Madden hiç bir farkımız yok aslında. Kültür görgü olarakta aynı şekilde. Karşımdaki insan sadece üniversite okumayı tercih etmemiş. Direkt iş hayatına atılmış torna tamir tesviye ustası kendine ait bir işletmesi var hali vakti yerinde. Ancak dediğim gibi ben üniversite okudum hatta bizim ailede okumamış kimse yok ve ailemde bu üniversite olayına biraz takılıyor hani senin eğtimin var karşındakinin de olsun diye benim bakış açımla eğtim sadece okulla olmuyor bende reel hayata sonradan atıldım ve pek çok eksiğim vardı. Birbirimize katkılarımız da olabilir diye düşünüyorum. Sonuçta insaniyet anlamında pek farklı değiliz hobilerimiz aktivitelerimiz eş değer. Siz ne düşünüyorsunuz? Üniversite okumamış olması sizin için bişey değiştirir mi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKafanız uyuyorsa sıkıntı yok ama muhakkak kafa yapısında içemeyen süreçlerde sorun çıkar diye düşünüyorum. Ailen bence haklı. Yani çıkmak zorunda değil, çıkmayan da var ama nadiren var. Ayrıca eğitim ailede başlar diye bir söz var. Doğru, ailede başlayıp ömür boyu devam eden bir şey. Senin üniversite zamanı gördüğün de eğitim değil, öğretim. Yani aranızda öğretim farkı var.
03 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle tabi ki ama dediğim gibi ülkemizde aldığımız öğretiler çok bi yere varmıyor. Ve kafa yapılarımız da uyuştuğu için çok bir sorun yaşamadık genel olarak. Bazen sadece kendini benim arkadaş ortamımda noksan hissediyor millet ne okudun falan diyince
- +1 yıl
Siz, ne kadar zamandır sevgilisiniz? Doğru, okumak da bir yerden sonra iş bulamazsan bir işe yaramıyor ama mevzu burada okumak değil. Düşünce yapısı olarak hayata aynı perspektiften bakamıyor olmak.
Soran+1 yılYani 1 yıldır görüşüyoruz. Şu zamana kadar farklı baktığımız bir durum olmadı. Kendini geliştiren ve açık görüşlü bir insan olduğunu düşünüyorum ama tabiki ilerde ne olur bilemem erkekler bazen bu tarz durumları kompleks haline de getirebiliyor sonsuz güvenmediğim için böyle bir soru ile geldim zaten
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabikide var üniversitelinin teknik bilgisi fazladır isterse sosyoloji ya da biyokimya okusun bir üniversitelinin bilgisi lise mezununa oranla daha fazladır üniversite mezunu olup cahil olan var mı? Tabikide ama bi lise mezununun yakınlarında kütüphane falan yoksa kendini geliştirmesi yetiştirmesi zordur zaten geliştirse de bilgisi kısıtlıdır üniversiteli o işin bölümüne göre eğitimini alıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılBölüm eğtimi ile ilişkideki konum nasıl bağdaştırılabilir anlamadım pek
Cevap sahibi+1 yılMesela sosyoloji mezunu birisi çok rahat toplumsal analiz yapabilir toplumda ya da tarihsel açıdan bi toplumun analizini yapabilir bi lise mezunu bunu yapamaz
Cevap sahibi+1 yılMesela lise mezunu birisiyle üniversite mezununu karşılaştırmak saçma olur üniversite mezunları mesleki ve teknik eğitim alıyor
+1 yılHiç bir sorun yaşamaz bebek üniversite iyi hoş güzel ama insanı bir yere getiren insanın akli ve zekasidir farkındalık yaratmadığı sürece insan hiç bir şeyi başaramaz bebek
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
18
Cevap
18Cevap
- Üniversite Tercih konusunda 38,8b cevap paylaştı.
u +1 yılAşk varsa sorun yaşamazlar
10 Yorumla - Üniversite Tercih konusunda 6b cevap paylaştı.
+1 yılKültür farklılıkları olabilir gadası
10 Yorumla
+1 yılBen lise mezunuyum. Eşim üniversite mezunu. Kendisi gayet zarif mütevazi biri. Soru yok anlaşıyoruz. Başlarda çok dediler lise mezunuyla olmaz diye. İş diplomada değil ki? Ben eşimden biraz daha kültürlüyüm mesela, beni tercih etmesindeki sebeplerden biri. Diplomaya takılmayın bence. Anlaşabiliyorsanız sorun yok
316 Yorumla- +1 yıl
Evlenirken diploma ne alaka zaten diploma ilemi evleniyor insanın karakteri kişiliği nasıl biri olduğu önemli eşin ne mezunu bu arada merak ettim
- +1 yıl
Aileler sorun ediyor bizim aklımıza bile gelmedi. Geleneksel Türk sanatları mezunu
- +1 yıl
Şimdi kimse pek takmıyor ona
Soran+1 yılBende pek takılmıyorum dediğim gibi karşımdaki insanın da benden aşağı bir yanı yok aksine hayatın gerçeklerine daha hakim ben daha toz pembe büyüdüm
- +1 yıl
Büyükşehirlerde bakmazlar belki ama küçük şehirlerde olabiliyor. Önemli olan anlaşabilmek. Aileler iş ciddiye bindiğinde illa sorun ederler. Aldırmamanızı öneririm. Bize de zorluk çıkardılar ama şiödi el üstünde tutuyorlar. Kimsenin aklına bile gelmiyor diploma. O yüzden iş ciddiye bineceği vakit kulağınızı sağır edin derim. İnsanlar ara bozmaya çok meyilli. Her şey gönlünüzce olsun diyeyim
Soran+1 yılBende bu şekilde düşünüyorum sizin içinde sevindim. Umarım biz de pek zorlukla karşılaşmayız benim bakış açımla bakabilirler.
- +1 yıl
İlla ki bahane bulurlar. Orası kesin. Her ilişkide oluyor. Önemli olan sizin vazgeçmemeniz. Evden kaçan arkadaşım da var şimdi 2 çocukları var çok da mutlular yani. Her şey güzellikle olmayabiliyor. Aileleri zorluk çıkarmayan arkadaşım da var. Oğlanın düzgün işi de yoktu. Aileleri yaptı düğünü. Evleri kendilerinin. Hala bişey alırken ailelerine bakıyorlar mesela. Bunu neden anlattım bilmiyorum ama her şeyle karşılaşırsınız iyi veya kötü. Ama emin ol; ileride evlenip çocuğa karışınca gülerek anlatırsınız :) biz de öyle. Bakınca neler atlatmışız ama şimdi de gülerek hatırlıyoruz. Özel hayatından bahsetme kimseye yeter. Ayrıca yatırım yapmaya da başlayın ki ileride zorlanmayasınız
Soran+1 yılAllaha şükür ikimizinde işi var şimdilik bir sorunumuz yok ama tabi yatırım yapmak önemli
- +1 yıl
Abla sen öyle demişsin de asıl parayı kaldıran adamlar onlar fena para var bide kendi işletmesi kocan heralde o takılma böyle şeylere
Soran+1 yıl@ölümlüdünya31 evet işletme kendinin işinde de güzel para var doğru
- +1 yıl
Aynen sen ne iş yapıyorsun peki
Soran+1 yıl@ölümlüdünya31 bizimkiler yap sat işinde bende pazarlama departmanına bakıyorum
- +1 yıl
Vay güzel ailen mi yani yap sat işinde
Soran+1 yıl@ölümlüdünya31 evet
- +1 yıl
Yaşınız kaç acaba
Soran+1 yıl@ölümlüdünya31 30
+1 yılSimdi şoyle, ulkemizde universite okumanin bir anlami kalmadi acikcasi. Yani okuyan da ayni maasi aliyor okumayan da. Ayrica belli basli meslekler okunmayacaksa hic okunmasin kafasindayim. Zaten denklik aslinda tamamen kişilerin zekalarının, hareketlerinin uyuşmasiyla alakali tamamen.
21 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
Üniversite Tercih konusunda 344 cevap paylaştı.
Üniversite okumamış olması benim için önemli değil. Önemli olan, birbirimize duyduğumuz saygı, anlayış ve birlikte geçirdiğimiz zamanın değeridir. Eğitim seviyeleri farklı olsa da, insanlar arasında derin bağlar kurabiliriz ve birbirimize katkıda bulunabiliriz. Eğitim düzeyi sadece bir perspektif sunar, ancak yaşam deneyimleri ve yetenekler de önemlidir. Birbirinize katkıda bulunma potansiyelinizi değerlendirerek ilişkinizi güçlendirebilirsiniz.21 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum size
+1 yılBen iki üniversite bitirdim , eşim ilkokul mezunu sonradan dışardan bitirdi o da gerçi ama.. bu konuda hiç sorun yaşamadık. Önemli olan ahlaki degerlerin ve bakış açıların uyumu bizde bu yoktu işte ve evet çok sorun yaşadık bu son dediklerimde
12 Yorumla
Soran+1 yılBende aynı şekilde lisans ve yüksek lisansımı yaptım. Ahlak konusunda herhangi bir problemim olmadı allaha şükür iyi niyetli çok saygılı sevmeyi de bilen bir insan. İşi gücü de yerinde hani madden de bir sorunu yok. Gezerek gözerek yeni insanları tanıyarak kendini geliştirmiş daha çok. Sadece ailem biraz problem edecek gibi bu durumu
- +1 yıl
Sen senin için doğru kişi olduğuna inandıysan gerisini hiç takma. Ailende zamanla o uyumu ve huzuru sizde gördükçe rahatlar kaygıları geçer merak etme
Gizli Üye(30-35)+1 yılYasar tabiki aşin sunlari ayy bayiyo bni bu mevzular unutmayalimki hayatta sadece kariyer icin okumus cahillerde var bide gercek dunya diye bisey var hersey para degil yani tamam kisilik karekter merhamet iyilik hosgoru nezaket insanlik bunlar yoksa bitiksin bn okumadim mesela universite ama kendimi gelistirdim her anlamda ve okumus okadar cok insan var cevremde sifir kisilik olarak ayri mevzular yazik diyorum kisilik yoksunlari iy hersey para degillll tatlim
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKarisik oldu ama anla sen;)
Soran+1 yılKatılıyorum size kendini geliştirdiyse bi insan okuyupta bir sap olamamış insana 1000 basabilir
Sağlıklı bi birliktelik olmaz, bi biyologla tanışmıştım adam acayip bilgili kültürlü birisi (biraz da dindar) ama ben bunun tam tersiyim, demek ki bizden olmayacağını anladı ki daha yazmıyor, davul bile dengi dengine
21 Yorumla
Soran+1 yılKafa yapısı ile alakalı bence eğtimle alakalı olduğunu düşünmüyorum.
