Günümüzde evlilik düşünen erkek mi bulmak daha zordur kadın mı?

Günümüzde evlilik düşünen erkek mi bulmak daha zordur kadın mı?

Artık evliliği her iki cinste hemen düşünmüyor. Hayat zor, evliliğin sorumlulukları fazla bunu kaldırmak güç.
Ama çoğunlukla kadınlar evlilik konusunda daha sıcak taraf. Bu hep böyleydi sanırım, değişen bir şey olmadı. Erkekler daha çok düşünüp bu yola girme taraftarı.
Öyle bence de ama erkekler pek meraklı değil aslında biliyor musunuz, yani işin şu an maddiyat yönü var açıkçası her şey çok pahalı gereksiz pahalılık var.
Evet çünkü çevremizdeki baskı ve neredeyse tüm arkadaşlarımızın evlendiği için o psikolojiyi üstümüzde hissediyoruz.
Erkekler. Aslinda kadin olmasi lazim ama erkeklerin cogu şımarık. O yuzden istemiyorlar. Kadin gunumuzde hem evde hem disarda çalışıyor. Üstüne annelik ve eş olma gibi sorumluluklari da var ve bu bir ömür sürüyor.
Ama erkeklerde bunlar yok. Evdeki ekonomik yuku de, ev gecindirmeyi de kadinlara yıktıniz, paylastiniz. Erkeklerin bir tek evlenirken masraflari oluyor onu da bir sekilde hallediyorlar. Birikmis para varsa hallediliyor. Yoksa 3-5 yil borc ödüyorlar ama zaten kadin da calisiyorsa yine cok yük binmiyor. Birinin kazanci borclara gidiyor birinin kazanciyla da gecim saglaniyor. E evlilik oncesi masraflar bir sekilde halloluyor.
Ama kadinin yükü ömür boyu. Omur boyu calis, ev isi yap, cocuklara bak, yemek temizlik yap, eşine kadinlik yap, eş ol, tum bunlari yaparken kadinsin bakimli olacaksin baskilari da var... kadinlar evlenirken bu yukleri sirtlanirken, buna ragmen evliligi kabul ederken erkeklerin yaptığını bencillik ve simariklik olarak görüyorum.
Hic zora gelemiyorsunuz kusura bakmayın. Paşa gibi buyuyup, paşa gibi hayat surmek, pasa gibi ölmek istiyorsunuz. Evlilik kolay bir sey degil. Elbet masrafi carti curtu olacak. Fedakarliklar olacak. Ama evlilikteki yük gunumuz modern kadinlarinda daha fazla ve ömür boyu sürüyor kadin icin.
Siz ise evlilik oncesi masraflari hadi diyelim en fazla 10 yil boyunca ödersiniz. Ki size yardim eden de oluyor. Babaniz birikmis parasini veriyor, sizin yatirimlariniz, birikmis paraniz oluyor, dugunde gelen altinlar bircok borcunuzu kapatmaya yardimci oluyor. Kadin calisiyorsa esinizde destek oluyor. Masraflari bir sekilde saglik sihhat oldugu surece hallediyorsunuz. O kafaya taktiginiz masraflara destek olan cok oluyor yani.
Ama bu ulkede kadinin ev islerinde, cocuk bakiminda kim destek oluyor? Bir de calisiyorsa tam bir kaos zaten. Siz erkeklere bir sekilde yardimci olan durumlar oluyor. Kadin tum yukleriyle evlilikte yalniz kaliyor. Erkekler gunumuzde ekonomik yükünü de kadinla paylasiyor peki kadinin diger yuklerini kim paylaşıyor?
Boyle de bir gercek var. Doğruları konusalim, objektif olalim. Tum bu yuke ragmen kadin yuva kurmak istiyor ama siz erkekler elinizi taşın altina koymaya bir tarafiniz yemiyor kusura bakmayin.
Öncelikle güzel görüşünüz için teşekkür ederim. :)
Siz hem katılıyorum ama erkeklerin geneli bence böyle değil yani evet evi tek bir maaş geçindirmeye yetmiyorsa kadının çalışması lazım ama çoluk çocuk olunca çalışması doğru değil. O yüzden çiftler bence bir ev sahibi olmadan kira yükünden kurtulmadan çocuk yapmamalı diye düşünüyorum. Kadınların yükü çok fazla ve buna sonuna kadar katılıyorum o yüzden erkeklerin de anlayışlı olması gerektiğini düşünüyorum..
Sanırım şu an ikisi aynı durumda ama en çok erkek
Öyle gibi bence de :)
Aynen öyle 👀
Teşekkür ederim eig için🌼
İkisi de zor gibi duruyor ilk düşününce ama yine de erkek bir tık öndedir herhalde.
Eskiden erkekler bariz öndeydi çünkü hem bir kadına bağlı kalmak istemiyorlardı hem evlilik durumuna (maddi ve mental) kolay kolay gelemiyorlardı.
Son zamanlarda erkekelerde pek değisiklik yok maddi konu hariç ki o daha da uzaklaşrırdı.
Fakat kadınlar o kadar kötü deneyimler yaşıyorlar, duyuyorlar, görüyorlar ki erkeklere yaklaşmaya başladılar bu konuda ve kendi ayakları üzerinde duran kadınların sayısı artıyor ki bu çok iyi.
En azından eşitlenmeli ki, gerçekten evlilik kavramını hak edenler buluşsun.
Aynen öyle şu an için gerçekten erkeklerin tek dert yandığı taraf maddi yönü çok gereksiz pahalılık var düğün masrafında
Doğru.
Sadece o da değil, çocuk konusu da aşırı masraflı olmaya başladı. Hatta bu akşam haberde vardı doğum oranı düşmüş ülkede. E insanlar bakamayacağı çocuğu neden yapsın?
Kadınların evlenmek isteme sebebinin büyük kısmını aslında aile evinden kurtulmak oluşturuyor hâlâ maalesef. O düzelmeden erkeklerin istememesine yaklaşamayacaklar.
Bir türlü kız çocuklarına yeterli olgi ve sevgi gösterilmiyor bu çağda bile...
Sonra yanlış evlilikler ve boşanmalar, mutsuz hayatlar...
Cevap
10Cevap
Sanki kadını bulmak daha zor gibi
Bence erkek bulmak daha zor maddiyattan kaçıyor çoğu :D
Sadece "düşünen" olarak bakıyorsak erkek bulmak daha zor. çünkü dişilerin talebi para.. eğitim kültür kibarlık vs yalan dolan. artık tip bile önemli değil. e çoğu insanda da mevcut para olmadığı için o paralı erkeği bulmak zor olabilir. Bunun yanında dişi tarafına bakarsak çoğu dişi evlenmeyi düşünüyor zaten. sadece o aşırı seçicilikten evlenemiyorlar. bu yüzden diyorum düşünen kısmıyla ilgilenirsek erkek bulmak daha zor.
Mantıklı bir görüş olmak elinize sağlık :)
Olmuş :)
Bu devirde koca bulmak karaborsada mal bulmaktan daha zor. Aklı başında bir erkek neden evlenmek istesin ki
Aynen öyle, Evlenme teklifini erkek edecek, diz çökecek, düğün yapacak, 1 gün evli kalsak ömür boyu nafaka ödeyeceğiz bu nedir abi sjsjsnfjfkh
Onlar mesele bile değil asil mevzu evlenince hayatın kayacak be. Ne özelliği bar evli olmanın? resmen yarı acik cezaevi
kisiye gore degisir bu bazi erkekler hic istemiyo bazi kadinlar da ayni sekilde
Bence bu dönemde erkekler diye düşünüyorum.
evet cogunluk acisindan katiliyorum ben de sana
Maddi yönü var yani sadece karşı cins ile alakalı durum değil bence :)
kesinlikle oyle maddi olarak kendini eksik hisseden erkekler de evlilige cok yakin olmuyor
Çevremde öyle çok arkadaşım var çünkü oradan biliyorum mesela..
mutlaka vardir sonuca bizim toplumda evi gecindirmek erkek gorevi sayiliyo o yuzden anlayabiliyorum endiselerini evi arabasi olmayan kolay kolay evlenemiyo
Evet gerçekten öyle
Arkadaşım geçen sene kız istemeye gitti ya kızın babası evin yoksa vermem demiş adama :/ şaka gibi değil mi
Erkek neden, nasıl düşünsün? Evi olacak, arabassı olaca, en lüks eşya alinacak, en lüks dügün yapılacak, en lüks balaayı vs vs vs aradıkları yürüyen bankamatik.
Öyle valla günümüzde maddiyat çok sıkıntı sadece karşı cins ile alakalı bir sorunumuz yok maddiyatta bizi bu dönemde zora sokuyor..
Günümüzde geçim zor evet insanlar doyumsuz, anlayışsız. Yukarıda saydıklarımızı isteyen kızlar ve Aileleri böyle yürüyen bankamatik bulamayinca olumsuz bakıyor. Turşusunu kursunlar bizde evlenmiyoruz 😊
Bence kadınlar evlilige daha soguk gibi geliyor kadın bulmak daha zor.
Yani olabilir ama erkekler için maddi yönü var günümüzde cidden zor her şey..
Evlilik düşünmeyen birini bulmak daha zor. Bakıyorum herkes evlilik düşünüyor.
Erkeklerin çoğunun amacı belli değil mi zaten-
Bence artık ikisini de bulmak zor bir düğün yapmak şu an ortalama en az 600.000 TL olduğunu düşünüyorum
Eskiden o paraya 2 daire 2 araba alınıyordu :/
Günümüzde kadına daha çok yük biniyor hem evde hem de dışarda çalışması bekleniyor ama buna rağmen erkek bulmak daha zor. Binen maddi yükten kaynaklı olarak.
Kesinlikle katılıyorum yani maddi yönü gerçekten çok zor şu dönemde...
Benim son dönemlerde evlenen arkadaşlarımın çoğu erkekle yarı yarıya mastaf yaparak evlendi altınlar falan hariç. Aksi pek mümkün değil taraflar zengin değilse
Öyle gerçekten cidden..
Günümüzde evlenemek zor evliliği devam ettirmek daha da zor
Evlenmekte zor maddi açıdan hem devam ettirmekte zor gerçekten.
Her ikisi de zor gibi.
Her iki cinste eskisi kadar ılımlı bakmıyor evliliğe..
Ben buldum da oda hayal😆😜
O da iyiymiş :P
evlilik düşüneni bulmak
Bence de
Gün geçtikçe insan bulmak zor
Öyle valla abi
İki tarafı bulmakta çok bence çünkü herkes gelecek kaygısı var maddi anlam her iki tarafıda bulmaya engel oluyor
Evlilik düşünmek zor gerçekten her iki cins içinde
Erkek bulmak daha zor
Erkek bulmak daha zor sanırım.
Günümüzde insan bulmak daha zordur.
Bu da çok doğru bir cevap oldu gerçekten..
Evlenmek kolay o evliliği yürütmek mesele önemli olan birbirlerine kırmadan üzmeden dökmeden
İkisinde zor hersey pahalı hayat ekonomi hersey iyi insan iyi kadın iyi erkekde aynı şekilde zor
Erkek.. 😄
Her ikisinide
Kadin
Erkek daha zor
Erkek.
Erkek
Bizim mahallede var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?