+1 yılSen, evde kaldıysan ben en yakın uçurumdan bir kendimi atayım. 😂😂
28 yaşındayım. Şu yaşımda bile hala evlilik düşünen biri değilim. Destur bismillah. Önce oku. Bir mesleğin olsun. Çalış. Evlilik en son düşüncen olsun. Daha yaşın küçük. Belki kendini büyük olarak görüyor olabilirsin ama çocuk yaştasın. Bu yaşta evliliğin sorumluluğunu alabilecek misin? Yani evlilik evcilik oyununa benzemez. Ayrıca çevrendeki kızlar da demek ki o yaşta evlenecek kadar koca meraklısı. O yaşta evlenilir mi? Çevreni bence bir değiştir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Aşk İlişkileri konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇevre baskısından dolayı evliliği düşünme. Evlilik inişli çıkışlı bir serüven. Boşanmak daha zor ve bence boşanmayı göze alabilenler, boşanacak maddi, manevi gücü kendinde bulanlar evlenmeli. Kimse boşanmak için evlenmez ama evlenen kişi de evlilik varsa boşanmak da normaldir diyebilmeli, bu düşünce de olabilmeli, aksi takdirde mutsuz, sağlıksız bir evliliğin içinde olur kişi.
Doğru insanı bulmak, doğru insana rast gelmek kolay değil. Bazen insanın kendisi de doğru insan, evlilik insanı olmuyor. Kendini tanımadan evlenme. En güzel yaşların ya bu yaşlarda niye evleneceksin?
Evlenince bireysel karar alamayacaksın, belki evlendiğin için keşke diyeceksin, her şeyine karışacak belki, canına mı susadın bu yaşta ne evliliği? Millet konuşur, akıl verir ama bu hayatı yaşayacak olan sensin, yanlış seçim yaptığında da kimse elinden tutmaz, lütfen aklını başına al ve bu yaşta evlenme.
Okulunu oku, gez, dolaş , eğlen. Bu yaşlarının kıymetini bil20 Yorumla
Ne yazık toplumumuzda yapılan en büyük yanlışlardan biri de bu. Yaş geldiğinde değil doğru biri hayatınıza girdiğinde evlenirsiniz. Yaşınız çok küçük. Sizin bu yaşta eğitim hayatınıza yatırım yapmanız lazım ki ileri de kimseye eyvallahınız olmasın. Lütfen hayatınızı insanların konuşmalarına göre şekillendirmeyin. İnsanlar konuşur ve hiç susmazlar. Sanıyor musunuz ki evlendiğiniz taktir de susacaklar? Bu seferde çocuk ne zaman diye sormaya başlayacaklar. Burada mühim olan şey asıl sizin ne istediğiniz çünkü hayat sizin hayatınız ve o insanlar siz müsaade ettiğiniz kadar hayatınıza dahil olabilirler. Bence 25 yaşından önce özellikle bu kötü ekonomi şartları altında mesleğinizi elinize almadan birimin yapmadan sakın evlenmeyin derim.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim çevrem de böyle 17 18 19 yaşlarında evlendiler bütün kızlar, tek ben kaldım 23 yaşındayım şu an, sana şöyle söyleyeyim o yaşlar evlilik yaşı değil, henüz herşeyi ciddi anlamda oyun sanıyoruz, bak seninle hemen hemen aynı çevreye sahip biri olarak söylüyorum bunları. O yaşta evlenenlerin hepsi pişman oluyor yaşayamadıkları şeyler için. Ben 23 yaşındayım 5 yıllık ilişkim var, evlensem evlenirdim, daha yeni nişanlandım yeni yeni aklım başıma geliyor cidden. Onlar normal değil, sen de onlara uyma
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
121Cevap
- Aşk İlişkileri konusunda 17b cevap paylaştı.
+1 yılBuradaki görüşlere aldırıp üzülmen bile henüz olgun olmadığını gösteriyor bunun için tabii ki seni suçlayamam çünkü 19 yaşında kimse senden ultra bir olgunluk beklemez ancak artık büyümen gerektiğini düşünüyorum yani biraz olsun insanları umursamayı geç sana evde kaldın diyenleri umursamaya geç aynı şekilde burada görüş paylaşan insanları bu kadar kafaya takıp üzülmeyi geç biraz daha kendini sev sadece kendini umursa kendi düşüncelerini duymuşlar En azından kendi hayatın için kendi isteklerini yaşamaya çalış boş ver insanlar ne söylerse söylesin Aslı olan konuşuyor neticede Sen bu hayata bir kez geliyorsun kendin için yaşa ne olursa olsun
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 37,4b cevap paylaştı.
