Hemen linçlemeyin yani düşünce farklılığı olur mu o insan kendini aşağıda görür mü
2 ay
Üniverste mezunu ve okumamış birinin ilişkisi olur mu sizce?

Hemen linçlemeyin yani düşünce farklılığı olur mu o insan kendini aşağıda görür mü
Gayet tabi olur kişinin kendini yetiştirmesi önemli ama üni mezunu olmayan kişinin ne iş yaptigina da bağlıdır.
Sonuç olarak üni mezunu olaninda kendisini geliştirmemis olanı da var ülkemizde.
Üni sadece kisinin kendisini yetiştirmesi için bir basamak oraya her giren bilim adamı ya da kadını olmuyor.
Sadece önünüz diğerlerine göre biraz daha açık oluyor hayata bakış açınızın genişlemesi için zemin hazırlıyor.
Birde üni mezunu olan kişilerin etrafı yani arkadaş çevresi üni mezunu olmayan kişinin arkadaşına göre daha farklı oluyor haliyle.
Ama yine diyorum üni mezunu olmayan biriyle olan biri arasında illahaki hayat görüşü farklı olacak. İki kişi de kendini geliştirse de
Bu kaçınılmaz bir gerçek.
1. farklılık konusmaya yansıyacak ,
2. farklılık birbirine tahammülune yansıyacak,
3. yeni insanlar tanıtacağınız için farklı düşünceleri göreceksiniz.
Yeni bilgileri öğrenmek için daha fazla imkaniniz olacak
Gerçek olan bir şey var internetten her öğrendiğiniz bilgiye güvenmek gibi bir hata yaparsanız çok yanilirsiniz.
Ama üni kütüphanelerinde herşeyi en ince ayrintisina kadar bulabilirsiniz.
Ama yine diyorum üni tek başına birşeye yaramaz.
Kendinizi geliştirmeyen bir üni mezunu bile olup bomboş çıkabilirsiniz o kapıdan.
Şöyle bir şey de olabilir üni mezunu olmayan için.
İmkanı olmamistir ailesi izin vermemiştir.
Olabilir kendisini geliştirmesi lazım okumasi lazım araştırması lazım.
En önemli hayatı öğrenmek için kabuğundan yani olduğu ortamdan dışarı çıkması lazım.
Reel hayatın içine karışması lazım.
Yaşadığı şehirden dışarı cikmali.
En bariz bir örnek veriyim.
Askerliğini yapmayan adama kız vermiyorlar neden çünkü evinden dışarı çıkıp gerçek hayatı görmediği için dimi.
İşte tamda bu noktada giriyor işin içine gerçek hayat.
Erkeğinde kadininda aile ortamında çıkıp gerçek hayata karışması lazım.
Birde soyle bir boyutu var ülkemizde bu ne kadar mümkün bunu da başka bir tartışma konusu.
Ayrıca tartışırım.
Yine diyorum üni mezunuyla , üni mezunu olmayan olur nereye kadar olur.
Kişilerin kendilerini geliştirdiği sürece,
Hayata aynı bakabildikleri sürece.
Belli olmaz, düşünce farklılığı elbette olur ama ortak noktalar çoksa ve uyum varsa ikinci planda kalır. İkinci sorunun cevabı belli olmaz, okuyanlara canım gözüyle üniversiteye de zaman kaygı olarak bakanlar da var. Hatta seni aşağıda görüyor olabilir bile. 😂
Bu sorunun alternatif versiyonu olarak maddi durumu iyi olan (emlakçı, müteahhit, çiftçi vs.) lise mezunu ile işsiz ama gururlu üniversite mezunu (veya yüksek lisanslı/doktoralı) ele alınabilir. İşin içine para girince tahsilin ikinci planda kaldığı bayağı örnek gördüm çevremden.
Bir yerlerden patlak verir bu ilişki. Okullu olmayan kişi kendini iyi yetiştirmiş biri de olabilir ve hatta üniversite görmüş olandan daha iyi durumda dahi olabilir. Fakat biz istisnai durumları çok da şeetmeyelim. Yavaştan irite olmaya başlar bir taraf diğerine. Gözüne batar her şey. Gerek yok.
Kendi açımdan düşünecek olursam 2. üniversitemi okuyorum okumamış biri olmaz ya benim yanımda birde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ki hiç hiç hiç olmaz. Daha önce çok reddettim bu yüzden.
Görüş
37Görüş
Şimdi ben lise mezunuyum. Ama benim takıntım olmaz. Kariyerim ortada 😉 Türkiye deki universiteleri siz okul mu sayıyorsunuz? Gözünüzde çok büyütmüşsunuz. 2 yabancı dil öğrendim. İngiliz Hong Kong Singapore alman ve son olarak İsviçre firmasindayim. Iise elektronik mezunu olarak. Mühendis görevi yapıyorum. Olay kendini yetiştirmeyi bilmek te. O üni den bütün kazmalar illaki mezun olacak 😉
Senin gibi değil
Okul olay değil. Mesleğinizde zirveye yürüyün. Yabancı dil öğrenin. İnanin bana onlar sizi bulur. Yabancılarda liyakat sistemi vardır. İzine cikicam çıkamıyorum. Yerime bakacak adam bulamadılar. 1 aydır sallıyorlar. Şimdi gelelim asıl konuya. Elemanın genel kültürü nasıl. Bir mülakata al 😉 bilim teknik sanat coğrafya tarih bu konularda sohbetler et. Macellan dünyayı harbiden dönmüş mu? 😉 ya da Galileo aforoz edilmiş niye 😉 Siz ne derseniz deyin dünya gene de dönüyor dediği için 😀 ya da eriq maria remarque den bahset 😀 tuzlu su ile tatlı su karışırmış de 😀 nikola tesla nin hiç evlenmedigini hatta hiç ilişkiye girmediğini kadınlardan korktuğunu 😀 ama dünyayı değiştirdiğini. Böyle konular da bilgisi varsa... çatışma olmaz.
Baktın bu konularda zayıf. Son soruyu sor dolar acayip yükseldi amayika nin oyunu derse koşarak kaç 😀
Nokta atişi yorum 👍🎉
Deli sorular!!! Yorumu begenirsin tabi 😀 yasit olduğumuz içindir 😉 kafalar birbirine uygun bizim nesil kendini yetiştiren son nesildi. Ben çocukken mesleğimi seçtim. Babamın elektronik dükkanında hurdalarin parçaları ile oyuncak yapardım. Lise de proje olarak tv atarisi yapıştım. Bizim zamanımızda liseler bilim yuvası idi.
Kişiye göre değişir böyle bir soru aklında olur ise sorun olur. Böyle bakmaz ilişkisine odaklanirsa sorun olmaz
Üniversite elbette birşeyler katiyor insana ama öyle zeka falan eklemiyor yani o yüzden pek bı farki yok ha okumuş ha okumamış
Mutlaka düşünce farklılığı oluşur fakat bu karşınızdaki insanın olgunluğu ve mütevazililiği ile de alakalı
Olur tabi, neden olmasın. Bu ilişki mevzuları tahsilata bakmıyor. Anlayışa ve insanlığa bakıyor.
Düşünce farklılığı okumakla değil tecrübe ve yaşanmışlıklar ile olur. Kendini geliştirmiş biriyse ve anlaşıyorsanız sıkıntı olmaz.
Okumadı ama bir işi varsa. Boş boş gezmiyorsa bir şeylerle ugrasiyorsa sorun olmaz bence.
Ben 2 üniversite okudum, okumamış birini gayette kabul ederim.
Neden olsun ilk önce edepli ve ahlaklı olsun. Bu konular boş konular takılmayın
Karşındaki kişi kendini geliştirmişse olmaz gibi. Ona bağlı yani
Bence olmamalı denklik diye bir şey var. Ama nasip işleri belli olmaz.
Okumamış iş adamıyla okumuş memur olmuş kızin yanında ne düşünür
Kesinlikle görür. Görmese de bir fark olur diye düşünüyorum ama bu biraz da karaktere bağlı
Karşındakine bağlı böyle bir kriteri yok ise neden olmasın.
Valla kimisi bu durumdan hoşnut olmuyor o yüzden reddediliyor
Olur neden olmasın, üniversite okumayan erkekler de var.
Olabilir, neden olmasın ki? Çoğu üniversite beş para etmez zaten.
O kendini aşağıda görmez sen ona hissettirirsin mesela sen adam smith dersin o sana ne simidi der
Üniversiteyle bunun ne alakası var allasen hahah
bu işler için tahsil değil iki sağlam yürek gerekir
En İyi Görüş