• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Aile & Toplum

Evlilik kadınlara mı zor erkeklere mi?

Gizli Üye
Gizli Üye
(25-29)
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
26
Yapay Zekaya Sor

Evlilik kim için daha zor ve neden?

Evlilik kadınlara mı zor erkeklere mi?
Evlilik Soruları Erkek Soruları Kadın Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
8 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • mᎪhᏢᎬᏒᎥ
    mᎪhᏢᎬᏒᎥ Takip Et
    Bilge Yaş: 22 , eic 97%
    1 yıl

Daha önce hiç düşünmedim bu konuyu şimdi dilimden dökülenlerle bir karara varacağım evlilik kadınlar için neden kötü olabilir kendi penceremden bakmak istiyorum fıtraten baktığımızda bir kadın önce evlat olur varsa kardeşi abla olur kendi gibisine dost olur ve bir zaman gelir eş olur bunun getirdiği sorumluluklar baba evindeki sorumluluklarından çok daha fazladır örneğin ( evin huzurunu sağlayabilmesi için eşinin ailesiyle iyi geçinmesi gerekmektedir ve ne yazık ki toplumumuzun bir çoğu gelinini evlat olarak kabul etmiyor kız yaptığı bir hatada el kızına geçiş yapabiliyor kendisine yönelik yapılan kışkırtmalarla eşiyle arası bozulabiliyor oysa kendi evinde durumlar böyle değil) ev hanımı oluyor mesleği varsa full time çalışan gibi gün sonuna kadar debelenip duruyor bunların yanında sağlığını ve güzelliğini koruması gerekiyor eşinin gözünü ve gönlünü doyurmasıda zorlayıcı vazifelerinden biri bunların yanına annelik eklendiği zaman aldığı sorumluluklar bir anda iki katına çıkıyor bunlardan daha önemlisi Allah'ın rızasını gözetmesi çünkü Allah razıysa kullarda razı olucaktır tersi düşünülüp Allah'ı razı etmeksizin bunları yapan bir kadın belki de bu dünyada karşılığını alamayıp dünyalıklara çok efor sarf ettiğini düşünüp hayata küsecek limanı bulunmayan bir denizde gezintiye çıkmak bizlere yakışmaz zaten birde erkeklerin yaşayacağı zorluklardan bahsedeyim toplum olgunlaşmamış olan erkeğin evlenip yuva kurduktan sonra adam olucağına kanaat getirir ki çoğu zaman bu durum ters teper ve bu seferde baba olunca düzeleceği düşünülür ki bu durum adamı evlilikte rahatsız edicektir çevresinden duyduğu eleştiriler ilişkiyi ciddiyetten alıkoyacaktır ( kadın rehabilitasyon merkezi değildir. Kişi hazır olmadan hidayet istemeden ona doğru yol gösterilmez) durum böyle olacaksa ki örneklerinide görüyoruz sonucun ayrılık olacağı kaçınılmazdır bu durum iki tarafta da yaralar bırakacaktır bunların dışında evliliğe hazır bir adamsa çekeceği zorluklar iş hayatı, geçinme kaygısı dışardaki ilişkileri ( bunlar evlenmeden önce de zorluk yaratır biliyorum ama evlenince düşüneceği kişiler listeye eklendiği için yetebiliyor muyum, memnun edebiliyor muyum kaygıları oluşacaktır) gün sonunda döneceği evinde de sorunlarla karşılaşabilir ( örneğin karısı onu mutlu karşıladı mı, evin tertibi ve yemeğin pişip pişmediğini de birçok erkeğin umursadığını biliyorum bunların yanında iletişimin sağlıklı olmaması günü mutsuz kapatmaya yetecektir ve erkek eski hayatının özlemini çekecektir bu durum zaten başlı başına onu çok yorup çok düşündürecektir) aile memnuniyetini erkekler de sağlamalı bu da güç ve olumsuzluklar onu da yoracaktır eşinden beklediği ilgiyi karşılayamadığı zaman da güç kararlarla karşı karşıya gelecektir kul olarakta çok sorumluluğu var elbet uzun lafın kısası iki durum için de şartlar zor anlayış sevgi ve sadakat olduktan sonra ve yaşayışlarındaki temel gayeyi unutmayıp bunun için çaba sarf edildikten sonra hem bu dünyada hem de öbür tarafta mutluluk sağlanacaktır.

0
    0 Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Turkiyede kadina zor. Turk erkegiyle evli kadina zor aslinda. Kadin calismiyorsa ev isleri, anne olma sorumluluguyla isi bitmez. Calisiyorsa daha yuk ustune.

Turk erkegi calismaktan baska bir sey yapmaz, sorumluluk almaz. Ilk evliligim turktu. 1 yil sonra bosadim. Turk erkeklerinin kadinin calismasini isteyip, eve para getirip destek olmasini bekleyip diger hicbir sorumluluga girismemeleri buyuk sıkıntı.

Turk erkekleri artik sunu anlamali ortaya calismak ve para kazanmaktan baska seyler koymalari gerekiyor. Kadinin calisip para kazandigi bir durumda erkegin sadece bu sorumlulugu almasi hicbir işe yaramiyor ve pasif kaliyor. Cogu kadinda ben bu adama maasli hizmetci miyim diye dusunceye giriyor.

Ve bosanmalarda bu sebeple olmaya basladi ve turk erkekleri cocuk bakimi, yemek, ev isleri gibi seylerde ortak oldugunu kavrayip harekete gecmezse bu konuda bosanmalarin artacagini dusunuyorum. Artik turk erkeginin calismak ve para kazanmak disinda masaya baska beceriler, sorumluluklar koymasi lazim tercih edilebilmesi ve evliligin surdurebilmesi, evlilik ici çatışmaları onlemek icin.

Avrupada işe gidip gelip koseye cekilen erkek turk erkekleri kadar fazla degil artik. Buyuk cogunlugu gorevlerini bilip yapiyorlar zaten. Bende 2. evliligimi baba hollandali anne turk olan, hollanda da dogmus buyumus, o kulturu daha cok almis biri ile yaptım.

Ilk evliligime gore ciddi farklar var. Anne iyi yetistirdigi gibi babaninda iyi yetistirdigi, ogluna rol model oldugu cok belli.

Babasinin her seye ortak olduğu bir sistemde, ailede yetismis. Kayinvalidem bosuna orada dogdugu ulkenin erkegini secmemis. Kadin akilli davranmis, asalak bir turk erkegi ile evlenecegine dogru kisiyle evlenmis ve bu kiside baska ulkeden cikmis karsisina.

Ben bu turk erkeklerini, turk kadinlari boyle yetistiriyor vs diyordum ama kayinvalidem turk anne olmasina ragmen o bildigimiz tarzda yetistirmemis oglunu. Artik daha net anladim mi cocugu sadece anne yetistirmez. Babanin da cok buyuk rolu var ama biz bunu toplumca anlayamiyoruz. Babasıyla ortak yetistirmisler esimi, babasinin ornek oldugu cok sey olmus gozlemliyorum bunlari bir araya geldigimizde. Babasinin da hem evine, ailesine, cocuklarina, esine karsi davranislarini, aldigi sorumluluklari goruyorum.

Zaten turkiyede baba var ama adi var. Evde var mi yok mu cogu ailede belli degil ulkemizdeki baba figuru. Ben cocugun bez, mama parasini kazanayim yeter, bana ihtiyaci bu kadar diye dusunuyor cogu erkek. Cocukla ilgilenmek, bakim saglamak, bag kurmak cogunda yok. Calisip geliyor daha ne istiyoruz!!

O kadar silik bir koca olmayi ve ebeveynligi tercih ediyorki turk erkekleri. Cogu kisiye sorsan babasi varla yok arasi bir seydir. Bu cok uzucu aslinda ama bu duzeni de cok bozmak istemiyorlar bize sorumluluk binecek diye.

Ben bizim erkeklerden aliskin oldugumdan esimin bunu yapmaz, dusunmez, fikretmez bunu ona soylemem lazim diye dusundugum seyleri kendi kendine hallediyor olmasi beni ilk baslarda sasirtiyordu.

Ben gık demeden evde sorumluluk alıyor ve is yukumu azaltiyor. Bunun icin caba vs harcamiyorum. Yapmasi gerekeni yapiyor, yapmasi gerekenleri farkinda ve koseye cekilmiyor. Ben tum gun calistim yoruldum yhaa triplerine girmiyor.

Kendisi gibi benimde yorulduğumu, benimde dinlenme ihtiyacimin oldugunu farkinda, bilincinde olarak hareket ediyor. Bana dinlenmek, uyumak icin zaman olusturuyor. Yetersiz hissettirmiyor. Ilk eşimde bunu hissederdim.

Oturuyor dinleniyor olmam batiyor gibi hissederdim. Dinlendigimi gorunce aciktim yhaa ne yiyecegiz vs derdi. Isten gelmisim yorgunum bana dedigi sey bu.

Ben simdiki esimle futbol takimi kurarim oyle diyeyim. Ev isleri, yemek, cocuk buyutmek bu adamla gozumde buyumuyor. Kendisinden dolayi hicbir sey gozume buyuk, cok gelmiyor. Evlilik dedigin ortaklik muesesi de boyle olmali zaten.

Turk erkekleri bu kafaya, bu noktaya ne zaman ulasir bilmiyorum ama tek bildigim sey turk kadinlarinin şu sistemde helak oldugu, evliligin turk kadini icin fazlasiyla zor, yorucu, yipratici oldugu. Destegi gecin, emeginin gorulmedigi, takdir edilmedigi tam tersine daha da elestirildigi bir durum evlilik. Turk kadininda cogu evlilik hizmet etmesi gereken ve zaten bunun icin evlenilen bir varlik. Ben cok turk erkeginden duydum, sosyal medyada da gordum goruyorum kadin yemek, temizlik vs yapmayacaksa neden evleniyorum dediklerini. Bazi turk erkekleri icin kadin bunlardan ibaret, hizmet icin evleniyor ne yazik ki bazilari.

Simdi ki esimle tanismasam daha evlenmeyi dusunen biri degildim. Ilk esimle de severek evlenmistim. Mesele turklukten cok, erkeklerimizin israrla ev icinde ve ebeveynlikte sorumluluk almak istememesi. Islerine gelmemesi. Evlilikteki ortakligi anlamamalari. Hayatta tek aldiklari sorumlulugun para kazanmak olmasi.

Ben bankayim, cuzdanim baska da bir halta yaramiyorum, baska sorumluluk alacak becerilerim, yetkinligim, zekam yok, olsa da isime gelmiyor, boylesi daha rahat mesajini surekli vermeleri.

Her seyi kadinin yapmasini beklemeleri. Artik gunumuzde para kazanma sorumlulugunu dahi kadina yıkmak, ondan destek gormek istemeleri. Kadin kendisi icin destek isteyince ortada hicbir sekilde olmamalari. Bunlar buyuk sorunlar arasinda. Bunlar olduktan sonra ben tekrar tekrar bosanirdim isin gercegi. Pisman degilim.

Keske ilk esim ulkenin cogunlugunu olusturan erkek grubundan olmasaydi da evliligimiz devam etseydi. Evliligi, sorumluluklari ustume yikmasaydi da bende ayrilma kararina mecbur kalmasaydim. Ben bu adamla 30-40 yil nasil yasarimi bana düşündürmeseydi keske.

Ama her sey de vardir bir hayir. Simdi ki esimden her acidan cok memnunum. Adam kafamdaki daginikligi, uzunca yapilacak listelerimi falan darmadagin etti. Listelerim kisaldi, surekli kostur kostur iş yapmak yerine, hayatin tadina varmaya basladim. Kafamdaki cogu is, gorevi halledilmis olarak buluyorum. O kadar mutlu ediyor ki bu anlatamam. Hediye almak gibi bir sey.

Kendime ayiracak, ikimize ayiracak, ona suslenecek zamanim oluyor fazlasiyla. Arta kalan zaman bizim zaten. Nasil degerlendirmek istersek oyle yapiyoruz.

Ilk esimde kostur kostur isleri halletmekten pestilim cikiyordu. Kafayi koysamda yatsam, dinlensem diye geceyi, yatagi, yastigi dort gozle bekliyordum. Bir de o kadar yorgunlugun ustune kadinlik yapmam bekleniyordu. Sanah 6-7 den beri aksama kadar pilimin son raddesine kadar koşturuyorum, yoruluyorum ama yok turk erkegi icin kadinin enerjisi bitmemeli, robot gibi davranmali degil mi?

Regl donemlerimde ise tamamen kotu oluyordum. Dinlenmem gereken yerde sabah wlerken kalk, işe git, eve gel yemek yap, topla, bulasiklari diz, ortaligi topla, misafir varsa agirla her sey bana bakiyordu iste.

Regl doneminde ise agrilarla, kramlarla, kan kaybedip tansiyonum düşerken ayni tempo ve kosturmayi surdurmek hayli zorluyordu. Tum bunlari eski esim gormuyordu gorse de is yaparim, yararim olur, bu is bana kalirsa diye bircok turk erkegi gibi korkuyordu belki de. Bu sekilde yurutemeyecegimi, bu adamla cocuk yetistiremeyecegimi anladim. Cocuk fikrinde beni afakanlar basiyorfu zaten bir de anne olma ve cocuk bakimi sorumluluguyla tek kalacaktim cunku.

Ilk evliligim gibi evliligi olan cok hemcinsim var. Allah yardimciniz olsun. Cekmek zorunda degilsiniz once bunu bilin. Mecburda degilsiniz ama mecbur hissediyorsaniz bilemeyecegim. Turkiyede yapilan cogu evlilik kadina cok daha zor kesinlikle. Bunu yasamis biri olarak net soyleyebilirim.

0
    0 Yorumla
  • Pocahontesss
    Pocahontesss Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Benzer soruya bugün bu cevabı vermiştim. Aynısını yazscağım kendimden örnek vererek. Her konuda birbirimizin destekçisi oluruz. Çocuk da yok bunun özgürlüğünü ve rahatlığını da yaşıyoruz. Burada kocaman bir AMA geliyor... Ama, Türk örf adet ve geleneklerinde çoğunlukla aileler ve genelde erkek aileleri oluyor bu, evlatlarının artık kendi ailesi olduğunu kabullenemiyor. Bireyselleşmesine, karısıyla aile olmasına izin vermiyorlar ve ne yazık ki onlara göre normal olan bu. Kısacası bana bu evlenmeden önce gösterilseydi eşime aşık biri olmama rağmen evlenmeyi istemezdim. Sen, kocanın ailesiyle yiyip, kocanın ailesiyle içip, kocanın ailesiyle bir yerlere gidip, kocanın ailesine hizmet edip e işte arada bir de kocanla yalnız takılırsan iyi kız oluyorsun. Bunları kabul etmeyip kendi hayatına bakınca da anarşist ilân ediliyorsun. Duyma, takma denilse de öyle kolay olmuyor. Ve en doğal hakkın olan kocanla baş başa bir şeyler yaparken suçlu ve ayıp psikolojisine giriyorsun. Buyrun efendim Türk evlilikleri...

0
    0 Yorumla
  • Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 149,1b cevap paylaştı.

Evliliğin zorluğu, cinsiyetten ziyade bireysel farklılıklar, ilişkinin dinamikleri ve yaşadığımız kültürel koşullar gibi birçok faktöre bağlıdır. "Evlilik kadınlara mı zor, erkeklere mi?" sorusu, bu nedenle kesin bir cevabı olmayan, oldukça karmaşık bir konudur. Neden Bu Soru Bu Kadar Tartışılıyor? Toplumsal Cinsiyet Rolleri: Tarihsel ve kültürel olarak kadınlara ev işleri, çocuk bakımı gibi sorumluluklar daha çok yüklenirken, erkekler kariyerlerine odaklanmaya teşvik edilmiştir. Bu durum, evlilikte kadınların daha fazla yük altında kalmasına neden olabilir.
    Duygusal Beklentiler: Toplumun kadınlardan daha duygusal olmasını beklemesi, kadınların evlilik içindeki duygusal yükünü artırabilir.
    Kariyer ve Aile Dengesi: Hem kariyer yapmak hem de aileyi bir arada tutmak, hem kadınlar hem de erkekler için zorlayıcı olabilir. Ancak, bu dengeyi kurma konusunda kadınların daha fazla baskı altında olduğu düşünülür.
    Toplumsal Yargılar: Evlilikle ilgili beklentiler ve yargılar, hem kadınları hem de erkekleri farklı şekillerde etkileyebilir. Örneğin, bir kadının evli ve çocuklu olmaması eleştirilirken, bir erkeğin bu durumunda aynı eleştiriler yöneltilmeyebilir.
    Evliliğin Zorlukları İletişim Problemleri: Herhangi bir ilişkide olduğu gibi, evliliklerde de etkili iletişim kurmak önemlidir. Anlaşmazlıklar, farklı beklentiler ve duygusal karmaşıklıklar, iletişimi zorlaştırabilir.
    Güven Sorunları: Evliliklerde güven sarsıldığında, ilişki ciddi zarar görebilir.
    Finansal Sorunlar: Para yönetimi, borçlar ve harcama alışkanlıkları gibi konular evliliklerde sıkça tartışma konusu olabilir.
    Aileler Arasındaki İlişkiler: Ailelerin müdahalesi, evliliklerde gerginlik yaratabilir.
    Cinsel Yaşam: Cinsel isteklerin değişmesi, sağlık sorunları gibi faktörler, evliliklerin cinsel boyutunu etkileyebilir.
    Evliliği Kolaylaştıran Faktörler Güçlü İletişim: Açık, dürüst ve empatik bir iletişim, evliliklerin temelini oluşturur.
    Ortak Hedefler: Evliliklerde ortak hedeflere sahip olmak, çiftlerin birbirini desteklemesini sağlar.
    Saygı ve Hoşgörü: Birbirine saygı duymak ve farklılıkları kabul etmek, evliliklerin uzun ömürlü olmasını sağlar.
    Destekleyici Sosyal Çevre: Aile ve arkadaşların desteği, evliliklerde zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olur.
    Sonuç olarak, evliliğin zorluğu, cinsiyete göre değil, bireylerin ve çiftlerin özel durumlarına göre değişir. Evliliğin başarılı olması için, çiftlerin birbirine karşı sabırlı, anlayışlı ve destekleyici olması, iletişim becerilerini geliştirmeleri ve ortak hedefler belirlemesi önemlidir.

1
    0 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

77

Cevap

84

Cevap

• noverpa75
    noverpa75 Takip Et
    Xper 3 Yaş: 51
    1 yıl

Tabi ki erkeklere zor bu devirde... Hele malum yasa ile evlenmeyi düşünen erkek aptaldan da öte bir şeydir.

Dar bir çevrem olmasına rağmen çevremde gördüğüm mağdur erkekler neredeyse koğuş oluşturur.

Kadınların mağdur olduğu olaylar elbette ki var ama kadınları koruyan yasa var; ve bu yasa iyi erkekleri eğer evli oldukları kadın kötü ise o kadın karşısında eli kolu bağlı şekilde kadının yapacağı eziyete ve sömürüye karşı hiçbir şey yapamaz halde bırakıyor..

Örnek vermem gerekirse çok yakın bir akrabam. Eşi bankacı olduğu için parasını hesaplarını ona emanet ediyordu. Kadın kocasının haberi olmadan hesaplarını boşaltıp bir de üzerine kredi kartlarını da patlatıp bir adama borç veriyor faizle geri alacak diye ve para batınca da kocası tepki gösteriyor ama asla dayak değil ama düşünsene tüm birikimin gitmiş üzerine gırtlağına kadar borca sokulmuşsun "aferin iyi yaomışsın" demezsin...

Tartışma sonucu bizim adama uzaklaştırma kararı aldırıyorlar... sonra adamcağız e-mail yazıyor karısına diye 10 gün de cezaevine giriyor...

2
    6 Yorumla
    • hayalg
      hayalg
      1 yıl

oyle kadinlara oyle kocalar denk gelir işte

Yorumla
    • noverpa75
      noverpa75
      1 yıl

@hayalg maalesef çoğunuz öylesiniz eskiden kadınlar belli ki güçleri olmadığı için zorbalık yaoamıyordu.
      Nikahlı olduğum kadın tam da anlattığım bu dostumuzun başına gelenden cesaret alıp tartışmalarda üstüme saldırdı bir kaç defa...
      Karşılık vermediğim için dayak yedim yani karşılık versem ben haksız çıkarım mahkemede biliyorum

Yorumla
    • hayalg
      hayalg
      1 yıl

cogunluk olarak konusma. benim hayatımı bilemezsin. evim darp raporlarıyla dolu. genelleme istersen sokak ortasında her Allahin günü birsuru kadin olduruluyor size öyleleri denk gelmiş

Yorumla
    • noverpa75
      noverpa75
      1 yıl

@hayalg
      Öldürülmüyor demedim ki... insan elbette iyisi vardır kötüsü vardır ama kanunlar kötü kadına diyor ki sadece yalan söyleyerek hayatındaki erkeği perişan edip maymuna çevirebilirsin. Yasa izin veriyor buna. Şimdi ama erkek yasanın yaptırımlarını da umursamıyor uzaklaştırma kararını ve sonrasında gireceği hapsi de önemsemiyorsa veya gözü hiçbir şeyi görmüyorsa döver de öldürür de.
      Ama sonuçlarına da katlanır. Mesela darp raporları aldınız siz değil mi? Evet bu raporları aldınız belli ki işlem yaptınız.
      Bir erkeğin ortaya çıkıp "karım bemi bu hale getirdi" demesi darp raporu alması karakola gitmesi ne kadar zor bir şey biliyor musun?

Öncelikle erkek için ölümden beter gurur kırıcı bir şey. Oğlumun önünde bu oldu. Kadının dayak yemesi gibi bir şey değil. Biz erkekler içgüdüsel olarak güçlü olmaya ve öyle görünmeye ihtiyaç duyarız. Ailemizin bizi koruyucu olarak görüp gğvenmesine. Bu yasa beni çocuğumun hem de erkek çocuğumun önünde acizden de öte bir şekilde kadından dayak yerken gösterdi.
      Dahası ben gururumu bastırıp karakola gitsem darp raporu alsam ilk o bana vurdu dese yine ben suçlu çıkacağım ve belki de kendi evimden konulacağım

Yorumla
    • hayalg
      hayalg
      1 yıl

Ben darp raporlarını gizlice aldım. onun haberi yok. eskiden almaya yol param bile yoktu. karnımda cocuklar bile beni dövdü. sudan sebeplerle. kavgada herkes kendisini haklı görür ama gercektende sudan sebeblerdi. daha geçen bile yinede vurdu coculairmin gozu onunde. ben mosmor gözlerim kan çanağı şeklinde gitdim rapor almak için başka türlü inanmıyor devlet. gidemediğim çok oldu bana bes kuruş vermez nasil gidim rapor alayım telefonla resimler cekiyorum. raporunda 6 ay suresi var.6 ayda bisanilmayinca oda bir işe yaramıyor. ona hicbizaman uzaklaştırma almadım polis çağırdı komşularım sikayet etmedim geri çevirdim. bu onu dahada hiddetlendirirdi. bunu yaptım ama o hala aynı dahada kötüleşti. devletin kadınları çok koruması kanunlarda var. cok öldürülüyor ama. bu durumu bu kanunları kullanan kadinlar var. ama onlar var diye kanun değişirse daha kötü olur bizim gibiler icin. bana seni öldürürüm hicbirsey olmaz baksana karisni öldürenleri hemen dışarıya çıkarıyorlar dedi. Allah herkese herseyin hayırlısını nasip etsin.

Yorumla
    • noverpa75
      noverpa75
      1 yıl

@hayalg
      Gizlice veya değil erkek gidip de bunu belgelediniz yani birine bunu söylediniz.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    1 yıl

İkisinide. Net. Cunki erkekler sadakatsiz varlıklar oldukarindan mutlaka ölüyorum dediği kadına bile ihanet bıçağını hiç şaşmaz saplar. Erkeklerin tek kadın anlayışı yok. kadına zordur cunki kadın hayatını koca evinde kaybeder fiziken onu deforme edicek her unsur bu yaşam tarzinda mevcuttur. Aynı zamanda psikolojik sağlığında kaybetmesine sebebiyet verecek insanlara hizmet verip durur. Birde çocuk bakar çalışıyorsa her yönden sömürülür. Evliliğin kadınada erkegede yaramadigini ve her iki cinsede zor geldigini düşünüyorum zaten eskiden evlilikler kadının sabretmesinden yürüyordu

0
    1 Yorumla
    • mahirfhcfh
      mahirfhcfh
      1 yıl

sadık erkekler asla evlenmez kadının huyunu bilir

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Evlilik kadınlar için zor. Erkekler hiçbir şey yapmıyor ki sadece para kazanıyor. başka bir faydaları yok. Temizlik, çamaşır, çocuk, ev işleri , okul, herşeyi kadın yapıyor. Artık kadınlarda çalışıyor. erkeklerin artık bir numarası kalmadı. 😁😁😁😁😁😁Çocugu bile biz doguruyoruz. Evlenin , çocuk sahibi olun, mutlu bir aileniz olsun , yuva kurun. En önemli şey bir insanın ailesi olmasıdır. Aile kutsaldır, inanç ve din kutsaldır. Evlenin, soyunuzu devam ettirin, birisini sevin, birisi sizi sevsin. diyeceklerim bu kadar. Mutlu olmak varken mutsuzluğu seçmeyin, yalnızlığı seçmeyin. Yalnızlık kötüdür. Evlenin , yuva kurun aileniz olsun çocuklarınız olsun En önemlisi mutlu , huzurlu aileniz olsun

0
    3 Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

İnsanın dünyada yoldaşa, sırdaşa ihtiyacı vardır. Yalnız olmak kötüdür. Hayat arkadaşınızı bulun ve evlenin

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Sahipsiz olmak kötüdür. yalnız insan sahipsizdir. evlenin .

Yorumla
    • yedirenk7
      yedirenk7
      1 yıl

Sen öyle san. Evlilik asıl erkekler için zor. Çoğu keyfinden inliyor.

Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.

Kadına daha zordur.. her gün yemek yap, çamaşırları yıka, evin ihtiyaçlarını al, elektriği suyu öde, bulaşıkları yıka ve çöp at.. varda var..

Erkeğin çok bisey yaptığını düşünmüyorum..

5
    0 Yorumla
  • rekreasyonistt
    rekreasyonistt Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 915 cevap paylaştı.

Kadın çalışmıyorsa erkek için zor çünkü tek başına 2 veya daha fazla kişiye bakması gerekiyor, kadın da çalışıyorsa da kadın için zor çünkü sanki o da çalışmıyormuş gibi tüm ev işleri ve olursa çocukla onun ilgilenmesi gibi bir beklenti var.

İstisnalar ve farklı etkenler de mevcut ama günümüzdeki stereotip genel hatalarıyla bu şekilde.

1
    0 Yorumla
  • mustafacan1321
    mustafacan1321 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Ben de evlenme niyetindeyim hakikaten yorumlara baktım 😂😂😂bi an evlenmekten vazgeçmiş gibi oldum ama şaka bi yana zamana göre değişir bence hamilelik döneminde kadına maddi durumun kötü olduğu zaman sorumluluk olarak erkeğe zor evlilik iki kişidir anlayışlı saygılı bi şekilde yükleri eşit paylaştıktan sonra evlilik bence lütuf olur inşallah evlendiğim zaman da güzel evlilik sürerim

1
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,1b cevap paylaştı.

Sorumluluk sahibi ise iki cinse de zor aslında. Erkeğe geçim sorumluluğu evini, eşini koruma sorumluluğu biniyor. Kadina. da annelik , ev yemek sorumluluğu biniyor. Ama bizim ülkede sanki kadınlardan beklenti biraz daha fazla bu yüzden kadın için biraz daha zor heleki mutsuz olmadığı sevmediği bir adamla beraber ise..

1
    0 Yorumla
  • mavi166
    mavi166 Takip Et
    Xper 5 Yaş: 29 , eic 88%
    1 yıl

Kadınlar için daha zor erkek zihni ve kadın zihni bir değil biz detaycı ve duygusalız erkekler düz mantık önemli olan 2 taraftada saygı ve anlayış olması diğer türlü zaten yürümüyor çünkü

4
    3 Yorumla
    • DeaconnFrost
      DeaconnFrost
      1 yıl

Evlilik geçidin mi

Yorumla
    • haoren
      haoren
      1 yıl

aynen kanzi kadınlar duygusal biz düz ve aptalız einstein meinstein sahte hep bunlar mimarisi güzel birçok binayı vb. hep kadınlar yaptı zaten kanzi erkekler odun modun anlarsın ya picasso micasso aslında kadın filan hani bizi kandırıyolar

Yorumla
    • DeaconnFrost
      DeaconnFrost
      1 yıl

@haoren aynen bro. bı malların yarısı "ayy ben travmalıyım" diye geziyo ortada. Piyasa da zaten bunların hakettiği türden denyo dolu, al sana travms diyip deşiyo. Ondan sonra, oyy, kodono şoddot ortto yoo, oluyo ;)

Yorumla
  • Grbryrb
    Grbryrb Takip Et
    Bilge Yaş: 31 , eic 92%
    1 yıl

Benim için yani kadın için zor

Hem calsiiyorim ve bir de eve gelip yemek yapıp yıkayıp paklayip düzenlemek zorunda hissediyorum. Bu sadece bir örnek.

Belkide benim eşim dediğim insan sıkıntılıdır.

Dün gece sinir krizi geçirdim. Bütün tabak çanak kırdım. Rahatladım. Elime geçse onu da parcalardim

0
    0 Yorumla
  • aksamgunesi1w
    aksamgunesi1w Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Kadin çünkü bazı erkekler eslerine sahip çıkmıyorlar evlendim tm görevimi yaptım kafasındalar diyelim erkegin ailesi kötüyse kızın ustune gidiyorlar kocasıyla arasını bozmaya çalışıyorlar sülalede adını kötüye çıkarıyorlar erkek ya karısını yalanla suçluyor ya da gördüğü halde görmemezlikten gelip karısını ezdiriyor bazı erkekler çalışmıyor eşlerini çalıştırıyor kadın çalıştığı halde yemek yapamasa onu dövüyor neler var dunyada... Allah ıslah etsin

0
    0 Yorumla
  • bildiginbekarim
    bildiginbekarim Takip Et
    Xper 6 Yaş: 32 , eic 99%
    1 yıl

Her ikisine de zor. . .
    Kadın evin çoğu işini hallediyor ve gerçekten çok yoruluyor onun idi çok zor ama erkeğin işi de zor yani kadınların da bunu bilmesi anlaması gerekir

1
    0 Yorumla
  • scorpiongirl429
    scorpiongirl429 Takip Et
    Master Yaş: 32 , eic 67%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.

Kadınlara daha zor. Benim evli bütün kadın arkadaşlarım şikayetçi 😄 bazen diyorum ne güzel evli kadınlar istedikleri zaman seks yapabiliyorlar... Ama istemedikleri zaman da zorunda kalıyorlar.

1
    0 Yorumla
  • Kim-Bilir-Belkidee
    Kim-Bilir-Belkidee Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı.

Merhaba,
    Evlilik çok seven için zor, elinden gelen her şeyi yapan için zor!

Evlilik sadece bir sıfat ne zor ne kolay aslında!

Kolayı zor zoru kolay eden kişilerdir!

Zorlaştıranların canı cehenneme!

1
    0 Yorumla
  • SheWolfWoman
    SheWolfWoman Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 99%
    1 yıl

Elbette ki kadının hayatında bolca fedakârlık söz konusu olduğu için, erkek ve çocuklara yönelik, kadına zor. Laf ebeliğine gerek yok kimse de yemez o laf ebeliklerini zaten. Aklı olan kadın evlenmez, net.

0
    0 Yorumla
  • JoTua
    JoTua Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    1 yıl

Evlilik esasen zor değildir evliliği zorlaştıran kişilerdir. Aidiyet duygusuyla alakalı oraya ait değilsen problem olmayan şeyler problemlere, problemler ise zorluklara dönüşür.

1
    0 Yorumla
  • eflandeniz
    eflandeniz Takip Et
    Xper 7 Yaş: 24 , eic 100%
    1 yıl

Erekek için de kadın için de iyi bir evlilik üzerine kafa yorarsak erkek için çok zor ev geçim heleki tek çalışan o ise çocuk eş sorumluluk ve daha bir sürü şey

1
    0 Yorumla
  • Kokusucilek
    Kokusucilek Takip Et
    Yoda Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlara tabi ki, erkeklerin hayatı güzelleşiyor kadınlar sayesinde o yüzden seçeceğiniz erkeğe çok dikkat edin. Hak etmeyen bi erkeğin hayatı güzelleşmesin

1
    3 Yorumla
    • F-5Ferman
      F-5Ferman
      1 yıl

Bir erkeğin hayatı kadın sayesinde güzelleşseydi bütün erkekler havada uçuyordu. Geçin o işleri 3 günlük dünyada kendinizi kandırırsınız anca

Yorumla
    • Kokusucilek
      Kokusucilek
      1 yıl

Sen sakın evlenme :) Senin hayatınıb güzelleşebileceğini sanmıyorum. Üstüne evlendiğin kadının da hayatı kararır

Yorumla
    • F-5Ferman
      F-5Ferman
      1 yıl

Boş yapmaya devam et 👍

Yorumla
  • Betülcüm
    Betülcüm Takip Et
    Xper 6 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Kadın zor biriyse erkege zor evlilik. Erkek zorsa kadına zordur evlilik. Birbirinize yük olmayın ya

2
    0 Yorumla
  • priashairp
    priashairp Takip Et
    Guru Yaş: 30 , eic 100%
    1 yıl

ev işleri ve çocuğa bakım verme komple boydan kime giriyorsa ona zor, bir de ekonomik olarak bağımlıysa o kişi tadından yenmez bir evlilik olur

0
    0 Yorumla
  • melek3407
    melek3407 Takip Et
    Xper 1 Yaş: 40
    1 yıl

Öncelikle herkese merhaba.
    Aslında her iki taraf içinde kolay ama her iki taraf neyi basıl istediğini bilmeden bir evlilik yürütmeye çalışıyorlar…
    Aslında evlisin eşinle beraber bir ömür boyu mutlu olmaya bir adım atıp çıkıyorsun sonrada belli bir süreden sonra herkes bir birine açık olmadığı için zorlaştırıyor net olmayı vere ne istediğinizi açıkça evliliğinizde konuşun bakın O zaman harika bir evlilik ve de harika bir ilişki çıkacak ortaya çok mutlu olacaksınız

0
    1 Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Haklısın ablam

Yorumla
  • GereksizBilgi80
    GereksizBilgi80 Takip Et
    Bilge Yaş: 27 , eic 99%
    1 yıl

Doğru kişiler seçildiği taktirde saygı sadakat oldukça iki taraf için de değildir zor filan yanlış kişiler ile ucundan döndük 🙂

1
    0 Yorumla
  • Öylebi_İçimdengeldi
    Öylebi_İçimdengeldi Takip Et
    Guru Yaş: 92 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlara zor tabi, erkeklere konfor sağlıyor ama kıymet bilmeyip en çok şikayeti de onlar yapıyor yine 😅

1
    0 Yorumla
  • enesmngl
    enesmngl Takip Et
    Xper 7 Yaş: 19 , eic 100%
    1 yıl

Of bunun cinsiyet meselesi değil karakter ve hayatın neresinde olduğu meselesini ne zaman anlarsınız

2
    0 Yorumla
  • tt_Escape_tt
    tt_Escape_tt Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 97%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 7,9b cevap paylaştı.

erkeklere daha zor
    çünkü kadınlar için bir kurtuluş, erkeklere ise bir başlangıç

0
    1 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Kadınlar için bi kurtuluş değil. Her iki cinsiyet içinde bi başlangıç..

Yorumla
  • Sjsjskakaka
    Sjsjskakaka Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlara. Kadın çalışsa da çalışma da ev işleri, çocuk bakımı ve bunlara rağmen bakımlı olması ve bir sürü şey kadından bekleniyor.

0
    0 Yorumla
  • Premuroso
    Premuroso Takip Et
    Bilge Yaş: 23 , eic 100%
    1 yıl

Masraf açısından erkeklere zor ama ömür boyu kadınlar zorlanıyor evliyken. Sürekli birinin bakıcılığını, hizmetçiliğini yapmak yani.

0
    0 Yorumla
  • Başak6419
    Başak6419 Takip Et
    Guru Yaş: 35 , eic 98%
    1 yıl

Bence ikisinide zor kadının yükü fazla evet bi eve hakim oluyor erkek ay başını sonunu düşünüyor

0
    0 Yorumla
  • İyibirsi
    İyibirsi Takip Et
    Xper 7 Yaş: 36 , eic 91%
    1 yıl

hiçbirine zor değil çünkü evlilik birseylere katlanmak icin degil sevdigin icin duzenin olmasi icin yapilir ve kimse kimseye yuk olmamali

0
    0 Yorumla
  • VuR-KaN
    VuR-KaN Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.

erkeklere erkekler evlenmek istemez aslında cinsellik için evlenmek zorunda kalırlar o da zorlarına gider.

0
    0 Yorumla
  • Fikretin_İsyanı
    Fikretin_İsyanı Takip Et
    Bilge Yaş: 37 , eic 100%
    1 yıl

Erkeklere zor tabi ki. Hem ekonomik hem duygusal açıdan. Kolay olsaydı her erkek en geç 23 yaşında evlenir kendi yağında kavrulurdu.

0
    0 Yorumla
  • DeaconnFrost
    DeaconnFrost Takip Et
    Guru Yaş: 43 , eic 99%
    1 yıl

Bizde eşime zor, dürüst olmak gerekirse. Sürekli evde, çocuk vs. bi de benle uğraşıyo. Kendğmd3n çok sevdiğim tek kişi o yüzden 🐣👗🏊🏾

0
    0 Yorumla
  • ergn0638
    ergn0638 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 34 , eic 87%
    1 yıl

Erkekler her acıdan daha ayakta duran taraf olmak zorunda olduğu için bize zor

1
    0 Yorumla
  • kurumeyvecanavarı
    kurumeyvecanavarı Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 2,3b cevap paylaştı.

evlilik 2 taraf için de zor ama her ödül zordur

1
    0 Yorumla
  • udeniz22
    udeniz22 Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 36%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 717 cevap paylaştı.

Erkeklere maddi acidan kadinlara cocuk olursa zor bence

1
    0 Yorumla
  • lavinya08
    lavinya08 Takip Et
    Bilge Yaş: 28 , eic 99%
    1 yıl

Kadınlara. Erkeklere her sey zor geliyor nedense tembel yaratıklar

1
    0 Yorumla
  • aleynacanerr
    aleynacanerr Takip Et
    Xper 6 Yaş: 22
    1 yıl

Erkeklere diyenler neden erkeklere cevabınız merak ediyorum. Kadınlara daha zordur bütün sorumluluk onlarda. Erkek maddiyat açısından zorluk çeker

2
    1 Yorumla
    • mahirfhcfh
      mahirfhcfh
      1 yıl

para olmasa yuva olmaz ya

Yorumla
  • MetinOzgur
    MetinOzgur Takip Et
    Xper 6 Yaş: 46 , eic 100%
    1 yıl

İki tarafa da zor. Ama ekip çalışması ile kolaylaşabilir

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    1 yıl

Erkekler daha zor tabiki , herseyi erkekler yapıyor , evlilik kadın için kurtuluş zaten o yüzden hepsi evlenmek istiyor erkeklerde evlilikten kaçıyor

0
    6 Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Günümüzde calisan kadın da çok. Artık sadece erkeğin maasiyla geçim olmuyor. Kadında çalışıyor ve kadının da eve maaş getirilmesi bekleniyor. Bunun yanında kadin da calistigi halde coğu ev isleriyle yemekle vs kadın ilgileniyor hatta bazı odun erkekler hic eşine yardım etmiyor bile. Daha sonra kadın hamile kalıyor çocuk doğuruyor vücudu bozuluyor hormonlari altust oluyor ne kadar acılı sancılı bi süreç dogum.. dogurduktan sonra çoğu sorumluluk anne de oluyor. Şimdi tekrar dusun bakalım herseyi erkek mi yapıyormuş?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Yer değişelim?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Öyle bi imkanım olsa erkek olmayı isterdim zaten👍

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

İnan bende kadın olmayı çok isterdim , erkek olmak aşırı zor

Yorumla
    • Gizli Üye
      Soran
      1 yıl

Hiçte öyle olmuyor. Daha 1 saat önce eve dönerken tacize uğradım oturdum ağladım korka korka geldim eve. Bu yaşadığım bile herseyi açıklıyor maalesef. Sırf erkeklere gücümüz yetmiyor diye bazi erkek musveddeleri istedikleri kadar iğrenç iğrenç konuşma hakkını taciz etme hakkını buluyorlar. Cidden kadın olmak çok çok zor...

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

Ben bir kadin tarafından tacize ugrasam oturup aglamam

Yorumla
  • Somebody123
    Somebody123 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 28 , eic 100%
    1 yıl

Herkes kendi dengiyle evlenirse iki tarafa da zor ya da iki tarafa da rahat olur.

0
    0 Yorumla
  • BlackLeon16
    BlackLeon16 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Erkeklere zor bu devirde eekekler daha çok sorumluluk altında

0
    0 Yorumla
  • Karamela88
    Karamela88 Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Ne konudan bakıldığı muhim ama hayat gibi evlilikte kadına zor 🤷🏻‍♀️

0
    1 Yorumla
    • Karamela88
      Karamela88
      1 yıl

*mühim

Yorumla
  • berkatak
    berkatak Takip Et
    Guru Yaş: 36 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.

beklentisi çok olup karşıdakinden alamayana zor.

0
    0 Yorumla
  • Öğretmeninizgeldi
    Öğretmeninizgeldi Takip Et
    Guru Yaş: 23 , eic 96%
    1 yıl

kadınlar için zor olan yönlerini düşünürken yoruldum...

0
    3 Yorumla
    • OlgunErkek07
      OlgunErkek07
      1 yıl

Nedrede yaşıyorsunuz

Yorumla
    • Öğretmeninizgeldi
      Öğretmeninizgeldi
      1 yıl

@OlgunErkek07 dünyada 🌎

Yorumla
    • OlgunErkek07
      OlgunErkek07
      1 yıl

Aaa aynı yerde yaşıyoruz. Bir kahve içmeye nedersiniz 😅😃

Yorumla
  • Hesapsız_Duygular
    Hesapsız_Duygular Takip Et
    Yoda Yaş: 33 , eic 100%
    1 yıl

Erkeklere zor çünkü bir kadınla idare etmek zorunda kalıyorlar.

0
    0 Yorumla
  • puzzle89
    puzzle89 Takip Et
    Yoda Yaş: 36 , eic 94%
    1 yıl

Her iki tarafa içinde iyi ve kötü yanları vardır

0
    0 Yorumla
  • ladymelo
    ladymelo Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 31%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 1b cevap paylaştı.

Bence kadın

Ama koca peşinde koşan yine kadın

Bilemiyorum aşko

0
    0 Yorumla
  • paptya0077
    paptya0077 Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlar için tabi tüm yük artık kadınların üzerinde

0
    0 Yorumla
  • aytenliikadin
    aytenliikadin Takip Et
    Bilge Yaş: 29 , eic 100%
    1 yıl

Kadınlara bence daha çok zor çünkü uzakta ise sevdiğin Adam yaşadığın şehri terk ediceksin

0
    0 Yorumla
  • KadirAlmanya
    KadirAlmanya Takip Et
    Xper 7 Yaş: 51 , eic 98%
    1 yıl

Bence kaçamak bir soru, iki tarafta birbirlerini seviyorsa neden zor olsun ki?

0
    0 Yorumla
  • KaranlıkMYHEART
    KaranlıkMYHEART Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 96%
    1 yıl

Hangisi daha çok yükleniyor ise sorunları. O kişiye zor. Tek taraflı olabiliyor sonrası

0
    0 Yorumla
  • BilgiMeraklısıbirkız
    BilgiMeraklısıbirkız Takip Et
    Yoda Yaş: 30 , eic 99%
    1 yıl

Çekene daha zor çektirene bir şey olduğu yok

0
    0 Yorumla
  • BlaChu
    BlaChu Takip Et
    Xper 7 Yaş: 29 , eic 99%
    1 yıl

her iki taraf içinde zor bence ama önemli olan bu zorluğun üstesinden birlikte gelebilmek

0
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 3,6b cevap paylaştı.

İkisine de zor ama hayatındaki insan işleri kolaylaştırırsa bahsedildiği gibi korkunç bir şey değil

0
    0 Yorumla
  • yokartıkbune41
    yokartıkbune41 Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 99%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 578 cevap paylaştı.

Erkeklere zor kısıtlama sevmezler ama bu devirde her iki tarafa da

0
    0 Yorumla
  • VISDOMMAN
    VISDOMMAN Takip Et
    Xper 7 Yaş: 38 , eic 100%
    1 yıl
    Aile & Toplum konusunda 309 cevap paylaştı.

Herkese zor. Evliliğin kendisi başlı başına bir sorun

0
    0 Yorumla
  • BasorexiaAise
    BasorexiaAise Takip Et
    Xper 4 Yaş: 29
    1 yıl

Kadınlara daha zor.

Kendi işin bir yana, evin temizliği, yemeği vs derken kendine zaman kalmıyor. Erkek denilen güruh ise sadece işe gidip gelir ve salondaki koltuğa uzanır. Ben böyle gördüm şimdiye kadar.

0
    1 Yorumla
    • Aranjor_
      Aranjor_
      1 yıl

Saygı duyuyorum görüşünüze, fakat şunu da belirtmek isterim.
      Erkek sadece işe gitmiyor canım benim. İşe gittiğinde ne zorluklar ile karşılaştığını. Hangi insanlar ile uğraştığını ya da neler ile mücadele verdiğini gerçekten bilmiyorsunuz. Bunu göremiyorsunuz. Biz sizin evde yapmış olduğunuz hizmete saygı duyuyoruz. Ama nolur kıyaslamayın. Bizim size anlatamadığımız belki bir çok derdimiz, göğsümüzü gerdiğimiz problemlerimiz olabilir. Bunu unutmayın.

Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Evliyim bana cok zor eş narsist üstüne hamileyim üstüne hovarda kafa dengş olursa birbirinr destek olurlar zaten o yoksa zor cok zor

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    1 yıl

Kadın için zor. Erkek bir tek dışarıda çalışıyor. Ama kadın için evin içi, çocuk gibi sorumluluk var. Kimse kusura bakmasın

0
    14 Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Erkegin dışarıda nasıl çalıştığını biliyor musun ikisine de zor ama ikisi bir oldu mu bence ikisine de kolay

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mustafacan1321 dışarıda ben de çalıştım. Hiçbir çalıştığım iş ev işleri kadar yormadı beni. Erkekler anca abartsın

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Yok kimsenin abarttıgi yok fakat sen bayan olarak çalıştın hiç erkek olarak çalıştın mı?

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mustafacan1321 erkek olarak çalışınca ne fark ediyor? Sektörde bile kadına negatif ayrımcılık yapılıyor üstelik.

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Bence tam tersi pozitif daha kibar ve güzelce davranıyorlar

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Ağır işler yaptırmıyorlar

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mustafacan1321 bir kadının çocuk yapması sorun olduğu için zaten bu yönden dezavantajlı başlanıyor. Kadınları daha kolay eziyorlar. Oyunculuk gibi parası iyi olan sektörlerde bile erkekler daha çok maaş alır. Yani kafanda kurmuş olduğun o dünya gerçek değil. Çünkü gerçek dünya o kadar da pespembe değil

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Evet kısmen haklısın aslında kadın olmak zor Allah kadınlarımızın yardımcısı olsun inşallah

Yorumla
    • Gizli Üye
      Cevap sahibi
      1 yıl

@mustafacan1321 Amin... Beni anladığın için teşekkür ederim 🙏🏻

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Yok haklısın Allah nasip ederse evlilik niyetindeyim hayatıma bir kadın girecek inşallah onun kıymetini bilirim

Yorumla
    • Papatyaadası
      Papatyaadası
      1 yıl

@mustafacan1321 abarttiniz yıllarca dışarda calismak sadece yaotiginiz buymuş. Hiçte zor değil. Ama ev işi ile birlikte bunuda yüklenmeye çalışıyoruz çalışan bir kadınım. Ev işi çoluk çocuk koca deri çekmek elin işini yaomaktan bin zor kusura bakma. Üstelik bedavaya sizinde ardinizi topluyoruz. Herkes kenine yasasa kadınlar dahauylu olurmuş onu anladım ben çalıştıktan sorna sizler hayatınızı yapiyormussunuz evlenip halt ediuormussunuz evlenipte başını yakmak buna derim.

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Ne diyorsun teyzecim ya olayı evliliğe neden bağladın

Yorumla
    • Papatyaadası
      Papatyaadası
      1 yıl

@mustafacan1321 sen regli olarak bile calismiyorsunher ay bir hafta kanayarak etrafta geziyoruz , sonra çocuğuna eve gelip yemek hazırlayıp çamaşırı ütüyü dusunuyorsun. cocuk ev ödevi anne diyor otur saatlerce odev yardımı yap sora sofra hazirla . Bulasiklari kaldır. ise git erkekle aynı işte çalış ama daha az al. Çocuk evde hasta olunca kocalar değil yine biz koşuyoruz izin almaya çalışıyoruz vermiyorlar. Ama erkelerin sankj çok daha önemli gibi önemli kendileri üzerlerine bile alınmıyor bu sorumlulukları maalesef. Buyuzden iş yükü bizde daha fazla buyuzden kadınlar boşanıyor

Yorumla
    • mustafacan1321
      mustafacan1321
      1 yıl

Doğrudur ablam bisey demiyorum o konuda çok haklısın Allah yardımcınız olsun inşallah ben de yarın öbür evleneceğim haklısın kendini kadının yerine koyarsan hakikaten çok zor ama ben ağır işlerden bahsetmiştim ilk cevaba bakarsan anlarsın yoksa abla dediğin şeylerde noktasına kadar katılıyorum Allah kadınlarımızın yardımcısı olsun eş adayimin da inşallah ben elimden geleni yapacağım eşime yardımcı olacağım inşallah

Yorumla
  • sopalıyım
    sopalıyım Takip Et
    Xper 5 Yaş: 30
    1 yıl

İki tarafada zor ama bence evliliği zorluk olarak değilde mutluluk olarak görmelşyiz

1
    0 Yorumla
  • Kimbu_Mütevazi
    Kimbu_Mütevazi Takip Et
    Xper 1 Yaş: 24
    1 yıl

Evlilik her iki cinse de zor, ki evlilik gerçekten verilmesi zor bir karar. Hayatın komple değişiyor yeni bir hayat kuruyorsun, yeni bir düzen...

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (101)
Devamını Gör(146)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Evlilik kadınlara mı zor erkeklere mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Evlilik kadınlar için mi zor erkekler için mi? 28 cevap verildi
Evlilik kadınlar için mi daha zor erkekler için mi? 17 cevap verildi
Evlilik erkeklere mi daha zor, kadınlara mı? 30 cevap verildi
Evlilik kadın için mi daha zor erkek için mi? 49 cevap verildi
Evlilik kadın açısından mi daha zor erkek acisindan mi? 10 cevap verildi
Evlilik kadına mı zor erkeğe mi? 27 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Örgülü saçlar size yakışır mı?
  • İnsanlar sizi ilk tanıdığında en çok hangi konuda yanılıyor, ilk izleniminiz ne oluyor?
  • Çilekli çikolatalı tatlı önerisi arıyorum, favori markanız ya da tarifiniz ne?
  • Bazı insanlar neden daha ilk konuşmada akılda kalıyor sizce?
  • Misafire tıraş kolonyası tutulur mu?
  • Kızlar aramızda lifting yaptıran var mı?
  • Gelmezsen gelme demek istediğiniz birisi var mı?
  • Kahveme eşlik etmek isteyen var mı?
  • Sizce günümüzde aile huzur yuvası mı yoksa travma merkezi mi?
  • Megane 4 mi Civic Fc5 mi?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