Çoğu şeyi konuşurum ama onu ilgilendirmeyen kendimle ilgili şeyleri açıkçası konuşmam. Ben her şeyi herkese anlatan biri değilim. Her şeyi sevgilisine anlatan kişi yarın eski sevgilisiyle arasındaki özeli de o an ki sevgiline anlatır. Bazı şeyler özel kalmalı.
Merhaba, sevgilimin bana nasıl hissettirdiği ve onun nasıl bir yapıda olduğuna bağlı aslında her şeyi anlatıp anlatamamam. İlişkinin dinamiğine göre değişebilen bir durum aslında herkes için.
Bence her şeyi konuşmak idealdir, ama bazen zaman gerekiyor. Eğer karşındakine güveniyorsan, her konuyu açabilmek ilişkiyi daha sağlamlaştırıyor açıkçası.
Kesinlikle katılıyorum. Eğer en yakınım dediğim insana karşı dürüst olamayacaksak, o ilişkinin derinleşmesi pek mümkün değil. Şeffaflık güveni getirir.
@Hanife75 Evlilikte bu durum bence çok daha kritik bir hal alıyor. Aynı hayatı, aynı evi ve geleceği paylaştığınız bir noktada şeffaflık artık bir tercihten ziyade huzurlu bir birlikteliğin temel taşı haline geliyor. Gizlenen her küçük şey, zamanla güven duvarında büyük çatlaklar oluşturabilir.
Bence de sevgililik dediğin şey “her şeyi konuşabilme lüksü” zaten 😎❤️🔥 Her şeyi derken; his, beklenti, korku, hayal, hatta bazen saçma tripler bile… 😂 Ama “özel alan” diye bir şey de var, eski ilişkilerin tüm detayları falan mesela, onlar zorunlu değil bence. Ben sevgilimle çoook açık konuşuyorum, bu da bizi rahatlatıyor 🥰 Peki senin için sınır nerede başlıyor? 🔥💬
Sana neyin dert olduğunu bilmek ve sana destek olmak onun da hakkı, üzülmesin diye bir şey yok bırak seninle birlikte üzülsün, sevinsin vs. Sevgililik bunların hepsini birlikte yaşayabilmek zaten.
@Eğitici Benimle birlikte üzülenlerin hepsi terk etti. Öyle hâle geldik ki nasılsın deseler ağlayacak haldeyiz. Senin anlattığın bu sahne cennetten ettiğim bir umut artık
Yaşanmış kötü tecrübelerin var hak veriyorum elbette ama yine de asla savunduğum bir durum olamaz. Derdini paylaşamadığın insanla (kadın erkek farketmez) hayatını nasıl paylaşacaksın. Giden gitsin boş ver, böyleleri bir kayıp değil senin için..