Bence insan sevdiği kişiyle ya da eşiyle her şeyi ilişkinin en başından konuşmaya başlamalı. İlişki baştan bu şekilde kurulmayınca zaman la durum daha berbat oluyor. Söylenmesi gereken her kelime telaffuz edilmeli 👈bu benim fikrim

Bence insan sevdiği kişiyle ya da eşiyle her şeyi ilişkinin en başından konuşmaya başlamalı. İlişki baştan bu şekilde kurulmayınca zaman la durum daha berbat oluyor. Söylenmesi gereken her kelime telaffuz edilmeli 👈bu benim fikrim
İyi bir fikir ama bazen insanların hayata baktığı pencereler çok farklı oluyor. Ben hayal aleminde yaşıyorken, karşımdaki realist olduğu içn frekans tutmayabilir.
Bahsedince pek bir şey olmuyor, ilk zaman "ha" ,"hı" deniliyor ki kafada mutlaka "ben bunu adam ederimx gibi bir şeyler özellikle genç hanımlarda oluyor. Sonra o hayaller gözüne batmaya başlıyor bunun asıl nedeni, insanın kendisinde olmayanı, karşısında ki ile tamamlama iç güdüsü. Bilinç devreye girince, güdü ile çatışma başlıyor maalesef, halbu li bilinç altını dinlese her şey güzel olacak ama...🙂
İstisnasız her şeyin, ama her şeyin konuşulabilmesi gerekir. Konuşabilmek için de eşinizin sizi yargılamadan, anlamaya çalışarak, eleştirileri saldırı kabul etmeden dinleyeceğinden emin olmanız, yani güvenmeniz gerekir. İletişim de tam olarak budur, ve mutlu ilişkinin temelinde iletişim vardır. Sağlıklı iletişim, aldatmayı da önler. Nasıl mı? Eşinize bir başkasına ilgi duyduğunuzu veya bir başkasını arzuladığınızı bile söyleyebilmelisiniz. Bir ilişki içindeyken insan gönlünü bir başkasına kaptırabilir, çok mümkün. Bunu bile konuşabildiğinizde ilişkinize bir şans daha verme fırsatınız olur, veya eşiniz dürüstlüğünüzü takdir ederek size olan saygısını kaybetmeden, aldatılma deneyimini yaşamadan ayrılmayı tercih edebilir.
Bunu başarabilenler mutlu olur…. Özelliklede eleştirileri saldırı kabul etmeden dinlemesini bilenler. Çok zor 😕
Eleştiriyi saldırı olarak alan kişi, eşinin, söylemek istediklerini içine atmasına neden olur.
Evet katılıyorum azına lafı tıkıp kendini kurtar. Bencillik bu
Lafın ağzına tıkılması değil... Ağızdan hiç çıkamaması, içeride kalması... Çünkü zamanla "ne söylesem tepki gösterecek" kaygısı oluşur.
EİG için teşekkürler 🙂
Genel olarak evet her konuyu konuşurum. Para muhabbeti yapmayı hiç sevmem normalde onu bile konuşmaya çalışıyorum. Sadece kıskandığımı söyleyememe huyum var xd
Cevap
15Cevap
Evet açık konuşurum. olması gereken bu zaten
Herşeyi açık açık konuşamayacağım birisini istemem hayatımda.
Konuşamıyorum.. Herşeyi içime atıyorum. 💁🙄
Oo ben kocama beni ihmal edersen başka Usman bulurum bile derim😂😂
Etmiyor
Öyle olmalı zaten. hem dinlemen hem karşıdakinin dinlemesi gerek.. ilişki bu şekilde yürür ki..
Konuşmak isterim tabiki. Ben sevgilim olacak kişisi ile derdimi herşeyimi paylaşmak isterim. Derdimi tasamı anlatamayacağım sevgili kişisini de çöpe atarım gider.🗑️
Bir gün sevgilim olursa konuşurum her şeyi tabiki boşuna mı sevgilim 😅
O benim en iyi arkadaşım olmalı. Yoksa geri kalan her şey yavan gelir.
Dinleyip anlayacak biri olduğunu biliyorsam neden konuşmayayım.
Her şeyi konuşurum. Beni dinler. Zamanlama önemli
Ben net insanım herseyi sorar ve cevap almak isterim
Konuşurum tabi ki kendisine anlatmayıp konuşmayıp da kime anlatacağım ki
Olduğu zaman konuşurum evet.. Beni dinlemeyen ve anlamayan biriyle zaten neden sevgililik yaşayayım.. Keyifli geceler..
Ben eşimle her seyi konuşursam sevgilimle ne konuşacam😅😅😅
Konuşulması güzel ama konuşulmayan konular mutlaka oluyor
Diğer sevgililerimden ve paramın miktarından bahsetmem.
Bencede her şey baştan konuşulmalı anlatılmalı sonrasında öğrenilen şeyler insanı kirabiliyor.. Yasadigim bir durum olduğu için katılıyorum size
Bu konuda şanslıyım çok şükür🙏
Eşimle herşeyi konuşmayacaksam kiminle konuşacam
Bekarım yalnızım ve mutluyum.
Açık açık konuşsamda dinlemiyor, boş yaniii
Gayet net ve açikbir insanım
Fikrini destekliyorum
Bence konuşulmalı da zaten
Sevgilimle konuşmuyordum
olsaydı konuşurdum
Konuşuyoduk
Dinlemesi gerek
Evet