Flört döneminde hep olumsuzu düşünmek?

Selamlar dostlar, bir süredir görüştüğüm ve flört döneminde olduğumuz bir hanımefendi var. Kendisiyle karşılıklı olarak duygularımızı açtık ve birbirimizden çok hoşlandığımızı söyledik. Doğru zaman gelince de adını koyarız diye konuştuk. Sorun şu ki benim duygularım hoşlantıdan öteye gitmeye başladı ve o bana göre çok daha soğukkanlı, tırnak içerisinde "ilgisiz" biri. Ben ise sürekli düşünen, detaylarda boğulan, aramızdaki iyi şeylerin sevincinden ziyade ufak detayların olumsuzluklarına takılan biriyim. Onun öylesine yazdığı bir mesajı bile 50 kere ölçüp biçiyorum kafamda. Hal böyle olunca sürekli olumsuz düşünme eğiliminde oluyorum, sürekli onu temkin edip "aramız iyi mi?" diye sorma ihtiyacı duyuyorum. Kendisi şu an ufak bir tatile gitti, bunu dert etmiyorum elbette ama gün içerisindeki iletişimimiz çok azaldı haliyle. Aslında hiçbir olumsuz durum yok, hatta dönünce romantik bir yemeğe gideceğiz ama sürekli kendimi olumsuz düşüncelerin içinde buluyorum. Bununla birlikte onu kaybetme korkusu da başladığı için yanlış bir şey söylerim diye kendimi ifade ederken zorluk çekiyorum. Ona olan ilgi alakamı frenlemeye çalışıyorum ama kafamda 50 tane tilki dolaşıyor gün içinde. Dediğim gibi kendisi özgür ruhlu ve tek olmaya alışmış bir insan ve bunu bana çok hissettiriyor. Benim hiç hoşuma gitmese de bunu sorun etmiyormuşum gibi davranıyorum ancak gerçekten gün içerisinde hiç aklımdan çıkmıyor. İlişkinin adını koysak sanki biraz daha rahatlayacakmış gibi hissediyorum ama bu sefer de ilişki dinamiklerinin henüz oturmamasından ve ilişkinin sağlam olmayacağından endişeleniyorum. Amacım işleri oldu bittiye getirmek değil, hayatımda en sağlam şekilde kalmasını sağlamak. Ama böyle detaylarda boğuldukça belirsizlik beni zihnen çok daha fazla yormaya başladı. Ne yapabileceğimi gerçekten bilmiyorum. Onu ne sıkmak, ne de kaybetmek istiyorum ama öte yandan da kendimi yiyorum. Tavsiyesi olan varsa gerçekten çok memnun olurum.

Flört döneminde hep olumsuzu düşünmek?