+1 yılYapanların hepsinin kafa dinazor çağından kalma
10 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 264,8b cevap paylaştı.
u +1 yılNormal değil
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 664 cevap paylaştı.
+1 yılKızlarda maalesef bu baskı mevcut erkek için yaş şartı kimse aramaz iken kızlarda hemen öne sürülüyor ve kızların istemedikleri insanlarla evlenmelerine neden olup mutlu bir yuva kuramıyorlar. Kısaca aile baskısı denen bu olayı kınıyorum erkek nasıl evlenme yaşında özgür ise kızlarda bu şekilde özgür olmalı! Evleneceği kişiyi çok iyi tartmalı günümüzde sırf evlenmek için evlenen erkekte çok çalışmaz tembel, ev sahibi olamamış, evine bakmaktan aciz biri ile o kız neden evlensin? İlerisi uçurum çünkü ama aileler bu durumları ve ilerisini hiç düşünmüyorlar...
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılErken değil. eğer iyi bir adam istiyorsan erken yaşta evlenmelisin. Kötü bir adam istiyosan 30+ yaşları bekliyebilirsin.
Kimse enayi değil. 20 li yaşlarını başkaların kucağında zıplamış kadını 30 lu yaşlarında iyi bir yere gelmiş erkekler tercih etmezler. Ancak bidonun dibinde ki çürük çarıkla idare ederler.
20 li yaşlarda evlenilirse eşler bir birine daha çok bağlanır. 30 lu yaşlardaysa bireysellik ön pilanda kalır. 30 yıldan fazla bireysel kafasına duyruk yaşamış bir çift gelipte birbirine anlayış göstermez çoğu konu da problemler çıkar.
00 YorumlaYok kardeşim 19 yas erken bile için rahat olsun. Senin çevren bir tuhaf herhalde onlara göre senin evde kalmamak için kundakta evlenmek lazım. Egıtım hedefin varsa egitimine odaklan boş ver sağın solun adamını en çok kızlar okumalı ayakları üzerinde kalabilmesi lazım. Allah yolunu acık etsin :)
10 Yorumla
+1 yılSaçmalama anasını satayım ben 18 yaşındayım üniversite tercihlerimin açıklanmasının bekliyorum biraz vasfın olsun okumak gibi niyetin yoksa da işe gir çalış hayatını yaşa 19 da evlenip de iyi bi halt etmiş olmayacaksın ilk seneden bir çocuk yapıp 25 ine geldiğinde tepende zırıl zırıl ağlayan iki tane çocukla her gün ev işi yemek temizlik sıfır sosyallikle hayattan gezmiş olacaksın ve yaşıtların kariyer kovalıyor olacak minnetsiz yaşıyor olacak. O zaman kafanı duvarlara vurursun.
12 Yorumla- +1 yıl
Helal olsun sana akıllı kız sayılarınız çoğalsın işte böyle kızlar görmek istiyorum ya ben
- +1 yıl
@karmaisabitchh :)
+1 yıl
Evliliğin yaşı olmaz bence. Ne zaman hazır hissedersen o zaman varsa niyetin evlenirsin. “Evde kaldın.” Adı altında yapılan cümlelere aldırış etme çünkü yorum yapanların geneli cahil kesim03 Yorumla- +1 yıl
Ben manevi anlamda söylemek istemiştim sen de haklısın tabi 😃
+1 yılEvliliğin neden yapılması gerektiğini insanlar bilmiyor bence. Evlilik ciddi bir kurumdur. Herkes evlenmek zorunda da değildir. Bu şekilde baskı sonucu yanlış evlilik yapanların sonunu maalesef ki görüyoruz. En iyi ihtimalle boşanıyorlar. Şanslıysanız tabi. Bir de şiddet görenler var, öldürülenler var. Daha 19 yaşındasın. Okulun (tabi evlenmen için baskı yapan insanlar okulun için de aynı baskıyı uyguladılar mı bilmiyorum belki okumuyorsundur) bile bitmemiş. Bu hayat senin. Bir başkasını dahil edip etmemek de senin kararın. İnsanlar her zaman bir şeyler söylerler. Önemli olan senin ne yapmak istediğin. Birini gerçekten seversen, onun sana değer verdiğinden, seni önemsediğinden emin olursan, hayatlarınızı birleştirmek isterseniz, aynı soyadı paylaşmak, aile olmak size iyi gelecekse elbette evlenin. Ama sırf o bu evde kaldı vs diyor diye bir evlilik yapmak dünyanın en saçma hareketi olur. Kendine yazık etme.
