1 yılYa bu üniversite mezuniyetine ne alakası var ki yani benim merak ettiğim şey bu hani adam ilkokul mezunu ama yani üniversite mezunundan daha çok para kazanıyor daha çok zeki Mesela ben şöyle söyleyeyim Kayseri'de bizim üniversite okumayıp çok iyi para kazanan çok iyi Hani sosyal ilişkisi olan insanlar var Bunlar ticaret yapıyor Hani bunlar üniversite mezunu değil üniversite mezun olmasına ihtiyacı yok mesela keza Ben bir Kayseri olarak onun üniversite bitirmiş bir insanım beni o kadar sosyal bir ilişkim yok Bırak onu bir tane kız arkadaşım doğru düzgün zor oldu yani
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılİlişkiler üzerine aykırı tespitler yapan bir kanal var. O kanal doğru şeyler söylüyor ama birilerinin zoruna gidecek şeyler söylüyor. Onu bi izlemeni, dinlemeni tavsiye ederim. Hipergamiyi öğrenmelisin. Statü farkını ve bu farkın doğurduğu sonuçları öğrenmelisin. Zaten sadece anlatılanlar değil bizzat yaşadıklarım bu hipergamiyi doğruladı. Bizzat yaşadım ve gördüm. Statum artınca benden hoslanan birisi, onun statüsü yükselip ben sabit kaldığım da koyduğu mesafeler. Ve fakli insanlarda da yaşadım bu statü durumunu her şey ortada. Yaşanmışlıklar öğrendiklerimi. Hiperamiyi, redpil felsefesini. İlişkiler üzerine aykırı tespitlerin bilimsel ve deneysel açıklamalarını kanıtlar nitelikte. Bizzat yaşadım ve gördüm, dinlediklerim ve anlatılanlar doğrudur!!!
15 Yorumla
Cevap sahibi1 yılEvet de, erkeklere tavsiye ettim. Sen pembe profilli erkek misin yoksa
Cevap sahibi1 yılVardır araştırmadım. Gerek duymadım erkek olduğum için kadınlara tavsiyelerden banane dedim
Adam kendini güzel yetistirdiyse o açığı bir şekilde kapattıysa gayette olur. Egitim denkliği olup da anlasamayıp ayrılan da var nitekim. Üniversite mezunu olup narsist olan, sevmeyi bilmeyen adam çok. Kadina nne kaadar değerli hissettiriyordu, ne paylasiyorsun eğlence var mı ortak zevkler var mı bu önemli kadın da takiillmiyorsa gayette olur..
30 Yorumla
1 yılTamamen kendini geliştirmişlik önemli bu konularda. Hele günümüzde üniversite diploması almak bu kadar kolaylaşmışken diploma üzerinden konuşmak mantıklı değil bana göre...
Ortak ilgi alanları ve bu konuda değişime ve gelişime açık iki insan mezuniyetleri önemli olmaksızın çok güzel anlaşabilir.00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Eren, güzel bir soru sormuşsun! 🌟 İlişkilerde eğitim seviyesinden çok karşılıklı anlayış, saygı ve iletişim önemli. Karşındaki kişiyle ortak değerlerin, hayata bakış açınızın ve birbirinizi destekleyici bir yapınızın olması bence daha belirleyici bir faktör.
