+1 yılBu devirde evlilik düşünen erkek zordur abicim. Çünkü kadınlar artık evliliği bir kez evlenmiş olmak İçin yapıyor. Bir yuva kurmak değil amaç. Amaç gününü gün etmek.😎 bunu anlayan erkek et kadına bir obje gibi davranmaya başlıyor. Kadın ise belli bir zaman sonra ilgisizlikten sıkılıp manita değiştiriyor. Ancak evlilik isteyen aşık erkek duygularına yenik düşüyor. Evlilik istemeyense yendiği önünde yemediği arkasında gayet mutlu işine bakıyor maalesef durum bu.
Kadınlar sorgulanmak , kısıtlanmak istemiyor canlarının istediğini yapmak ve her durumda güvenilme istiyorlar. Ki ayrılırken zor olmasın😜00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılOf bayılıyorum aga bu şarkıya...
Evliliğin tek zor yani duzgun insan bulmak bence; küçük bir olumsuzlukta kapiyi cekip gitmek yerine çözüm arayan insan bulmak. Bu doğal zorluğuydu, insan zorlastirmasi ise düğün ve gelenek adi altinda yapılan çifti maddi yönden soyma cabasi.
Halbuki doğru insani bulup sade bir nikahla hayatını birlestirmenin yeterliliğini kavramis bir kere evleniyoruz yiaa zihniyetinde biri degilse karşındaki (buna uyumluluk diyoruz) evlenmek iyidir ve flört gibi sacma şeylere de sonuna kadar karşıyım. Iki gün mutlu olup ardindam bitiyor iliskiyi de basite indirgiyor bana gore. Ya ömürlük olsun ya hic olmasin kafasındayım kisaca..10 Yorumla
+1 yılBazıları zor demiş. Zor olan ne anlamıyorum ama, üremek için evlenmek şart bi kere. Doğanın kanunu bu, evlenmeye karşı çıkanlar zaten evlilik dışı her haltı yiyen kesimdir net. Evlenmek zor derler ama evlilik dışı aynı evde yaşarlar çocuk yaparlar. Zor olan ne peki? Sadece bir imza mı?
Maddi anlamda erkeğe zor evet ama, evliliğe soğuk bakmak da ne bileyim. Yani yorum yapan üyelere sinir olup yazdım🤦♀️😅 yoksa soruyu da pek anlamis değilim cevap yanlış olabilir sjshshhsj😆30 Yorumla
+1 yılŞöyle eğer ki karşıdaki kişi evlenmek istemiyorsa. Partneri evlenmek istiyorsa cinsiyet fark etmesini zordur. Bu yüzden baştan niyetinizi söyleyin. Evlenmek istemiyorsanız belirtin. Mesela ben buna benzer bir durum yaşadım. Konuştuğum kişi deisti islamiyette de yabancı dinden biriyle evlenemezesiniz. Bende çocuğa seninle sevgili olurum ama evlenmem demiştim. O ise niyetinin ciddi olduğunu söyleyip ayırılmıştık.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
36Cevap
+1 yılÇocuk yapmak, ilişkiye girmek, aynı evde yaşamak falan filan gibi şeyler evlilik diye lanse edilmiş, bir kere evlilik yasalar önünde sizin boşanana kadar beraber olacağınızı garanti altına alan çıkış amacı kadın ve çocuk haklarını korumak olan sistemdir. (Resmi nikahtan bahsetiyorum çıktığı dönem kadın istihdam oranı düşük ve dünya savaşlarından dolayı nüfus azdı, dini nikahlar bahsettiğim kategoriye girmiyor çünkü yasal bir yaptırımı yok.) evlendikten sonra ayrılmak zor olabiliyor bizim ülkemiz boşanmanın kolay olduğu ülkeler arasında siz düşünün. Bence de evlilik kararı çok zor, yorumlara baktım genel olarak evliliği savunanlar s*KS yaparlar ama evlenmezler işte ahlaksızlık denmiş. Tüm hayatınızı etkileyecek kararı güdüsel yapılan bir eylemle veren kişilerden beklenen yanıt da maksimum bu olurdu. İlişkinin başında söylenmeli diyen de var ama bence süreç içinde hisler değişebilir yaşa göre bile değişir. O yüzden bence toplumsal dayatmalara boyun eğmek yerine secdiğiniz insanla güzel zaman geçirmeye bakın.
