Hemen açıklayayım. Aldatmak denildiği zaman genelde herkes o kişiye kötü insan gözüyle bakar, peki gerçekten her aldatan insan kötü müdür? Bir insan hem beraber olduğu kişiyi aldatıp hem de karakter olarak iyi olabilir mi ya da olamaz mı?
Evet kötüdür. Karşındaki insanla anlaşamıyorsan, mutlu değilsen eğer ayrılabilirsin. Bu şekilde ayrıldığın zaman asla kötü olmazsın. Ama ayrılmak varken aldatmayı sadece kötü insanlar yapar. Kötü insanlar aldatır
Aldatmak sadece sevgili /eşken sevgilin /eşin haricinde farklı biriyle de birlikte olmak değildir bence. Bence yalan söylerken de aldatmış oluyor, kişi. Hangi konuda yalan söylemiş olduğu da fark etmiyor.
Fiziksel veya duygusal olarak aldatmak yerine kişi ayrılabilir. Bu kimseyi masum yapmaz. Hem yoğurdum dökülmesin hem ayranım ekşimesin. Oh! Ne güzel dünya yoksa.
Aldatmanın, zinanın, haramın edep, ahlâk ile ilgili kavramlar olduğunu düşünüyorum. Kötü insan ise insanlara, hayvanlara, doğaya zarar veren, cana, mala kastedendir benim nezdimde. Tabi bir insanın güvenini kırmak, kalbini kırmak da kötülüktür ama en büyük kötülük cana kastetmektir.
Aldatan insan=kötü insan önermesi çok da doğru değil... Aldatma bir karakter zaafiyetidir, doğru. Kişi, ayrılmak yerine aldatmayı seçip dürüstlükten sapmıştır. Bunu kişinin bir hatası olarak değerlendirmek lazım, kötü insan olarak etiketlemek için yeterli değil. Kötülük, kötü insan olmak farklı bir durum...
kötüdür, kötü biri olmasa aldatmak yerine sevgili ya da eşi, artık her neyi oluyorsa onunla ayrılır ve ne halt yiyecekse öyle yer. partnerinin duygularına değer vermeyen, kendi uçkuru peşinde dolaşan bir insanın kötü olmama gibi bir seçeneği olamaz.
Kötü değildir hiç bir insan full iyi veya kötü değildir. Ama güven kırıcı davranışların en başında gelir aldatmak. Geri toparlayamazsın tüm geçen zamana, emeğe, sevgiye üzülürsün. İçindeki öfke en çok onadır.
Bana göre kötudur çünkü kimse aldatilmayi hakketmiyor!! Eğer sevmiyorsa ayrilir. Aldatarak karsi taraftaki kisiyi uzmeye ne hakki var. Biseyi yapmadan önce bide kendini yerine koymali o bana yapsa bana bunlari yasatsa ben napardim diye.. hoşuna gitmeyen biseyi baskasina da yapmamali
olamaz mertsen dürüstsen yiyorsa aldatmazsın ayrılırsın kimle istiyorsan olursun ama sen benim kal kimsenin olma ama gizli gizli diğer kişilerle gönlümü eyliyim demek şerefsizliktir