- Aşk İlişkileri konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılKesinlikle evlenirdim böyle erkek nadir bulunur.
Erkekler çocuk ister çünkü kendilerine binen yük sadece maddi ve genelde evde otorite oluyorlar ama kadın fiziksel ve psikolojik olarak çok fazla etkileniyor erkek kötü polis kadın iyi polisi oynuyor.
Ben şahsen çocuk istemiyorum çünkü hamilelik ve doğum başlı başına korkunç bir olayken birde yaklaşık 25 yıl sürecek bir sorumluluk alıyorsunuz üzerine
uzun süreli bir yatırım ve size ne getireceği belli değil, bu süreçteki maddi ve manevi yıpranmaları saymıyorum bile
çocuğunuza yetemediğinizden tutun da çocuğunuzun sizden memnun olmaması gibi durumlar söz konusu olabilir
kendi hayatınızı unutup tamamen ona odaklanmalısınız çünkü anne ile çocuğun ilişkisi büyüdüğünde tüm hayatını etkileyebilir en önemlisi de empati yapabilmelisiniz
ülkemizde şu an birçok üniversite mezunu işsiz ve şimdi dünyaya gelen bir çocuk 18 yıl sonra ne ile karşılaşacak büyük bir muamma
bunları düşündüğünüzde çocuk dünyaya getirmek bilinçli bireyler tarafından gerçekleştirilmeli yoksa hayvanlar da doğuruyor bilmem anlatabildim mi?
soyu devam ettirmek gibi bir düşünce ise tamamen ilkellik barındırıyor
yaşadığımız dünyada önümüzü görmek mümkün değil ve çok zengin değilseniz çocuk yapmak bencilliktir
evet 9-10 çocuklu ailenin, dahi bir çocuğu da olabilir ama olabilir işte ihtimal ve bir insanı en çok yetiştiği çevre etkiler
bugün türkiye, hindistan vb. çok çocuklu aileleri barındıran ülkelerin refah seviyesini görüyoruz içler acısı bir halde
çünkü çok çocuklu ailelere baktığınızda çoğunluğunun eğitimsiz ve ekonomik açıdan yetersiz olduğunu görürsünüz
bu ailelerin yetiştirdiği çocuklarda yaşadıkları çevreden kötü etkilenir kendini geliştiremez ve geneli sağlıksız bireyler olur
ben tek çocuk istiyorum da diyebilirsiniz ama çocuk istiyorum demeden önce onu gözünüzde size ve eşinize benzeyen sevimli bebek olarak değil de 20'li yaşlarda bir genç olarak hayal edin düşünün nasıl biri olurdu ne katabilirdiniz ona mutlu bir hayat yaşar mıydı?
bunların bilincinde olarak dünyaya çocuk getirirseniz çok sevinirim çocuk dediğiniz şey bir birey çünkü sizin küçük oyuncuklarınız değil evde ille de sevimli bir şey görmek istiyorsanız evcil hayvan sahiplenin
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBence dışarıda milyonlarca bakıma, sevgiye şefkate, muhtaç çocuklar varken, dünyanın gelecegi kaygılarla doluyken çocuk sahibi olmak bencillik gibi geliyor.
Bilinçsizce çoğalmak üremek hayvanlara aittir. Üstelik yeteri kadar geliri olmayan insanların hele ki bu ekonomide cocuk sahip olmasının cahillik oldugunu düşünüyorum.
Çocuğumun olması için illa kendi kanından olması gerekmiyor.
Çocuk doğurmak o işkenceyi kendime çekdirmek istemiyorum ama çocuk esirgeme yuvalarından bir kaç cocuğa anne olmayı çok isterim ❤️ onları güzelce büyütmek eğitim almasını sağlamak cemiyete millete faydalı bireyler yetiştirmek hayatıma büyük bir anlam katar ❤️311 Yorumla- +1 yıl
Çok teşekkür ederim ❤️
- +1 yıl
Teşekkür ederim ❤️. Evet biliyorum, bir canı alelade birine emanet etmemeliler bence de.
- +1 yıl
Mantıklı bir karar degil mi sizce de? Zaten durumunuz yoksa çocuğa iyi bir şekilde bakamazsınız.
- +1 yıl
Durumu olmadığı halde kendi biyolojik çocuğuna da bakamaz ama. Bu durumda yine bilinçsizce oluyor. O bebeğin ne suçu var? Kendi seçmediği hayata geliyor ve üstelik bir gelecek de vadedilmiyor. Sırf kendi zevkin için çoğalmak çok ilkel bir düşünce.
- +1 yıl
Siz sitemlerimi kişisel algılamayın. Benim sitemlerim kendi geçimini zor sağlayan hatta sağlayamayan insanların bilinçsizce çoğalması. O bebeklere üzülüyorum sadece. Geçim sıkıntısı, egitim sıkıntısı ile boğuşmak zorunda kalacaklar. Dünyanın nereye gittigi de soru işareti altında. Ekonomi berbat ekosistem daha da berbat. Biz bu dünyadan 60-70 sene bile yaşayamadan göçüp gidicez. Onlar bu berbatlaşan dünyada yaşamak zorunda kalacak.
Eger bir cocugun bakımını egitimini terbiyesini yeterli seviyede verebilecekseniz okay diger turlu bencillik.
- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBende çocuk istemeyen biriydim fakat insan kendinden bir parça istiyor zamanla, en azından şu an evli olsam çocuk isterdim.
Zaman her şeyi değiştiriyor. Çocuk istenmeyen bir evlilikte bulunacağımı sanmıyorum en azından öyle şartlı bir evlilik yapmam.
10 Yorumla
+1 yılEvliliğin temeli çocuktur kim ne derse desin Tamam bu devirde çocuk yetiştirmek kolay değildir zordur aynı zamanda maddiyatlar var çocuk büyüdükçe maddiyat istekleri artar istedikleri artar Ama şunu söyleyeyim evlilikte önemli olan çocuk sahibi olmaktır, insanın neslini soyunu devam ettirmiştir ailesini genişletmesidir inancımız da buna emreder. E ben o zaman hiç çocuk sahibi olmayayım evleneyim eşimle ikimiz de yaşayalım millet torun severken çoluk çocuk severken bayramlarda bir aile büyükleri veya küçükler bir araya gelirken o mutluluğu kaçırmak istemem tabii ki çocuk istemeyen birini istemem açıkçası, Ben ona manevi şeyler bırakacağım mutlu edeceğim Ben öldükten sonra benden kalan özellikleri o çocuklarına yenilerini ekleyerek taşıyacak evliliği zaten amacı çocuktur.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
59Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 28,4b cevap paylaştı.
+1 yılGenel olarak evlilik düşünmüyorum eğer karşı taraf düşünüyorsa ve çocuk da istemiyorsa bu benim işime gelir.
50 Yorumla Direkt karşı çıkma sebebi nedir bunu bilmek lazım. Şahsen ben de istemiyorum ama birileri bunun lafını mutlaka yapar. Ortalık karışabilir. Yok olmuyor mu yok kocan/karın mı istemiyor vs vs. Yoksa böyle bir pislik dünyaya çocuk getirmek bencillik bence.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılİstemem. Zaten beni seven kadin benden cocuk ister. Cunku dogası boyle. Benden ondan isterim. Eger cocuk istemiyorsa sevmiyordur. Yani belli bir yil icin istemiyorsa olabilir ama onun disinda kabul etmem. Cocuk istemedigi icin degil, cocuk istemeyen kadin beni sevmedigi icin.
10 Yorumla
+1 yılDusunurum cunku ben de istemiyorum. Cocuk yapanlari da anlamiyorum. En az 10 sene sonra susuzluk yuzunden mahvolacak Şu an yasayan insanlar zsten... yaklasan savaslardan bahsetmiyorum bile. Kaldi ki maddi manevi bir yuk ve hukuk magdurun yaninda durmuyor. Ortalik cok kotu ben kendimi koruyamiyorum ki cocuk yapip onu koruyayim?
46 Yorumla- +1 yıl
Zekanıza düşüncenize hayran kaldım 🙏🏻❤️ben de aynı fikirdeyim
- +1 yıl
Bilinçli insanın hali başka
- +1 yıl
@sadgirloflana @alpp3838 @Mrs_Onigiri @Berivann6 tesekkurler hepinize 💕 sizin gibi bilincli insanlari gormek de beni mutlu etti. Genelde linclenirim bu dusuncelerim yuzunden. Umarim banglades olmadan nufus sorunu cozulur de refah seviyesi yuksek bir ulkede 1+1 tabutlarimizda degil de; bahceli evlerimizde yoksulluk nedir bilmeden, dilenci , sokak cocugu gormeden yasariz bundan sonra...
- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılBu devirde çocuk yapmak doğurmak ne kadar mantıklı böyle her geçen gün pisleşen bir dünyada?
21 Yorumla- +1 yıl
Evet katılıyorum
Aşk İlişkileri konusunda 6,3b cevap paylaştı. Evlilik illaki cocuk yapmak degildir mutlu olmaktır
14 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum
- +1 yıl
Rica ederim. 💞
+1 yılEvlilik sadece çocuk yapmak için diye düşünülüyor. Çocuk olunca çiftler de hem fiziksel hem ruhsal olarak yorulup pörsüyor zaten. Eğer aşık olduğum kişiyleysem ülke ülke gezerim o bana ben de ona vakit ayrırız her şeyi birlikte yaparız. Çocuk düşünmüyorum. Eğer çocuk olursa da hayatımızı asla ona göre şekillendirmem.
28 Yorumla- +1 yıl
Başta da dediğim gibi evlilik sadece çocuk için yapılabilir diye düşünülüyor ve sen de bu düşüncenin tanımısın. Aşık olduğum kişiyleysem neden illa çocuk yapmak zorundayım? Ben onunla bir hayatı paylaşmak istiyorum. Çocuk yapıp neden bütün sermayemizi, parayı geçtim neden bedenimi psikolojimi bozayım? Aramızdaki aşk sönsün? Çocuk olunca aşk bitiyor genellikle evlilik sadece çocuk için sürdürülüyor zaten. “Çocuk yapmayacaksan evlenme” ne kadar yobazca bir düşünce.
- +1 yıl
Yorma kendini ablacım bu zihniyet anlamaz
+1 yılTürk nüfusu azalırken arap ve kürt nüfusu en tepe noktasında, tabii ki hayır, böyle tipler feminist, tembel ve gebeş maymunudur, milliyetçiliği yoktur, yaşama amacı ölmektir
10 YorumlaEvlilik gibi bir derdim hiç olmadı ama evlendiysem de çocuğum olsun isterim.. Diğer türlü anlamsız gelir..
10 YorumlaDüşünürüm. Evlilik sadece çocuktan ibaret bir olgu değil. Zaman ne gösterir belli de olmaz tabii ki.
20 Yorumlaİlerde evlenecek olsam bebem olsun diye evlenirim dmdkdk
10 Yorumla
+1 yılHastalığı yoksa ya da olmuyorsa
Anlarım yoksa istemem10 Yorumla
+1 yılolabilir evlenirim ama ikna etmeye çalışırım
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılZamanla Onu çocuk fikrine de alıştırırdım ben ;)
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 4,6b cevap paylaştı. Sağlık sebebiyle olursa yapacak birsey yok evlat edinirim. Keyfi istemiyorsa evlenmem.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı. Çocuk istemeyen bir kadında mutlaka vardır bir şeyler. Aksine henüz rastlamadım.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılTabi dusunurum. Gider kimsesiz bir cocugu evlat ediniriz. Daha iyi.
11 Yorumla- +1 yıl
Sen pekii
- Aşk İlişkileri konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılBende çocuk istemiyorum o yüzden evlilik de istemiyorum
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. Evet benim çocuğum var zaten... Boşandım. Dolayısıyla olmasa da olur
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten bu devirde çocuk istemeyen biriyle evlilik düşünülür 😀
30 Yorumla
+1 yılHayır şahsen ben istemezdim çünkü tıp fakültesini kazansam 6 yıl tıp fakültesi var 27 28 yaşlarında evlensem ancak 36 yaşına kadar sağlıklı bir hamilelik olasılığım var Bu yüzden erken çocuk sahibi olmak isterdim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılBilemiyorum şuanlık benimde böyle bir düşüncem yok ama hiç istemeyen böyle kesinlikle bu konuda katı olan ve asla vazgeçmem bu kararımdan diyen biriyle olmaz. Belli mi olur ileride fikrim değişir hshsjsjsj
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHayır ben şahsen düşünmem sağlık durumundan ötürü çocuğu olmuyorsa o ayrı mesele
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen evleniyorsam ailemi kurmak için evleniyorum. Bu ailenin içinde sadece ben ve o ile değil tabiki çocuğumuzun da olduğu bir aile tablosu istiyorum. Eğer öyle bir şey dese derim o zaman git bekar takıl daha iyi niye evlendin ki derim dkdkdk
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAşırı fazla sayıda cinsellik yaşadığı için cinsel uzvunda kalan sperm kalıntılarının korkusuyla çocuğunun babasından çok farklı biçimde doğmasından korkan playgirllerin ortak beyanatıdır şu "Çocuk istemiyorum" lafı
08 Yorumla- +1 yıl
Hayır, bu düşünce bilimsel olarak doğru değildir.
Yanlış bilgiyi düzeltmek için yazıyorum ;
Sperm, vücut dışında uygun bir ortamda oldukça kısa sürede ölür. Ancak vajinanın içinde veya döllenmeye uygun bir ortamda, örneğin rahimde, spermler birkaç gün yaşayabilir. Bununla birlikte, birçok faktör - örneğin, spermle temasın türü, vajinanın asidik ortamı, sperm sayısı ve sağlık durumu - spermin ne kadar süreyle hayatta kalabileceğini etkiler. Ancak, genellikle cinsel ilişki sonrası spermin vücutta uzun süre hayatta kalması mümkün değildir.
Dolayısıyla, bir kişinin cinsel ilişki geçmişi ne kadar fazla olursa olsun, bu durumun çocuğunun babasından farklı bir biçimde doğmasına neden olması bilimsel olarak mümkün değildir.
Cevap sahibi+1 yılSonuçta çoğu kız yüzlerce erkekle yiyişmeden evlenmiyor ve bilim de buna bir şey demiyor
- +1 yıl
Erkekler çok mu namuslu?
- +1 yıl
Bilim buna bir şey demiyor diye siz de profesör olmaya karar verdiniz demek.
Cevap sahibi+1 yılBen bakirim tecavüzcüler ve playboylar cezalandırılsın dediğimde çoğu kadının gizli fantezisi bunlarla birlikte olmak olduğu için en çok onlar itiraz ediyorlar. Gerçekler böyle maalesef.
- +1 yıl
Sizi anlıyorum, benim itiraz ettigim mesele kendi fikirlerinizi bilime dayanmaksızın, yanlış info vermeniz. Tıp okuyorum ve bilim adına yanlışı düzeltmek istedim.
Konumuzla pek alakası olmasa da diger düşüncenize katılıyorum bence de tecavuzculer en ağır cezayı hak ediyor.
Cevap sahibi+1 yılÜlkemizdeki kadınların bakir erkeklerden tiksinmesinin tıbbi nedeni ne peki?
- +1 yıl
Öyle bir kadın oldugunu sanmıyorum. Varsa da kendi tercihi. Zevkler farklıdır. Ve ayrıca genelleme yapmazsanız daha doğru olur. Şahsi fikrimi soracak olursanız bence bakir kızları bakir erkekler hak ediyor. Digerlerinin istemesi absürt.
Çocuk istemeyen kadınlara da playgirl demişsiniz. Ben bunu kabul etmiyorum. Herkesin tercihi, hayata bakışı, düşünceleri fakrlıdır.
+1 yılOlabilir bu dünya şartlarında artık bende çocuk istememeye başladım
10 Yorumla
+1 yılÇocuk çocuk olsa bi dert olmasa bir dert.
Eninde sonunda isterim elbet bir çocuk
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yılçocuk istemeyen biriyle evlilik düşünmüyorum ben baba olmak isterim
00 Yorumla
+1 yılkarşılıklı karar ile olabilecek mantıklı bir hareket
00 Yorumla
+1 yılSaçma bir soru senin istediğin önemli bir madde için biraz düşün derim partnerini. Olmuyorsa uzatma
00 YorumlaDaha iyi ilerde düsünce değişir mi bilemem ama evliliğin kendisi de sacma
02 YorumlaBu devirde istememesinin mantıklı açıklamaları olmalı
00 Yorumla
+1 yıldüşürünüm tabi en iyisi o zaten
30 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,8b cevap paylaştı.
+1 yılBen de çocuk istemiyorum o yüzden evet
20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 482 cevap paylaştı. Düşünürüm ben de istemiyorum
20 Yorumla
+1 yılOluruz tabiki neden olmasın
20 Yorumla
+1 yılİkna ederim olmazsa boşanırım
20 Yorumla
+1 yılNasıl yani? Olgun mu istiyormuş?
10 YorumlaYok düşünmem
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı.
+1 yılEvliyim evladım var. Kabul etmezdim
10 Yorumla
+1 yılBir kaç sene istemem gezelim derim
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılHayır düşünmem. Ben anne olmak isterim
10 Yorumla Düşünmem çocuksuz evliliği ne yapayım
10 Yorumlabarbara palvin bile olsa nayır..
10 Yorumla
+1 yılolabilir bende istemiyorum henüz
10 Yorumla
+1 yılöyle şey mi olur ya tabii ki istemem
10 Yorumla
+1 yılEvet ben de istemiyorum 5 yıl gibi bir süre.
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılNeden olmasın
10 Yorumla
+1 yılBeraber dünyayı gezeriz.
10 Yorumlakalsın evlilik
10 Yorumla
+1 yılŞu an bilmiyorum kararsızım
10 Yorumlacocuk sevıom yaa
10 Yorumlahiçse hayır toplumu aileler aileleri de anne- baba ve çocuklar oluşturmakta genel olarak evlilik birliklerinde eşler çocuk sahibi olmak isterler ki evlendirme dairesine başvuruyor
00 YorumlaBende istemiyorum o yuzden dusunurum
11 Yorumla- +1 yıl
Bu devirde dünyaya çocuk getirmek bence büyük eziyet
+1 yılİçine bosakdiktan sonra surekli ilaç kullanırsa kendine zararı var
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet zaten bende düşünmüyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet var mı nerde hani 😂 😂 😂
10 Yorumla
+1 yılDüşünmem ya
Ama önce sebebini öğrenip tersine döndürür müyüm diye bir bakarım00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılÇok zor bir soru
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır 5 6 doğuracak en az kısır çıkarsa kuma getiririm üstüne ne demişler
Tarlayı daşli yerden avradi kardaşli yerden alacan00 Yorumla- Devamını Gör (48)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar