Peçeli Kadınlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz Sorunuza Cevabım:Olumlu Düşünüyorum Dindar Olduğunu Düşünüyorum Gerekli Ahlaki Değerlere Sahip Olduğunu Düşünüyorum Aşık Olurmuydunuz Sorunuza Cevabım İse Peçeli Birisinin Güzelliğine Zaten Aşık Olunamaz Çünkü Gözünden Başka Biryerini Göremezsin Ancak Ahlakına Dinine Bağlılığına Aşık Olabilirsin Aşk Sadece Dış Görüntüyle Alakalı Bir Durum Değildir Zaten Aşk Bir Duygudur Kalbi Bir Olaydır Kalb İse Ahlaklı Olan Herşeyi Sevmeye Meyyaldır Yani Güzel Olan Bu Görüntü Olsun Duygu Olsun Fark Etmeksizin Sadece Kötü Olmamak Şartıyla Kalb İyi Olan Herşeye Aşık Olabilir Zaten Hadisi Şeriftede Bu Evlilik Meselesi İle Alakalı Peygamberimizin Hadisi Vardır Buyururki Kadınla Şu 4 Şey İçin Evlenilir 1-Malı (Zenginliği) 2-Soyu (Nesebi-Asaleti) 3-Güzelliği 4-Dini (Güzel Huy Ve Ahlakta Bunun İçindedir) Ve Sonuna Ek Olarak Buyurmuşlardır Sen Dindar Olanı Tercih Et Mesut Olursun.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Onlara karşı kötü bir düşüncem olmaz giyinimi ile insanın huyunu kişiliğini bilemeyiz. Ama komple kapalı siyah bir kıyafetin içinde ilgi çekici olmuyorlar. Oturduğum yere arkadaşımla beraber gelip de muhabbete başlarsa konuşur muhabbet ederim. Ama durduk yere de konuşma hevesi olmuyor insanın
02 Yorumla- 1 yıl
İlgi çekici olmak için giymiyorlar ki sen iyi misin?
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
İyide dışarıdaki erkekler sizi görüp etkilenmesin diye kapanıyorsunuz zaten ama aynı zamanda da etkilenmelerini aşık olmalarını istiyorsunuz. Bu nasıl çelişki? Yüzünü görmediğin birine aşık olur muydun? Yanlış anlaşılmasın önyargım falan yok sadece soru saçma geldi.
01 Yorumla- +1 yıl
Ben etkilenip aşık olmalarını istemiyorum. Peçeli olmamanın tek sebebi Allah'ın emri olduğu için. Zaten haram yollu iliskilerede bulunmam. Çevremdeki insanların görüşleri benimle aynı olduğu için insanların düşüncesini merak ettim.
- +1 yıl
Peçeli bir insana günümüzde aşık olmak neredeyse imkansız çünkü ilk görüşün çok önemli kılındığı bir devirdeyiz. Anca peçeli bir kadın kendi çevresinden biri ile ilişki yaşayabilir bence. Büyük konuşmayayım ama her şey olabilir tabi benim görüşüm bu sadece
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
54Cevap
Aşk İlişkileri konusunda 7,9b cevap paylaştı. Hayır aşık olmazdım. Çünkü türban, peçe ya da her ne diye isimlendirirseniz isimlendirin sadece arap kültürünün giyiniş şeklidir. Islam'a karşı veya araplara karşı yobazlaşmıyorum. Başka ülkenin kıyafetine ses çıkarmazsınız ama desen evet çıkarmam. Çünkü kara çarşafı İslam'ın zorunluluğu gibi gösteren başka bir şey yok.
Şimdi gavur icade kotlar, takım elbiseler diyecek olan varsa bunlarda Dünya ortak giyimidir. Farklı kültür, ırk barındırmaz.
Kara çarşaf, türban, peçe artık ismine ne dersen bunları takan birisi modern olamaz. Ne kadar gerici olur bilemem ama belirli bir kalıplar da yaşadığı için ileriyi göremez. Modern olacak insanlar başörtüsünü takabilir gayette yakışıyor. Ama ülke de kaos yaratan arap kültürünü taşıması daha çok tarikatçılığa giriyor.04 Yorumla- +1 yıl
🙄🙄🙄
- +1 yıl
Evet tatlım. Osmanlı'da bile nakşibendilerden ziyade kara çarşaf kullanan yoktu. Ülkemize zaten bir tane yazarın getirdiği dayatmaydı. İsmi a harfi ile başlıyordu net hatırlamadım. Osmanlı ve Selçuklu da kara çarşaf ve peçe kullanılmazdı. Senin yazdığın yazıdaysa Mevlana'nın öyle bir sözü yoktur. Ne Gevher Hatun'da ne Herra Hatun'da. Zaten Mevlevilik dergahlarından dışarı fazla çıkmamışlardır. Yani çarşaf ve peçe kıyafet inkilabından sonra gelen ülkede karışıklığa yol açan bir kıyafettir.
- +1 yıl
Konuyu kapatabilir miyiz?
Peçeli olmak pek âlâ kabullenebilinecek bir mevzu günümüzde, şu pandemi döneminde neler yaşadıklarını az çok idrak ettim. Ağzımızı kapattığınız maske mesela veya günlük yaşadıkları hezeyanlar bunların hepsi dış görünüşlerinden dolayı onlara yüklediğimız misyonlar. İnsanlığı olduğu gibi kabul etmek her yiğidin harcı değil ağzındaki peçesi , örtüsü bunlar inancın bir katmanı, düşünceleri kirli olmasın yeterki, aynı şey giydikleri şort ile yargılanan arkadaşlarımız içinde geçerli kolaylıklar diliyorum bu ağır ve özel yükü omuzlayanlara..
20 Yorumla- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Ben zaten peçenin kendisine aşığım, bence çok da sevimliler, Böyle bir eşim olsun çok istiyorum, Normal tesettürlü kızlardan ziyade özellikle çarşaflı ve peçeli eşim olsun çok istiyorum, Sadece ben göreyim başka kimse bakmasın istiyorum, İnşallah Rabbim nasip eder, kendimde dinime göre yaşayan, Elhamdülillah helal haram dikkat eden, ibadetlerimi yapan, ilim geliştiren, ve çevreme sürekli tebliğ yapan islamı anlatma derdi davası olan birisiyim böyle bir eş istiyorum, Çok istiyorum can gönülden Sürekli namaz tesbihatlarından sonra dua ediyorum 😍😍
60 Yorumla - +1 yıl
Birgün komple bizde örtüneceğiz.. dışımıza göre değilde içimize göre..
peçeyle inancı gereği yaşayıp kapanan insanlara saygım var ama beynini kapatanlara tahammül edemem..
bir yerini açıp beynini açmayanlarda aynı kategorimdedir. beyin önemli..10 Yorumla Ben sizin kalbinizi aklinizi düşüncenizi dikim. Ne kadar yobaz kaynıyor bu KS.
Hepiniz insansınız onlar ayrılar öyle mi.
Kuzu en doğru en güzel yol sizinki takma bu geri kafalı insanlara👊😊30 YorumlaAhiretleri için ne yaptığını bilen dünyalarından feragat edip fedakar olan insanlar..
50 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,4b cevap paylaştı. Herkes istediği giyinmekte o öyle istiyorsa öyle güzel
20 Yorumla- +1 yıl
Bir şey düşünmüyorum. Dünya ahiret bacım olurlar. Ötesi yok ve olamaz. Şimdiye kadar onlardan biri benimle konuşmaya kalkmadı bende keza onlardan biriyle konuşmaya kalkmadım. Gayet güzel ve sulh içinde bir ilişkimiz var yani peçeli kadınlarla...
00 Yorumla - +1 yıl
Neye aşık olacaksın? Görünüşünden etkilenmezsin hadi onu geçtim sohbet etmek tanışmak için yanına gitsen olumsuz sonuçlanır. Internet uzerinden tanışırsan aşık olabilirsin belki de zor ya.
10 Yorumla - +1 yıl
Karşı değilim saygı duyarım. Ancak güzelce kapanmak varken nedir siyah çarşaf. Kur'an'ın hükmü mü bu? Mühim olan vücut hatlarını belli etmemektir. Aşırı buluyorum açıkçası
00 Yorumla - +1 yıl
Oturup konuşma fırsatı olursa olabilirim ama zaten peçe takan biri günah olacağı için tanımadığı biri ile oturup konuşmaz anca görücü usulü ile evlenme ile olur
00 Yorumla Olumsuz şeyler yazanlara sakın bakma.
Bennce böyle şeyleri sen insanalara danışma rabbine danış , sen onun rızası için örtünüyosun oda seni memnun edicektir zaten. Er ya da geç. Yeterki ona güven 🤍20 Yorumla- +1 yıl
Bunlara yanlışlıkla dokunacağım ve tacizci damgası yiyeceğim diye çok korkuyorum ve en az 3 metre uzaklarından geçiyorum :D
10 Yorumla - +1 yıl
Asik olucagimi sanmiyoru
Yaptiklari sunnet degil
Arap adeti20 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 501 cevap paylaştı. Bişey düşünmüyorum dünya güzelliklerinden kendi nefsinden ödün veriyor her verilmiş ödünün bir ödülü vardır.
00 Yorumla- +1 yıl
Nasıl olabilirim ki görmeden. Bu boş duvara aşık olmak gibi bir şey
10 Yorumla Beyin farklıdır dış görünüş çok farklı kimi çarşaf giyer kimi entare kimi mini giyer kimi tayt.. Giyinişe göre yargılamak yadırgama bence mantıklı ve adil değil
10 Yorumla- +1 yıl
Erkek olsaydım olurdum balım 🤭🤭💜💜✌️
36 Yorumla- +1 yıl
Rabb'im içlerine sindirsin yazık üzülüyorum balım
- +1 yıl
Hayır en çok komiğime giden şey acaba bizi ne sanıyorlar yani normalde olsa kabul etmeyeceğimiz insanlar gelip yok iğrenç falan yazıyor ya😂
- +1 yıl
Birgün Hz. Mevlana hanımıyla kasabaya iner..
Hanımı öyle giyinir ki; Zerre kadar… açık bir yeri yoktur..
…
Satıcının biri:
-” Hocam yazıkdır, bu sıcakta sen ince giyinmişsin, zevcenin de heryerini kapatmışsın, günah değil mi? .. ” demiş..
Hz. Mevlana;
-”Sana bir mektup gelse ve o mektubu herkes açıp okusa ne yaparsın? ” ..
Satıcı:
-” Tabi ki kızarım hocam, o benim özelim kimsenin okumasına müsade etmem..”
Hz. Mevlana;
-”O da benim özelim onu bir tek ben okurum…” - +1 yıl
Hazineler açıkta tutulmaz ki aç köpekler saldırmasın onu sahibi kat kat sarar sarmalar kimse bulamasın bana ait değerlim diye boşver açıkta duran kabuğu soyulmuş meyve misali birine sinekler üşüşür bütün tadını heybetini kaybeder erkenden çürür ama kabuğunu soymayıp olması gerektiği şekilde sakladığın meyve taze ve sağlam kalır akıl ve mide meselesi kimisi çürük kokmuş herkesin elinin gözünün değdiği şeyleri sever kimisi taze ve sadece kendine ait şeyleri sever
- +1 yıl
Karamela ben böyle bir oru sormuş olabilirim miyim ua
- +1 yıl
@midnigtramblerrr sormuşsun knk eksksj😜
- +1 yıl
Ülkenin giyim şekline uymuyor kapanırsa o kadar da değil
00 Yorumla Evet olurum, göstermelik kapanan değil, yüreğimde benden başka herkese kapalı olursa
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 1,2b cevap paylaştı. olurum sıkıntı yok. Önemli olan karakteri huyu suyu benim için.
10 Yorumla- +1 yıl
Allah için kapanmış insanlara saygım sonsuz ne mutlu onlara Allah sayılarını arttırsın
10 Yorumla Olunurda , neyine olalım. görünmüyorki bişii.. çaktırmadan kuytuda açılırsa o ayrı.
00 YorumlaŞu an hepimiz böyleyiz bak hastanede doktorlara hemşirelre hangimiz farklıki
00 Yorumla- +1 yıl
Her an allahu ekber diyip infilak etmelerinden korkuyorum allaha yakın peçelilerden uzak 😂
00 Yorumla - +1 yıl
Sanmıyorum yaşam tarzlarımızın farklı olacağına eminim.
00 Yorumla - +1 yıl
Bir şey düşünmüyorum beni ilgilendirmiyor. Saygı duyuyorum.
10 Yorumla - +1 yıl
Kimseyi kıyafetinden dolayı yargılamak istemem ama pek anlaşabileceğimizi sanmıyorum.
00 Yorumla Simsiyah çarşafa bürünmüş gözünü zar zor görebildiğim birine niye aşık olayım. Normal giyinsin, hatları kapamak istiyorsa siyah giysin yinede normal giyinsin çarşaf nedir hqjdkwk siyah pantolon ile siyah kazaktır vesaire üretilmedi mi dünyada
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 589 cevap paylaştı. Kendini pece ile huzurlu hissediyorsa peceli takilsin utanmam sıkilmam yaninda. ben karaktere davranisina bakarim oyle gorusurum
10 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Yasaklanmalı bence, birinin yüzünü görememek güvenlik açısından riskli.
10 Yorumla - +1 yıl
Peçeli biri doğal. olarakmoturup konusmayacagi için olamam
00 Yorumla - +1 yıl
hayır olmam dış güzelliğe önem veririm hiç görmediğim birinden etkilenmem
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çöp bidonu böyle dolaşmaları yasaklanır umarım bir an önce
01 Yorumla- Cevap sahibi+1 yıl
Ayrıca neyine aşık olacaklar peçesinin duruşuna mı?
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
İslam dini dikkat çekmeyen vücut hatlarını belli etmeyen kıyafetler giymeyi emrediyor çarşaf giyin yüzünüzü kapatın gibi şeyler din de yok bana pek mantıklı gelmiyor bu tarz giyim ama tabiki böyle giyinenlere de bi şey diyemem herkesin kendi tercihi
11 Yorumla- +1 yıl
Evet ağzınizi burnunuzu kapatın gibi bir emir yok İslam'da ancak takva boyutu vardır takvalı kişilerin o şekilde yapmasında bir problem yok yani mesela Erkegede saçınızı veyahut kafanızı örtün şeklinde bir emir yoktur ancak peygamber efendimizin sarığı vardı hac dışında sarıksız bulunmamıştır buda sünnettir Sünnetin Terkide Mekruhtur Ancak Bazı Sünnetler Vardır Peygamberimizinde Az Olmak Şartıyla Terk Ettiği O Sünnetlerin Terkide Sünnet Oluyor Ama Az Terketmekle Velhasıl Bu Durumlar Takvadır Bunları Yapmaktada Mantıksız Bir Eylem Yoktur Yani
Aşık olma kısmını anlayamadım, hiçbir yerin görünmüyor nasıl aşık olacak?
Evlendikten sonra o olabilir belki ama.00 Yorumla- +1 yıl
Hiç birşey düşünmüyorum her birey özgürdür
10 Yorumla - +1 yıl
Herkesin kendi inancı ve ahlaki düşüncesi saygı duymak lazım..
00 Yorumla - +1 yıl
Bu soruya verilecek en güzel cevap için link koyucaktım lakin xp yetersiz
00 Yorumla - Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Cok ilginc ama ulasmak zor oldugu icin gayette ilgimi cekiuorlar aslinda.. tabiki kulturlu ve naptigini bilen. Bunu kendiliginden dini icin yapanlari kast ediyorum
00 Yorumla - +1 yıl
ninja görmek istesem TMNT izlerdim
10 Yorumla - +1 yıl
görmediğin birine nasıl aşık olabilirsin
16 Yorumla- +1 yıl
gördüğüne aşık olabiliyor musun? onun görmekle alakası ne?
- +1 yıl
@Deveyeyaranandiken evet😍
- +1 yıl
aşık olduğunu sanıyorsun.
Her şeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür. - +1 yıl
@Deveyeyaranandiken sen sadece iç güzelliğe bak banane amca
- +1 yıl
içi güzel olanın dışına da vurur zaten. sen çok allanıp pullanana meyil verme, kepaze olursun. madem amca dedin, sana amca nasihati.
- +1 yıl
sonuçta o da bir giyinme tarzı bence sıkıntı yok.
00 Yorumla- +1 yıl
Hiçbir şey düşünmüyorum. Gayet normal bir şey.
10 Yorumla Görmediğimiz şeye nasıl aşık olacaz :)
00 Yorumlaherkes özgür oyle mutlu hissediyordur.
10 YorumlaOlumsuz bir şey düşünmüyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
kendi tercihleridir bir şey düşünmüyorum
00 Yorumla - +1 yıl
Yorumsuzum. Kendi bilecekleri birşey.
00 Yorumla - +1 yıl
Valla bişi düşünmüyom
00 Yorumla - +1 yıl
kafam uyuşuyorsa, olurum tabi.
00 Yorumla - +1 yıl
Bilmem hic dusunmedim
00 Yorumla - +1 yıl
Bişey düşünmüyorum. Hepimiz insanız.
00 Yorumla Gerçek sevilmesi gereken bayan onlar
22 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 2,7b cevap paylaştı. Saygı duyarım ama tercihim değil
00 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 34,8b cevap paylaştı. Çarşaf giyiyirsa olmam
00 Yorumla- +1 yıl
Saygı duyuyorum her ne kadar tuhaf gelse de
01 Yorumla- +1 yıl
Mesela me tuhaf geliyor sorabilirsiniz
Öcü 👻
22 Yorumla- +1 yıl
Böö🧟♀️🧟♀️
- +1 yıl
@midnightramblerr 😘😂
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Umursamam. Nasıl giyinirse giyinsinler