Kendimizi değersiz hissetiğimiz için ve dış dünyayla ölçtüğümüz için olabilir mi?

Kendimizi değersiz hissetiğimiz için ve dış dünyayla ölçtüğümüz için olabilir mi?
Evet. Değeri dışardan alıp tatmin olmayı beklemek çok mantıksız. Madde kullanan biri nasıl kısa vadede doyuma ulaşıp tekrar o maddeyi arıyor aynı hesap.
Kendini bilen ve kendini sevmek için yola çıkan biri artık dışarıya çok bağımlı olmamaya başlar.
Bilemiyorum, belki kendimize verdiğimiz eksik değeri başkaları tamamlasın istiyoruz, belki de neyi hak ettiğimizi biliyor ve insanlardan bunu görmeyi bekliyoruz.
Cevap
8Cevap
Canlılara özel bir şey, değer görmeyi beklemek. Bir kedi bile sizden değer görmek ister, çünkü değer görmek ona kendisini iyi hissettirir, değerli olduğunu düşünür. Biz insanların da bu kadar değer görmeye muhtaç olması, değerimizi ölçmek ve kişisel benliğimizi doyurmak için olabilir.
Sanırım değer görmek farklı bir mutluluk kattığı için bizlere olabilir.
insan kendini neden degersiz gorsün ya da hissetsin
aksine farkedilmek ister
yaptigini uzuldugunu basardigini sevindigini sevilmekistedigini vs vs vs :)
yani deger gorme istegi degersiz hissetmekden olmuyor zannimca :)
Değer görmek artık umrumda değil. İster değer versinler ister vermesinler artık zerre kendimden başka kimseyi önemsemiyorum. Bunu artık kafama sokmaya çalışıyorum...
Tabiki de verdiğimiz kadar. Ama maalesef ülkem kızı Tapınma derecesinde ve doyumsuz değer verme ilgi istiyor
İnsanların kendileri ile barışık olmamasından kaynaklanıyor
Kendimi değersiz falan görmüyorum ki, bana göre dünyadaki en değerli insan benim :D :D
çünkü; id, ego ve süper-ego, insan zihninde etkileşime giren üç katman kümesidir. İlk defa Sigmund Freud tarafından, yapısal psişe modellemesiyle tanımlandı
Kim sevmez ilgi odağı olmayı
Arkadaşlar soruma cevap verirseniz çok memnun olurum lütfen
Kendimize gereken degeri vermedigimiz icin
Değer veriyorumda ne oluyor hepsi çöp
Başkalarını çok fazla kafaya taktığımız için
@edameda06 hala görmüyorsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?