3 aylık sevgilimle hiç tartismadik kavga etmedik normal mi biraz araştırdım böyle çiftler normal değilmiş
Geçen gün bir ürün hakkında mesajlasarak ve telefonda benim sesim yükseldi o benden özür diledi bu konuyu bu kadar uzattım falan diye hiç kavga olmadı normal bir ilişkimi bu
Ciddi dusunuyoruz aileler nişan tarihi kararlastiriyor diyebilirim aileler uzaktan akraba birbirlerini taniyorlar
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Her ilişkide tartışma olması gerekmez. Çatışma ile tartışma kavramlarını ayırarak işe başlayalım. Çatışmalar her zaman vardır ve olacaktır. Kendi içimizde de, ilişkimizde de. Örneğin canınız pizza çekti ama kilo almak ve sağlıklı beslenmek istediğiniz için pizzayı yememeniz gerektiğini düşünüyorsunuz. Bu bir içsel çatışmadır. Ortak yaşamda da mutlaka buna benzer şeyler yaşanır. Siz sinemaya gitmek istersiniz, o oturup sohbet etmeyi tercih edebilir. Siz dışarı çıkmak istersiniz o evde kalıp kanepede uzanmak... Bunlar da çatışmadır. Ancak çatışmalar tartışma ve kavgaya dönüşmeden çözülebiliyorsa bu ilişkide uyum sağladığınız ve iyi bir ikili olduğunuz anlamına gelir.
Dikkat etmemiz gereken şu; eğer tartışma olmaması adına bir taraf sürekli taviz veriyorsa, bir taraf diğer tarafı manipüle ediyorsa veya şiddet vs. gibi yöntemlerle bastırıyorsa işte o zaman bu sağlıklı değildir.
Eğer böyle bir tutum içinde değilseniz gayet mutlu, uyumlu ve sağlıklı bir ilişkiniz var demektir. Zaman içinde olumsuz yönde değişmemesi için de özen ve gayreti birbirinizden esirgemeyin.
Ela hocam bir sorum olursa bana da yanıt verebilir misiniz rica etsem
Ela hocam 6 aylık beraberiz nisanliyiz görücü usulü hatamı yaptım sizcee
@mühendissbiraşık elbette elimden gelirse yanıtlarım. Lütfen sorduğunuzda bilgi verin ki gözden kaçırmayayım. Selamlar.
İlişkiden beklentileriniz doğrultusunda cevabı nihayetinde siz verebilirsiniz. Eğer istediğiniz istikrarlı ve güvenli bir ilişki ise görücü usulünün başarılı olma ihtimali yüksektir. Çünkü görücü usulünde belli filtreler ve referanslar işin içine girer, ki bu da güvenceyi arttırır. Ancak bu referansların üzerine bir sevgi ilişkisi kurmanız mümkün olabilmeli. Elbette duygular da önemli. Göstergeleri iyi değerlendirin. Her partnerin eleştirilebilir yanları olacaktır ama bütününe baktığınızda bu ilişki sizi memnun ediyor mu? Nişanlılık dönemini uzun tutmanızı öneririm, birbirinizi tanımak ve gerçek hayatın olayları içinde sınayabilmek için.
Mutluluklar dilerim.
@ElaUysal hocam şu şekilde...
1.5 yıllık bir ilişkimiz var ve 3-4 aydır monoton gidiyordu.. kız arkadşım da kpss ye hazırlanıyor öabt vs. ailesi de biraz değersileştirmiş yani.. sonra bana çok yorulduğunu herş yeden uzaklaşmak istediğini fealn söyledi.. işte seni dostum arkadşım gibi çok seviyorum ama öyle sevmiyorum dedi.. bende üzüldüm tabi ne diyceğimi bilemedim biraz zaman ver bana pişman olacağım bir şey yapmak istemiyorum dedi.. bende zaman verdim net ol vs dedim.. yüzyüze oturduk sordum gözünün içine bakarak seviyor musun diye.. evet kalbimle seviyorum senden eminim bu dünyada tek güvendiği insansın vs dedi. kafam karışık toprlanmam gerek vs dedi.. ama hala soğuk yazıyordu yani konuşunca felan iyi gibi bende dedim beni çok yıprattın net ol bende insanım dedim ve zaten aşırı dercede alttan aldım 1.5 senedir her şeyi,, ne yapaym dostlar yani seni seviyorum diyor kafam karşık diyor hemde...
ve bu olanlar da tam olarak tercih sürecime geldi ne atanma hevesim kaldı ne de tercihleri mutlu yaptım? insan atanacığını üzüntüyle karşılar mı ya sizce ne yapaym biraz uzak duruyorum arayıp sormuyorum.. acaba çok fazla görüştük felan sıkıldı mı? nolur bana bir çare verin.. ne düşüneceğimi bilmiyorum
6 gündür aramadı ve yazmadı... Ne yapmalıyım hocam Çarşamba günü de ortak direksiyon eğitimimiz var gibi belki birlikte gidebiliriz nasıl davranmaliyim?
@mühendissbiraşık böyle bir durumda şu anda biraz sessiz beklemek en doğru çözüm gibi görünüyor. Bu sessizlik sizi bir süre mutsuz edecek dahi olsa ısrarcı olmanız ters tepecektir. Ancak isterseniz sessiz kalmadan önce son kez sevginizi dile getirin, karşılıksız bir durum içinde olmak istemediğinizi belirtin ki sessizliğiniz onu hiçe saydığınız şeklinde yorumlanmasın.
Bekleyişiniz nasıl sonuç verir bilemiyorum. Ama sizi sevdiğini söylemesi pratikle desteklenmedikçe ne yazık ki sizi istemesi anlamına gelmiyor. Bazen birini sevebilir ama yola onunla devam etmek istemeyebilir kişiler, ya da daha fazlasını aramak için kapıları açık bırakmak isteyebilir. Belki bir gün başka bir ilişkide bu rol size de düşebilir, ona kızmak çözüm değil. Ancak siz de duruşunuzu çok fazla alttan alarak bozmayın ki kişiliğinizi ezdirmiş olmayın. Çünkü eğer devam edecekseniz ondan saygı görmeniz de önemli.
Her iki kişinin de aynı oranda istekli ve çaba içinde olduğu ilişkileri yakalamak zor olsa da imkansız değil. Siz sevgi dolu, şefkatli duruşunuzdan taviz vermeyin, mutlaka kıymet bilen biri çıkacaktır. Bazen kötü senaryolara hazır olmadan iyi şeylerin tadını çıkaramıyoruz. Kazanmak kadar kaybetmek de hayatın bir parçası. Umutsuz olmayın. "Dönerse senindir" derler ya, biraz öyle...
@ElaUysal evet hocam son konuştuğumuz zaman ben seni seviyorum net ol dedim bende yıpranıyorum dedim vs. Sana çok güveniyorum ve seviyorum diyor.. önce ara verelim dedi ben o süre içinde ısrar ettim biraz sonra 2-3 gün uzak kaldım ilk yüzyuze görüşmemiz de sarıldı ben seni kalbimle seviyorum çok özledim vs dedi.. ama sonra yine soguk vs kafası karışık diyor ablası da... Ama değer de veriyor diyor... anlamadım seni en çok dostum gibi seviyorum ama sevgilim gibi de seviyorum vs diyor.. yüzyüze iyi ama sanalda mesaj yazarken soğuk işte..
@ElaUysal hocam çok teşekkür ederim bu arada verdiğiniz bilgiler için umarım hayatınızda hep güzellikler sizle olur🙏🏻🌼
Teşekkürler hocam
Hocam gece hafta bir kız instragramda bana yazdı sevgilin hakkında bilmen gerekenler var diye
Kızın anlattığına göre ilişkimiz başladığından 1 ay sonra nişanlımla konuşmaya ve hatta buluşmuslar bana konuşmaları attı sonra hemen hesabını kapattı ismimi sakın söyleme dedi
Hemen sevgilime yazdım bu ne diye yemin ederim ki ben öyle bir şey yapmadım yapmamda seni çok seviyorum bana guvenmiyormusun yalan söylüyorsam surdan şuraya gitmek nasip olmasın falan dedi bizi kıskananlar var bunu sende biliyorsun ben Sana böyle bir şey yapacak olsam seni hayatıma almazdım evlilik teklifi etmezdim yüzükler takılmazdı falan dedi kızın ismini söyledim öyle bir arkadaşım yokki tanımıyorum dedi
Whatsappta sürekli profili vardı ama bu kızın sevgilim numarasını numarasını bana attı Pp yok anlayamadım
Kızda hemen yazıp hesabı sildi fake hesapti bugünde kardeşi fake hesaptan yazdı benimlede gorusuyirdu diye bu kızda 15 yaşında sizce bunlar nişanlımla aramimi bozmaya çalışıyor yoksa dogrumudur
Aldatmismidir beni
Nişanlım yapmadığını iddia ediyor
Büyük ihtimal ayırmaya çalsıyorlar seni
Bunu bir başkasının bilmesine imkan yok. Sizin nişanlınızla kurduğunuz güven ilişkisine bakmanız gerekir. Her iki ihtimal de mümkün olabilir. Biraz zaman verin, ilişkide güvenin oluşması için zamana da ihtiyaç var. Evlilikte acele etmeyin.
@mühendissbiraşık dilerim öyle olur. Şu zor günlerde dayanışmaya ve birbirimize iyi gelmeye daha çok ihtiyacımız var. 🙏🏼