00 Yorumla
+1 yılKadın turkiyede bu devirde kadın olmak zor baskıcı bir ailen vardır ve kocanın evinde napiyosun yap der geçer fakat kocanı evine gidince agzina sıçar şiddetli desem kufur hareketli desem çocuklu deşme ev temizliğini desem şimdi asla demim ama ben böyle bir evlilik istemem hiç bir kadın istemez erkekler kadınların gözlerini korkutuyor adalet yok ülkemizde ben feminist değilim fakat karşı cinsin yaptıkları aşırı ağır şeyler ben evlenmekten çok korkuyorum sorun bede değil bizim gorduklerimizd3 arkdaslar uyarıyorum okulunuzu mesleğinizi elinize alın öyle evlenin güçlü bir kadın olarak evlenin hergun kocanızdan tursil detarjan diye para istemeyin.
00 Yorumla
+1 yılOnu bilmem de evlilik bu devirde çok mantıksız bir olay. Düğün desen 400.000 500.000 ₺ evin iç oluşumuda içinde gözden çıkartmak demek. Hadi evlendin bu borcu ödemeyi geçtim hayat artık çok pahalı bir pilot değilsen aldığın maaş 3000 ile 5000 arası. Ev kira ise daha berbat e araba şart. Alışverişler desen afedersin götü boklu t-shirt 50 TL baldır desen 30 TL 40 TL yemeklikleri söylemiyorum bile elektrik var su var KDV den aldıkları en aşağıya 300 500 ₺ Doğal gazı söylemiyorum bile canın sıkılıyor tatil desen ona gitmiyorum hadi uzun yol desen onada hiç girmiyorum. Milletin kesin sürekli bir iş garantisi yok memur değilse. Yani millet kendini zor geçindiriyor aldığı maaş ile evini ailesini nasıl geçindirecek üstelik bir ton borç ile..
00 Yorumla
+1 yılAslında kadınların artık evlenme istememe sebebi annelerin kaderlerini yaşamamak istemesi. Kendi ailesi tarafından şımartılmış bir olgunluğa varamamış evlenince düzelir denilen erkeklerle uğraşmak kimse istemiyor. Hele ki bu zamanda kadınlar erkek kimseye güven olmuyor insanlar evlilikten sonra değişiyor bu çok korkutuyor beni bile. Konu yine aynı yere gelecek ama iyi gözüküp evlendikten sonra psikopat gibi ortaya çıkan bir adamla evlenmek istemiyorum ve bundan korkuyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Takip göndersene konuşalım
+1 yılBence zordur demek yanlis olur evlilik esittie sorumluluk demek ve erkeginde kendine gore yukumlulukleri olacak kadininda bu yuzden ikisi icinde zor kiz ceyiz yapmak icin ugrasirken erkek dugun derdi ev derdine dusecek bu yuzden evlilik herkesin surdurebilecegi birsey degil simdiki evlilikler hep bosanmaya dayali girdikleri cabaya bile degmiyor hemen bosaniyorlar velhasil kelam her iki cins icinde zor
00 YorumlaBence evlenmek istememek değil de evlilikten korkmak bütün olay. Günümüz şartlarına bakıldığında çevremizde birçok olumsuz örnek var. Aldatılma problemi, geçim sıkıntıları, ailelerin işin içine girmesi gibi. Artık kadınlar maddi açıdan daha özgür olduğu için çalışıp kendi ayakları üzerinde durabildikleri için kendi paralarını kendileri yönetebiliyorlar. Toplumsal dayatmaları yavaş yavaş kırmaya başladık. Evlilik zaten bu kadar kolay olmamalı bence. Sırf çocuk yapmak için evlenilmemeli. Evlilik düşünen bir kadın ve bir erkek birbirini bulup sevdiyse, hayat planlamaları birbirine uyuyorsa evlensinler çokta mutlu olsunlar
00 Yorumla
+1 yılBiz evlilik düşünmüyoruz hıh, evlilikte neymiş otur evinde bide evlencem diyo KSKCJSKDKWKFKWMMSKXNCNSNS
10 YorumlaHer ikisi de zordur. Çünkü evlilik demek hayatları birleştiren senete imza atmak demektir. Evlilik süresince ve boşanma durumunda kanunların yüklediği sorumluluklar var. O yüzden iyi düşünmek gerekiyor
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 604 cevap paylaştı.
+1 yılBen flört insanı değilim o nedenle çıktığım adam evlendiğim adam olsun isterim ha hadi hemen tarzında değilim bir iki yıl tanıyıp ciddi adım atmayı beklerim 🍓😊
10 Yorumla
+1 yılbu devirde geliri güzel birikimi olmayan bir insan hayal kurmaya korkar düğün yapması dert ev falan yoksa miras kalmadıysa fakirse ne yapacaz bilmiyorum.
