En İyi Cevaplar
"Her iki cinste evlenilecek insan olmamasından şikayetçi"
Neden?
Çünkü eskisi gibi değil, insanlarda beklentiler yüksek..
her şey kusursuz olsun istiyor..
Mevlana'nın "Kusursuz dost arayan, dostsuz kalır" dediği gibi bu sefer de istenilen aday bulunamıyor..
Herkesin bir kusuru vardır..
İnsan kendi kusurunu göremeyebilir ama bir başka gözle bakılacak olsa kim bilir neler görünür..
Kusur arayan değil, kusur kapatacak kişi olmalı evlenmek ve mutlu olmak için...
Bir diğer husus ise; Film ve dizilerde insanlar lüks yaşamlara, pahalı ve şatafatlı yaşamları göre göre bir çok kişi bundan etkileniyor ve kendini sorguluyor, benim neyim eksik diye..
Peki mala mülke mi yoksa insaniyete ve kişiliğe mi değer verilmeli?
Ana soru bu..
Mala mülke değer veren, onsuz asla olmaz diyen insan sayısı bugün ağırlıkta..
Ama bana göre eşya da malda mülk de gözü olan mutlu gibi olsa da bana göre olamaz..
Kadın için; Çamaşır makinemiz olmasa da elimde yıkarım, yeter ki mutlu olalım..
Erkek için; Sırtımda taş taşırım, yine eşime bakarım.. Limon satarım yine evime bakarım diyen insan oldukça nadir.
Oysa evlilik asla bir düz çizgi değildir.
Mücadelesiz bir hayat olmaz iken, evlilikte nasıl mücadelesiz bir yaşam bekleniyor..
Her türlü mücadeleye girmeye hazır, azimli ve kanaatkar, rıza gösteren, tahammül eden, kusur arayan değil kusur örten olmak lazım ki, aradığımız mutluluğu bulabilelim...00 Yorumla
Aslında burada Aileler önem teşkil ediyor.
Örnek verecek olursak. Aileniz sizi iyi yetiştirdiyse ve fikirlerine önem veriyorsanız. Onlara danışarak yapın bu işi. Hayati İnanç ın güzel bir sözü var evlenecek olanlara. nereden baksanız 50 şey yıldan 200 yıllık bir anne ve babaların tecrübeleri var diye. Yani insanlar biraz kafasına göre ve duygularına göre yapıyor bu işi sonra büyük sıkıntılar ortaya çıkıyor. Güvensizliklerin ve bozulan ailelerin en büyük sebeplerinden biride ailenin tecrübesi geri plana itiliyor. Diğeri ise ailelerde özellikle okumuş çocuklar daha iyi bilir diye biraz geri planda duruyor. Aslında Arkadaşlara da sorulmalı dışarıdan iyi gözlemleyebilenlere sorulmalı.
Tabi bunların hepsi bir tecrübe birde fedakarlık kavramı yanlış anlaşılıyor. İnsan kendine köle almıyor eş arıyor. Başka bir nokta ise Birçok insanın maalesef psikolojisi bozuk. Hem de çok bozuk. Ben bir narsistle bir süre ilişki sürdürdüm. Allah bir daha bulaştırmasın diyebilirim. Çok zor bir süreç. Allah kurtardı.
Sonuç olarak Türkiye nin durumu da ortada. Allah insanlara sanır versin.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKurun
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 260,7b cevap paylaştı.
u +1 yılBen artık inanmıyorum kriterime ya da beni sevecek birinin çıkmasına
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEvlilik kurumu bitmiştir. Bu ekonomide evlenen boynuzu yer ömür boyu nafaka+ çocuklara da nafakayı yer oturur paşalar gibi. Ekonomi bozuk işten çıkartılsan ailen anında tepe taklak olur. Bu kadar kolay bir şekilde bozulabilicek bir durumun içine girmek aptallık şu an. İlerde ekonomi düzelir falan belki ama şu durumda evlenipte ekonomik problemlerden boşanmış çiftlere gıram acımam yok iyi oluyor.
Tiktok ınstagram ve diğer 300+ fazla mecrada aynı anda broadcast sistemiyle avlanan trolcü hemcinslerime... Neyinize yetmiyor 2-3 mecra... sonra audisi olucak evi triplex olucak aylığı bu olucak. yılda min 4 kez tatile çıkarıcak sınırsız kart vericek... gibi ağır ve %2 lik kesimin sahip olduğu imkanlara gözünü dikmiş %99.8 kısım. Haliyle kriterlerini karşılamasan bile sırf öylesine evlenip boşanan kadın derya deniz dolusu.
KISACASI : EVLENMEYİN! ÖZELLİKLE ERKEKLER! HEM CEBİNİZİ HEM KAFANIZI YAKARSINIZ. AVUKAT AVUKAT DOLAŞIR NAFAKALARI BAYILIRSINIZ.
31 YorumlaEvlilik için aranan insan kriterlerimiz çok yüksek seviyede bir kere. Dört dörtlük bir insan istiyoruz fakat herkes dört dörtlük olmuyor. Herkesin bir arızası var. Öncelikle bunu aklımızın bir köşesine yazalım.
Evlilik günümüzde zorlaştı, farkındayım bu durumdan ama zor diye de kaçmamak gerek. Oturup bu durumu nasıl düzeltebileceğimizi düşünmek lazım.
Evlilik bana göre daha mantıklı bir seçenek. Zor da olsa bir şekilde hallolur zorluklar, aşılır bütün çıkmazlar. Zahmette rahmet vardır. Bu, böyle biline!
Modern dünyanın dayatmaları kişiyi yalnızlaştırır. Bu durumda yapılacak şey, bu dayatmalara uymamaktır.
Benim görüşlerim bunlar.10 YorumlaAslında sorun insanlarda olan bir sorun herkes kendi kafasındaki gibi yaşama derdinde adam evlilik istese kadına bakıyorsunuz kadınlar bir değişik ya da tam tersi herkes kendini düzletmek zorunda ki evlilik adayı çıksın
Birde herkes yuva kurmak yerine ev düşme derdinde evlilik artık eşyala evlenmekle olmuş evet ihtiyaç duyulan alınır ama diğer eşyalarda zamanla alınır illa her şey başta tam olması gerekmiyor
Bir de abartılı düğünler da o ayrı başa bela denginde tutmak lazım herşeyi23 YorumlaBen o kadar çok korudum ki kendimi düzeni bozuk dünya için kimseyle birlikte olmadım ama şimdi bakıyorum herkes çok ulaşılabilir olduğu için adam seni de öyle sanıyor ama yine de benim bir karakterim olduğu için benim gibi insan böyle devirin insanı ile evlenmez evlenemez çok zor
11 Yorumla
+1 yılArtık kimse kişisel konfor alanından ödün vermiyor güzel kardeşim. Bu sebeple ayrı evlerde ve resmi imza olmadan yaşarken gayet güzel olan ilişki evlenip de aynı eve girince gördüğün iç yüzler sayesinde çekilmez bir hâl alıyor. Bu boşanmaların tek sebebi değil fakat sebeplerinden biri.
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 8,9b cevap paylaştı.
+1 yılHer geçen gün daha da zor.
Bir kadınla ancak ve ancak sosyal medyada tanisacaksin.
Sonra sana güvenecek seninle dışarı çıkacak duruma geleceksin.
Tabi o zamana kadar hayatta kalabilirsin.
Bunu birde İzmir de oturan biri olarak söylüyorum.
Diğer illeri siz düşünün artık.
37 yıl oldu sadece hayatıma ciddi anlamda 3 kişi girdi.
Evli değilim.
Ne zaman olur inanın hiç bilmiyorum.
Artık mucizeyi bekliyorum desem yalan söylememiş olurum.
Ama kadınlar da haksız değil etraf bu kadar sapık ve kötü karakter ve kişilikte insan görünümlü erkek varken böyle olması çok normal.
Kadın kendi sevgilisi tarafindan şiddet mağduru olursa sevgili yapmak için uğraşan adam ne yapsın.
Ne kadar şansı olabilir ki.
Hepimize bol şanslar.
Yolumuz açık olsun.00 Yorumla
+1 yılHerkes herkese kolay ulaşıyor artık eskiden av , avcı belliydi şimdi hepsi karmakarışık her şey cok cabuk tüketiliyor iç içe girmiş soru işaretleri var elindekinin kıymetini kaybetmetmeden anlamıyor kimse ! evllik dışı ilşkiler cok fazla güven sıfır her şey pahalı o ayrı dert yine de umudumuz var evlenmek çok istiyorum elbette
43 Yorumla- +1 yıl
30a yaklaşırken her kadın ister.
Aşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. edemez. dünde aynıydı bugunde aynı. insanlar hep karsı cınsı merak edecektir. onun yanında ayrı bi moda giricektir 1000 yıl sonrada böyle olucak. bazı şeyler karsı cınsle yapılır. hemcinsle ilişki arkadaslık yas aldıkca sıradanlasır tadı kacar. özetle allah insanları cift yaratmıs bu bir ihtiyac her anlamda. ama bu devirde zor tabi.
10 YorumlaTamami ile güven kendine güveni olmayan başkasına güven veremez. her şey insanın kendi karakterinde biter. Evliyim mutluyum çünkü herşeyimiz ortada ne ben nede eşim bana karışır. Öyle telefon gizleme falan da yok. Şifresini dahi bilir kurcalar. Çünkü evlilikte olsa aşk da olsa SAYGI çok önemli kavramdır...
10 Yorumla
+1 yılBen güvenemiyorum, evli olup o kadar çok aldatan insan hikayeleri var ki açıkçası güvenim kalmadı, sadakat diye bir şey kalmamış, daha iyisini bulan hemen aldatıyor, üstüne bir de nafaka alıyorlar hemde sınırsız, ben kadınlara güvenmiyorum ve ayrıca evliliğe yetecek bütçemde yok. Bütçe ayırmayı da düşünmüyorum.
10 YorumlaKardeşim evet zorlaştı ama bence en tadından yenmeyen evlilik mücadeleyi beraber verip yoklukla sınanmış evliliktir.. Niyetiniz olduktan sonra evlenirsiniz burnunuz sürtsün ki neleri başardığınız hikayenizde kalsın.. Öyle süslü düğünler gelşnlikler evler eşyalar başlangıçta rahata kaçmaya gerekyi yok bunları zamanla yapın.. Yokluğa seninle çıkan seni sevendir ve öyle bir evlilik kesinlikle daha sağlam temellidir
14 Yorumla- +1 yıl
Haklıyım tabi gardaş şimdiki kızlar kendilerini kurtarma peşinde bol keseden istiyorlar ancak. Onlara her şey kurulu olacak onlarda instada şovlarını yapacaklar.. Kına gecesinde tahttan inecekler , düğünde ip sallandırıp sahneye gelecekler.. kime neyi ispatlıyorsunuz odak noktanız aile sahibi olmak değil mi? Eğer millet neder bu olsun diyen bir kız varsa kaç kardeşim
+1 yıldostum bu tamamen gönül meselesi bence.. bir gün onu görürsün ve işte bu o dersin sonra bakmışsın o olmuş her şey kendi kendine hızlı şekilde ilerlemiş ve kendini nikah masasında bulmuşsun.. mesela benim öyle oldu üniversite zamanında sevgiliydik ayrıldık ayrı yapamayız diye 2 sene sonra barıştık nişanlandık önümüzdeki yıl evleniyoruz
11 Yorumla
+1 yılÖncelikle kendimizi geliştirerek..
doğru insan olmak/olabilmek..
Zamanla size uygun ınsan gelicektır25 Yorumla- +1 yıl
Evet orada haklısınız.. buna yoğunlaşmak yerine içten kendınızı güçlendirin..
Elbette güveneceğiniz insanlar olucak 🤗 - +1 yıl
Aynen Duygusal anlamda..
Güvenilmez elbette karşimizdaki.. güvenimizi kırdığında da yol verebilmek önemli olan.. güveni yıkan kaybeder güvenen değil 🤗 - +1 yıl
Ama bu durum biraz daha soğumayi da beraberinde getirmiyor mu? Sonuçta robot değiliz ve her bir olmayışta kişi kendini biraz daha geri çekiyor, tamam anlıyorum yine de vazgeçmemek lazım diyoruz, fakat bu teoriden ne kadar pratiğe geçer işte o önemli.. şu hesap dönüyor; ilişkinin bitme ihtimalinden bile alacağım acı, ilişkinin devamından alacağım zevkten ağırsa "değmez" diyoruz.. yani kâr-zarar hesabı bir anlamda 😊
- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik kavramı zamanla daha iyi anlaşılacak. Aslında ne kadar gereksiz olduğu... Evlenmek zorunda değil kimse.
14 Yorumla- +1 yıl
Zorundalık yok tabi, fakat bu duygusal boşluk yaratmaz mı?
- +1 yıl
Evlenmek mi duygusal boşluğu dolduran eylem?
- +1 yıl
İşte sevmek sevilmek ve doğal olarak bunun evliliğe evrilmesi
- +1 yıl
Öyle bir şey yok. Evlenmek zorunda değilsin.
Banada hep benimle evlenmek isteyen insanlar geliyor ben çok kararsız kalıyorum iki kişi var ikisi de çok iyi seçim yapamıyorum
13 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılAldatmalar, zar diktirmeler, sanal ilişkiler derken insanın güveni kalmıyor. Bir de işin ekonomik boyutunu düşününce...
15 Yorumla- +1 yıl
kadınlarımızı zar diktirmeye mecbur eden gerisi zihniyetler batsın
- +1 yıl
Tecavüz gibi istem dışı şeyler hariç buna mecbur kalmamanız için yapmanız gereken şey ise ilişkiye girmemektir. İlişkiye girip de sonra arkasında duramayarak edebiyat parçalamanıza gerek yok.
- +1 yıl
Girip arkasında durmamak ayrı insan kandırmak ayrı! bu kdr kadınlar bakire olsun diye tutturdugunuza göre kendiniz el değmemiş bir bakir olmalısınız :) o zar kadınlarda küçük yaşta tuvalet eğitimindeki mikrop kapma riskine karşı yaradan tarafından oluşturulmuş birşeydir namusla bağdaştırılamayacak kdr basittir. erkeklere göre atıp tutmak kolaydır.
- +1 yıl
Vallahi de el ele bile tutuşmadım.
Evliyim ve pişmanım Alişanında dediği gibi "aklın varsa evlenme gençliğini tüketme"
214 Yorumla
+1 yılKusur musur bir yana dursun da en başta nasıl güvenip evlenmek için adım atıyorlar bu çok garip, insanlar çok çabuk değişiyor teknoloji çağındayız, sadakatsizlik macera gibi geliyor kimine aldatmalar normallesiyo vs. vs.
11 Yorumla
+1 yılEvlilik olmalı bence. Muhakkak olmalı. Düzenli bir hayat olgunlaşmak için aile olmak şart. Bana göre tabii.. mutlaka vardır iyi insanlar bir yerlerde. Belki artık daha ileri yaşlarda olabilir ama evlilik her türlü şart
219 Yorumla- +1 yıl
Böyle düşünmemeli, pozitif olmalı. Evet herkese güven olmuyo buna göre ince eleyip sık dokumalı. Aynı zamanda evlilik fikrinden uzaklaşmamalı diye düşünüyorum.
- +1 yıl
Maalesef yeni nesil düşüncesi bu.. evet maddi olarak çok zorlasti evlenmek ama duygusal yönden de kolaya kaçmak istiyor artık insanlar. Sorumluluk alma hissi mi korkutuyor sizi? maddi sorumluluktan bahsetmiyorum. Tek bir kişiye acısıyla tatlısıyla katlanmak bağlı kalmak mı zor geliyor?
- +1 yıl
Oda olacak.. o acının da tadı var. Ne güzel sevgiyi tadipve acısıni çekebilene. Bu kadar korkmayın bence🙂
- +1 yıl
Bilmem şahsen birinin acısını başkasıyla bastirabilmisligim oldu.. bana iyi geliyor ilişki
- +1 yıl
Şimdi sen sevmemissin vs demeyin bana sevgi anlayışlarımiz farklı olabilir. İlişkinin içindeyken tabiri caizse uğruna ölebilecek kadar severim ama ayrıldıktan sonra aylarca yıllarca sürmez yaş tutması
- +1 yıl
Bence o kadar bağlanmak hastalık..🙂 neden kotuyken başkasına şans verilmesin ki? Bana iyi gelmişse yüzümü guldurebilmisse.. biten ilişkiye ihanet gibi asla düşünmem çünkü zaten bitti. Bitmiş bir ilişki noktalanmistir yeni bir sayfa açılabilir artık diye bakarım. Şayet bu bir ayrılık değilse barışma umudum varsa tabiiki başkasına bakamam bile. Ama dediğim gibi bitmisse ihanet olarak görmem. İhanet devam eden bir ilişkide başkasına farklı hislerle bakmaktır.
- +1 yıl
Doğrudur ilişki konuşunca çok hassas biri değilim. Ama evliliği seviyorum.
- +1 yıl
10 yıllık evliyim 🙂 iyi gidiyor simdilik
+1 yılilişkide kalbe göre değil mantığa göre hareketi daha çok hale getirmek gerekiyor. kalp bazı hataları görmezden gelip gelecekte keşke dedirtecek kararlar verdirebilir. günümüz insanları rahat bir hayat için birliktelik kurma peşinde olduğundan bunları iyi insanlardan ayırt etmek aslında çok zor değil. sosyal statünü merak eden insanları hayatından hızlıca elediğin sürece etrafında doğru insanların kaldığını anlayacaksın.
10 Yorumlabence boş ver ya duygusuz yaşamak iyidir eğer karşına iyi birisi çıkarsa evlen çıkmazsada işine odaklan kendine odaklan
bu daha iyi olacaktır.
10 Yorumla
+1 yılBana artık imkansız geliyor. Arzu ve istekleri azaltıcı ilaçlar alıyorum ve Kadına yaklaşmak bile istemiyorum
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılOnu bunu bilmiyorumda su devirde birine güvenip evlenmek hemen hemen imkansiz gibi bisi
10 Yorumla Türkiye'de tek başına bir hyat yaşama zorluğu yetmezmiş gibi bir de iki kişilik yaşamayı göze almak mı? Mümkün değil...
11 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 306 cevap paylaştı.
+1 yılGünümüzde insanların beklentileri çok yüksek olunca uzun süreli ilişki de evlilik de yürümüyor maalesef. Özellikle kadınların beklentileri oldukça uçuk olabiliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin aldığın maaş kızımın oturacagi evin kirasina yetmez diyen kız babaları olduğu sürece bulaşmam evliliğe felan
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen bu konuda fikre ihtiyacı olan biri olarak bı köşede durup yorumları okuyacağım
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSakın evlenmeyin. Ben evlilikten kurtulmak için çareler arıyorum
21 YorumlaOlacağı varsa istediğin kadar uzak dur olur evlilik olsun uzun süreli ilişki olsun doğru kişi ile karşılaşmaya bakar
10 YorumlaEvlilik saçma geliyor bana kaç yıl hayatımı birine adayamam kariyerim önemli
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 323 cevap paylaştı.
+1 yılEn iyisi evlenmemek sanırım...
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende erkeklere güvenemiyorum.
18 Yorumla- +1 yıl
Aynı şekilde ben de kadınlara
Cevap sahibi+1 yılBunun sorumlusu cinsiyet farketmeden ınsanları menfaatleri icin kullananlar. Onlardan dolayı ınsanlar güvenemiyor.
- +1 yıl
Evet, uyuşmayan kriterler ve uç özgürlük tanımları da etken
Cevap sahibi+1 yılSosyal medya ıle ortaya çıkan seçenek etkenıde var
- +1 yıl
Hep daha iyisi var düşüncesi oluşturuyor ve insanlar doyumsuz oluyor
Cevap sahibi+1 yılUmarım gönlüne göre gırını bulup mutlu olursun
- +1 yıl
Bakalım hayırlısı, sen de aynı şekilde
- +1 yıl
Ben zaten şu an da mutluyum, olursa ancak benle beraber gelir o kadar
+1 yılBence evlilik şart değil
20 YorumlaBekarlık sultanlık tır bak keyfine
20 Yorumla
+1 yılYe iç hayatını yaşa bence ne gerek var
20 Yorumla
+1 yılEvlilik mi?
boş ver ya20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTek eşlilik zor
01 Yorumla
+1 yılBoş işşş
10 Yorumla
+1 yılGuven sart ya baksana millet nasil aldatiyo:(
01 Yorumla
+1 yılEvlilik olmazsa olmaz
00 Yorumlaevlilik zor iş bence
10 YorumlaNasip
10 Yorumla
+1 yılO kadar haklısın ki
10 Yorumla
+1 yılVy xanına😚🤟
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer 
Yaşadığımız dönem bize devamlı daha iyi seçeneklerin var olduğunu ve onlara ulaşmak için çok kolay aplikasyonların varlığını sunuyor. Her iki cins de ya daha iyisi varsa diye düşünmekten yanındakinin kıymetini bilmediği ilişkiler yaşıyor. Kusur da öyle bir şey ki arandığında kolaylıkla bulunuyor. Bu hepimiz için geçerli. Hepimizden daha iyisi mutlaka var. Karşımızdakine yönelttiğimiz eleştirel bakışı az da olsa kendimize yönelttiğimizde bakış açımız değişecektir. Ben ona layık mıyım sorusunu güncel tutup kendimizi geliştirmekle meşgul olsak ilişki değer kazanacaktır. Gel gelelim diyelim ki daha iyisini bulduk ya sonra daha da iyisi çıktı bunun sonu var mı? İlişkiye değer katan kaliteli uzun soluklu kendini ve yanındakini olduğun gibi kabullendiğindir. Evliliğin boyunca devam edecek olan tek sohbet olduğuna göre birbirini besleyen çiftlerin uzun soluklu beraberlik yaşayacağına inancım sonsuz. Emek verilmeyen her şey bitmeye mahkumdur. Sırf devam etsin diye tek taraflı bir birliktelik ya kişiyi ya da ilişkiyi er ya da geç bitirecektir.
Haklısınız 👏 kendimize bakmamız ve kusur arayan bulur düşüncesi bile yeterli 👌 tâbi ki diğer yandan arayana hep daha iyisi de var ve bunun sonu yok. Kesinlikle.
😇😇