Eşimi çok kıskanıyorum ne yapmalıyım?

Ben kendimce gayet güzel bir kızım eşimde benim için gayet yakışıklı bir erkek. Ama ben eşim herhangi bir kızla konuştuğu zaman kafayı yiyorum. Bugün eşimin aynı odada çalıştığı iş arkadaşının eşi gelmiş. Kızı bana anlatırken aynııı senin gibi aynııı neden dedim o da araştırmacı senin gibi tanısan çok seversin yaşı yaşınada yakın falan dedi. Eşimle aramızda 9 yaş var. Benden büyük. Beni bi kıskançlık aldı. Eşimin ona yan gözle bakmayacağını biliyorum. Ama mevzunun ne olduğunu neden kıskandığımı bile bilmiyorum. Eşimin etrafındaki dişi sineğe tahammülüm yok. Eşim kıskançlık huyumu bildiği için bir kız karşıdan yürüyorsa kafasını çevirir bana bakar ya da önüne bakar. Onu bu hale getirdiğim için bile üzgünüm. Sevmek özgür bırakmaktı hani 🤦🏻‍♀️ Benim ki hastalık mı ne yapmam gerekiyor nasıl yenicem bu durumu bilmiyorum. Böyle olupta kurtulan var mı? Eşimi kıskançlıklarımla boğmak ve kendimden uzaklaştırmak isteyeceğim son şey ama gereksiz kıskançlık karşı tarafı boğar. 3 yıllık öyle bir ilişkim vardı. Aşırı kıskanılmanın ne kadar bunaltıcı ve yıpratıcı olduğunu biliyorum… Ama kendime bir çözüm bulamaz oldum.

Eşimi çok kıskanıyorum ne yapmalıyım?