Bana çok abartı geliyor. Ve saçma geliyor normal kapanan neyse de çarşaf ne ya siz ne düşünüyorsunuz
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- +1 yıl
Dinin emrini yerine getiriyor. Bugun ki süslümanlara kıyasla en doğru tercih derim ben altına daracık tayt giyip üstüne yapışan bi gömlek üstüne de ensesi açık bi eşarp ne anladım ben bu tesettürden? Bence en doğrusu bu, ve oyle bi eşim olmasını cok isterdim.
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Dinin emrinde gözünü kapatmak yok. Ağzını kapatmak yok. Kendinize din uydurmsyın. Bu Arap adeti dini değil
- +1 yıl
Ağzını gözünü kapatsin demiyorum benim çoğu gördüklerimin ağzı yüzü açık kimisi ağzını da kapatıyor gözü kapatanı hic görmedim. Ve Müslümansak eger dinin gereğini yapıyoruz. Arap adeti diyorsun ama bi 100 yıl geriye gidince baldırı ciplak nenelerimizi göremezsin çarşaflı ninelerimizi görürsün. Bi nesli boyle bozdular iste ve insallah gün gelecek yine o günlere geri döneceğiz İslami hakkıyla yaşayıp yaşatan nesiller olacağız. Hani cok sığındığınız *özgürlük* lafını hatırlatmak isterim, burası özgür bi ülkeyse herkes dilediğini giyebilir.
- +1 yıl
burası özgür bir ülke olduğunu vurgulamışsın. Ama ondan sonra İslamı hakkıyla yaşayıp kapanacağımızı anlatmak istemişsin. Özgür bir ülkede tüm nesli kendi ideolojinden mi yapacaksın?
- +1 yıl
Ben onu musluman olupta ama islam şuuruna sahip olmayanlar icin söyledim. Yoksa gayrimuslim ateist deistlere laf eden yok
- Soran+1 yıl
Hangimiz İslam'a uyuyoruz? Hangimiz in günahı yok eminim namaz kılmazsın ama dinden dem vurursun. Hasta oluyorum sizin gibilere. Bizim Göktürklerden uygurlardan beri çsrşafımız yok kadınları eve yıkmak yok kadın erkek berabere savaşa giderler. Ne zamanki Osmanlı oldu. Osmanlı zaten Arap adetleri hep. Kusura bakma biz türkü, Arap değiliz
En İyi Cevaplar
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
İsterse evine kapatsınlar kendilerini
Topluma zararlı olmadığı sürece benlik bir konu yok aynı şekilde çıplak gezmediği sürece istediği gibi giyinebilir insanlar
Resmi kurumlar için konuşuyorsanız burada bir kılık kıyafet düzeninin olması gerektiğini düşünüyorum01 Yorumla- Soran+1 yıl
Tabiki istediğini giyebilir. Anayasaya göre de kadınlar için meme ucu ve cinsel bölge. Erkekler içinde sadece cinsel bölge kapalı olmak zorunda gerisi tercih. Ama garip geliyor djeke
- +1 yıl
Kendi tercihi ama ben normal kapalıları daha çok seviyorum şimdikileri değil tabiki eski 2010-2015 arasındaki dönemleri ferace ve eşarp yaygındı daha güzeldi göze batmıyordu
03 Yorumla- Soran+1 yıl
Niye kadımlar kapanıyor sadede
- +1 yıl
Allah'ın emri
- Soran+1 yıl
Ama Allah'ın emri olan çok şey var bu ülkede onakt diye yok
- +1 yıl
Tesettür kadının zırhı, çarşaf ise kadının kalesidir..
Ben abartılı bulmuyorum, aksine böyle bir zamanda nefislerini susturup çarşafa girdikleri için de tebrik ediyorum..
05 Yorumla- Soran+1 yıl
Kusura bakmasda bu tesettür değil Arap kültürü. Bizim İslam'da ferace var. Güzel omuzlarxan aşşağısını kapatan bir baş. örtü. Bu kadar. Gözünü kapatmaya gerek yok
- +1 yıl
Sizin bizim diye ayrı İslam mı var?
Ferace vücut hatlarını çarşafa göre belli ediyor - Soran+1 yıl
Hayır. Ferace hiçte belli etmiyor. Kendi bedenini alınca. Gayet uygun bir örtü dinde gözünü kapat ağzını kapat denmiyor ama onlar ağzını gözünü elini kapatıyor bu ruh hastalığı Allah'tan daha mı iyi biliyorlar?
- +1 yıl
Benim bahsettiğim carsafta agzini ellerini kapatması gerekmiyor
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
29Cevap
- +1 yıl
Abartı nedir?
Neden bir çarşaflı abartı gelirken bunu dile getirdiğimizde herkesden destek buluyoruz?
Poposunu acarak a abartı gezenlere bir şey dendiğinde gerici ya da sapık olunuyor.
Herkes diyor ki acarsa acsın bakma diyor.. Bencede öyle kim neresini acarsa acsın.. o zaman kim neresini kapatırsada kapatsın bundan rahatsız olmayalım... Özgürlük budur zaten. herkes kendince yaşamak istediği gibi yaşaması...
Buna da çok saygı duymak lazım. 2 günlük dünyada tonla sorun varken kimin ne giydiğine giymediğine takılmayalım BİZENE42 Yorumla- Soran+1 yıl
Bana bak. Haddini hududunu bil. Biz testtğre bir şey demiyoruz. Biz çarşafa diyoruz dinde göxünü kapatmak yok gözünü kapatmak dinde falan yok. Zaten kimseye giymesini demedim kendi gilrim
- +1 yıl
Şimdi sana bir bakarım... Hatta yetmez bir daha bakarım çünkü birisi var mı? Ses var ama görüntü maalesef.
Ağzınla diyorsun ben şuna bir şey demiyorumda şuna diyorum diye...
Sanane yahu sanane? kıcını acanlara bir şey diye biliyormusun ki kalkıp gözünü kapatanlara bir şey diyebiliyorsun? Hem bunu deme hakkını sana kim verdi sen bu hakkı kendinde nasıl buldun?
Sana insan evladının anlayaçağı şekilde yazdım. Ben kadın olmamama rağmen kim ne yapıyorsa yapsın herkesin özgür iradesi var. Kime ne dedim. Tabi senin tepkin haddini hududunu bil..
Bize gelince had ve hudut bilinmesi lazım. ama size gelince had ve hudut yok. Kimin ne giyeceğine karış. Sanki bir şeysinde kimin gözünü suratını kapatacağını konuş.
Dİn bilgin sıfır ama dil papuç kadar ve cehalet oluk oluk akarken din ile ilgilide saçma canım yorumlar yapa biliyorsun. Sana tavsiyem;
1 Kimseye karışma seni hiç mi hiç ilgilendirmez.
2 Din bilgin yok din ile alakalı yorum yapma komik ve cahil görünüyorsun.
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
İslam’da öyle bir kapanma şekli yok. Allah akıl vermiş kullanalım diye. Kuranı okuyacaksın ama birazda akıl ve mantığını kullanıp yorumlayacaksın. burada detay vermeyeceğim isteyen zaten okur. Bana göre çarşaflılar ilgi çekmek için öyle giyiniyor. Çarşaf arap kültürüne ait bir giysi. Nedir bu arap sevdası anlamış değilim. Peygamber efendimiz Arap diye tüm arapları mükemmel görüyorlar. Peygamberimiz türkmen olsa onlar gibi giyineceklerdi demekki. Ha birde benim küçük bir yeğenim var. Çarşaflıları çizgifilmdeki ninjalara benzetiyor. Hak veriyorum gerçekten ninjaya benziyorlar.
10 Yorumla - +1 yıl
Neden bu kadar aşağılıyorsun onlarda senin gibi insan kapali açık ne farkeder
57 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne aşşwğıladım hakaret mi ettim garip geliyor redim
- +1 yıl
Allah'in emrine uymak sana neden garip geliyor ki öyle olması lazım zaten
- Soran+1 yıl
Allah'ın emri derken? Allah'ın emrinde kapanmak çarşaf değil. Bu Arap adeti
- +1 yıl
Evet aşırı kafalılık değilde normal kapanmak gerek dine göre
- Soran+1 yıl
Bendr bunu kabul ediyorum ben şu gözüne kadar kapatanlarw diyorum
- +1 yıl
Hm peki
- +1 yıl
Sana ne yani , sana ne insanlar Allahın emrini yerine getiriyor sana ne, özgür bir ülkede yaşıyoruz özgürler ve istediği gibi giyinirler bu da seni hiç alakadar etmez. O kuş kadar beyninle o kişileri küçümsemeye kalkma "çarşaf ne yaa" diye kuş beyin... li
10 Yorumla - +1 yıl
Çarşaf marşaf bilmem ben mk olması gereken tesettür feracedir, baş örtüsüdür. Çarşaf bir kamufle aracıdır ve silahtır... Altından her an her şey çıkabilir.
10 Yorumla - +1 yıl
En dekolteli şekilde giyinen kadına da, en muhafazakar giyimli hanımefendiye de aynı ölçüde haddimi bilerek saygılı davranmaya çabalıyorum. :) Ben bu kadarını bilirim. :)
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 17,9b cevap paylaştı. Eleştirmem ve haklarında şöyle veya böyle diyemem. Yobaz olmayan, insan olan ve merhametli herkesle anlaşabilirim. herkesin kendi görüşü sonuçta
20 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Kur'an da kapanmanın nasıl olması gerektiği açık bu tanıma uyan tek şey çarşaf.
https://www.islamveihsan.com/kurana-gore-kadinin-ortunmesi-nasil-olmalidir.html
00 Yorumla - +1 yıl
Bana göre en iyisi. demişsin ferace vardir oda olur şahsen ben feraceyi rahat bulmuyorum onu giyiyorsun başortüsü yapiyorsun daha zor çarşaf ise eteği giy çarşafin üstünü gecir bitti hem kullanişli hemde daha uygun tesettüte ama abarti gelenede saygi duyarim
10 Yorumla - +1 yıl
isteyen istediğini giyse kimse kimseye karışmasa keşke...
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 2,3b cevap paylaştı. herkes kendi stilini yaşamakda özgür.. nasıl giyinmek istiyorlarsa oyle giyinsin insanlar..
10 Yorumla- +1 yıl
isteyen başını kapatsın ama kara çarşaf çok arap kültürü gibi sevmiyorum ben
10 Yorumla - +1 yıl
Miniye ama bu da çok abartı demek nasıl mantıksız ise, bu bir kişisel tercih ise çarşaf da öyledir.
Hem neye göre kime göre abartı.06 Yorumla- Soran+1 yıl
Mini abartı değil ki. tamamen çıplak ile aynı el değer bu tamamen gözüne kadar kapatıyor.
- +1 yıl
İstediği gibi giyinir. Üstelik dediğim gibi neyi kıstas alıp abartı diyoruz?
Mini de başkasına abartı gelebilir.
Kişisel tercihe bağlı konularda abartı demek bana mantıklı gelmiyor. - Soran+1 yıl
Tamam bu da bana abartı
- +1 yıl
Diyorum ya sana abartı bana abartı demek doğru değil zaten.
- Soran+1 yıl
Ben öyle düşünmüyorum
- +1 yıl
Şahsi fikriniz, ben de size katılmıyorum.
Saygı duyuyorum.
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Dinen çarşaf giyilmesi veyatts çarşaf gibi hatları belli etmeyen kıyafetler gerekiyor zaten yüz el bilekleri ve ayak bilekleri hariç diğer yerlerin gözükmemesi lazım
14 Yorumla- Soran+1 yıl
Dinine yüz kapatılması gerekmiyor. Bunlar genelde ağzını gözünü kapatıyor. Ve dinde bu üzerinde durulan büyük konu değil mesala dedikodu etmek her ayette var ama ne hikmetse bu çarşaflı kesim hep dedikodu ediyor sonra gözünü kapatıyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Yani çarşaf giymekle bitmiyor tabi dedikodu gibi şeylerin de yapılmaması lazım dedikodu yapmak sadece çarşaf giyenlere değil her Müslümanın yapmaması gereken bişey yapanlar var yapıyoruz hatta
- Soran+1 yıl
Evet. Ama işte bana konik geliyor. Çarşaf giyip dedikodu etmejd djdn
- Cevap sahibi+1 yıl
orada haklısın evet 😄
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
nasıl ki şortla gezene bize çok abartı gelio diyemiyorsak bunu da diyemeyiz.
şortla gezenleri sorgulayanlara ortalığı ayağa kaldıranlar sana ses çıkarcak mı ben onu merak ediyorum..
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Kardeş sort ile gezmek ile çarşaf ile gezmek aynı değil. Çarşaflar gözüne kadar kapatıyor bunun karşı kısası çıplak tamamen çıplak olmaktır. Öyle gezende yok Zaten.. ben çarşaf giymedin demiyorum bizim dinimize olmadığı için sadece Arap kültürü olduğu için kızıyorum bizim dinimizde ferace var ve geniş kıyafetler var gözüne kadar kapatma yoo
Tesettürün bazı şartlar dışında belli bi şekli yoktur isteyen şartlara uyarak istediği kadar yapabilir insanların kendi tercihi bizim haddimize değil
10 Yorumla- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Herkese her giyime saygı duymak gerek inancı gereği giymiş kendi özgür kararı
20 Yorumla Bana da abartı geliyor. Ama saygı duymak zorundayız.
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 508 cevap paylaştı. mantıklı
her gün ne giyinecem düşünmüyorsun
giy çık
00 Yorumla- +1 yıl
kapanmanın her şekli saçma zaten. uydurma arap töreleri yüzünden ne hallere düşürüyorlar kendilerini.
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Zhsskgsizzha mini giyerken hönkürüyorsunuz ama xkjdlzjzskjssk kardesim hangi devirde yaşıyoruz insanlari artik rahat biraksaniz da istedigini giyinse
00 Yorumla - +1 yıl
Diğer insanların kıyafeti beni ilgilendirmez yorum yapmak sacma.
10 Yorumla :D arap kyafeti arap olarak görüyorum hepsini
10 Yorumla- +1 yıl
Küçüklüğümden beri ben onlara ninja diyorum
04 Yorumla- Soran+1 yıl
Çokta abartma
- +1 yıl
Ama... Öyle yani benim görüşüm abartmıyorum ben
- Soran+1 yıl
Yani hoş tabir değil.
- +1 yıl
Ne yapayım ama... Kötü bişey değilki yani söylemi sence kötü mü yanii
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Gizemli olduklari icin aslinda daha sek. si geliyorlar
00 Yorumla - +1 yıl
onlara CİN diyorum ben :)
00 Yorumla - +1 yıl
Çarşaflı kadınlar giyinişleri tuhaf saçma
00 Yorumla - +1 yıl
Fikrime ihtiyac duyduklarını sanmıyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Kendi tercihi beni alakadar etmez.
00 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 1,3b cevap paylaştı. carsafli kadinlar olarak dusunuyorum...
00 YorumlaKendi tercihi karışmam
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 9,4b cevap paylaştı. Kendi tercihleri saygı duyuyorum
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 528 cevap paylaştı. sana ne bu durumdan?
10 Yorumla- +1 yıl
Herkes kendi öz tercihi
00 Yorumla - +1 yıl
Bana da oyle
00 Yorumla - +1 yıl
İçlerinde ne olduğunu merak ediyorum ben
00 Yorumla - +1 yıl
Olumlu
00 Yorumla - +1 yıl
Tercih
00 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Hepsinden tiksiniyorum öcü gibiler aynı