- Üniversite Tercih konusunda 499 cevap paylaştı.
+1 yılBu tercih meselesi tabiki ama benim için önemli. Benim ailemde de okumayan yok. Dedem bile okumuş insan. Eğitim farkının çok olmaması taraftarıyım. Ama bu benim tercihim tabi. İnsan okul okumadan da kendisini geliştirebilir ama o da bir yere kadar. Sonuçta egitim de bir çeşit kültür sağlar insana. Ama diyorsan ki bu benim için önemli değil iyi anlaşıyoruz o zaman sana kalmış
10 Yorumla - Üniversite Tercih konusunda 868 cevap paylaştı.
+1 yılHiç bir sorun olmaz.
Diploma sadece bir kağıt parçası dır.. emin ol üniversite okumayıp hayata erken yaşta atılan kişiler daha tecrübeli ve daha deneyimli dır hayata karşı...
Üniversite okumak her şey değildir
12 Yorumla
Soran+1 yılBende böyle düşünmekteyim
- +1 yıl
O zaman sorun yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılkültürsel sorunlar olabilir. Ben kendimden örnek vereyim söylediğim çoğıu cümle ve kelimeyi anlamıyor mesela tekrarlamak zorunda ve açıkllama zorunda kalıyorum. Ben mühendisim o ilkokul terk ama clup işletiyor. İnsanlarla iletişimide 0
12 Yorumla
Soran+1 yılDış yaşamda kendini eğitememiş olabilir mi? Bilmiyorum ben sadece okulla bu işin olduğunu düşünmüyorum aile ve yaşam faktörü de var
Cevap sahibi+1 yılevet ve küçük şehirde yaşamış mesela bilmiyor, bazen nasıl anlaşıyoruz şaşırıyorum
Kültürlü oturup kalkmasını bilen biriyse sorun olmaz
22 Yorumla
Soran+1 yılO konularda hiç bir problem yok gayet düzgün efendi biri
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen o kadar sene okuyup elin akademik açıdan eksik kişisi ile. bir birlikteliğim olsun istemem bu bana saygısızlık, ileride çakisir bu farklılık haberin. olsun
11 Yorumla
Soran+1 yılKaç yaşındasınız bilmiyorum ama ben lisansta yaptım yüksek lisansta yaptım. Mesleğime atadan miras kalan işlerle devam ediyorum. İnanın akademik kariyer benim ufkumu genişletti doğru ama hayata atılım açısından özellikle bizim ülkemizde sadece + 5 oluyor. Çevremde özellikle sektörde pek çok lise mezunu arkadaş var. Dönemimde okuyan insanlardan daha vasıf ve bilgi sahibiler
Kuzenim hemşire eşi de senin sevgilinle aynı mesleği yapıyor hâliyle üniversite okumamış ama hemşire olan kuzenimden daha kültürlü diyebilirim. Buna rağmen mutlular ve aralarında bir sorun yok
10 Yorumla
+1 yılBirbirizin görüşlerine aynı cevapları verebiliyorsanız sorun olmaz bunu onu tanıyan sen daha iyi bilebilirsin
10 Yorumla- Üniversite Tercih konusunda 918 cevap paylaştı.
+1 yılBaşta olmasa bile ileride kültürel anlamda sorunlar yaşanabilir
10 Yorumla ne gibi sorun olabilirki diplomamı yaşıyacak ilişkiyi sence
10 Yorumla
+1 yılÜniversite okuyanın kendini geliştirme derecesi ile alakalı bir durum bu, yoksa şimdiki üniversite mezunlarının çoğu, üniversite okumamislar ile ayni
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum çok doğru
+1 yılBazı insanlar takar bazıları takmaz kişiden kişiye değişir benim için huyu ahlağı güzel olsun kafa yapılarımız uyuşsun gerisinin önemi yok
00 YorumlaÜniversite Tercih konusunda 348 cevap paylaştı. İnekler yeşil ot yer ama kahverengi sçrlar ne düşünüyorsun derler,
Sende ne bilim a. m. q diye cümleyi tamamlarsın 🤣
00 YorumlaÜniversite Tercih konusunda 2,9b cevap paylaştı. Üniversite okuyan görgülü, bilgili, üstün insandır. Kesinlikle böyle bir ilişki uygun düşmez. Alt tabakayla üst tabaka, soylularla, sıradan halk değil ilişki kurmak, aynı yerde dahi bulunmamalı.
29 Yorumla
Soran+1 yılBu nasıl sığ bi yorum üniversite okuyan ama alt tabakadan gelende tonla insan var bu arada...
- Üniversite Tercih konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılmaalesef uyum sorunu oluyor. zor durum
16 Yorumla
Soran+1 yıluyumsuzluk yaratan şey ne olabilr mesela
- +1 yıl
Eğitim seviyesi bakış acısı bunu göreceksin vardı arkadaşlarım sıkıntı yaşadılar
Soran+1 yılYani eğtim sevyesi bakış açısını tabiki etkiler etkilemez demiyorum ama bir insan kendini hayatın içinde de eğitmiş olamaz mı?
- +1 yıl
İşte cok az kişi de bu durum oluyor. her şey dengi dengine. karar senin tabiki
Soran+1 yılHayırlısı diyelim
- +1 yıl
Aynen
+1 yılOlmuyor ne olursa olsun
14 Yorumla
Soran+1 yılsebep
- +1 yıl
Fikir ve düşünce uyuşmazlığı oluyor
Soran+1 yıl%100 eminim diyemem ama şu 1 senede böyle bir uyuşmazlığımız olmadı sadece her ilişkide olabilecek tartışmalar oldu o da ufak tefek basit mevzular zaten
- +1 yıl
Benim de bizzat başıma gelmedi ama çevrem de oldu gerek bayan gerek erkek 7 12 senelik evlilerdi
+1 yılÜniversitenin değeri mi kaldı.. yani önemli değil bencd
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÜniversite insana çok bir şey katıyormuş gibi konuşuyorsunuz, çok iyi 3 5 üniversiteden birinde okunmadıysa lise 5ten farkı yok zaten, kültür bununla ölçülemez, okuyanları da görüyoruz, iş hayatı insana daha çok şey öğretiyor şahsi fikrim
11 Yorumla
Soran+1 yılÜniversite insana bişey katıyor tabi ki. Meslekii açıdan bahsetmiyorum ama ben liseden çıkıp daha karışık bir topluluğa girdim hacettepede okudum. Hayatımda pek çok anıyı, yaşanmışlığı o dönemlerimde yaşadım. Bana çok şey kattı hem arkadaşlık bakımından hem staj dönemlerimde edindiğim iş ahlakı bakımından. Ama tabi dediğiniz gibi iş hayatı okurkenki gibi değil. Kültür bunlarla ölçülmez hemfikirim. Zaten farkındaysanız diyorum ki karşımdaki insan daha çok görmüş ve geçirmiştir
+1 yılAnlasabiliyorsan sorun yok ya
10 YorumlaBence denklik önemli… gerçekçi biriyim…
10 YorumlaÜniversite Tercih konusunda 2,4b cevap paylaştı. Karakteri iyi ise şirin olmaz
12 Yorumla
Soran+1 yılşirin olmaz ne
+1 yılBenim arkadaşım beyin cerrahı eşi ev hanimi
00 Yorumla
+1 yılYaşamaz
10 YorumlaKafa yapsana sosyallik biraz sonra olabilir
10 Yorumla
+1 yılOkuyanlar da ortada
03 Yorumla
Soran+1 yılBende öyle düşünüyorum okuyupta bi baltaya sap olamayanda bir ton insan var
- +1 yıl
Öyle
- +1 yıl
Kimisi de okuyup vakit geçirmektense işe gireyim diyor
+1 yılÖnemli olan uyum sağlaması gerisi teferruat yani
11 Yorumla- +1 yıl
Önemli olan kendini geliştirmektir
00 YorumlaÇok sorun yaşar 😏
00 Yorumla
+1 yılHiç o topa girmeyin derim
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBilmem ki
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Üniversite Tercih > Sorular > Üniversite okumuş biri ile okumamış biri beraberlikte ne gibi sorunlar yaşar?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne