Yaş 24.
İş için başka şehirde çalışıyorum. Ailem ve çevrem evlenmemi istiyor. Düğünlerden hoşlanmıyorum. Ama evlenmek isterim. Evim yok. Ya ev Alicam ya evlenicem. İkisini aynı anda yapcak maddiyata sahip değilim. Evlendikten sonra ev almakta bana saçma geliyor şu ekomide. Faizler çok yüksek maaşlar düşük. Ev alırsam yaş gecicek. Evlenirsem, evliliğim de hep maddi sıkıntılar olacak borç için de geçecek. Bilemedim abilerim ablalarim. Akıl verebilir misiniz :)
İş için başka şehirde çalışıyorum. Ailem ve çevrem evlenmemi istiyor. Düğünlerden hoşlanmıyorum. Ama evlenmek isterim. Evim yok. Ya ev Alicam ya evlenicem. İkisini aynı anda yapcak maddiyata sahip değilim. Evlendikten sonra ev almakta bana saçma geliyor şu ekomide. Faizler çok yüksek maaşlar düşük. Ev alırsam yaş gecicek. Evlenirsem, evliliğim de hep maddi sıkıntılar olacak borç için de geçecek. Bilemedim abilerim ablalarim. Akıl verebilir misiniz :)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çalış ve Yalnız yaşa evlilik yapacaksan düğün , ev , araba vs gibi şatafat bekleyenlerden uzak dur.
Ya şimdi evlenmek istediğim de evlenme imkanım var. Ama evlendikten sonra maddi sıkıntılar dan dolayı evliliğimin mutsuz geçmesini istemiyorum. Ama bu konuda bana kimse destek vermiyor. Herşey olur Allah rızkı verir gibi konuşuyorlar. Ama çevreme bakıyorum aldatan ve boşanan eslerle dolu. Karımı mutlu edememe endişesi var
Eşinin geliri olursa ve masraflı bir evlilik yapmazsanız sorun olmaz. Bu devirde artık düğüne vs. çok masraf yapılmamalı.
Aslında düğün yapmadan evlenmek isterim. Ama hiçbir kız bunu kalbul etmiyor. Parasını da geçtim. Düğünlerden nefret ediyorum neden bilmiyorum
Bütçen ne aşağı yukarı. Söyler misin
Ve maaşın ne
Aldığım maaş düşük. Asgari ücretten 250 lira fazla. Ama mesai yapabiliyorum hergun. O yüzden maaş 5 bin felan geliyor. Elimdeki nakit 60 bin.
Aileden de 100 bin destek cikar
Kardeşim ev almak zor gibi zaten. Yaşadığın yer küçükse ev fiyatları düşükse bilemem. Ama 160 bin liraya pek bulunamaz gibi. Sana tavsiyem 60 bin lirayi evliliğe harca. Evet yüksek değil ama uygun alırsan eşyaları kurtarirsin. Magazalardan son teknoloji ürünler alırsan kurtarmaz zaten. Evleneceğin kişi de kabul ederse ki eder diye düşünüyorum bim a101 gibi yerlere ara sıra buzdolabı çamaşır makinesi tarzı piyasaya göre çok uygun beyaz eşyalar geliyor. Sıfır sonuçta terslik çıkacağını sanmam. Bu tarz hareket edersen kurtarirsin 60 bin kadar ile evliliği. Ev almaya gelince de. Kredi dışında pek bir çözüm yok. Yaşadığın yerde en uygun tarzda bir ev bulup biraz da kredi çekersin. Zamanla evi satar daha iyi bir ev ayarlarsin. Maaşın Türkiye standartlarinda kötü de sayılmaz. İdareni bilirsen sıkıntı yasamazsin.
Sağolasın abim tavsiyelerin için
Rica ederim kardeşim. Her şey gönlünce olsun