Sizce evli bir erkeğin başka kadınlara iltifat etmesi doğru mu?

#orkide
Sizce evli bir erkeğin başka kadınlara iltifat etmesi doğru mu?

#orkide
Bence iltifata değer bir davranış, iş, eğitim vs bir durum başarmışsa başka bir hemcinsim tabi ki iltifat edebilir. İnsan olmak bunu gerektirir.
Parantez açayım: bu dediklerim insanlık öğrenememiş elin karısına kızına yan gözle bakan kötü niyetlileri kapsamıyor. Aynı şekilde kadın olup başka erkeklere yan gözle bakanları da kapsamıyor nokta.
Altında başka bir sebep yatmıyorsa bence yanlış değildir. Mesela varsayalım ki bir yere gittiniz. Bu yer de gece kulübü gibi bir yer olsun. Yanında kız arkadaşın da var diyelim. Arkadaşının üstündeki kıyafeti yakıştırıp güzel bulmuş olduğunu dese bunda da bir şey aramam. Elbise güzeldir. Yakışmış da olabilir.
İltifat ettiği kadına bağlı tamamen. Çok samimi olduğumuz biridir eşim de centilmen bir yaklaşım ve samimiyetle iltifat edebilir bunu asla sorun etmem art niyet aramam. Ama samimiyetimizin olmadığı bir kadına kur yapar gibi iltifatta bulunuyorsa tabiki sıkıntı.
Ben doğru bulmuyordum. Sevdiğim kişiden başkasını gözüm görmezdi ama hata şu var insan garip bir canlı öyle olunca karşı taraf seni cebte görüyor seni elde tutmak sana sahip çıkma gibi bir dürtüsü olmuyor. Bundan dolayı her zaman artık ilgi ver kaçarım yoksa mesajını vermek zorundayım ne yazikki
Cevap
64Cevap
Şimdi iltifat var iltifat var kalkıp iş yerinde kendinden 20 yaş büyük bir kadına bir görevliye bugün ne güzel olmuş işte şunun buyunuz diyebilir ancak kalkıp da kendi yaşına daha yakın bir kadına aman bugün çok güzelsin bugün çok harikasın şöylesin böylesin diyemez derse kesinlikle ortada art bir niyet vardır milletin kadınına iltifat edene kadar bana etsin Ben ne güne duruyorum
@Neveaşıkbiri
Birinin size garezi var. 😶 bütün yorumlara eksi atmış.
Hep hayranlık 😄
Çokta doğru bir davranış olduğunu söyleyemem
Yanlış bence ama sırf evli diye kadınlara kaba konuşmak çok yanlış. birine zekasına iltifat edilebilir. ya da yeteneği konusunda
Selam gadası 🙃
Şehvet ve haz uyandıracak şekilde yapılan iltifatlar hoş olmaz.
Selamlar,
Ya bu biraz karışık bir durum yani şöyle. Misal bir iş arkadaşın saçını kestirmiştir. Ona derim ya ne kadar güzel olmuş çok beğendim güle güle kullan diye. Bunda bir art niye olmaz çünkü. Bunun dışında sürekli başkasına kur yapmak tabi ki doğru bir yaklaşım olamaz bana göre de.
Bunu zarif şekilde , centilmen bir duruşla yapiyorsa hiç bir sakıncası yok. Ama asılma amacıyla , rahatsız edecek şekilde yapıyorsa sıkıntı
Annesinden ve kız kardeşinden başka hiç kimseye iltifat edemez başka kadınlara başka erkekler iltifat etsinler
burada niyet önemli. flörtleşme amaçlı ediliyorsa bu iltifat zaten erkek ş*refsizin tekidir. diğer türlü art niyet gözetmeden edilmişse hiçbir sorun yok, evli diye etrafındaki diğer kadınlara hödük gibi davranmasına gerek yok.
Birine iltifat etmek sarkıntılık değildir.
Eğer haddini aşmadan bunu yapıyorsa teşekkür edilir. Bunda soracak ne varki?
Bence doğru değil. Çok samimi akrabası veya çok çok eski bir tanıdığı ve bildiği bir insan değilse yanlış bir davranış. Ben büyün haklarımı eşimden yana kullanırdım :D
Doğrusunu yanlışını bilmem ama ben hayatta etmem. Allah razı olsun desen bana mı yürüyor der bizşm kadınlar. Gereksiz lüzumsuz şeyler. Sadece emekçi kasiyerlere alışverişten sonra hayırlı işler derim 😇
Evet doğru tabi ki. Ne var bunda, örneğin iş arkadaşına bugün ne kadar şıksın demek geldiğinde "ben evliyim söylememeliyim" mi diyecek. Evli bekar farketmez iltifat etmek nezaket ve medeniyettir, kur yapmak değildir
erkekle kadın hıc bir zamn muhatap olup sohbet bıle edemez bunun cok örneğini gördum testil işimiz varken bayanları ayırdığımız halde baş edemedik babam işi devır etti evli bekar kadınlar cok kolay iki tatlı söze kanıyor sonrası bommm
iltifatın sözlük anlamı: ilgi duyma beğenme tatlı söz söyleme... ama bizde sıklıkla beğenmese bile karşıdakini kırmamak içinde söylenir.. soruna gelince kocanın karekterini en iyi sen bilirsin... ne amaçla iltifat ediyor... ona göre kararını ver..
Hayır, belki bir çok insana göre ne var bunda, kötü niyetle değil, başka kadınları da güzel bulabilir falandır. Ama ben güzel bulsa bile içinde tutmasını ve asla belli etmemesini isterim. İltifat ederse çok fena bozulurum ve kıskanırım.
Ne amaçla ettiği önemlidir. Zaten çapkın bir kişiliği varsa belli neden ettiği ama bir güzellik görür, bunu dile getirirse yer yerinden de oynamaz hani.
Doğru değil, o zaman neden benle evli aynı şeyi ben yapsam tepkisi sert olur.
Evli iken başka kadına bakan, laf atan adam değil şerefsizdir net.
S. Gitsin
Herkes herkese iltifat edebilir ama etik kurallara uygun ısrar etmeden yürümeden..
Erkekler ediyor Ama kadın erkeğe ederse sorun oluyor, kadın bişeyler istiyor anlamına gliyor, nedense. cahillik işte.
Coğrafyamız dışında olsa elbette normal fakat biliyorsunuz malum 👻 zaten siz kadınlar ve biz erkekler bunları sessiz sessiz içimizden söylüyoruz 😉
Evlendik diye ruhumuzu teslim etmedik ya, iltifatta ederim yatarımda kalkarımda arkadaşta olurum dost ta hayır evlenen erkek ölsün ozaman ya
Bir kadına hak ettiği için iltifat etmek bir nezaket görevidir evli bekar fark etmez.. Burada esas olan konu sulanma olmaması..
Dogru
Karısı mutlu etmiyorsa erkek mutluluğu başka yerde arar (Şahsi görüşüm sevmiyorsan bile saygı duy ayrılmış olması gerekiyor bu asla kabul edilemez.)
Iltifat edebilir sıkıntı yok erkeklerin karısıyla yürürken dışarıdaki bayanlarla göz göze gelmesi gibi bir şey
İltifat etmenin centilmenlik olduğunu gayet medeni bi hareket olduğunu bilmeyen insanlar için kötü tabii, laf atmayı falan iltifat sanıyo bu millet
Dostluğa bağlı, nezaket içeren bir bir iltifat mı, yoksa kadınlara yürüme maksatlı mı iltifat ediyor ona bakmak lazım.
iltifatın bir derecesi olmalı cinsellikse hayır ama normal gündelik hayattan bir şey ise yanınızda bir bayana küfür etmesinden iyidir :D
Yanlış olur bence farklı sıkıntılara sebeb olabilir
Yanlis evli erkege bakmam ne isim olur iyy tijsinirim
iki tarafta memnunsa edebilir tabiki. biz kadınların hoşuna gider beğenilmek
Benle evli olan erkek akıl sağlığı açısından etmemeli
Dozunda olursa normal ancak aldatma seviyesine varırsa yakışıksız olur.
Eşinin yanında ya da yanında eşi olmasa bile başka bir kadına iltifat etmesi doğru değil.
Evli erkekler çapkınlık olunca başka kadınlara iltifat etmeleri saçma
Nezekat gereği iltifat tabi ki yapılabilir. İltifat etmek demek, sulanmak demek değildir
nasıl evli bir kadının evli bi erkeğe beğeni gözüyle bakması normalse bu da normal
Yanlış. Hangi kadın ister kocasının başka kadınlara iltifat etmesini. Ben asla istemem mesela. Isteyen kadın varsa da anlam veremiyorum.
Duruma ve yakınlık derecesine göre değişebilir bir durum karşıdaki kişinin ve kendi eşinin yanlış anlayabileceği boyuttaki iltifatlar doğru değil kesinlikle ama saçın güzel olmuş falan tarzı ise sorun değil bence
Hmm zekasına, işine vs edebilir. Ama dış görünüş olarak etmese iyi olur.
Iltifattan bişi olmaz, fazlası tehlikelidir ama!
Parçalarım valla. İltifat edecekse bana edecek. İt.
Vay be parçalayacak kadın da varmiş
sorun oluşturabilir. Her ne kadar iyi niyetlide olsa, karşı tarafın bunu farklı algılayıp hayal kurmasına izin vermemek en doğrusu. Yani her kes onu iltifat olarak anlamayabilir her zaman...
Bence değil ben zaten anlamıyorum evli bi erkeğin başka bi kadınla iletişim kurmasını
etmese daha iyi olur
Çok normal evli bekar kadın ya da erkek farketmez herkes iltifati hak eder
Dogru değil önündeki kadına baksın ne işi var başka kadınlarla
Ailece tanıdığınızı aile dostunuzsa olabilir, bunun dışında yanlış bence
Yavşamadığı sürece bence nezakettir ama yavşadıysa kardeşim ahehah
Bence bir sakıncası yok ama Baska kadınlar için olabilir
erkek milleti der mi der
Hayır yanlış eşim yapsa kafasını ikiye bölerim
duruma göre değişebilir.
İltifat etmekte ne var
Çok yanlış! ..
Böyle g*te kim iltifat etmez