@lil_liberty1776 Evet bir şeyin fazlasını yapmak, abartmak ikisi de aynı kapıya çıkıyor benim için.. İki grup insan türü içinde günahı/sevabı kendine ama topluma göre bi yolu yordamı olmalı
Asıl noktayı kaçırıyorsunuz. Kur'an, Müslüman kadınların güzelliklerini örtmelerini ve mütevazı giyinmelerini zorunlu kılar. Bunun amacı iffetlerini korumak ve erkekleri cezbetmekten kaçınmaktır. Burka, yüz de dahil olmak üzere tüm vücudu örten bir giysi türüdür. Dolayısıyla bu bir zorunluluktur İslam'da. Delilleri Ebu Hureyre (r. a)'den rivayet edildiği Sahih hadiste, Aleyhisselatu vesselam şöyle buyuruyor; "Ateş ehlinden görmediğim iki sınıf vardır ve ben henüz onları görmedim (zamanımda): Yanlarında öküz kuyruğu gibi kırbaçlar bulunan ve insanları döven insanlar ve giyinmiş oldukları halde çıplak görünen, (kötülüğe) meyilli olan ve kocalarını da buna meylettiren kadınlar. Onların başları, bir tarafa meyletmiş devenin hörgücü gibi olur. Onlar cennete giremezler ve cennetin kokusunu dahi alamazlar, halbuki onun kokusu şu kadar mesafeden alınır. [Sahih-i Müslim 2128]
Hadiste bahsedilen ilk kişi türü kırbaçla meydanda dolaşıp insanlara şiddet edenler olanlardır. Buna ne örnek verilebilir? Zabıta polis gibi.
Hadiste bahsedilen ikinci tür kişiler ise giyinik oldukları halde çıplak gibi görünen kadınlardır. Bunun nedeni, erkekleri baştan çıkarmaları ve günah işlemelerine neden olmalarıdır. Onların cezası cennete girememek ve onun kokusunu alamamak olacaktır. Dolayısıyla, hadise dayanarak, açık saçık giyinen ve erkekleri baştan çıkaran kadınların kırbaçla döven zalim olanlarla aynı kategoride olduğu açıktır. Bu nedenle burkalı kadınların açık saçık giyinenlerle aynı kategoride olduğunu söylemek saçmadır.
Makul olalım ve empati kuralım.
Bir kadın neden açık giyinir? Dikkat çekmek için değil mi? Bu yorumu okuyan kimse hemcinslerim de kusura bakmasınlar ancak gerçek de bu. Hakeza ben de kadınım, ve haramdan sakınıyorum. Çünkü mesele iffet söz konusu. Açık giyinirsem erkeğin şehvetini harekete geçirmiş olurum ve bu günahta da benim payım olmuş olur. Ülkede neden tecavüzler oluyor bakın göreceksiniz.
"Mümin kadınlara da söyle, gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar ve zinetlerini1 normalde görünenden başka açmasınlar.2 Örtülerini göğüslerinin üzerine salsınlar; kocaları, babaları, kayınpederleri, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, hemcinsleri, ellerinin altında bulunan cariyeleri, şehvetsiz erkek hizmetçiler ve henüz kadınların çıplaklığından habersiz olan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler3. Gizledikleri ziynetlerine dikkat çekerek ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, hep birlikte tevbe ederek Allah'a yönelin ki kurtuluşa eresiniz." [Nur Suresi, 31]
Bu ayet Müslüman kadınlara bakışlarını indirmelerini, iffetlerini korumalarını ve güzelliklerini örtmelerini söylemektedir. Bunun amacı iffetlerini korumak ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmaktır. Sonuç olarak burka bir baskı sembolü değil, alçakgönüllülük ve iffet sembolüdür. Başarı olan Allah'tandır. Allah en doğrusunu bilir.
@lil_liberty1776 Yazdıklarınızdan ne kadar araştırdığınız ortada teşekkür ederim. Ama siz bir dine göre yorumluyorsun, ben laiklik kavramına göre aradaki fark bu. konuyu anlamadığımdan değil bir konuyu iki farklı alanda değerlendiriyoruz. O yüzden bana göre saçma geliyor hanımefendi :) Sizi kırdıysam af ola.. Burada sizin gibi insanlara alışık değilim.
Her şeyden önce, bir dini dünyevi (laik) standartlara göre yargılayamazsınız. Din bir demokrasi değildir, toplumun kaprislerini takip etmez. Allah'a ve Resulü'ne imana dayanan bir yaşam biçimidir.
İkinci olarak, İslam'ı kendi kültürel önyargılarınıza göre yargılıyorsunuz. Batı'da kadınlar cinsel obje olarak görülür ve öyle muamele görür. İslam'da durum böyle değildir. İslam'da kadınlara saygı ve haysiyetle muamele edilir. Cinsel obje olarak değil, hakları ve sorumlulukları olan insan varlıkları olarak görülürler.
Üçüncü olarak, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz. Durum böyle değildir. Hicap Allah rızası için takılır. Bu bir tevazu ve iffet göstergesidir. Erkekleri memnun etmek için değil, Allah'ı memnun etmek için takılır.
Dördüncüsü, kadınların burka giymesinin tek nedeninin güzelliklerini gizlemek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz. Durum böyle değildir. Burka Allah rızası için giyilir. Bu bir alçakgönüllülük ve iffet göstergesidir. Kadınların güzelliklerini gizlemek için değil, iffetlerini korumak için giyilir.
Sonuç olarak, burka bir baskı sembolü değil, tevazu ve iffet sembolüdür.
Laik düzen insanları ifsad eden çirkin şeylerden bir tanesi. Resulullah (sav) diyor ki; "Kim hangi kavme benzerse onlardandır." Açık giyinen bir kadını ele alalım. Çocukluğundan beri televizyondan gördüğünü tatbik edip öğreniyor. Halbuki Dini öğrenmesi gerekmesi varken. Böylece insanların şehvetini harekete geçirmek için sırf gösteriş edasıyla açık saçık giyiniyor. Allah'ın indirdiği Kur'anı ve Peygamberimizin hadisini okusaydın, cehalet içerisinde konuşmazdın.
Rasulullah diyor ki; "Kim bir kavme benzerse o kavim gibidir." Bunu niye söylüyorum?
Şeriat bir demokrasi değildir. Toplumun kaprislerini takip etmez. Kur'an ve Sünnet'e dayanır.
Kur'an Allah'ın kelamıdır ve Sünnet de Peygamber'in yoludur.
İslam bir demokrasi dini değildir. Allah'a teslimiyet dinidir.
Allah Kur'an'da şöyle buyurur:
"Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi milletler ve kabileler haline getirdik. Şüphesiz, Allah katında en şerefliniz, takva sahibi olanınızdır [yani muttakilerden olanınızdır]." [Hucurat Suresi, 13]
Allah katında en şerefli kişi takva sahibi olandır. Takva Allah korkusudur. İnsanlardan korkmak değildir. Allah korkusudur.
Allah da Kur'an'da şöyle buyuruyor:
"(İhtiyaçlarınızı) kendisinden istediğiniz Allah'tan korkun ve akrabalık bağlarını (kesmeyin). Muhakkak ki Allah, sizin üzerinizde daima gözetleyicidir." [En' * Suresi, 151]
Ve Allah Kur'an'da şöyle buyurur:
"Ey iman edenler! Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun, O'ndan korkun ve daima (doğru) söz söyleyin ki, O da sizi salih amellere yöneltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve Resûlüne itaat ederse, gerçekten büyük bir başarıya ulaşmıştır (yani cehennem ateşinden kurtulmuş ve cennete girmiştir)." [Ahzab Suresi, 71-72]
" Din üzerinden yorum yapıyorsunuz" diyorsunuz ama gerçek şu ki, siz laiklik üzerinden yorum yapıyorsunuz. Ben de İslam'ı yorumluyorum. Sizin savunduğunuz şey dünyevidir ve size bir faydası da yok. Halbuki El-Hakim olan Allah'ın kanunlarını bilseydiniz şüphesiz Hükmün yalnızca Allah'ın olduğunu da bilirdiniz. Allah (Subhanehu ve Teala) şöyle buyurmuştur:
