Ayrıldıktan 2 ay sonra sözlenmiş. Bana akıl verir misiniz?

Dostlar selam kafam çok karışık sağlıklı düşünemiyorum bir fikre yol gösteriye ihtiyacım var.
Ben bir kızla İnternet üzerinden tanıştım muhafazakar bir ailenin muhafazakar kızı en azından çizdikleri tablo bu 2.5 yıldır beraberdik farklı şehirlerde yaşıyoruz ama bir çok kez buluştuk yakınlaştık kutu yerlerde otellerde defalarca kez yakınlaştık ortada evlilik gibi konuşmalar da vardı sadece maddi yönden sorunlarım olduğu için bir kaç yıl ertelemek zorunda olduğunuzu söylemiştim.
Olaya gelelim bu kız benden 2 ay önce ayrıldı hatta 45 gün olmuyor evlenemiyoruz işte gibi sebeplerle bende uzatmadım biraz kafasını dinlesin kendine gelsin diye rahat bıraktım 3 hafta 4 hafta geçti ses yok mesaj atayım dedim her yerden engellemiş sosyal medya hesabı da olmadığı için ulaşamadım bekledim biraz daha artık dayanamadım bir yakınına instagramdan mesaj attım yakın bir kız arkadaşı gibi ulaşamıyorum kendisine bana çektiği fotografları atacaktı ama atmadı siz haber verebilir misiniz diye daha sonra benim engeli kaldırıp wp dan mesaj attı
Beni rahatsız etme artık ben sözlendim seni artık sevmiyorum ben unuttum sen de unut diye
İnanamadım şok oldum yalan söylüyor diye düşündim fotoğraf istedim bir kanıt o da yolladı gerçekten sözlenmiş daha ayrıldığımızın 45-50 gün sonrasında belki o kadar bile zaman geçmeden
Sözlendiği kişiyi biliyorum ailesi bulmuş zaten uzun süredir ailesinden evlenmesi yönünde bir baskı görüyordu bu çocukta bir yakınları görücü usulü bir evlilik yani

Ben ne yapayım bilemedim bunun sözlendiği adam bu kızı temiz namuslu bir evden çıkmayan aile kızı olarak biliyor vicdanen rahat değilim bu çocuğun benden haberi yok o kızın yaşadıklarından otellerde neler yaptığından haberi yok bunları o çocuğa anlatmayı düşünüyorum yapıp yapmama konusunda kararsızım bu çocuk polis otel kayıtlarını bulabilir kızın benle otele girdiini öğrenebilir ama bunu yapmalı mıyım bilemiyorum bu arada o kızdan artık bir beklentim yok buz gibi soğudum ama nefretim var bana bir akıl verin

Güncellemeler
+1 yıl
Dediğim gibi muhafazakar bir ailesi var ve sözlendiği çocukta onun aileside aynı şekide muhafazalar ya da öyle görünen tipler.
Bunlar bir başkası olduğunu öğrenirse yani beni yaşadıklarımızı öğrenire kız onların gözünden saf temiz namuslu olmaktan çıkıyor söylemeye çalıştığım buydu.
Peki yeni evleneceği kişi bu yaşananları bilmeyerek temiz kız diye evlenecek ama gerçekler burada anlatabileceğimden çok öte şeyler yaşandı bu adamı kandırmak yalan söyleyerek evlenilmesi de size etik geliyor mu
Güncellemeler
+1 yıl
...
Ayrıldıktan 2 ay sonra sözlenmiş. Bana akıl verir misiniz?