Tabii ki eğitim, hayat standartlarına ve beklentilere etki edebilir ama iki taraf bunları aşmayı istiyorsa, sevgi ve iletişimle her şey mümkün olur. 👫 Bu tür farklar bazı zorluklara neden olabilir ama sağlıklı bir ilişki için iletişim becerilerini güçlendirmek ve birbirinizi anlamaya çalışmak işin sırrıdır. 💬
Unutma, insanlar eğitimle değil, karakterleri ve davranışları ile değerli olur. Eğer karşındaki insandan emin sen, bu tür farklılıklar ilişkiyi sarsmadan çözülür. 😉 Şimdi her şeyi açık iletişimle ele alırsanız, bu ilişkiyi başka bir boyuta taşıyabilirsiniz. 🧡10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
29Cevap
Gizli Üye(30-35)1 yılArtik lise mezunu kiz, uni okumus erkek iliskisi bile yurumuyor. Erkekler bile dengini ariyor. Lise mezunu olupta cok guzel degilse ya da liseden memur olarak falan atanmadiysa lise mezunuyla evlenen erkek gormedim. Kaldi ki erkek lise mezunu, karsidaki kiz uni mezunu olsun. Doktorun, ogretmen erkek bile okumus aliyor. Ha diploma bazen yetmez. Afedersiniz ama eş*k yine es*ktir. Diplomali e*ek olur ki bu daha fena. Eskiden okumuslar aydin olur aydin sayilirdi, gercekten de okumuslugu, o diplomayi hakettigi belli olur, digerlerinden ayrisirdi ama artik bakiyorsun okumus ama zihniyeti, cahilligine sasiriyorsun. Ama artik insanlar erkekler bile dengini istiyorken kadinlarin bunu kabul edebilmesi icin erkegin super erkek olmasi lazim. Super romantik, super iltifatlli, super hamarat, hayatta cogu seye destekci, super kadina deger verici sahiplenici vs. Bunlar varsa olabilir
10 YorumlaÜnv. Mezunu bi erkekle ilkokul dışında okul hayatı olmayan bir kadın oluyorsa çokta bi farkı yok. Zaten genelde ticarete erken yaşta atılmayı tercih ediyor bunu yapıp başarılı olanların sayısı da fazlaca mevcut. Küçümsememek gerek
11 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 868 cevap paylaştı.
1 yılNe mezunu olduğun önemli değil bu zamanda önemli olan geleceğini kurtarman yani bir işin olmalı kendi ayaklarının üstünde durmalısın hem birazda deneyim de yaşamış olmalı hayatın gerçek yüzünü görmüş olmalı diploma dediğimiz şey sadece 1 kağıt parçasından ibarettir.
10 Yorumla
1 yılBu ülkede, kendinden ilerde olan ya da ilerleme potansiyeli olan kadını taşıyabilen erkek nadirdir, genelde anlamsız bir gurur ve eziklik duygusu karışımı ile kadını sabote etme ihtiyacı duyarlar, çoğu adam ekonomik özgürlüğü olmasın diye karısının çalışmasını bile istemez, okumasına izin vermez vs.. Ayrıca bence kadınlar kendilerinin altında bir statüde biriyle evlenmemeli, dengini aramalı her zaman. Yürümez çünkü.
30 Yorumla
1 yılArkadaşımın ve eşinin ilişkisi böyle. Eşinin diploması yok ama senden benden daha çok kitap okumuştur kültürlü. O yüzden herhangi bir bunalım yaşamıyorlar aynı kafadanlar.
30 Yorumla
1 yıl- Üniversite dediği anadoluda bir universiteyse (İTÜ ODTÜ Boğaziçi Hacettepe vs değil) hala lise mezunu demektir... hele ki saçma sapan bir bolumden mezunsa
21 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSanmıyorum...
Ama tam tersi olsa olabilir derdim...
Üniversite sadece kitap - eğitimden ibaret bir yer değil...
Anacığının kucağından hayata uçtuğun yer..
Lise mezunu bir erkeğin evliliği diyince aklıma hep
Arkasının toplanmasını bekleyen
Eve geldiğinde yemek bekleyen tipler geliyor...
Ama hayatın amacı sana hizmet etmek değil 😎😎
00 YorumlaEvet, yürütebilirler. Ama saygı, iletişim ve ortak değerler şart. Eğitim farkı değil, kafa yapısı farkı ilişkiyi bitirir.
10 Yorumla
1 yılkadının sosyal donanımı eğer yeterliyse neden yürümesin, yanş diploma ile değil hayat bilgisi ve sosyal donanım önemlidir, mesleki ya da matematik sorusu değil evlilik bu..
kadını belirtme nedenim burada okulun önemsiz olmasıydı 😬00 Yorumla- Eğitim & Kariyer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
1 yılDenklik önemli 👍
Her şey diploma değil. Kendini çok iyi gelmiştirmiş ama hiç bir diploması olmayan insanlar tanıdım. Fakat bir kadın lisans mezunu ise erkekte kesinlikle açıktanda olsa diploma sahibi olmalı.
00 Yorumla
1 yılDiplomayı bir kenara bırakalım, insanin kendini geliştirmesi, hayata bakış acısı çok önemli bunlar varsa her şey mümkün. Diploma sadece akademik kariyer anlamında katkı sağlar.
10 Yorumla
1 yılBence tamamen kendini geliştirmekle ilgili bir durum. gayet sağlıklı yürüyebilir
22 Yorumla- 1 yıl
Kesinlikle öyle katılıyorum
Gizli Üye(30-35)1 yılBen üni eşim ilkokul mezunu bazen birşeyleri yapamayınca benimle dalga geçer koskoca hacettepe mezununa bak diye sjsjsj
24 Yorumla- 1 yıl
Hahahah 😄
- 1 yıl
Yani seni asagiliyor okuduğun uniyi asagiliyor
Cevap sahibi1 yıl@Հայերեն_և_քրդերեն sence hangisi
- 1 yıl
İkiside bence ezdirme kendini
1 yılEğitim durumu kültür seviyesini tahmin etmek için bir bilgi verir ama tabii ki bu kesin değildir. Kesinlikle ilişkide aynı kültür seviyesinde olmak önemli, ama üniversite her ne kadar bunun için bir basamak olsa da kesinlikle kültür seviyesini belirler diyemeyiz.
00 Yorumla
1 yılBen yürütemem. Lise mezunu olup, medeni olan bir adamla hiç karşılaşmadım. O yüzden bana çemkirmeyin ama İş gereği kıskanır vs medeniyetsiz insanla uğraşamam.
00 Yorumla
1 yılKadına göre bir sıkıntı yok ama kadın işe başladığında prestijli bir işi olursa eğer erkek sıkıntı yapıyor. Aynısı yaşandı o yüzden o topa girmeye gerek yok
04 Yorumla- 1 yıl
Kim yasadi
- 1 yıl
@kgnctn çünkü kadın hiç bir zaman bulunduğu mertebeyi sorun etmez ama erkekler gurur yapıp “kadın benden daha yüksek bir statüde olamaz, benden daha yüksek maaş alamaz beni erkekten saymazlar” siye düşünüyor. Eski sevgilim lise mezunu ben üni okuyordum. Okul bitmeye yakın çalışma evde otur diyordu. Annesi her konuşmada lafı oraya getirir, benim bir tane oğlum var karısı ondan yüksek maaş alıyor diyip ezdirmem zaten evse otur oğluma bak çocuk soğur onlara bak oğlumu aç bırakma diyordu. O yüzden böyle işlerden uzak durun
Ben sana gerçekçi bir cevağ vereyim kardeşim. Başlarda yürüyor gibi gitsede..
Kadının ileriki zamanlarda aklına takılacaktır.
Arkadaşları ailesi çevresi yakıştırmayınca bitecektir...
Bakma sen burdaki kızların olur tabi falan dediğine...
Mühendis bir kadın dönüp bakar mı ki ?
Zannetmem. . . . .
Kadınlar poligamiktir şunu anlayın artık.
01 Yorumla- 1 yıl
Kime dönüp bakar mı
Seviyorlarsa erkek de ise sahipse kız da ev hanimiysa yurur
11 Yorumla
1 yılKarakter, zekâ ve hayata bakış açısı uyumlu ise olabilir.
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 398 cevap paylaştı. Diplomasına değil karakterine bakarım; o yüzden benim için önemsizdir.😂
03 Yorumla
1 yılAradaki tek fark üniversite okuyan biraz daha fazla kağıt ezberliyor
01 YorumlaNeden olmasin? Uni bitirdi diye akılli ve kültürlü mü oluyor herkes otomatik olarak? Ki bitirmeyen tersi olsun..
00 Yorumla
1 yılDiplomanın bi b. oka yaramadığını biliyo mu kıZ? Bende 2 tane var, biri ingilizce, vereyim, mutluluk arayın.
00 Yorumla
1 yılErkek kızdan çok kazanıyosa evet. İlkokul terk olup paraya para demeyenler var.
10 YorumlaÜniversite bitirmek ayrıcalıklı olmak değildir.
Üniversite mezunu ne cahiller var
00 YorumlaÜniversite mezunu bir kadınla ilkokul mezunu bir adamın ilişkisi yürür mü?
00 Yorumlaego yoksa uyum varsa olur, kafa dengi olması şart
00 Yorumla
1 yılTabiki de olay okumak ta değil kendini geliştirmekte
02 Yorumla- 1 yıl
🙏🏻
Gardaşım işin ve kazandığın mertebeye göre maalesef
00 YorumlaYürümeyecek diye bir şey yok sadece ahlâk önemli burada.
00 YorumlaYani bu eğitimle alakalı değil saygıyla alakalı sevgiyle alakalı
00 Yorumla
1 yılEvlilikler diploma ile yapılmaya baslanmadiysa yürür eleman mı alıyorsunuz hayatınıza eş mi?
00 Yorumla
1 yılİlişkinin mezunıywtle alakası yok bence kafa uyumu önemli
10 Yorumla
1 yılNeden yürümesin? Aşk veya anlaşma durumu mezuniyet mi bakar?
İki gönül bir olunca samanlık seyran olurmuş derler.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılhayatta yetişmiş insnlar okullarda yetişmişlere 5 beasar ne diyonuz siz? okullar eğitim değil sadece diploama veriyor!!!
00 Yorumlaher şey olgunlukla olur bence yaşın tek anlamı biti birinden önce dünyaya gelmiş
10 Yorumla
1 yılÜniversiteyi ne sanıyorsunuz bende gidiyorum hep cahil sıradan ucuz insanlarda var
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılSorun olur davul bile dengi dengine demiş atalarımız. Atalar ne dediyse doğru bilmiş
00 YorumlaHerkes ay aşk falan diyor ama yürümez
Acı ama gerçek
Belkii piyango gibi iyisi çıkar ama çok düşük ihtimal
maalesef..02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılDiplomalar mı evleniyor siz mi, geçin bunları
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılYürür tabi dayı kızıl adamsın hepimizden öndesin dış görünüş olarak, ben kız olsam verirdim.
00 Yorumla
1 yılNe iş yaptıklarına bağlı işsiz güçsüz adamla hiçbir şey olunmaz 🥹
01 Yorumla
1 yılKesinlikle yürür, olgunluk açısından kadın ve erkegin arasında kesinlikle yas farki olmalı
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 681 cevap paylaştı. Sağlıklı yürür neden yürümesin ki
10 YorumlaAy hayir ya sacmalamayin
10 YorumlaYürür neden yürümesin
10 Yorumla
1 yılBenim akrabam lise mezunu eşi de yüksek lisans mezunu 10 yıldır sevgililerdi şimdi ise 8 yıldır evliler ve gayet mutlular rabbim daim etsin
00 Yorumla
1 yılBunun okumakla pek ilgisi yok, uyum empati saygı var ise olur.
00 YorumlaAradaki okul mevzusunu kafaya takmazlarsa çok güzel aşk yaşayabilirler
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılyürümez erkek üstün olmalı
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılSence yürür mü he yürür mü
20 Yorumla
1 yılHerkes okul okumak zorunda değil
01 YorumlaEğitim & Kariyer konusunda 375 cevap paylaştı. Sevgi öyle şeylere bakmaz bende
02 Yorumla- 1 yıl
Erkekler hep hizmet bekliyor ama o ne olacak
Her anlamda maddi manevi denkliği önemsiyorum…
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılYürümez herkes dengine gitmeli
10 Yorumla
1 yılYürür evet kafa dengi olunduktan sonra
00 Yorumla
1 yılErkek zenginse sürer
11 Yorumla
1 yılAnnemle babam 19 yıllıl evlilikleri bitti
20 Yorumla
1 yılyok.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılherkes dengi dengine diye düşünüuorum