"Ey iman edenler, size izin verilmedikçe, yemek yemek için Peygamber'in evlerine girmeyin, onun vaktini beklemeyin. Ancak davet edildiğiniz zaman girin; yemeğinizi yedikten sonra dağılın ve sohbet için oyalanmayın. Doğrusu bu davranışınız Peygamberi rahatsız ediyordu ve o sizi kovmaktan çekiniyordu. Fakat Allah gerçeklerden çekinmez. Onun eşlerinden bir şey istediğiniz zaman, bir perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Elçisi'ne zarar vermeniz veya ondan sonra eşlerini nikâhlamanız asla düşünülemez ve helâl değildir. Şüphesiz bu, Allah katında büyük bir zulümdür." [Ahzab Suresi, 53]
Bu ayet, birçok fıkhi hükmü ve adabı içeren Hicap ayetidir. Bu, vahyin Ömer bin el-Hattab -Allah ondan razı olsun-'ın görüşünü teyit ettiği durumlardan biridir: "Benim görüşüm üç şeyde Rabbimin görüşüyle örtüştü. Dedim ki: "Ey Allah'ın Resûlü, niçin Makam-ı İbrahim'i namazgâh edinmiyorsun?" Bunun üzerine Allah Teâlâ vahyetti:
﴿وَاتَّخِذُواْ مِن مَّقَامِ إِبْرَهِيمَ مُصَلًّى﴾ (Ve) İbrahim'in Makamını (yerini) namazgâh edinin." (2:125) Ve dedim ki: "Ey Allah'ın Resulü, eşlerinin yanına hem salih hem de fasık insanlar giriyor, öyleyse neden onları perdelemiyorsun?" Bunun üzerine Allah, Hicab ayetini indirdi. Peygamber'in hanımları kıskançlık yüzünden ona karşı tuzak kurduklarında onlara şöyle dedim -Devamı
﴿عَسَى رَبُّهُ إِن طَلَّقَكُنَّ أَن يُبْدِلَهُ أَزْوَجاً خَيْراً مِّنكُنَّ﴾ (Olur ki o sizi boşarsa, Rabbi ona sizin yerinize sizden daha hayırlı eşler verir) (66:5) ve işte Allah'ın indirdiği budur." Müslim'in kaydettiği bir rivayette Bedir esirlerinden bahsedilir ve bu (Ömer'in görüşünün Rabbinin görüşüyle örtüştüğü) dördüncü bir meseledir. Buhari, Enes bin Malik'in şöyle dediğini kaydetmiştir: "Ömer bin el-Hattab şöyle dedi: "Ey Allah'ın Resulü, senin yanına hem salih hem de fasık insanlar giriyor, öyleyse neden müminlerin annelerine hicap etmelerini emretmiyorsun?" Bunun üzerine Allah hicap ayetini indirdi." Buhari, Enes bin Malik radıyallahu anh'ın şöyle dediğini kaydetmiştir: "Rasulullah Zeyneb binti Cahş ile evlendiğinde insanları yemeğe davet etti, sonra oturup konuştular. Kalkmak istediğinde kalkmadılar. Bunu görünce yine de kalktı ve bazıları kalktı, ancak üç kişi oturmaya devam etti. Peygamber içeri girmek istedi ama bu insanlar oturuyorlardı, sonra kalkıp gittiler. Ben geldim ve Peygamber'e onların gittiğini söyledim, o da geldi ve içeri girdi. Onu takip etmek istedim, fakat benimle onun arasına perde koydu. Bunun üzerine Allah vahyetti, Devamı-
﴿يأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لاَ تَدْخُلُواْ بُيُوتَ النَّبِىِّ إِلاَّ أَن يُؤْذَنَ لَكُمْ إِلَى طَعَامٍ غَيْرَ نَـظِرِينَ إِنَـهُ وَلَـكِنْ إِذَا دُعِيتُمْ فَادْخُلُواْ فَإِذَا طَعِمْتُمْ فَانْتَشِرُواْ﴾ (Ey iman edenler!) Size yemek için izin verilmedikçe Peygamber'in evlerine girmeyin, (sonra da) yemeğin hazırlanmasını bekleyecek kadar erken gitmeyin. Ancak davet edildiğiniz zaman girin ve yemeğinizi yedikten sonra dağılın...)" Buhârî de bunu başka bir yerde kaydetmiştir. Müslim ve Nesaî de bunu kaydetmişlerdir. Sonra Buhari, Enes bin Malik'in şöyle dediğini kaydetmiştir: "Peygamber Zeyneb bint Cahş ile et ve ekmekten oluşan bir düğün ziyafeti ile evlendi. İnsanları ziyafete davet etmesi için birini gönderdim, bazı insanlar gelip yediler ve gittiler. Sonra başka bir grup geldi, yedi ve gitti. Davet edecek kimse kalmayıncaya kadar insanları davet ettim. "Ey Allah'ın Resulü, davet edecek başka kimseyi bulamıyorum" dedim. Dedi ki,
