Evlendim ama çok pişmanım?

Evlilikten değil yanlıs kisiyle evlenmis olmaktan pişmanım.

Kaza yaptım borçlandım o üzülmesin dye tam miktari söylemedim sonradan ögrendi "bana zaten neyi söylersin ki ben yokum senin hayatında o kadar degersizim ki" diye kızıyordu.

Eşim çok alıngan, iyi niyetli davranışlarımdan bile kendisinin degersiz olduğunu çıkartıyor. Bazı örnekler;

Kendisi kuşları çok seviyor mesela, arkadaşlarımdan birisi kuşuna bakmam için bana verdi ben de seviyor diye süpriz yaparak ona getirdim."Ben bu evde yasamıyor muyum bana neyi soruyorsun ki zaten bana sormadan getiriyorsun, deger vermiyorsun insan yerine koymuyorsun" diye söylendi.

Kardeşiyle vakit gecirmek istedigini söyledi, ben de "iyi olur o da özlemistir seni" dedim."Sen zaten kovmaya yer arıyorsun benim gitmemi istiyorsun, gitme kal desen ölür müsün" diye kavga çıkardı.

Sonra uzun vakit gecirdi 10 gün "özledim gel artık" dedim "sen ailemle aramı acmaya calisıyorsun" dedi.

Sabahları işe gidince "kahvaltı yaptın mı güzel seyler ye abur cubur yeme iyi bak kendine" diyorum mesela "tabi ben insan degilim hep senin dediklerini yapıcam dimi" diyor.

Evlenirken bazı esyaları almak istemedi ben zorladigım halde şimdi "deger verseydin alırdın, beni dinleyecegin mi tuttu" diyor.

Ne yapacagım ben bununla?
Güncellemeler
+1 yıl
Öfke krizleri geciriyor, tırnaklıyor, cimcikliyor, tabakları kırıyor bagırarak "canım' gibi hakaretler ediyor. Şok oluyorum kavga sebeplerini bile hatırlamiyor oluyorum genelde. Kavga anında iletişimi tamamen kapatıyor, sakinlestiremiyorum dinlemiyor duymuyor bile beni.
Güncellemeler
+1 yıl
Her şeyde o kadar suçluyor ki beni, kavga anında ne yapsam sakinlesmiyor ben de öfkeli oluyorum ama yutuyorum hep. Sonra "sakinlestiremedin" diye de ayrıca suçluyor. Bıktım artık ayrılmak istesem intiharla tehdit ediyor.
Evlendim ama çok pişmanım?