Enflasyon ve artan gaz fiyatları nedeniyle çıkmak/sevgili olmak artık çok mu pahalı?

Enflasyon ve artan gaz fiyatları nedeniyle çıkmak/sevgili olmak artık çok mu pahalı?
Evet gerçekten her şey çok pahalı, insan sevdiği ile gezmek, sınamaya gitmek, bir yerlerde birşeyler yiyp içmek ister ya da hediye falan almak ister ama maalesef her şey çok pahalı tabi flörtum olmadığı için öyle bir sorunum yok ama ne bileyim olanlarada Allah yardımcıları olsun.
Önceden buluşmalar bu kadar kolay değildi hey gidi günler hey okuldan kaçardık gidip görmeye yaklaşmak falan yoktu öyle sadece uzaktan görürdük kardeşini parka çıkarırsa görürdük 10 bin sms bir hafta sürmez 3 tl ye facebook paketi yapıp konuşurduk hani böyle pencerede iken sokaktan onu görmek bile güzeldi el değmez tertemiz severdik anycool marka telefonlar vardı 6 hoparlör ulan sevgimizi şarkının sesiyle iletirdik oturduğu yerden geçip o zamanlar akşam kızlar çıkamazdı dışarı kolay kolay kavga olmaz gürültü olmaz severdik buluşma fırsatı bulunca aptal gibi kalıp seyrederdik birbirimizi hani öyle bakardık ki görmesek bile hep önümüzde kalırdık resmini çizerdik resmen o dönem de ki şarkıyla anlatmak gerekirse şimdi b. ktan muhabbet burada ağlıyorlar ortada kaldık diye millet karşısında olanın yüreğine bakmıyor artık tipine boyuna bakıyor nelere kalmışız lanet olsun ki o günler eskide kaldı
Teknoloji ileri gittikçe insanlık geri gidiyor
Flört edince bu kadar gidiyorsa sevgili olunca çöker millet herhalde😂
Bir de bunun evliliği var paralar kanatlanıyor resmen🤤😂
Evlilikten iki gün sonra kahrından ölür millet bu pahalılıkta🤐😂
İki günü iyi değerlendirmek lazım 😂
Tabi iki gün oldu oldu olmadı öbür tarafa artık kdjdjdjjdjd
Teşkürler çiçeğimm😃
Rica ederim çiçeğim
Ucuz olan tek şey insan hayatı ve duygular.. Keyifli geceler..
Gecenin sözü bu olmuş 🥂
Teşekkür ederim.. 😊🥂
Eig için teşekkür ederim 😊🥂
Rica ederim 🌷
Cevap
110Cevap
Kafesi, sineması, akşam yemeğiydi, gezmesi derken ciddi bir masraf ortaya çıkıyor. Benim eşim sevgiliyken başlarda her buluşmada neredeyse 1k ve üzeri harcıyordu. Araba yoksa tabi erkekte ya da kadında taksi masrafıda var. Allah yardımcısı olsun şimdiden flört edenlerin hayat pahalı.
Hayatın şu pahalılığına bile razı gelip çok şükür sendromu yaşayanlar var bir de hâlâ , bahçede otururuz aşkla paranın ne ilgisi var felan kafalarında masal dünyasında çoğu daha 🤦♀️
Onlar hiçbir gormemis asko ondan
Hiçbir şey
Olabilir evet 😄
Evet çok aşırı pahalı artık kısır kek yapıp evde parkta bahçede buluşma zamanı😅
Bunun şekeri , yumurtası , unu var birde fırın çalışacak al sana dağ gibi elektrik faturası 😄 Bahçede çiğdem citleyek yeter bence 😄
O da pahalıdır şimdi cidden millet te misafir fobisi oldu resmen. Kimse kimseye gidemiyor masraf çok oluyor diye
🙁
O da var birde artık sevmekten korkar oldu insanlar. Hele ki çevresinde görüyorsa bu tip ayrılıklar bir şekilde etkiliyor.
Flörtün fsini bile yapamayacak yeni nesil artık animelerle flört etmeye başlayacak tasımasuko felan derken teknolojik evlilikler başlar :d
Çimende oturur çekirdek-kola idare ederiz desen en az 30 tl gider sdfk
Oturacak çimende yok gerçi 😃
Evet zaten aşkı bilen de yok
Salı tek başıma Panora AVM'de dondurma yedim, latte içtim, arkasından Eymir gölüne gittim, bağ evinde su ve soda içtim sonra da dönüşte bir kebapçıda İskender yedim.
Toplam 315 lira ödedim. İki kişi olsaydım, 630 olacaktı.
Buna aracımın (benzinli) yakıt masrafını eklemiyorum. Onu da eklesem 150 lira da bu olurdu.
Kadınların cebinde de akrep var, 45 yaşına geldim daha bir kere bir kadının bir su ısmarladığını görmedim. Hep ödeyenler varmış gibi buraya yazan kadınları kınıyorum, yalan söylüyorsunuz.
Neyse, soruya döneyim... Bence kadın erkek ortak fon kurmalı. Bu tek başına erkeğin altından kalkacağı bir durum değil.
Talep edin hadi bunu da sen öde diyim, artık kadınlarda ekonomik güce sahip çalışıyor çoğu fakat erkek öder adeti yer etmiş kafalarda bunu kırmak lazım artık
Haklısın bende şikayetçiyim bu zihniyetlerden..
Her açıdan pahalı, hem manevi anlamda hem de maddi. Bu çağda her şey o kadar kolaylaştı ki herkes birbirinden kolayca vazgeçebiliyor , giriyor sosyal medyaya hemen başkasıyla flörtleşmeye başlıyor, dolayısıyla nitelikli insan bulmak güç, zaman ve emek istiyor.
Aynen öyle, sosyal medyanın sunduğu çeşitliliğin sarhoşu oldu herkes
Hayali profillere ilgi duyuyorlar, aslında herkes bir maskenin altına gizlenmiş durumda, müthiş bir bayağılık var maalesef, ama ben yine de her çağın gizli romantiklerine inanıyorum. Ucuzun, sıradanın peşinde koşmayan, asil ve güçlü bağlarla buluşmak isteyen birileri illa var.
Mutlaka 🌷
Sizin için flört etmek illaha pahalı bir mekanda göz boyamaksa aşkı için evet doğru.
Ama el ele dolaşmaksa deniz kenarinda , sokak arasında masumca göz göze gelmek kaybetmemek için yanlış anlar diye yanağına bir buse konduramamaksa işte o gerçek aşk sevgi oluyor.
O dediğinde bile masraf var yüzeysel bakmamak lazım bazı şeylere. Ulaşım şu bu vs.
Tabi o da var ama geziyorum yapacak bir şey yok
Flört etmek pahalı değil. Selam, naberden ileri muhabbet eden herkes kendinif lört ediyor sanıyor. Çok rahat çok profesyonel 😅 sorun buluşup bir şeyler yapmakta... İnsan çekiniyor açıkcası her an fiyatlar değiştiği için evdeki hesap çarşıya uymaz oldu.
Millet sanal flört üretti bu yüzden işte , devir ekonomik aşk devri 😄
Rakı içmek için flört ediyorum sadece. Daha doğrusu rakının bahanesi flört.20lik rakı masasına 500tl hesap mı gelir? Para harcamamak için izin yapmıyorum desem yeridir. İsyerim home ofis zaten. Çayım, kahvem her şeyim var. Dolabında buz gibi biramda var. Dışarı çıkmaya gerek bile duymuyorum.
Afiyet olsun 🥂
eşimle sevgiliyken ortam bu kadar pahalı bile değilken cafe sinema vs masrafları bizi üzmeye başlamıştı baktık olmuyor evlendik o gün bugündür daha fazla masraf yapıyoruz :D
😂👍🏻
Artık kısa sürede final olsun istiyoruz. Uzadıkça masraflı oluyor. Git gel konakla uçak derken 1 gece minimum 6 bine patlıyor. Millet hepsi haho diyor 😂😂
Uzadıkça borca giriyoruz hahaha
Borç yok be kanka. Para var ama sınırsız değil. Harcamaya degmeli. Haksizmiyim. 2 de bir tripler ohooo çay ikramında değmez o tipler.
Yetişkin ilişkisinden çok ergen ilişkisi olur ikide bir trip dönüyorsa , değmez tabi
Kızlarda yeni ve hızlı düzene ayak uydurmali bence aksi halde bizde ne eski çaba var nede sabır. İş yaş anlayacagin. Sana gün içinde 10 bin harcayan birinin buna oranla beklentisi de olur yani. Dürüst olmak lazım.
Şu kafadan çıkın beyler, kadınlara para harciyan bankamatik değilsiniz siz. Kadınlarda artık çalışıyor 🧘♀️
Flört dedin ama aşka yaşamak elbette parasız.
Değer bence sonuçta sevgili ile bir şeyler paylaşmak güzel sonuçta.
Masraf olmasın diye simit, ayran da yeriz diyenler oluyordu. Artık simitte yenmiyor😃
Çok şükür sendromuna alıştırılmış olanlar onlar😁
Maddiyat olmadığı zamanlarda da çok güzel şeyler yapılirya dolaşmak gezmek film izlemkk...
O saydıkların beleş mi😇
Birisi ilgimi çekmedikçe hiç yeltenmiyorum bile artık. Gerçi sonra onlar da ya yalancı ya da filtrelerle gizledikleri gerçekleri yüz yüze gelince makyajla örtmeye çalıştıkları için pek hoş bakmıyorum bu duruma
flörtün kendisi ucuz kanka herkes yapabilir ama onu yaşamak çok pahalı herkesin harcı değil :D
Haklısın aynen öyle insanlar flört edemiyor nasıl evlilikler olucak hava almak bile parayla ya bi çay 20 tl olur mu kahve olmuş 30 ükle bitik durumda sonumuz hiç hayra alâmet değil
Bir sinemaya gitsek, filmde mısır, içecek filan alsak, filmden sonrada biseyler yiyip kahve filan içsek üstüne benim maaşın 4 te biri kül oluyo zaten.😅
Cafe/restoran hevesi olan paralı flört bulacak, termosla kahve götürüp parkta oturalım, tavla oynayalım diyenlerle bunu zevkle kabul edenler eşleşecek.
Evet özellikle uzak mesafe imkansız gibi bir şey oldu. Eskiden "özledim" dedi geldim diye bir olay vardı artık yok. 😅
Bu sebepten sevgilinden ayrıldım desem absürt kaçar mı?
Cafeye oturuyoruz 1er çay kola içiyoruz, sonra kek ekler vs şeyler yiyoruz bi hesap geliyor 200 lira 😑 ben 200 lira için 1 gün köpek gibi çalışıyorum ama cafeye 3 saat oturduğum için bırakıyorum! Bu şartlar altında sevgili yapmak kolay mı?
'O benim sevgilim olsun, milyon dolar borcum olsun'. Yemişim masrafını, enflasyonunu. Zengin değilim, ama para elbet kazanılır, borçlar ödenir. Onunla öyle güzel anları yaşamak için kendimi kısıtlamam.
Bence öyle. Aklı olan eşine sevgilisine sahip çıksın. Yeni birini tavlamak çok pahalıya mal olur. İlişkin yoksa mecbur kıyıcan paraya 🤭
starbuckstan başka bir yere gitmeyi kendine yakıştıramayan tiki bir kız değilsen ucuzu da var her şeyin kafanı yorma ;)
Mood
Gülhane, bostancı sahil, pierre loti, fenerbahçe parkı, belgrad ormanı vs İstanbul'da beleş😅🤣
Yüzünü güldüren içini ısıtan gördügünde seni heycanlandırabilen biri varsa , enflasyon yıkılsa ne olurki... 🥂
Evet maalesef oyle artik o iki kahve tatli eskisi kadar kolay odenmiyor bide iliski olmazsa bosa gitmis oluyor
Birbirini tanimak isteyen birlikte vakit gecirmek isteyen iki kişinin illa paraya ihtiyaci yoktur
dopaminin olabilirim
Robot mu bunlar yoksa 😄 susamiyor ve acıkmıyormular hiç wow
Suyumuzu icip karnimizi doyurduktan sonra bulusuruz bizde canim nolmus yani 😀😄
Devir ekonomi devri anladık da sevgimizden demi kısalım?😃
Ölelim o zaman.
Evet şaka gibi enflasyon sevgili olmayı bile bize çok gördü artık kadınlarda hesabı ödemeli bence😂
Maddiyat bir yandan artık kaldıracak psikoloji de istiyor
Enflasyonun, artan gıda kafe ve restoran fiyatlarımın çok etkisi var. Ama gaz fiyatları nasıl etkiler bilemedim😜
Ulaşım desem sana artı ulaşım ile ekonomi dönüyor desem
Ulaşımın flörte etkisi mi? Sanmam. Koşarak gider yine giderdim.😜
Siz akıllı birisiyseniz sevdiğiniz adamın cebini düşünürsünüz illa cafe restorant club şart değil düşünürsünüz
Sadece parkta otursan bile masraftan kaçamazsın , bunun ulaşım gideri var susayinca su içmesi var birde acikirsan eyvah eyvah
Onlar bişey değil alırız o kadarını da
Hayat pahalı yahu onlar bişey değil demeyin ekonomi uçuyor aga
Flört ederken hesap yapmıyorum olaya kaptırıyorum kendimi sanırım 😂
Yoo tam tersi çokkkkkk UCUZ
görüyoruz daldan dala insanların çoğu cok rahat
Evet hayat şartları öyle ama birbirini seven çiftlerin aşırı lüxe kaçmasına gerek yok bence
Hayatım bir BMW yakıt parası kaç para haberin var mı senin zor tabi der bir BMW sahibi
Pahalı olduğu kadar da basitleşmiş durumda duygular açısından
