Erkeğin elinin kiri neden kadına gelince namus oluyor?
Neden namus kavramı kadınlara yükleniyor sadece?

Erkeğin elinin kiri neden kadına gelince namus oluyor?
Neden namus kavramı kadınlara yükleniyor sadece?
Erkeğin de namusu var ama cinsellik boyutuna baktığımız zaman sadece tecavüz taciz ya da eşcinsellik durumu varsa namussuz derler. Kendi rızası ile birlikte olmak isteyen kadınla oldu diye namussuz demezler. Evlilik dışı cinsellik kadının davetiyle olur. O yüzden orada namustan sorumlu kadındır.
Dinimizde kadın Özeldir yaratılış olarak farklıdır erkek gibi değildir daha zariftir daha incedir korunmaya muhtaçtır naiftir kırılgandır
O yüzden kadın yanlış bir şey yaptığı zaman erkek gibi olmaz daha çok zarar görür
Belki de namus kavramı Bu yüzden Üzerimize yapışmıştır
Kültürel faktörler ve yıkılmaz taburlar varken bunu konuşmak gerçekten gerekli miydi
Kadınlara yükleyen erkek şerefsizdir net!!!
Namusun erkeği kızı olmaz. Saçmalık sadece kızlara yükleniyor olması. Oysa erkeğin de namusu var.
Cevap
39Cevap
Tabii ki erkeğin namusu var. Bi yerde ailesi ve sevdiği kadın, diğer yandan kendi beyni ve gözleridir, milletin eşine/sevdiğine çeviremez onları düşleyemez. Eh, maalesef gözüne ve kendine hakim olamayan namussuz erkek çok.
Bunlar hep toplumsal algı işte kadın erkek ayrıştırılıyor. Erkeğinde namusu vardır kadının da ama tek kadınınmış gibi lanse ediliyor toplum tarafından ve algı oluşturuluyor.
Erkek ve kadın içinde geçerli bu konu.
Namus her insana doğduğu zaman otomatik olarak yükleniyor bunun erkek ya da kadın diye cinsiyetleri ayırmanın bir anlamı yok bunu sadece kadına yükleyenler ülkenin tek bir kesimi onlar da her türlü ahlaksızlığı yapıp kadınlar üzerinden ahlak bekçiliği yapıyorlar bu maalesef yüz yıldır bu ülkede en çok rağbet gören olayların başında geliyor
Var tabi ki. Aklıma şu geldi,
Şu merdiven başında pazarlık yapan kadın bir fah*e mi?
- Hayır.
+ Peki ya o? Sokağın başında bacaklarını gösteren.
- Hayır.
+ Peki ya şu kadın? Baksana nasıl da şehvetle bakıyor.
- Hayır o da değil.
+ Burada hiç fahi*e yok mu baksana şu kadınlara nasıl da giyinmişler.
- Fahi*e nedir bay Burton.
+ Tenini parayla satan aşağılıklardır bay Vencanze.
- Hayır bay Burton. hayat kadını*k bu değildir
+ Hah! Neymiş peki fahi*lik.
- Fahi*lik insanların hayatını bilmeden onları aşağılamak ve yargılamaktır.
Sokağın sonunda bir berber var bay Burton. Lütfen aynaya bakınız. Orada var olan en büyük fahiş*i göreceksiniz…
Erkek içinde namus kavramı var elbette. Her önüne gelen ile beraber olan erkekte çok kaliteli ve ahlaklı değil. Ama toplum yapısından dolayı erkek bu konuda sınırsız ôzgürlüğe sahipmiş gibi davranılıyor. Hoş kadın elinin kiri diyen, veya onu yetiştiren insan da anne. Önce anne ve babaların ahlaklı olması gerekiyor.
Erkeğinde tabi ki namusu vardır ama namus sadece cinsellikle alakalı olmamalı namus dediğimiz kavram çok geniş Bi kavra
Mesela birisinin emeğinin karşılığını vermesseniz namussuzluktur.
Devletin hazinesini kendi çıkarı için kullanmak bu da namussuzluktur.
Bu daha çok uzatılır ama şu devirde namussuzluk varsa en büyük namussuz politikacılar dır sizin rahatsınız çıkarlarınız onların umrumda değildir.
Namus cinsiyeti olan bir kavram değil. Tıpkı şeref, haysiyet, onur gibi.. Ve şunu iyice anladım ki kim namustan en çok bahsediyorsa onun onla ilgili bir problemi oluyor 😀
ve namusu sadece iki bacak arasında görenlerin de kafa yapısına acıyorum.
doğanın erkeğe hediye ettiği avantajı kullanıyor erkek... evet haksızlık ama yapacak bir şey yokbelki 100 yıl sonra bizim toplumda bu adaletsizliği ortadan kaldıracak seviye gelecek ama şimdilik maalesef böyle...
Herhalde var niye olmasın kadınlardan ne farkı var erkeğin ama işte bu toplum bu hale getirdi insanları tamamen bozuldu artık kızda da erkekde de yok namus şeref haysiyet iffet haysiyet edep haya ahlak hiç bir şey kalmadı bu millette
Hz. Yusuf gibi namuslu erkeklere selam olsun
Olmaz olur mu tabi ki de var. Bir erkek kadınının ne yapmasını istemiyorsa kendi de yapmamalı.
Yoksa erkek yapar diye bir şey yok..
Sen yuklemissin. Namus %50 oranda iki tarafindir. Namus demeyelim haya diyelim. Hatasız kadın erkek aynıdır. Hatta erkek daha tehlikelidir.
Bende öyle bi kavram yok namus herkes için aynı koşul şartlarını gerektiriyor cinsiyete yükleme yapmıyorum
erkeğinde namusu vardır ama bizim cahil insanoğlu namusu sadece kadın üzerine konuşur
Var… Ben bu konularda hep erkeklerin kadın ahlakında yetiştirilmesi gerektiğine inanırım…
var aslında ama, toplumun yarısı "ataerkil" olduğu için bu tür cümleler veya kelimeler kadınlara dayatılmakta. ve bunun gibi benzeyen bissürü şeyler.. ama zamanla tükeneceğine inanıyorum:-)
Çünkü erkeklerin çoğu gerçekten namussuzda ondan 😉
Namus Her 2 Cinsiyet İçin de Elbette ki Var Kadın da Erkek de Bile
Namus kavramı nedir ve kapsamı nedir bence önce bunu belirlemek lazım. d
Olmaz olur mu?
Eşi , anası , bacısı , vatanıdır erkegın namusu
Erkek soyun devamıdır düşüncesinden, namus kadındadir düşüncesine evrilmiş
Erkeğinde namusu vardır, tabi bunun bilincinde olana
Eskiden di onlar, şimdi kadın her istediğini yapıyor. Namus felan da soran yok.
Böyle aptalca kavramlar bitmek üzereydi ki aniden ülkeyi 20 yıl geriye götürdüler. Tekrar başladı kısır tartışmalar
namus kavramı tek bir cinse ait değildir haklısın.
Var tabiki evlenince karın namusun oluyor çocukların oluyor onlar senin namusun olur.. Ama işte herkes almaz bilmez o sorumluluğu
Namus her iki cinsiyetede vardır namus kavramı bir tek kadına ait değildir herşeyi kadının üstüne bağlamayın yeterince bu dünyada çektik
Erkeğin namusu kadınıdır ailesidir şerefidir onurudur.
Var tabi ki
Namusumu kadınlardan koruyabilmek için sürekli mücadele ediyorum
Ara sıra bahane ile popomu elliyorlar ama alın yazısı işte
Erkeginde namusu var bence ama toplumun cahilliginden namus sadece kadına yükleniyor.
Karısını aldatan her erkek o... pudur.
Toplum çünkü cahil halkın feraseti.
Erkeğinde var.
Zaten kadın: anne , kız kardeş vs bunlar denilince temenni olarak erkeğin namusu oluyor zaten
Elbette vardır
Var tabi sadece kadına yuklenmemek lazım
Kim demiş yok diyen cahildir
Cağ dısı insanlara göre yok işte
Bu zihniyete sokan şerefsizler sağ olsun
Herkes kendi namusuna baksın
Onlar da belli olmuyor ki
Var tabi. Onu da anlarsınız..
Namus cinayetlerinden ölen erkek daha fazla dır daha geçen adamın biri annesinin sevgilisini öldürdü
Dostum, bunlarin hepsi toplum yuzunden. Orf, adet diye diyeee...
Erkeklerde namus yokki hepsi sapık kızlar ne çekti bu sapıklardan bee
Erkek içinde geçerli tabiki
Yok namussuzlar :))
yok onlar hepten bozuk çünkü
olur mu onlara hersey normal olmuş
genelleme yapmanız yanlış.. her cinsiyetten her türlü insan vardır.. ama genelleyemezsiniz
@Taylan6969 evet kadınlara yönelik olmuş hersey hergun neler oluyor
evet kadınlara oluyor ama ben tüm erkekler de böyle değil çok iyi yetiştirilmiş kadının, çocuğun, ahlakın değerini bilen erkeklerde var fazlasıyla.. demek istedim
Namusumu iki paralik etti bu hayat
herkes kendine baksın
Hepsi namussuz
Çünkü öyle olması lazım
Bu kısır döngü ve adı konulmayan bir düşünce
Erkeğin namusu şerefi işte
Canım burası Türkiye
Var.
Maalesef. Erkekler oynaktır
Hoaydaa
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?