Bahsettiğim bu dünyaya kesinlikle çocuk getirmek istemeyen ve bu konuda kararlı birisi. Ben saygı duyarım.

Bahsettiğim bu dünyaya kesinlikle çocuk getirmek istemeyen ve bu konuda kararlı birisi. Ben saygı duyarım.
Aslında haklı bir düşünce. Belki kendisinedahi itiraf edemediği başka düşünceleri, korkuları da vardır. Anne, baba olmak herkesin taşıyabileceği, altından kalkabileceği bir sorumluluk asla değil.
En berbat çağa denk gelmişiz, böyle pislik dolu bir dünyaya çocuk getirmemek fikri bana da cazip geliyor.
Hiçkimse ite, köpeğe yem etmek için çocuk yapmıyor.
Böyle düşünüldüğünde çocuk yapmamak, düşünmemek gayet yerinde bir karar ama öte yandan insan kendinden geriye bir eser de bırakmak da istiyor, ikimize ait diyebileceği bir eser.
Bu soruya cevap verebilmek çok güç ama anne, baba olmak için evlenmek kesinlikle yanlış.
İnsan sevdiğinden çocuk sahibi olmadan da sevdiğiyle aile olur.
Benim kardeşim yok hiç kimsem yok yaşlanınca yapayalnız kalmak istemiyorum eşimden başka bana değer verecek gelip görecek sohbet edecek kendi kanımdan insanlar istiyorum. Akraba demeyin onlar olmaz kendi çocuğun gibi. Erkenden çocuk yapmak bende istemiyorum ama illa isterim bir iki tane. Yapamam yani.
Gelen çocuk bir kedi yavrusu değil bir insan ve onu nasıl bir gelecek bekliyor ve sevgiyi verebilecekmiyiz bunu düşünmek lazım. Annemler torun istiyor ya da eve bir hava katar demek o çocuğa haksızlık. Kimse evlenirken boşanırım diye evlenmiyor ve boşanmalar çok fazla , eşlerin birbirine tahammülü yokken evlenip bir görev gibi çocuk yapmalarına karşıyım.
Bir veya daha fazla evlilik yapmış ve o evliliklerden çocuğu olan birisi yeni eşinin çocuk istememesini makul görebilir. Ya da taraflardan her ikisi de çocuk istemiyor olabilir. Benim bir komşumun çocuğu var. Nereden baksan 34-35 yaşında var. En az 8 yıl oldu evleneli ama eşi çocuk istemediği için arkadaşım da ısrarcı olmuyor
Cevap
35Cevap
Saygı duyar ve yol verirdim. Çocuk sevgisi olmayan bir insan hayatımda yer alamazdı.
Bende istemiyorum memnun olurum
Bende çocuk istemediğim için evet düşünürüm
Daha çocuğum olup olmayacağıni bilmiyorum. Atıyorum oldu 1 tane ben tek çocuk büyüdüm 2 tane olsun yalnızlık çekmesin hani o mantıkta var yani olacaksa 2 olsun yoksa hiç. Dile kolay tabi çocuk çıkarmakta kolay değil. Hiç istemeyebilirim. Ama evlat duygusunuda niçin tatmak istemez ki bir insan. Türkiye'de olmak şarti altında istemeyebilir tabi..
Evlenmem. Ben anne olmak istiyorum bu hakkımı sağlık sorunu yoksa elimden alamaz
Benim olmayacak ve evlendıkten sonra bu hastalıgım ortaya cıktı rahimimde tümör vardı rahmimide aldılar ben depresyon oldum 65 kılodan 132 kıloya cıktım eşim benı bır an bırakmadı destekcım oldu psıkolog ve diyetısyene getırdı dün tartıldım 127 oldum nasıl mutluyuz anlatamam
Olabilir öyle şeyler, yani ille evlenip çocuk sahibi olacağız diye bir kaide yok ortada
En azından bir çocuk lazım bro. Çocuk, dünyaya bırakılacak en güzel mirastır.
Çocuk çok büyük bir sorumluluk gozümü kokutuyor ama hiçbir zaman çocuk istemeyen biriylede evlenmem ha severim ama asla çocuğu olamayacaktır yani kendi elinde olmayan bie şy sonuçta o zaman evlenirim
Bazı çiftlerin bir an önce evlenip çifte yüksek zeka genlerini aktarmaları şart, ki 10 cahil çocuk doğuran suriyeliler yüzünden bozulan dengeler tekrar kurulsun.. Misal soruyu soran kişi evlenince bu dengeyi kuracak inanıyorum..
Çocuk için evlenmiyorum onunla ama çocuğum olsun da isterim yani. Annelik duygusunu yaşamak, kendi evladımın olmasını isterim. Ama eğer sevdiğim adamın hastalığından dolayı cocugumuz olmayacaksa da onu bırakmam.
Ne kadar saygı duysan da eksikliğini hissedersin. Şahsen böyle biriyle evlenmek istemem. Hiçbir sağlık sorunumuz yokken annelik duygusunu da yaşamayacaksam napim onu.
Dusunmem cunku ben cocuk isteyen biriyim. Kimseyide zorlayamam o yuzden eger iliskiye baslayacaksam bunu acikca soylerim. Cocuk konusuna sicak bakmayan biriyle iliskiye baslamam.
Büyüyemiş kişidir bunlar sorumluluk alamazlar, eşlerine karşıda sorumlu olamazlar şahsen böyle bir kadını ne yaparım tam bilmiyorum heralde evlilik değilde evlatlık almış gibi bir his yaşarım.
Evet isterdim. Çok anaç ruhlu bir insan değilim. İstemeseydi saygı duyup tamam derdim. Not :2 çocuğum var 😂😂
Evlilik düşünmüyorum ki, sıkıldım artık her şeyden.
Düşünürüm, ben de istemiyorum çocuk yapmak. Herkes anne baba olmak zorunda değil...
tercihtir. gençken bu soru sorulsa hayır evlenmem derdim ama bir evladım var zaten hiç problem olmaz
Saygı duyarım kendisine ama evlilik düşünmem. Dolayısıyla da kendisiyle yapamam. Anne olmak isteyeceğim bir şey çünkü.
Şu an ben de düşünmüyorum ama ilerde evlenirsem ve eşim isterse fikrim değişebilir. Ha tam tersi olur da eşim istemezse sorun etmem.
Niye evleneyim ki? Evlenmenin amacı ne o zaman? Yani ben cocuk istemiorum da evlenmeden yaşamak varken cocukta yoksa amaç nedir?
Hayır istemem hayatım boyunca bir çocuğumun olamaması ürkücü geliyor🙄 annelik duygusunu çok merak ediyorum böyle biriyle evlilik düşünmem olanaksız
Ben yalancı insanlardan ne çocuğum olsun isterim nede çocuğum olsun hayatimi mahvetmem asla talan konuşan insanlarla
İnsan sevdiğinle çocuk yapmak için evlenmesi doğru değil. Seven, sevdiğinin düşüncelerini kabul eder.
Bu düşünceye sahip biri Allah'ın vazifesine karışacak kadar hadsizdir.. Böyle biriyle bir yuva kurmak istemem..
ben onunla çocuk yapmak için evlenmiyorum ki elbette anlayış gösteririm
Çocuk istediğim için bu fikirde olan biriyle evlilik düşünmem
Sanmıyorum. Ben çocukları seviyorum ve çocuk da isterim.
Hayirrrrrrrrrrrrrrrrr yaaaaaa o duyguyu yaşamak lazım köküne kadar
Kesinlikle düşünmem çünkü ben anne olmak istiyorum
Evlilik bile düşünmem ama bu fikiri düşünürüm soru cevaplamak açısından
Sanmıyorum ya fikri değişmezse düşünmeyebilirim çünkü ilerde kesinlikle çocuk düşünüyorum
Düsünürüm ama evlilik de düşünmüyorum onu napcaz sksne
Saygı duyarım ama bir kız çocuk büyütmek istiyorum şu hayatta :D
Olurum. İkimiz birlikte birileri için birikim yapmadan anın tadını çıkarırız😃
Zaten çocuk istemeyen biriyle evliliği düşünüyorum.
Eger baştan bunu söylerse evlenmezdim evliyken istemem derse boşanırım.
Ama çocuk deniyoruz olmuyor o zaman tedavi yollarına bakarız yine olmuyorsa vardır bir hayır der hayata devam ederiz.
Kararına saygı duyarım ve bu şekilde kabullenirim. Evlilik, sadece çocuk dünyaya getirme anlamına gelmiyor sonuçta.
İkna etmeye çalışırdım olmuyorsa yapacak bir şey yok, ben sevdiğim adamdan çocuğum olsun isterim.
olabilir yeterince ortalık çocuk dolu zaten gereksiz
Çocuk sahibi olmak istiyorum
Evlenirdim ben. Ama evlat edinmeyi düşünürüm yine de. Çünkü ben çocuk yapmak istemiyorum zaten yeterince insan var dünyada. Ama evlat edinebilirim durumum varsa.
valla ben de saygı duyarım hatta saygımı onunla bırakırım , uzaklaşırım
Ben de çocuk sahibi olmak istemediğim için benim için sıkıntı olmazdı.
karsima çıkanlar keşke istemese. ben istemiyorum onlar istiyor
Hayir istemem bana düşkün bir kız çocuğum olmayacaksa neden evleneyim ki
Bende istemiyorum umarım ilerde evlenecegim kişiden benimle aynı fikirde olur
düşünürüm nolcak
Düşünürüm, cocuk istemiyorum
İstesem de düşünemem
Düşünürdum hemde seve seve ya
Kendi eşim Asla çocuk istemiyor:(
Bende istemyiofm
Çocuksuz evlilik saçma
Ben de öyle biriyim bassın bana nikahı
O sorumluluğu alacak psikolojide olmadığım için istemiyorum