Merhaba sokakta bulduğum kredi kartından hatayla harcama yapıp sonra karşı tarafın zararını ödedim tck 168/1 etkin pişmanlık hükümleri uygulanacak ama yanı sıra TCK 58 tekerrür hükümlerininde uygulanmasını sevk maddesine eklemiş savcı, hata sonucu olduğunu TCK 30 hata yanılma olduğunu hakime kabul ettirebilirmiyim, daha önceden 2 dosyam olduğu için cmk 231 hagb'de yararlanamıyorum, ertelemede olmaz, tekerrür olduğundan para cezasıda olmaz ne yapabilirim? Türkiyede cezalar çok ağır
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
bir avukatla konuş zor da olsa bazen adli para cezasına çevrilebiliyor.
bunu beceren bir tanıdğım vardı.
kaliteli bir avukatla konuşman lazım işin zor çünkü.
Sen ne diyon ya gelmişsin burada laf olsun diye konuşuyorsun yasalar kanunlar TCK dalı kurallara göre işler bir hakim veya savcı kafasına göre hareket edemez sen ne biliyorsunda böyle bol kepçeden konuşuyorsun hadi söyle mesela yargıtay savcısının görevi nedir, cumhuriyet savcısı ile arasındaki fark nedir? Cumhuriyet savcısı yerel mahkemeye katilirmi hadi cevapla bu basit soruları bile görelim hukuk bilgini
önce o üslubu düzelt rica ederim troll müsün nesin senden daha iyi biliyorum merak etme
al bu konuyu iyi bilen bir avukatın yazısı
buna hiçbir engel yok. yapabilirsiniz.
fakat her şeyi geçtim, işin teknik kısmını bilmediğinizden çok farklı bir sonuçla karşılaşabilirsiniz. nitekim tekerrüre esas önceki infaz edilmiş sabıkayı, infaz edildikten sonra suç uzlaşma kapsamına alındığından uyarlama davası açarak infaz edilmiş o cezayı-sabıkayı ortadan kaldırmış, müvekkilin sonraki suçtan yüzde yüz alacağı hapis cezası yerine (seçimlik ceza öngörüyordu kanun sonraki suçta. tekerrüre esas sabıkanız varsa adli para veya hapis cezası öngörülüyorsa seçimlik olarak, kanun hapis cezasına hükmedilmesini emreder tck md. 58/3) adli para cezası ile cezalandırılmasını sağlamışlığım vardır. - burayı iyi oku-
avukatına bağlı biraz beraat eden bile tanıyorum adam uyuşturu , silahla yaralama birçok suç işlemiş önceden avukatına bağlı ve hakime de bağlı
Hatayla kullanman ceza almana engel olmaz, hata kisinin bilerek yanlis yapmasi demektir
Bende istemeyerek yaptım zaten hatayla oldu
Hatanin kelime anlami bilerek isteyerek yanlis olan seyi yapmak demek
Ben burada kelime anlamindanmi bahsediyorum biraz yasaları hukuk terimlerini TCK maddelerini öğren
Bacim bende diyorum ki mahkemeye bunu yanlsiklikla kullandigina ikna etmen zor. Bile bile kullanmissin derler sana
Sen kaşınmışsın kusura bakma bulduysan bankaya ya da polise teslim etmeliydin.
Hapis yatacağını düşünmüyorum
Saçmalama direk hapis senin cezaların ağırlığından haberin yok galiba, tekerrür var diyorum 5 sene içinde iki suç işlenirse istersen biri trafikte alkolden olsun diğeri güveni kötüye kullanmaktan olsun veya özel hayatın gizliliğini ihlal olsun direk içerdesin, veya 2 kez alkollu araç kullanıp trafiği tehlikeye sokmaktan mahkemeye çık içerdesin
Tamam da ben şöyle bir şey duydum mesela 3 yıla kadar olan cezalarda hapis yatmıyormuşsun sadece denetimli olarak serbest kalıyormuşsun 3 yıla ulaşan cezalarda ise hapse giriyormuşsun yatıyormuşsun
Hayır sen bilmiyorsun bu işleri duymakla bilmek başka bir şey, herkese her şey uzaktan kolay zaten, 2020 öncesi suçlar için infaz affı var 3 yıl denetim ve 1/2 infaz uygulanıyor, sadece kapsam içi suçlar adi suçlar vb, diğerleri zaten kapsamdışı, ve benim olay yeni oldu 2021 yılının sonunda, şu an denetim 1 yıl ve tekerrür var bende 2/3 yatarım var
Hırsızlar da böyle yüzsüz işte
para cezasındansa hapis iyidir
yapma evladım aaa
ödediysen zarar etmezsin
Muhtemelen para cezası alacaksın ve denetim.
Tekerrür diyorum ne para cezası cahilmisin
Ne kadar terbiyesizce bir yorum ben sana olacağı söylüyorum sonuç belli olunca yazarsın boş konuşmuyoruz bir de insanlarla konuşmalarına dikkat et, saygısız
Bilmediğin bir konuda atıyorsun tutuyorsun burada bilmediğin birşeye yorum yapma, tekerrür var diyorum denetim para cezası diyorsun, tam tersine para cezası bile verilse Hapise hukmediliyor, bana taksirli suçlari say desem sayarmisin veya kasten işlenen bide sırf askeri suçlari say, hangileri arasında tekerrür oluşur oluşmaz say, insanları yanlış bilgilendirmeye çalışmak senin saygisizligin
Senin seviyene inemem
Hakaretten mi