deseler haklılar artık çay içtikleri ocak bile cafe olmuş kim ne yapsın
Evet , ama değecek biriyse paranın ve giderlerin önemi yok. Parası olmayan aşksız kalacak bu gidişle
İnternet parasını ödedikçe sıkıntı yok bence
Ben sarsılmıyorum açıkçası. Yakında da bir flörtüm olmadı gerçi. Bu arada görüşüm kaldırılmazsa bir şey söylemek istiyorum. 4-5 sene oldu seni görmeyeli:)
Bir kızla sevgili olup dışarda buluşmayalı 1.5 sene oldu. Fiyatlar pahalı olduğu için zorlayabilir ama erkek sevince gözü pahalı falan görmüyor. Borca girer yine sevgilisini mutlu etmeye çalışır. Öyle kuru kuru sanal ortamdan boş mesajla mutlu etmemeli. Gerekirse özledim dediğinde kalkıp manitasının yanına gitmeli
Flört de etsen yanlız da kalsan maalesef hayat pahalandi 🙁 ama yine de biriyle olmak yanlizliktan iyidir Balkız 😊
Evet, artan gaz fiyatları ile flörtleşmek arasında pozitif bir korelasyon var. Bu konuda bizi aydınlatmış oldun. 😏
Ne anladın anlatsana bana 😌
Burada olmaz, anlatırım bi ara uzun uzun. 😌
Başka yerde dinlemem 😌
Valla şöyle özetleyeyim; insanın senin gibi flört ettiği bir sevgilisi olsun, gerekirse Rusya'dan gaz ithal eder. Olmadı, Ege'de gaz aramaya çıkmalı yani. 😌
Teşekkür ederim 🙂
Rica ederim Pilli. 🥺
Cafeler cep yakıyor 😀
Bir chocolate latte mocho olmuş bilmem kaç 😄
Benim için artık çok geç 🥺😂
Bir çeyreğini alırız 😂
Cansın emrecim senin gelmen yeter 🥰
Para avcısı gibi görüyorum kadınları o nedenle para harcanacak kadına harcıyorum karşılığını alıyorum.
Bak şöyle düşün erkek para ile av yaparsa para avcısı kadını avlar. Çaktın durumu?
Para ile avcılık yapan erkeklere de bişey deniyorda şimdi burdan dersem canım diye çevirir sistem 🤦♀️ şikayet ettiğiniz tam ne o bile belli olmuyor açıkçası ve neyse amaaan banane felan işte
Ben varken elini cebine attırmam 😄
Erkek arkadaşımı kastettim sen üzerine alinma 😇
bu kizlar son zamanlarda neden bu kadar fazla açıldı dersin erkekler artik para yedirmiyor çıkalım yemek yiyelim çıkmaya gidelim kahve içelim vs işleri bitmek üzere bitti gibi
Sana katılıyorum Ece 💫
Enflasyon ve artan gaz fiyatları en çok aşk konusunda gaza gelmeyi zorlaştırdı
Fakir birisinin zaten Çalışmaktan dolayı Flört etmesi çok zor ve Flörtün olması da zor hayat Zengine güzel her açıdan
Neden pahalı olsun ki? İlla maddiyat mi harcamalisin birini severken
Araban su ile mi çalışıyor 🤔 dolmuşa beleş mi biniyorsun 🤔 hiç susamayacak misin acıkmayacak misin kız arkadaşına ısmarlamayacak misin 🥲 evde mi buluşacaksin yoksa🥺
İlla araba ile bir yere gitmeye gerek yok elbette bütçenr göre hareket edeceksin, normal ihtiyaçlar yemek su vb durumları herkes karşılıyor, illa erkek veyahutta tek taraf alacak diye bir kural yok , yeri geldiği zaman evde yemek yapıp piknik bile yapılır, önemli olan sevmek
Poff müsade et bana ekonominin geldiği halinin altını çiziyorum
Pahalı bir cafeye otur 1-2 şey iç 200 den aşağı kalkamiyorsun
Sevgililik dönemi bitti o yüzden flörtöz dönemi başladı. Varsa yaşıyorsun sıkılınca ayrılıyorsun.
Bizim flörtlere ne zararımız var ki? 😂
Buluşmaya gitmek için taşıt kullanmak bile cebe zarar 😄
Millet sevgilisine flörtüne araba alıyor araba 😂 dolmus otobüs parası ne 😂
Flört etmenin heyecanı için değer para harcamak.
Sizin için gereksiz mi
Yaşıyorsak ve para kazanıyorsak bu güzel anlar içindir. Bu bir lüks evet ama hakediyor kesinlikle
Her gün buluşsan 300 TL.. Vallahi çok pahali oldu ama olsun yinede buna değer..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?