10 Yorumla
+1 yılBen şahsen bı kadın olarak konuşuyorum evlenmeyi düşünmüyorum çünkü evlenmek kdr boşanmakta bir hak ama ben durup dururken can güvenliğimi tehlikeye atiyomusum gibi düşünüyorum bı erkeğe güvenerek. Çünkü bu devirde HICBIR ERKEGE HICBIR SEKILDE GUVEN OLMAZ.
20 Yorumla
+1 yılKadınlar ne söyler erkekler ne anlar tam da bu soru için yazılmış benim fikrim erkeğin evlenmesi daha zor önce çok çalışacak para biriktirecek kendini evliliğe hazır hissedecek sonra onu anlayacak bir kız bulup tabi oda karşı cinsi anlaması lazım sanırım bu yüzden hala bekarım 😭😭
00 YorumlaGenelleme yapacak olursak toplumsal ahlak baskısı erkekten çok kadın üzerine kurulu. Bu konu üzerinden düşünecek olursam kadın diyebilirim. Üzerindeki baskıyı ister istemez partnerine yansıtacaktır.
00 Yorumla
+1 yılzorluğu yok aşk sevgi güven varsa evlenilir ben evlendim
30 YorumlaEvlilik düşünen erkek daha çok ama kızların aşırıya kaçan istekleri karşısında erkekler geri adım atıyor.
10 Yorumla
+1 yılBu devirde evlilik her acidan zor ama kadin uygun sartlar bulunmassa evlenmez erkek ise evlenmemek icin hep kacis arar
00 Yorumlayaşa bağlı aslında biraz daha geç evleneli insan eskisi gibi bir devirde yaşamıyoruz. ar yok utanma yok çekinme yok.
00 Yorumla
+1 yılkadınlar çok daha zor. her şey olsun onu isterim bunu isterim diye diye işleri daha da zorlaştırıyorlar.
00 YorumlaBence erkeğe zor kadınlar merak için bile dünden razı evlenmeye. Erkek maddi olarak kaldıramayacağını düşünür günümüz kadınlarını.
00 Yorumla
+1 yılbu dönemde iki taraf için de evlilik zorlaştı bence
10 YorumlaKadınlar hâlâ eskisi gibi evliliğe sıcak bakıyor da, erkeklerde o düşünce artık kalmadı gibi. Özellikle maddi sorumluluklar vs gözlerini korkutuyor.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik düşüncesi ve zorluk ne alaka onu anlamadımmmm
00 Yorumla
+1 yılBakın evlilik başlı başına iyi bir sektör değil :)
00 YorumlaEvliliğin devirle alakalı olduğunu sanmıyorum istedikten sonra samanlık seyran olur.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDüşüneni bulmak kolay, geçinmeyi bilen bireyler bulmak zor.
00 Yorumla Evlilik istemeyen kadınla sevgili olmak çok iyi de bir kere kaçırdım elimden bir daha bulabilir miyim bilmiyorum :D
00 YorumlaO değil de şarkı efsane, erkek daha zor bulunur bence
00 YorumlaIkisinide bulmak çok zordur çünkü iki bireyinde çocuklukta gördüğü evlilik profili evlenme düşüncesini etkiler.
10 Yorumla
+1 yılEvlilik düşünen erkek ya da kadın fark etmez iki tarafta zor değildir. Zorluğu çıkaran cinsiyet değil karekterdir. Evlilik güzel şeydir. :)
00 Yorumla
+1 yılYa baktığında kadın daha zor. Artık kadınlar eskisi gibi evlilik peşinde değil sözde. Ama bakıyoruz gene herkes evleniyor dmdmdm değişir o yüzden
00 Yorumla
+1 yılÖncelikle norm Ender in hastasıyım♥️🥰
Bence kadınlar evlenmek ister ama etrafta güvenecek kimse olmadığından evlenmez erkekler ise keyfî gönül eglendirir00 Yorumla
+1 yılbilmiyorum ben evliliğe karşıyım şahsen ama sevgilim evlenmek istiyor. Şimdilik daha gencim diye kapatıyorum konuyu ama ilerde bu yüzden ayrılabiliriz bile :(
09 Yorumla- +1 yıl
Bu devirde iş yok güç yok alınan maaşlar belli. Herşeyin fiyatı ateş pahası.2. el arabalar bile nerden baksan hasarsız ortalama modeller 100.000 lerde. Ev kirası elektrik su günlük gider.. Bu devirde evlilik zaten durduk yere zarar.. Hayatınızı kurtarmaya bakın..
- +1 yıl
@mrtcnsmsk23 kesinlikle haklısın bir de sevgilime anlatabilsem... yakın zamanda bir ayrılık bekliyor galiba beni :/
- +1 yıl
Ayrılmak istiyorsa ayrılsın çocuk mu bu. Olgun insan bul kendine bir tane. Hadi gaza geldin evlendin para yoksa nereye kadar mutlu olacaksın iki gün sonra çocuğun doğdu ona bir t-shirt bir pantalon alamayacaksın yazık günah değil mi insanların içinde rezil olacak üzülecek belki ağlayacak sen ne diyeceksin peki bu hale.
- +1 yıl
@mrtcnsmsk23 bir dahakine daha olgun biriyle çıkarım artık :)
- +1 yıl
Bencede öyle yapmalısın bu devir aşk sevgi devri değil mantık devri.. Gelecek düşünme devri olmayan bir geleceği kurmadan hayata kafa tutulmaz
- +1 yıl
İnsanlar çok toz pembe hayaller kuruyorlar sonrasıda aç bak en basiti evlenip boşanma oranlarına ne gereği var demi
- +1 yıl
@mrtcnsmsk23 ayrıca evli olup da mutlu olan görmedim hayatımda belki de o yüzden böyle düşünüyorumdur. Ne kendi ailem ne arkadaşlarımın aileleri ne de akrabalarım güzel bir evliliği var diyebileceğim kimse yok. Sevgiliyken sorun yaşayınca ayrılabilir, hayatına devam edebilirsin. Evlilik her şeyi daha da zorlaştırıyor.
- +1 yıl
Evlilik aşkı öldürür 😂
- +1 yıl
@mrtcnsmsk23 doğru valla :')
Gizli Üye(30-35)+1 yıleğer ki sevgilimle cinsel hayatım varsa evlenmeyi istemem
02 Yorumla- +1 yıl
pekii ne istersin? sana el değmemiş namuslu kız mı bulacağız.
Cevap sahibi+1 yıl@tecrubebılgı Tercih meselesi sana mı soracaz :D
+1 yılİkisi de zor. Ama kadın bence. Boşanırsa kadın dul oluyor erkeğe bir şey olmuyor
00 Yorumla
+1 yılGerçekten seviyorsa kadın tabi ki. Ama erkek de olabilir. Bak yine karasız kaldım
00 Yorumla
+1 yılEvlilik düşünmüyorum. Ne insanlara güveniyorum ne de evlenmeye para yeter
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle erkek çünkü erkekler biraz daha özgürlüklerine düşkün oluyorlar kadınlara göre
00 YorumlaErkekler evlilige karsi soğudu sartlar cok ağirlasti
00 YorumlaBence bu zamanda kadınlar için de erkekler için de evlilik çok zor bir seçimdir.
00 YorumlaZorluk degil bence evlilik isteyen bi erkek evlilik isteyen bir kız bulur oh mis 😂😂😂😂😂😂😂
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek zordur konu kapanmıştır boş yapmayın işinize bakın hadi bakiyim
00 YorumlaBence artık her ikisi de.
20 Yorumla
+1 yılKadınlar çok daha zor bu devirde..
20 Yorumlaİkiside ama erkeklerin bir tık daha fazla olabilir
10 Yorumla
+1 yılBence ikiside zor değil
00 YorumlaErkek daha zor bulunur
00 YorumlaHer ikisi içinde zor ayrım yapamayacağım şimdi
00 YorumlaErkekleri ikna etmek daha zor galiba
00 YorumlaKadın zordur bir aileden kadın almak ölüm gibi
00 Yorumla
+1 yılErkekler gibi geliyor ama olmaya da bilir.
00 Yorumla
+1 yılbu devirde evlilik direkt zordur
00 Yorumla
+1 yılBu zamanda herkes zor gibi duruyo
00 Yorumla
+1 yılBence zamanında önce düşünen iki taraf da zordur.
00 Yorumla
+1 yılErkekler daha uyar kisilikler
00 Yorumla
+1 yılInsandan insana göre değişir 😇
10 Yorumla
+1 yılİkiside zor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkeğin işi daha zordur
00 Yorumlaİkisini de bulmak zor gibi bence
00 Yorumla
+1 yılBence ikiside
00 Yorumla