Eşimi sevgili iken bir kaç kişiyle aldattım. Sonra pişman oldum Allah'a tövbe ettim ve pişmanlıklarım yetmeyince namaza başladım?

7 senelik evliyiz. 18 yaşında iken ben sevgili olduk. 1 sene sonra internette tanıştığım 2-3 kişiyle açık münasiplerde bulundum resim ve videolar atmıştım. 4 ay onlarla konuştum. 4 ay sonunda çok pişman oldum ve hepsini tek seferde hayatımdan çıkarttım. Allah'ın zina ayetlerini okudukça pişmanlığım arttı. Yetmedi namaza başladım , günlük zikirlere ama içimde ki tövbeler yetmedi çarşafa girdim. Eşimle 7 senedir evliyiz. 2 kızımız var. Eşime çok aşığım ve bu zamana kadar 1 dediğini 2 etmedim. Aldığım her maaşı eline saydım , yetmedi esimide namaza - Kur'an'a başlattım. Kizlarima Kur'an'ı kendim öğrettim. bu başıma gelen zina durumu beni hakiki müslüman yaptı. Pişmanlıklarım beni dindar yaptı bu sebeple pişmanlıkları getiren Allah mıydı?

Güncellemeler
+1 yıl
Pişmanlıklarım beni dindar yaptı bu sebeple pişmanlıkları getiren Allah mıydı?

( Herhangi bir hakarette bulunan , laf sayanları şikayet edeceğim kimsenin haddi değil , benim ne korkularla yaşayıp Allah'a sığındımı kimse görmedi. Sadece fikirlerinize ihtiyacım var )
Eşimi sevgili iken bir kaç kişiyle aldattım. Sonra pişman oldum Allah'a tövbe ettim ve pişmanlıklarım yetmeyince namaza başladım?