00 YorumlaYok bebeğim keyfine dalgana bak bu nasip işidir sen nereden bileceksin zamanını ki her şey vadesinde eşsizdir. Endiselenme gerçekten güzeli akışa bırakılandır.
İnsanın eşi olacağı kişinin ilk ozelligi sana kalbinin yüreğinin üstündeki ağırlıkları kaldirmasidir, sana esenlik getirmesidir daha önünde nice uzun bir yol var düşünerek günlerini anlarını mahfetme, dengeyle hareket et hayatlayasamla bir ortak ol uyumlanicaksin🙏🏻😊
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yıl19 yaşındaki yaşıtların evlendiyse orada bir sorun vardır, seni de bu soruna dahil etmek istiyorlardır...
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvde kalmadin senin başarılı kariyer sahibi bir kadın olmanı değil, kendileri gibi ataerkil düzene hizmet eden ikinci sınıflastirilmis bir kadın olarak kendilerine benzetmek istiyorlar. Çok korkuyorlar onlardan üstün olacaksın diye. bu tuzağa dusme ne evde kalması benim kardeşim senden üç yaş büyük ben onun doğduğu zamana dün diyorum ve kardeşime bebek diyorum. Evlenmek yok ablacım aklından çıkar. Sen eğitimli kariyer sahibi bir kadın olacaksın
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHaha bu soruyu benden çalmışsın. Amacın ne tam olarak başkaları gerikafalı yazıcak sende mutlu mu olucaksın. Sen benle denk degilsin. Ben atandım. Sense daha çocuksun. Benim kendime ait evim var arabam arsam var seninse hic bir şeyin. 19 yaşında hiç bir iş sahibi olamıycagına göre kendi ayaklarının üzerinde durmadıgına göre kendini benle kıyaslayamazsın 😊
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvlen evlen geç kaldınız. Çiçeğiniz burnunuzda ilke hayatı kendinize zindan etmeyin. Evlilik her gün yeniden inşaa edilmesi gereken bir sorumluluktur. Ben yıllarca Avrupa’da kaldım Türkiye’ye gittim evlendirdiler. Kariyerim işim herşeyi evlilikte son buldu.
00 Yorumla
+1 yılKız yok delirme 17 Yaşımda görücü geldi bizimkiler vermeyince evde kalmış niye vermiyorsunuz demişlerdi ajshahsg sonra 21 yaşımda sevgilimle evlendim bu sefer çok küçük yaşta evlenmişsin diyolar insanların ağzı torba değilki büzesin sen takma
10 Yorumla
+1 yılboş ver kımseyı takma bana da evlen dıyorlar daha yolun başındasın okul okuyorsan devam et elıne meslek al
Okumuyorsan okumaya calıs kendını geliştir sonra yaş ilerleyince her türlü evlenırsın evde kalmazsınn00 YorumlaÖyle şeymi olur ya sen etrafı dinleme. Evlendin diyelim sonra ne olucak "yaşıtlarının çocukları çoktan kucağa geldiler bile" diyecekler. Eski kafa insanların böyle cümleleri bitmez kulaklarını tıka yoluna bak
00 Yorumla
+1 yılYaşın daha çok küçük muhtemelen bu yorumu yapanlar geri kafalılar ve genelde " Ben senin yaşındayken 3. çocuğumu kucağıma almıştım" derler marifetmiş gibi. Bu yüzden ciddiye bile alma
10 YorumlaHayır normal değil sen hâlâ bir çocuksun bir insan 20'li yaşlarına gelmeden olgunlaşamaz. Ve eğer ki arkadaşların 18 yaşından önce evlendiyse bil ki bu yasa dışı evde kalmışlıkta bana göre 40lı yaşlarından sonra gelir ve hatta bence bir insan 30'lu yaşlarında evlenmeli
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,5b cevap paylaştı.
+1 yılbu yaşta bi zahmet evde kal zaten :D 28de evliliği düşünürsün. önce oku ve kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir kadın ol. senin evlenen yaşıtların kocalarının ağzına bakan kişiler sadece.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 339 cevap paylaştı. Çevrendekiler erken evlenmiş senin ya senin daha bilmem kaaaç senen var ne alaka evde kalmış, evde falan kalmadın sen tatlım 50 yaşına kadar evlenmezsen anca o zaman evde kalırsın
00 Yorumla
+1 yılBazı toplumlarda 19 yaşına evde kalınmış diyorlar evet lakin bu çok yanlış büyüklerimiz önceden daha erken evlenirlermiş bunuda bize sadece sürekli söylüyorlar ama o zamanla bu zamanın arasında dağlar kadar fark var maalesef ayrıca dediğim gibi bazı toplumlar erken evlendiriyor birazda nereli olduğunda alakalı bir durum bizim akraba olsun aile olsun kesinlikle öyle bir zorlama yok 22 yaşındayım kendi istegimle bir buçuk ay önce sözlendim ve 11 gün sonra nişanım var :)
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle evde kalmış gibi bir durum yok. Bu baskı yüzünden yapılıyor yanlış evlilikler. Ama ciddi bir şekilde sende bunu düşünüyorsan, gerçekten istiyorsan konuşup, tanisabiliriz. Ben kendimi gelistirmiş, aile kurmak isteyen birisiyim. Dilersen yazabilirsin 🙏
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 608 cevap paylaştı. Çağımız ilerledi ams simdiki nesillere bakiyorum bu hayatin cilesi stresi bitmiyor diyip erkenden yuva kurar olmuslar ki haklilar da. Ama evde kalmadin oda cok abarti yani
00 Yorumla
+1 yılBen 20 yaşımdayken öz bak öpöz teyzem evde kaldık dedi. Ve herkes bu şekilde tepki gösterdi. Sonuç 20 yaşında hızlıca istemeye gelenlerden biriyle söz. 21 de dugin sonuç hüsran. Bana bunu diyen teyzemin 2 kızı var. Biri 26sında evlendi, diğeri 25 yaşında hala bekar😊
00 Yorumla
+1 yılCahil yaşta evlilik sadece sana zarar kimseye bir şey olmuyor o konuşanlara da ama bir türlü öğrenemedik konuşanları susturmayı ve toplum baskısından kurtulmayı
01 Yorumla- +1 yıl
Bırakın yâsasin boş ver
- Aşk İlişkileri konusunda 11,2b cevap paylaştı.
+1 yılŞaka ya da trol mu bu soru, umarım öyledir... Sırf bu yüzden evlenmek demek, 3 vakitte geri kucağında çocukla pişman olmak demek bunu unutma...
00 Yorumla Tabi ki anormal, 25 yaşındındayım ve bir süre daha evlenmeyi düşünmüyorum. Evde de kalmadım. Çevrenin bunu bu şekilde lanse etmesi anormal, senin evlenmemen değil.
00 Yorumla
+1 yılNormal değil kendileri kafayı sıyırmış bende 23 e giricem ve benim arkadaşlarım da evlendi ama ben hiç kendimi evlendirmeye çalışıyor muyum hayır tabiki
00 Yorumla
+1 yılAkıl var mantık var 19 ne evde kalması daha yolun başındasın hayatını milletinin lafına göre şekillendirirsen cezasını sen çekersin boş insanlarla muhatap olma takma gerekirse ağzının payını ver kendini ezdirme kendini savunmasını bil
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 575 cevap paylaştı. Azcık mantıklı ol 19 yaşındasın sana evde kalmış muamelesi yapanın genel kültürü yoktur evlilikte aceleci olma
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılYanlış mı yazdın. 19 yaşındayım mı, 29 yaşındayım mi? 🤔 19 ne ya, daha hayatın başı 😊 sen evde kaldiysan, üzülme, ben seni alırım merak etme 😆😅
00 Yorumla Kafa dengi birini bulup evlen sırf evlenmek için evlenme ve ya baskı için sonuçta o hayatı yaşayacak olan sensin
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende aynen öyleyim birisi var aslında ama sahteydi onu anladım oysaki gayette sagmhte gibi durmuyordu iyi biriydi sonradanbir havalar bir havalar bana karşı hiç sevmem ama neden böyle oldu halen anlamış değilim
00 Yorumla
+1 yılDaha yolun çok başındasın yani 24 yaşındayım mesela bana baya uzak böyle şeyler 2 3 senesi var en az o yüzden kulak asma bence
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,3b cevap paylaştı. Yok artik ben 31 yasimdayim hic evlenmedim 35 ten oncede dusunmuyorum sana evde kaldi diyenler bana dede der heralde
00 Yorumla
+1 yılZihniyeti sığ olan insan muhabbeti salla gitsin ne oluyormuş evlenince üstün hizmet madalyası mı veriyorlarmış
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 4,5b cevap paylaştı.
+1 yılçevrendekiler büyük ihtimalle koca delisi koca parası yemeyi çalışıp ayaları üstünde durmaya tercih eden tipler yanlış mıyım?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇevrendeki insanlar çok cahil ve boş kafalı onu söyliyeyim 19 yaşında evlilik olmaz zaten önce okursun mesleğini eline alırsın kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğrenirsin bir erkeğe muhtaç olmayacak şekilde en doğru zaman o zamandır
00 Yorumla
+1 yılO yaşta sana evde kalmış gibi davranıyorlarsa onların beyinlerinde sıkıntı var demektir derhal psikoloğa gitmeleri gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle böyle bir hata yapmayın daha evlilik için yaşınız erken önce üniversiteyi okuyun meslek sahibi olun sonra evlilik zaten olacak
00 Yorumla
+1 yılSakın sırf o yüzden evlenerek hata yapma. Daha 19 yaşındasın ne evlenmesi evde kalmasi 24 te okul bitiyor zaten.
00 Yorumlasaçmalama kızım daha kaç yaşındasın erken yani, bakma sen onlara çok mu güzel bişey sanki dimi?
00 Yorumla
+1 yıl18-19 yaşında evlenmek mi? Tamam seviyorsan evlenirsin de biraz erken olmuş sonuçta herkes aynı yaşta evlenecek diye bisey yok
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,9b cevap paylaştı. 23 yaşındayım, bana da "ne zaman evleneceksin, yaşın geçiyor" diyorlar. Bu insanlara kulak asarsak vay bizim halimize... 😄
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,8b cevap paylaştı.
+1 yılÇok erken aklın varsa evlenme zaten düzgün biri çıkana kadar
04 Yorumla
Soran+1 yılIliskim var
- +1 yıl
İyi biri MK
Soran+1 yılEh işte eskiden daha iyidi diyelim
- +1 yıl
Yani ama eskisi önemli değil bu kişi ile evlenirsen sana saygılı olur mu, iyi sohbet eder misiniz bakit geçer mi dusun
- Aşk İlişkileri konusunda 665 cevap paylaştı.
+1 yılsırf baskıdan dolayı evlenirsen mutsuz bir evlilik yapabilirsin yaşın genç akışına bırak
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,5b cevap paylaştı. Normal. Ben 40 yaşımdayım. Bana yapmıyorlar. 19 yaşında kalmışsın demek ki. Ey Allah ım yaa…
10 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 737 cevap paylaştı.
+1 yıl19 yaşındasın ve çevrendekiler evlendi mi 🤨pakistanda falan mı yaşıyosun
00 Yorumla
+1 yılYok artık nerde yaşıyorsun 30 unda daha bekarlar var bu neyin acelesi
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılSen arabistan'da mı yaşıyorsun o nasıl bir zihniyet öyle
00 Yorumla Çevrendeki herkes evlendi diye sen de evlenmek zorunda değilsin..
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSana zencı koca bulcaz kurtulcaz bu antın kuntın paylarından bıktı site 😏
00 Yorumla Hangi şehirde yaşıyosun ya 19 yaşındaki bir kızsın daha
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. Mal mısın ya sen dha çocuksun evliliği kaldırabilecek yaşta da değilsin
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 396 cevap paylaştı.
+1 yılAman diyim uyma onlara, ne varmış yaşında, 19 sun işte
00 Yorumla Bu tarz insanlarin bir hedefi ve amaci yok takma bence.
00 Yorumla- Aşk İlişkileri konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılBelirli şartlar oluşmadan 19 yaşında evlenilmez
00 Yorumla - Aşk İlişkileri konusunda 347 cevap paylaştı.
+1 yılBangladeslimisin ya da pakistanlimi turkiyede böyle bir söylenti artık yok
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,5b cevap paylaştı. 27-30 yas arasinda evlenmek en uygunu kesinlikle. Evde kalmamissin 19 yas nedir ki ya.
00 Yorumla- Devamını Gör (192)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar