Artık gerçekten yoruldum. Ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılDaha temel görevlerde bile size saygı duymayan bir insandan eş olmaz ki. Yaşınızın kaç olduğu önemli değil huzurunuz daha önemli. O yüzden kim ne der diye çekinip ömür geçmeyecek biriyle yaşamak zorunda hissetmeyin kendinizi. Elinden hiçbir şey gelmiyorsa yaşlandığınızda acaba nasıl olacak. İnsanların pek çoğu bunları basit sorunlar gibi görüyor ama bunlar çok ciddi şeyler. Yani çocuk var mı bilmiyorum ama hamile kaldığınız zamanda da en çok yanınızda olması gereken eşiniz ama belli ki bir şey yapamayacak ya da yapmayacak. En basitinden hasta olduğunuz zaman ve yakınınızda ailenizden kimse olmadığında kim ilgilenip bakacak size? Ben sırf böyle şeyleri çok gördüğüm ve duyduğum için asla yemek temizlik yapmayan, ileride öğreneceğini söyleyen kimseyle o yollara girmiyorum bile.
30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılÇok tanıdık bir hikaye bu. Yakın kadın arkadaşlarımdan birinin kocası da böyle. İşin kötüsü adam çalışmayı da pek seven bir tip değil. Aylarca işsiz kalıp evde oturduğu oldu. Arkadaşım işten eve gelip bi de evi çekip çevirirdi adam bütün gün evde oturduğu halde elinde telefon oyun oynardı hiçbir iş yapmazdı. Arkadaşım ona "ben çalışıyorum sen evdesin ne olur ev işine yardımcı olsan" dediğinde de bütün kadınlar böyle her işi yapıyor alış bu duruma derdi. Arkadaşım evde otursa hemen laf eder çalışıp birikim yapmamız lazım diye kızı evde de oturtmaz. Neyse şimdi karı-koca çalışıyolar ama adamın yardım etmesi için arkadaşımın adamı sürekli dürtmesi gerekiyor. Elinde telefon bütün gün oyun oynar kocası. Bence bu yaştan sonra düzeltemezsiniz bu kocaları. Aynı şey senin kocan için de geçerli küçük çocuk değiller sonuçta. Ben burada annelerini hatalı görüyorum bu adamların. Erkek çocuğunu yetiştirirken padişah gibi yetiştirmemek gerekiyor. Küçük yaştan itibaren sorumluluklar vererek yetişkinlikte kendine yeten bir birey olarak yetiştirmek gerekiyor. Yoksa evlilikte böyle sonuçlar oluyor maalesef. Kocanın değişeceğini zannetmem artık. Kendine yardımcı bir kadın tut en iyisi belli zamanlarda büyük temizliği o yapsın sen de yemek yaparsın öyle idare edersin.
40 Yorumla
1 yılOkurken içim sıkıldı. Eşinizi karşınıza alıp düzgünce konuşup derdinizi anlatın. Muhtemelen kasıtlı olarak baştan savma yapıyor çünkü. Bir daha ona görev vermeyin diye olabilir yoksa bu kadar temel görevleri becerememek mümkün değil. Bir orta yol bulunursa iş bölümü yapabilirsiniz. Her zaman derim en zor iş ev hanımlığı. Çünkü mesaisi yok, duru yok, para karşılığı yok, motivasyonu yok. O yüzden iş bolumu duzgun yapilmadigi surece tükenip gidersiniz. Baktınız dinlemiyor yine de yapmıyor hiçbir şey o zaman siz de bir süre yapmayı bırakın bu sayede bu işin gerekliliğini kavramasını sağlayabilirsiniz.
11 Yorumla- 1 yıl
Çok doğru.
1 yılÇalışıyorsun, hamilesin ve onun payına düşen ev işlerini sen hallettiğin halde sana yardımcı bile olmuyor. Dürüst fikrim şu, çocuğu aldır ve kocayı boşa. Hayatını kaydırma boşuna git kendini kurtar. Belki başına geleceği biliyordun, belki bilmiyordun ama bundan sonra ne yapacağın ve ömrünün kalanının nasıl geçeceği senin elinde.
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
62
Cevap
57Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u 1 yıleşinden boşanabilirsiniz
00 Yorumla
1 yılnasılki kadınlar eşlerine maddi anlamda destek sunmuyosa aynı şekilde bi erkekte kadına ev işinde destek sunmak istemezler dışarda calismak evdeki isten kat kat zor sen ev isi yaparken bi hata yaptığında kocan seni kovmuyo ya da boşamıyo fakat erkek dışarda bi ufak hata yaptığında patron azar işitip onu kovabilir ve erkek kadını ve çocuğunu kaybetmemesi için ve yuvası dağılmaması icin başka bi işe girip para kazanmaya çalışır kadın parasını kazanamıyor geçimini iyi yapamıyo diye erkeği boşayabilir ama kadın bunları yapmıyo diye bi erkek onu boşayamaz o yüzden erkeklerin işi kat kat zor bence şükret
03 Yorumla- 1 yıl
Çalışan kadınlara asla destek olmayan sayısız koca profili varken guldurdu
- 1 yıl
@birdenizkızıııı o da parasını kocasına destek vermemek için harcamak zorunda kalmayan ve ben kadınım kocama niye para veriyorum verirsem eğer eril enerjim yükselir diyen kadınlarla alakalı ki böyle durumda yine de çalışan kadın dahi olsa erkekten ev işi beklemesi yine haksızlık olur çünkü onun maddi yükünü ne hafifletmiş olur ne de destek göstermiş olur :)
- 1 yıl
@birdenizkızıııı eğer erkekten ev işi bekleyecekseniz sizin de çalışıp kocanıza maddi anlamda destek göstermeniz gerekirki o zmn o da ev işi yapmaya mecbur olsun
1 yılEvlilik böyle zaten ne bekliyorsunuz ki günümüzdeki erkekler anneden görmemiş anneleri hep yapmış şimdi karısından da onu bekliyorlar kadınlar için evlilik köleliktir hem işe gidiyoruz hem evde çalışıyoruz erkekler de gotunu devirip yatıyor ama ne hikmetse yine kadınlar evliliğe meraklı oluyor bir gün gelinlik giyeceğim oynayacağım diye tüm hayatımızı yakıyoruz
21 Yorumla- 1 yıl
Anneden görmemiş derken annesi hep yapmış şimdi de çalışan kadın istemelerine rağmen kendileri ev işlerine ellerine sürmüyor böyle biri ile ömür geçmez maalesef eşini doğru secememissin şahsi fikrim çocuğu aldır ve boşan yoksa çocuğun doğunca bı ona bakmak bir kocana bakmak bir kendine bakmak eve bakmak boğulur gidersin aldır keyfine bak hayatını yaşa o da kendine başka bir köle bulsun
1 yılO an ki aşk ile hemen evleniyorsunuz, aşkımız bize yeter, herşeyi birlikte yaparak zevk alırız falan diyorsunuz alınız size sonuç.
Annesinin evinde tabağını yıkamayan adam karısına mı mükemmel olacak.
Erkek kardeşim burnu düşse yere almaz o derece üşengeç tembel ve evlenecek, o evleneceği kıza da herşeyi anlatacam, herşeye rağmen kabul ediyorsa evlensinler bana ne. Günahı boynumuza kalmasın.
İleride de soruyu soran ablamız gibi bize dert yanmasın.
10 Yorumla
1 yılyemek yapma, çamaşırı yıkma giyecek kıyafeti kalmasın. Ütü yapma kendisi yapsın. Hizmetçi değilsin biraz yardım edebilir. 2 çocukla ben yetişmeye çalışıyorum ama olmuyor mecbur yapıyor. Çocuk yoksa yine yetişirsin yaparsın ama çocuk varsa yardım etmesi gerekiyor. Benim kocamda katlamayı yapamaz bence bilerek yapmıyor iş ona kalmasın diye. Ben çocuklar uyudukça yapıyorum
10 Yorumla
1 yılBir kısa film sahnesi repliği ile cevap vermek istiyorum.
“Burcu üzüntünü paylaşıyorum.”
Söyecek o kadar çok tümcem var ceplerimde fakat insanların bazı gerçekleri anlamamak için sağır dilsiz , kör olma inadı o kadar ileri seviyedeki sessiz sedasız bir köşeye çekilip izleyip akabinde gülmek en sağlıklı olanı olduğunu düşünüyorum.00 Yorumla
1 yılEğer ev hanımı iseniz ve eşinizin işi yorucu bir iş ise, yapacak bir şey yok maalesef.
Siz çalışmıyor ve eşiniz de çok yorucu olmayan bir işte çalışıyor ise ya da mesai saatleri düşükse, o zaman size yardımcı olmalıdır bence.
Bunu onunla konuşmanız gerek, içinize atıp onun anlamasını bekleyemezsiniz.00 YorumlaYani açık konuşmak gerekirse 2 bireyin de çalışması durumunda gerçekten ev işleri çok sıkıntıya giriyor ve adam yine işleri kadından beklediği için Kadın da çok yorulduğu için tatsızlıklar oluyor
Tatlım Sen çalışmasan olmaz mı eşin çalışsın sadece sana da Tabii ki düzenli ayda para ödeyecek Sen zaten onun evinde bir çalışan olarak görünüyorsun Bir de böyle deneyin Daha mutlu olursunuz belki😊02 Yorumla- 1 yıl
Çalışman lazım yatırım yaparız evde ne yapacaksın demiş kocası ama ev işlerine de yardım etmiyor hem ayranım dökülmesin hem... Hesabi
Beceremese bile teşekkür et, kendisinin işe yaradığını sana yardımcı olduğunu düşünsün. Ara sıra da göster "bak böyle katlarsan daha kolay olur" vs. diyerek.
Eve haftada 1-2 yardımcı birini tutun hem ütüleri de yapar, evi de silip süpürür. Hiç olmazsa yükün hafifler.00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYa siz ne biçim ev kadınısınız.. Kocanız sorumluluğu alıp çalışıp maddi güç sağlıyorsa sizin de sorumluluğunuz ev işlerini yapmak.. Elaleme 12 saat çalışınca sesiniz çıkmaz kendinize evinize iş yapmak zor gelir.. Ne istiyorsun evde tek bir iş yapıp canım karım gülüm karım ilgi beklemek mi.. Azcık sorumluluğunuzu bilin.. Bilmiyorsan paran varsa tut hizmetçi.. Bence sizden eş olmaz size boşanıp liseli gibi onla bunla takılın..
02 Yorumla
Soran1 yılMaddi gücü sağlayan tek kocam değil yalnız. Bende çalışıyorum. İkimizde calisiyrosak hersey ortak olmalı
Cevap sahibi1 yılOzaman haklısın.. Bir yardımcı tut en güzeli o
Gizli Üye(25-29)1 yılÖncelikle sende bir işte çalışıyor musun. İkinci olarak eşine istediğini yaptırmak sende bitiyor benim eşim de öyleydi zamanla alıştırdım. Genel hata bir iş yaptığında eşinle de bu şekilde konuşuyorsan yanlış ona yardımı için teşekkür et biraz da cilve yap erkeği parmağında oynatmak kolay ama sürekli söylenip başına kakarsan daha çok soğur kaçar senden. Çoğu ayrıl filan demiş bekara boşanmak kolay. Erkekler basit varlıklar yemek uyku seks güler yüz bunlar olduğu sürece her istediğini yaptırırsın
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBenim dayım evliydi karısı işteyken yemek yapıp götürürdü evi komple temizlerdi. yinede yaranamadı boşandı. Şimdi de ananemle birlikte yaşıyor kalkıp bulaşıkları yıkıyor evin işlerinin yarısından fazlasına yardım ediyor. Yorumları okudum gerçekten bu geri kafalı turk erkekleriyle evlenmeyi bırak Tanrı korusun denk bile gelmeyelim. Yazık çok yazık senin işin yapmak yazmışlar birde siz erkek olarak neredesiniz? Bare birkaç konuda işe yarayın
00 Yorumla
1 yılEee onlar zaten senin işlerin. Bence sen her işi ondan bekliyorsun. Bu şekilde düşünen kadınları hiç sevmiyorum gerçekten. Hayat müşterektir yalanı ile kendi işlerini erkeklere kakalattırmaya çalışıyorlar
05 Yorumla
Soran1 yılKonu kendi işime gelecek olursa çalışmamam da gerek o zaman dimi? Sonuçta evin ve esin maddi ihtiyaçlarından erkek sorumludur ama bende çalışıyorum ve kadın da erkekte çalışıyorsa ev işleri de ortak yapılır.
- 1 yıl
İyi de sen kendi cebine çalışıyorsun. Faturaları sen mi ödüyorsun? Ev işlerine sen mi para harcıyorsun. Sen sadece çalışmaktan bahsetmişsin evin giderlerini ödemekten değil
- 1 yıl
Bence çok kendinizi düşünüyorsunuz bencilce. Kocan kesinlikle tamamen haklı. Burada seni haklı bulan 31 ci erkekleri dinleme yanlış yapıyor hepsi. Hiçbiri de maskülen değil. Bir erkeğin ev işi yapması kadar itici bir şey olamaz. Resmen kocanı kılıbık yapmak istiyorsun ve bunun sorusunu sormuşsun. Bence gül gibi evliliğinde sorun yokken, sorun çıkarmaya çalışıyorsun.
- 1 yıl
Böyle yaparsan o evlilik yıkılır ve bunun tek sorumlusu sensin başka hiç kimse değil
Soran1 yılEvet evin ihtiyaçlarının çoğunu ben ödüyorum. Kocam asgari ücretle çalışıyor sence hepsini nasıl ödeyebilir. Yani ben cebime calismiyorum aileme calisiyorum. O yüzden durumlar eşit. Ayrıca ev isi yapmanın neresi kılıbık. Aksine erkeğin kadına yardim etmesi onun fazla yükünü alması çok hoş şeyler. Kadında insan sonuçta makine değil.
Gizli Üye(36-45)1 yılİlginç, benim eşimde çamaşırları sen katla sen daha düzgün katlıyorsun diyor. Aslında doğru, oldukça titizim ve hatta eşimin yaptığı bazı şeyleri çaktırmadan beğenmiyorum. Ev işleri gerçekten zor işler. Erkek dediğin empati yapar eşine hizmetçi muamelesi yapmaz. Evde 2 tane robot süpürge, 1 tane cam silme robotu filan var. Sizede tavsiye ederim, alın. Ayrıca 15 günde bir yardımcı geliyor genel temizlik işleri için
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYapacağın şey basit eğer çalışmamı istiyorsan internetten aç bak iş nasıl yapılır nasıl ev temizlenir yemek yapılır adam gibi öğren de. Kendi öğretme bile. Düzgün görmezsem bende işi bırakırım tek çalışırsın bende evi düzenlerim de. Bu kadar düşünmene gerek yok
05 Yorumla- 1 yıl
Evli misin?
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde niye sordun
- 1 yıl
Merak ettim. Sen öyle mi yaptın diye.
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde öyleyse ne olacak
- 1 yıl
Tövbe ya
Gizli Üye(25-29)1 yılSana yardım etmek zorunda anlamam diye bişey yok al karşına ciddi şekilde konuş olmuyosa parasıyla temizlikci tutun benım kocam böyle olsa postalamıştım ben arkadaslarımla gezerim o da ev süpürür yemek yapar vileda yapar ocak siler erkek dediğin eşine yardım etmeli
00 Yorumla
1 yıladam alicenaplık yapıp yardım etmiş onu bile beğenmiyorsunuz. ya erkeğin görevi mi ev işleri. Böyle yapa yapa erkekleri pasifize ediyorsunuz libidosu sıfırlanıyor kadınsılaşıyor. prenses erkek modası ortaya çıkıyor yapmayın lütfen doğalımıza dönelim.
11 Yorumla
Soran1 yılO zaman calismayayim bende. Görevlerden konusacaksak evi gecindirmek erkeğin görevi O zaman. Evde olsam calismasam zaten sorun etmem. Ev işlerini de yemeği de yaparım
1 yılSuyunu bile almayanlar var. alismamistir bu işlere. çok güzel odasını temizleyen özenen kişilerde gördüm karısı geziyor eşi balkonu yıkıyor falan. neler neler varda. maalesef şanslı değiliz bu konuda.🙂
10 YorumlaÇalışan da bir bayansanız yıpratıcı sahiden. Eş , evlilik yük gelir bir noktadan sonra insana. Herseyi kadın yapmalı ben yatmaliyim kafalarını aşmak lazım şu yüzyılda artık..
10 Yorumla
1 yılKafasına vura vura öğreteceksin ama bu yaştan sonra da zor. Madem temizlik için bir hanımefendiyle anlaş. Ücretini de eşin ödesin. Böylelikle yola gelir belki..
10 Yorumla
1 yılAnne babası böyle yetistiriyor eşlerini de bakıcıları gibi görüyorlar... bir insan en azından makarna yapar salata yapar ne bileyim bir süpürgeyi alıp iki süpürür bunlar yetenek mi gerekiyor...
16 Yorumla- 1 yıl
Bu konuda çok haklısın erkek ev işi yapmaz erkek yemek yapmaz erkek ev süpürmez erkek çanta taşımaz böyle saçma sapan adetleri var Türk insanlarının özellikle Köyü kesimindeki bazı anne babalar çocuklarına böyle yetiştiriyorlar Dolayısıyla o zaman evlendikten sonra kadın için çok zor oluyor
- 1 yıl
ee hata kadında gidiyonuz nerde beceriksiz erkek var eve eş diye getiriyor insanda biraz mantık olur imza atınca değişmedi bu adam sonuçta
- 1 yıl
@GatoLigero imza atınca degisiyorlar evlenmeden önce ne yalanlar ne dolanlar...
- 1 yıl
değişmiyor siz göremiyorsunuz her dediği zaten lafta kalıyor yapmıyor
1 yılBence artık çok geç daha evlenmeden önce ona isteklerini dile getirecektin yoksa ne yaparsan yap olmaz çünkü erkekler başka türlü anlamaz erkekler hemen alışıyor gidiyor
10 YorumlaSenin esin iyiymis ben hicbirsey yapmam esim kendi isini yapar ben kendi isimi ev isi kadina mahsus birsey hastalik hallerinde eyvallah gereken yapilir
00 Yorumla
1 yılBunları baştan konuşmuş olabilir, olmayabilirsiniz belki ama oturup ciddi bir şekilde konuşulabilir bu tür şeyler çözüm bulunacak şeyler bence. 🙄
012 Yorumla- 1 yıl
Dediğin doğru ama erkekler kadar hem ev işi yapmaktan korkan hem de küçük gören kimse yok. Ya da lafımı düzelteyim bu ülkedeki erkekler böyle. Benim arabistanli tanıdıklarım oldu evli erkekler eşlerine gerçekten çok yardım ediyor. Bilerek avrupadan örnek vermedim. Avrupa dersem orta doğudaki bütün erkekleri ev işi bilmez diye siniflandiriyorlar. Turkiyedeki erkeklerde sıkıntı var. Çok anlayışsız burada erkekler.
- 1 yıl
@mayisgly Ev işi yapmaktan korkan hem de küçük gören kimse yok. Ya da lafımı düzelteyim bu ülkedeki erkekler böyle. Bu söylediğiniz maalesef çok doğru maalesef diyorum çünkü bende bu ülke de bir erkeğim. Ama mevzu korkmak küçük görmek olmamalı bir insanla eş olacaksam eşim olacaksa adı üzerinde her şey eşit olmalı yani sen kadınsın sen başka bir şey yapmıyorsun gibi cahilce sözler ne ağızdan çıkmalı ne de kafa da kurulmalı. Her şartta ama her şartta ve her işte iki eş de birbirine yardımcı olmalı. Bir de anlayış çok farklı bir duygu gerçekten hele bir de eşine karşı bunu yapabilen ama gerçekten yapabilen çok az insan var evet bir kez daha maalesef diyorum... 🙄 Sizi gerçekten seviyorsa değer veriyorsa yardım edecek. Zaten insan böyle duygular beslediği eşine yardım etmese içi rahat etmez ki.
- 1 yıl
Bizim ülkemizde seven erkek evliliğin ilerleyen yıllarında değişiyor. Bu sevgi ile alakalı olmamalı. Karakter olarak insan olarak doğru olan bu denmeli. Çünkü sevdiğim için yapıyorum demek sen olmasan zaten yapmam bana ters gibi bir yere çıkıyor. Erkek veya kadın ev işini kendileri için gerekli görmeli. Yorumlarda şunu yazan var. Eğer çalışmıyorsa dışarıda ev işlerini yapmak zorunda. Bir de dışarıdaki iş daha zor diyen var. Pardon da bunu erkekler nerden biliyor. Kadınlar dışarıda çalışmak ne demek bunu biliyor. Peki erkekler evde 7 24 iş yapmayı biliyor mu? Ülkemizde evlenene kadar bütün erkekler zaten annesinin bakımı ile yaşıyor. Sadece shir dışında tek başına yaşayan erkekler istisna olabilir. Onlar da sadece kendilerine bakıyor. Bir kadın ile yaşayıp belki çocuk yapıp evde onların çamaşır bulaşık yemeği ile ilgilenen bir erkek tanımadım ben. Bunu hani kıyaslama yapıyorlar ya o yüzden söyledim. Bilmiyorum ya bu ülkedeki erkekler çok insanın modülü düşürüyor. Açıkçası ben o araplari görünce hep şaşırıyorum. Vala bir tek bizim ülkede erkekler iş bilmez ve kadınlara saygısız. Me orta doğuda ne de avrupada yok böylesi. İstisna olanlar vardır. Onlara sözüm yok. Ama ben hiç görmedim.
- 1 yıl
@mayisgly işte seven değişmemeli zaten aynı şeyi söylüyoruz bence seven evlendikten 1 ay 1 yıl 10 yıl sonra değişip eşine değer vermeyecekse neden evlenelim o zaman? Denk gelmemiş olabilirsiniz doğrudur ama siz öncelikle bi oturup düzgün bir şekilde görüşüp konuşun bence... 🙄
- 1 yıl
@mayisgly Kimden yakınıyorsanız işte 🙄
- 1 yıl
Bu ülkedeki bütün erkeklerden.
Sadece kendim için konuşmuyorum. Yazık ben çocuğu ile ev işlerinde boğulan psikolojisi bozulan kadın gördüm. Hele lohusa döneminde kadınlara yapılan işkenceleri bir bilsen. Yazık ya bu kadınlara. Ben kadınlara yapılan bu haksızlıklar yüzünden evlenmek istemiyorum. Bana ailem bile laf ediyor. Çok büyütüyorsun diye. Ama hayır gerçekler bunlar. Ben de erkekler gibi keyfime rahatıma düşkün biriyim. O yüzden hayatıma kimseyi almayı düşünmüyorum. - 1 yıl
@mayisgly Yani dediğiniz gibi olacaksa zaten hiç evlilik gibi sorumluluğa kalkışmamak gerek bence. O zaman mutlu bir evlilik de olmaz zaten.
- 1 yıl
Zaten etrafımızda mutlu evlilik yok. Herkes yalan söylüyor. Kimse evliliğinde mutlu değil. Olan var gördüm. Ama gerçekten çok az. Bir de mutlu olanların sosyal medya filan hiç anlamayan kesimden olduğunu da gördüm. Yani düşün Facebook bile hayatları boyunca açmamış insanlar. Ve fazla dışarı açılmayan insanlar işte bunların mutlu olduğunu gördüm. Bir de kadının sözünün evde ge rigi evlilikleri mutlu gördüm. Samimi söylüyorum.
- 1 yıl
@mayisgly Sondan başlayayım o zaman :) bence de zaten kadının sözünün geçtiği ev eminim gerçekten mutlu olunabilen evdir. Bazılarımız buna başka anlamlar yüklüyor gerçi ama olsun. Belki de olan var dediklerimiz bile mutluymuş süsü veriyordur onu bile bilemiyoruz. 🙄 Zaten sosyal medya varsa 1-0 geride ilişki. Gerçekten eşinin yanında elini telefona götürmeyen kalmadı sürekli onun gözlerine bakmak yerine onun mutluluğunu seyretmek yerine... Ama kadın ağırsa gerçekten mutluluk orada çünkü kadın incedir, naiftir, naziktir hep ince düşünür hep güzel düşünür. Böyle düşünen birinin ağırlığı olan aile de inanmak lazım çok uzun süre mutlu olunabilen bir yuva olur...
- 1 yıl
@mayisgly Ağır kelimesinin anlamınıvsizin dediğiniz gibi anlamlandırmak istemiştim aslında. Evet nerede nasıl davranacağını bilmek daha doğrusu. Çocuk olmak mevzusu çocuk olma kadına daha çok yakışır gibi çünkü bir erkek küçük bir çocuğa nasıl davranması gerekiyorsa kadına da öyle davranması gerekir değer vermesi gerekir...
1 yılBu konuyu onunla bir konuş eğer halen devam ederse bir terapiste gidin ve gene devam ederse ayrılmak en iyisi olabilir çünkü sana yoruluyorsan yardım etmesi gerekir.
00 YorumlaEşim için sanırım herşeyi yapardım, temizlik bulaşık, süpürge. Sende insansın, hayat paylaştıkça güzel her şeyi
10 Yorumla
1 yılYapmıyorsa ya da özenmiyorsa sen de yemeği özensiz yap o zaman. Sevdiği şekilde yapma.
20 YorumlaYani beraber yemek yapın. Çalışıyor musun? Yapıyormuş süpürüyormuş güzel bu zamanda süpüren erkek kalmadı
00 YorumlaEv işleri kadından dış işler de erkekten sorulur. Yani normal
06 Yorumla
Soran1 yılBiz ikimizde çalışıyoruz ve ikimizde çalıştığımız için ortak yapılması gerekiyor herseyin
Soran1 yılNeden çoğu kadında olup kadın feragat etmek zorunda oluyor anlamıyorum?
- 1 yıl
Biz avcı toplayıcı bir topluluktan geliyoruz. Gen kodlarımıza işlenen bu. İstesekte bu istemesekte bu. Erkek dışarda avlanır, eve getirir; kadın pişirir ve sunar. Bu günümüze kadar hep böyleydi. Erkek evin geçiminden, kadın da evden sorumludur. Her ikisi çalışıyo olsa bile yine kadın evin sorumlusudur. Amerikada yapılan bi araştırmada; ev işi yapan erkeklerin, yapmayan erkeklere göre daha az eşleriyle seks yaptığı ortaya çıkmış. Bu bilimsel bir gerçek. Maskülenitede erkek için ev işi yapmak yoktur.
Soran1 yılSenin bu mantığınla kadın disarda çalışmayacak o zaman. Eğer çalışmak zorundaysa da ev işleri birlikte yapılır bu böyledir. Kadın hem disarda yorulsun hem eve gelsin ev isi ve yemek mi yapsın. Ha eğer konu sekse kadar geliyorsa o zaman kadının da o yorgunlukla gece biseyler yapmaya enerjisi kalmıyor. Kendimden biliyorum 👍
s 1 yılOturup konuşunca anlaması lazım. Ya da ufak tefek işler vereceksin yavaş yavaş. Düzgün yapmıyorsa da tekrar yaptıracaksın
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılAynısı yaşadim giyecek kıyafetleri kalmayınca mecbur yaptı kendi kıyafetlerimi ütüledim katladim onunkiler yikamadim bile yemekte yapmadım annemde yemeğimi yedim sonra eve geldim varya nasilda güzel yapıyorlar zora kalınca
01 Yorumla- 1 yıl
Ne kadarlık evlisin?
Evet ev yükünün tamamı kadindadir fakat eşler olarak birbirimize yardımcı olmamız gerekiyor
029 Yorumla
Soran1 yılNeden tamamen kadında?
Soran1 yılSadece esim çalışmıyor ki bende çalışıyorum. O yüzden herseyin ortak yapılmasını istiyorum
- 1 yıl
Haklısın bak çalıştığın hâlde evini temiz tutmak istiyorsun ama iş yemeğe gelince eksik bir şey olduğunda söyleniyor demi haklıymış gibi bikere olsun demiyorlar günün nasıl geçti yoruldun mu bak beraber yapalım işimizi sonra dinlenelim yok arkadaşlarım ile görüşecem arkadaşlarına sıra var ama sana yok işin kötü tarafı da bu
Soran1 yılBen anlamam temizlikten diyor zaten yapsa da hiç özenerek yapmadığı için sonradan bi de ben yapıyorum :/
Soran1 yılİşi bırakmayı söyledim ama çalışmamı istiyor birikim yaparız evde durup ne yapacaksın diyor
Soran1 yılEvde durup ne yapacaksın ne demesine çok sinir oluyorum. Sanki evde 7/24 yatacakmisim gibi ima ediyor. En azında sadece ev işleri ve yemek sorumluluğu felan üzerimde olur bu kadar yorulmam. Valla aksam yorgunluktan nasil yattigimi bile bilmiyorum
Soran1 yılHemsireyim
Soran1 yılGerçekten yorucu. Bi de hamileyim o yüzden de belli bir saatten sonra pek dayanamıyorum halsiz kalıyorum
Soran1 yılZaten az kaldı çıkmama. 6,5 aylık hamileyim
Soran1 yılÖzelden konuşmuyorum ya
1 yılYardım etmesi lazım ama sadece kadın üstünden gitmez ki çalışıyor musun?
08 Yorumla
Soran1 yılEvet çalışıyorum
- 1 yıl
Çalışıyorsan zaten yardım etmesi lazım hem ev işi yap hem çalış nasl olacakmis acaba
Soran1 yılYardım ediyor arada ama yaptığı işi hiç özenerek yapmadığı için bir de tekrardan ben yapıyorum
Nasıl olacak bende bilmiyorum- 1 yıl
O daha kötü elini surmese daha iyi o zaman 😂
Soran1 yılAynen öyle gerçekten. Bazen çok sinir oluyorum. Evden bile gidesim geliyor
- 1 yıl
Zor ama böyle cidden senin için baya yorucu olur baya kötü çocukta varsa
Soran1 yılEvet çok yorucu gerçekten de
Cocuk olacak. Hamileyim- 1 yıl
He bide hamileyken böyle senin iş zor
1 yılÇalışan eşmişim? Evli olsam bir çok işi şu an yaptığım gibi yapmaya devam ederim
05 Yorumla
Soran1 yılEvet calisiyorum
- 1 yıl
İşin çok zor, çocuk var mı?
Soran1 yılZor gerçekten
Hamileyim- 1 yıl
Kocanı yontman gerek,
Soran1 yıl://
1 yılValla ben tek yaşıyorum her işimide yapıyorum İstanbul da olmamda hayat yorgunluğu için cabası :)
02 Yorumla
Soran1 yılNe guzel
- 1 yıl
Evlensem eşime hep yardım ederim
1 yılevlilik sadece erkeklere yarıyor yemin ederim ne cocukla ilgileniyorlar ne evle anca işe gidip geliyorlar kadinin yuku ise artiyor akli olan evlenmesin evlenicekse de dogru kisi olmali yoksa hayat kayiyor
30 Yorumla
1 yılYapmamak için beceriksiz taklidi yapıyolar aslında her işi yapabilirler
10 YorumlaHayatını alt üst ediyor, yakında boşanırsınız.
10 YorumlaSen zaten çocuk yaparak yanlış yapmışsın çok geç, sonu boşanmayla bitecek bir evlılık
10 Yorumlaevlenmeden önce aynı evde yaşamak bu yüzden gerekli işte
10 Yorumla
1 yılSendd sana fazka gelen ve ona ait seyleri yapma canım . Gorsun gunu bnce
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAra sıra yardım edebilir de her zaman ev işi yapmak erkek işi değildir ya herkes kendi görevlerini yapsın
05 Yorumla
Soran1 yılBende çalışıyorum ve bende çalıp evin gecimine katkı sağlıyorsam ev işleri de ortak olur
Cevap sahibi1 yılTamam güne de beraber gidersiniz ablacım
Cevap sahibi1 yılDedikodu falan yaparsınız
Soran1 yılNe alaka?
Cevap sahibi1 yılYardım ediyor sana sonuçta nasıl ne alaka 😁
Temizlikçi veya gündelikçi tut iş yok çokta rahatsın
00 YorumlaBırak biraz o yapsın yapmıyorsa bir hizmetci tutsun bu zahmet 😅😅🫵🙂
00 Yorumla
1 yılOturup ciddi bir şekilde konuşabilirsin yapacağın tek şey bu gibi
00 Yorumla
1 yılİkinizde bir işte çalışıyorsanız ortak yapılmalı ev işi ama adam çalışıyorsa akşama kadar bi de eve gelip ev işi yapamaz o adam nasıl çalışıp eve para getiriyorsa sen de ev işlerini yapmak zorundasın
02 Yorumla
Soran1 yılİkimizde çalışıyoruz. Zaten ben calismasam hiç sorun etmeden ev işlerini de yaparım yemeği de hazırlarım
- 1 yıl
O zaman sen de yapma atıyorum çamaşır yıkarken ütü yaparken vs sadece kendi kıyafetlerini yap akillanir heralde akillanmazsa vur tekmeyi gitsin
1 yılYemek yapabiliyorsan O yemek yaptır sen digerlerini yap
00 YorumlaHayat müşterek böyle olmaz valla evliyken her şeye yardım ederdim
00 Yorumla
1 yılOnu zorda birak aç bırak mecbur kalınca nasılda yapıcaktır
00 YorumlaBöylenolmayacagını sana bıraz yardım etmesini dıle getır..
00 YorumlaKaç yıldır evlisiniz
sende çalışıyor musun
hep mi böyleydi
ilk evlendiğinde yardım eder miydi
00 Yorumla
1 yılKadinlik yapmicaksan evlenmicektin ev isi yapmayan karımı olur
02 Yorumla- 1 yıl
Sana umarım yapmayan biri denk gelir ve sana yaptırır :d
- 1 yıl
Doğru senin söylediklerin o yüzden kabul olmaz ki
1 yılSen çalışmıyorsan o calisiyorsa normal beraber ise gidiyorsanız destek olmalı
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılEvliliğe hoş geldin uyandın ama birde çocuk yapmışsın aptllik bu ülkede değişmez gen. Aynı yolun yolcususun bu ülkede bunlar olağan
12 Yorumla- 1 yıl
Aynen evlilikte köle olan kadın ama evliliğe meraklı olan yine kadın 25 e kadar evlenemezsem diye akılları cikiyor köle. olmaya bu kadar merakli olmaları hayret verici
Cevap sahibi1 yıl@Tükendimçok2 bunların üzerine daha da kötüsü 5 yıldan önce çocuk yapmaları. Al işte geçmiş ola ama geçmeyecek bir ömür
Gizli Üye(25-29)1 yılHamileymişsin bence çocuğu aldır hayatına bak
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılYurtdışında yaşıyorum. Kız arkadaşım ben bişey yapacam desem asla diyor. Türkiye'de bu işler neden böyle bilmiyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılOkadarını yapanı bulmuşsun başının üstüne koy gecede mutlu et
08 Yorumla
Soran1 yılNiye başımın üstüne koyayım. Bütün yük bana resmen
Ayrıca gece mutlu edecek enerji kalıyor ya sanki🙄
Cevap sahibi1 yılOrası öyle çok yorulunca enerji bitiyor o yüzden çokta abartma ev işini bizde fırsat bulamıyoruz yorgun oluyor :)
Soran1 yılÇokta abartma mi? Çamaşır bulaşık ütü evin genel temizliği yemek ve sayamadığım bir çok şey daha..
Cevap sahibi1 yılHiç bitmez o işler hepsini bitiricem diye uğraşma olduğu kadar önce mutluluk:)
Soran1 yılHepsini bitiricem diye uğraşmıyorum. Zaten eve geliyorum yorgun oluyorum hepsini yapamıyorum bile
Cevap sahibi1 yılİkinizde çalışıyor musunuz
Soran1 yılEvet
Cevap sahibi1 yılBizde öyle bazen ortak yapıyoruz bazende boşveeer diyorum çıkıp geziyoruz ya da geceyi uzun tutuyoruz
Gizli Üye(18-24)1 yılKabataslak bile yapsan yaptığı işi beğen teşekkür et siz kadınlar mükemmeliyetçilik bekleye bekleye her şeyden mahrum kalıyorsun
04 Yorumla- 1 yıl
👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde sinir oluyorum böyle kadınlara ya yarım yamalak yapıyor da bilmem ne yapıyor da yarın şükret ya bir sevin bir teşekkür et
- 1 yıl
Sen evli misin?
Cevap sahibi1 yıl@Zamanın_izinde yyoo o nereden çıktı
Boşanmalısın. Çünkü değiştiremezsin de bu saatten sonra
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılErkekmi yapsın ev işini yaaa iyice abarttiniz.
05 Yorumla- 1 yıl
İkisi de çalışıyor ve kadın hamile. Yapacak tabii.
Cevap sahibi1 yıl@rekreasyonistt Hamileyse tamam yardım eder de ev işi kadının görevidir kadının işidir iyice yozlastirdiniz evliliği. Adam gibi adam bırakmadınız evlenecek.
- 1 yıl
Ev işleri Maaşlı İşte Çalışmayanın görevidir. Eşlerin ikisi de çalışıyorsa, işler adil şekilde bölüşülür. Etinden sütünden faydalandığın modern toplumun yeni kurallarına hoş geldin gizli üye.
Cevap sahibi1 yıl@rekreasyonistt Ben öyle erkek istemiyorum. Adam istiyorum. Oyle olacaksa kız kıza bir ev tutarım otururum neden evleniyorum. Adam gibi adam bırakmadınız
- 1 yıl
Herkes kendisi için uygun olanı istiyor ve kimsenin kimseyi olmadığı bir şey olmaya zorladığı yok. Umarım tüm ev işlerini sana yaptıracak istediğin o özelliklere sahip biriyle evlenirsin.
- Devamını Gör (59)
Devamını Gör(104)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Eşim her işi benden bekliyor, artık yoruldum. Ne yapmalıyım?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler