Sanırım uğradığim en büyük hayal kırıklıklarımdan biri olabilir.
Sinirlenince haddini aşarak ettiği küfürler için siniri geçince özür dahi dilemediginde anladim ben...
Sanırım uğradığim en büyük hayal kırıklıklarımdan biri olabilir.
Sinirlenince haddini aşarak ettiği küfürler için siniri geçince özür dahi dilemediginde anladim ben...
Ruh eşi diye bir şey yok temelinde farkındalık olmalı insanda bu yoksa o kişi den hayır gelmez hem erkek hem kadın için geçerli evliligin ne olduğunu çoğu insan bilmiyor evlilikten beklentisini dahi bilmiyor insanlar
Saygı ve hoşgörü.. gerisi fasa fiso... Bitiyor aşk denen şey, alışkanlığa dönen pek çok şey gibi , beraber aynı yolda yürüdüğün bir yola dönüşüyor neticede ama yol arkadaşının yola ilk çıktığı andaki kişi olmadigini fark ediyorsun.
. Belki o da öyle... Garip
Saygı ve hoşgörü bunlar farkındalığın içine giriyor farkındalık olmalı her insan siz kendiniz dediniz gelip bir özür bile dilemedi işte farkındalığı olmayan bir insan türü kimse kusursuz değil ruh eşi diye bir şey de yok maalesef insanların kendini kandırmasından ibaret evlilik de karşı tarafı rahatsız eden şeyleri terk etmek gerekir hoşuna gitmeyen şeyleri yapmaması gerekiyor yapamadığı şeyleri de en azından torpulemesi gerekiyor saygı ve hoşgörü tek yetmez ben evliliği zincir halkası olarak görüyorum zincirin bir halkası eksik olsun o evlilikten hayır gelmez hepsi eksiksiz tam olmalı saygı ve hoşgörü var diyelim ama düşünce yok ne anlamı kaldı ya da sorumluluk yok diyelim yine anlamı yok o evliliğin bugün çoğu evlilik aynı kimse mutlu değil kimisi düzenim bozulmasın diye devam ediyor evliliğe kimisi çocuklar yüzünden kimisi maddiyat yüzünden
Öyle elbette gerisi fasa fiso derken en önemli şeyler bence bunlar demek istedim. Yani elbette öyle bir zincir vR mühim halkalardan bana göre ikisi bu, insan kendinde hata arayıp karşı taraf için düzeltmeye çalışmalı bencd ama önce karşıdaki de ben de kusurluyum da diyebilmeli. O da olmayınca bir şeyleri onarmak çok kolay olmuyor. Arkadaşlarıma bahsedince aldatma yok, alkol yok, şiddet yok , iyi bir baba vs vs diye olumlu ozelliklerini gözüme sokmaya çalışsalar da bu değişmeyen ve nezaketsiz kafa yapısı detayı çok zorluyor beni.
Aldatma yok alkol yok şiddet yok iyi bir baba vs. söyleyenlerin ne dediği umrumda değil öyle söyleyen insanlar boş konuşuyor bunlar zaten olmaması gereken şeyler ne yani şiddet mi görmeli aldatmali mi bunlar olmadığı için şükür mu etmeli bunlar kati suretle olmaması gereken şeyler bunları söyleyen zihniyetler kendilerine değer vermeyen insanlar evet ilk sıra saygı dediğinizde hem fikirim insanlar tanışma aşamasında seffaf ve net olsalar dürüst olsalar karşı tarafa nasıl bir hayat sunacaklarını söyleseler bugün mutsuz evlilikler inşa edilmez
Evet var, uzun yıllardır evliyiz, ayrılık sözkonusu değil zaten , ben de sizle hem fikirim o detaylar zaten olamaz , oturup şükrederek değilim öyle olmadığına. Erken evlendigimiz için doğru seçimler yapamadık muhtemelen. Eşimin ruh esim olmadığını olamayacağını yaşayarak öğrendim sanırım ben
Yo boşanma gibi bir noktada değiliz, yani evliliği sürdürmek zorunda hissettigim için değil, seviyoruz , iyi bir baba, çoğu zaman iyi bir eş
fakat iyi bir dost değil, iyi bir yol arkadaşı değil, biraz bencil soruda bahsettiğim durum her zaman olan , sonra geçen bir süreç.. eşim doğulu ben batılı, kafalar uyuşmuyor , çokça fikir ayrılığımiz var zaten , yıllarca beni anlamasını bekledim, ama değişmiyor bazı şeyler.
Evet yıllardır hala alışamadıgim degistiremedigim çok şey var , alışkanlıklar vb, ama. dediginiz gibi bu da böyle bir insan , oturmuş şeyleri değiştirmeyi düşünmek hayal yalnızca.
Evet yanlış ifade ettim, ben değiştirmek istiyorum böyle bir yanılgıya düşünüyorum asıl yanındigim kusurunu kabul edip kendisinin bu bağlamda bir adım atmaması olacakti. Haklısınız.
Cevap
11Cevap
Evlendikten sonra anlamış olman epey yıkıcı bir durum. Senin adına üzüldüm. Eşimin, ruh eşim olmadığını henüz anlayamadım. Çünkü eşim yok.
Üzüldüm keşke daha önce anlasaydiniz ama bir çok evlilikte olan bir sorun buu
13 yıldır evliyiz. Çocuk doğduktan sonra anlıyor insan bir şeyleri aslında... Çocuk kilit nokta
17 yaşımda anladım fiziksel engelli birini asla bir kızın sevemeyeceğini
Iflas ettiğimde bu borç bitmez boşanmak istiyorum dediginde anladim
Evliliklerin çoğu zaman geçtikçe yıpranır insanda eskiyi hatirlayıp nasıl değişti der ama o hep aynıdır senin gözün yeni acilmistir
Göz açılması dediğimiz şey olgunlaşma belki de evet. Bilemiyorum. Evlilik zor zanaat. Yarım asıri huzurla geçen eski evlilikler bugün yok olamaz da galiba.
Evet olmaz
Çok zor bir durur umarım kurtulursun bu durumdan
Evlilik bataklık gibi... Kurtulunamiyor.
Bende evliyim seni çok iyi anlıyorum. Zor durumlar inişli çıkışlı bir yol pes eden zaten kaybediyor seni dinleyebilirim ekle beni yaz
asıl soru ruh eşin olduğu nasıl anlaşılır
O kilit nokta elbette. Erken evlenince ruh eşin sanıyorsun belki, önce karakterler tam oturmalı ki kişiler kendilerini doğru ifade edebilsin.
boş ver kimse mükemmel degil
Böyle düşünerek zaten devam edilebilir evlilik denen müessese 👍🏻 ama nezaket herkese nasip olmuyormuş 🤷🏻♀️
Maalesef bir kusuru bir iyi yön varsa onunla kapat
Öyle yapıyoruz napalim , armudun sapı üzümün çöpü derken kalmıyor bir şey yoksa elde
Haklısın en azından bazı iyi yönleri var demekki ama için istemiyor onu degimi
Böyle zamanlarda nefret ediyorum zarar vermek istiyorum... Ama düzeliyor. Bazen mükemmel bir insana dönüşüyor. Bu tüm dusunduklerim ve dediklerim için pişman oluyorum. Ama erkek kafasını anlamak çok zor bilmiyorum
Aslında basit erkek küfür ederken bile durdurabilir sin
Kafam uyusmadıgında sıgortalar atmıssa anlarım
Anlamadım
Try again later
404 Found Error
Page Loading...
Özür dilerse düzeliyor mu
Düzelmiyor elbette , demek istediğim ağzıni haddini asarcasina kendini tutamadığında bozduğu gibi bir de adamda özür dileme mekanizması yok🤷🏻♀️
Bence özür beklemen bile ona küfür etme özgürlüğü veriyor
Dönüp arkanı gidilebilen bir şey değil evlilik.. huylu huyundan vazgeçmiyor. Sakinlesince üzerinden zaman gexince dahi medenice konuşma ise yaramıyor. Ben böyleyim diyor , vurup kirmiyorum, her şey dilimde diyor..
Tabu evlilik eşim dediğine küfür etmekte değil. Bir de vuracak mi
Takip eder misin
Ne dedi sana
Ne önemi var , sorum bu değil 🤷🏻♀️
Cokonemli bence
ama ayrılmadin
Ayrılır misiniz değil soru zaten 🤷🏻♀️
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?