"ارْفَعُوا طَعَامَكُم" (Yemeği götürün.) Evde konuşmakta olan üç kişi kalmıştı. Peygamber dışarı çıktı ve Âişe radıyallahu anhâ'nın evine geldi ve şöyle dedi
"السَّلَامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الْبَيْتِ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه" (Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun ey ev halkı). Kadın dedi ki: "Allah'ın selamı ve rahmeti senin üzerine olsun. (Yeni) eşini nasıl buldun ey Allah'ın Resulü, Allah seni korusun. Peygamber bütün hanımlarının evlerini dolaştı ve onlarla Aişe ile konuştuğu gibi konuştu, onlar da Aişe'nin konuştuğu gibi konuştular. Sonra Peygamber geri döndü ve o üç kişi hâlâ evde konuşuyorlardı. Peygamber son derece utangaçtı, bu yüzden dışarı çıktı ve Aişe'nin evine doğru yöneldi. İnsanlar gittikten sonra ben mi söyledim yoksa bir başkası mı söyledi bilmiyorum, geri döndü ve bir ayağı eşiğin üzerinde diğer ayağı dışarıda dururken benimle onun arasına perdeyi koydu ve Hicap Ayeti nazil oldu."
Şimdi ilk görüşünün aynısını Allah'ın ayetleriyle delillendirdim ve mantıklı olmanı istiyorum. Şirk, Allah'a ortak koşma eylemidir. Günahların en çirkinidir ve Allah'ın affetmeyeceği tek günahtır. İki tür şirk vardır:
1) Büyük şirk: Putlara, kabirlere veya Allah'tan başka herhangi bir şeye tapanlar gibi Allah'a rububiyetinde ortak koşmaktır.
2) Küçük şirk: Allah'ın oğlu veya kızı olduğunu söyleyenler gibi Allah'a isim ve sıfatlarında ortak koşmaktır.
Bir kadının toplum içinde saçını, boynunu ve göğsünü göstermesinin doğru olduğuna inanıyor musunuz? BU soruma cevap vermen gerekiyor.
Laikliğin fiili de insanın dininden ifsad etmesidir ve bu şübhesiz fitnedir. Hadi soruyorum. Allah mı daha iyi bilir yoksa hüküm Allah'ın olmasına rağmen Laikliğin evladı olan demokrasi mi daha iyi bilir? Sonuçta bu da şirktir ve demokrasi de bir dindir. Şirkten bir farkı yok neticede. Ve hicab üzerinde de ilk yorumunda belirttiğin gibi aynısını da belirtecek misin?
Sorun değil ama iyice okumanı ve sorularıma da cevap vermeni istiyorum. Aksi halde okumadan yorum yaptığını görürsem soruna cevap vermeyeceğimi belirtir, tartışmaya girmeyeceğimi söylemek istiyorum. Çünkü bu karanlıkta geçen iki gemiye benziyor.
@lil_liberty1776 -Kırbaçla meydanda dolaşıp insanlara şiddet edenler: İnsanlara psikolojik ve fiziksel baskı kuran herkes diyebilir. -Bir kadın neden açık giyinir? Kadınların çoğu kendine güzel görünmek için olduklarını söyler ancak ben inanıyorum ki Dikkat çekmek hoşlarına gidiyor. -Dini laik standartlara göre yargılamıyorum. Burası islami kurallarla yönetilen bir ülke değil. Ayrıca bahsettiğim laiklik: yani diyor ki sana "Eğer sen devletsen insanları dinsiz veya herhangi bir dine göre yargılayamaz, yönetemezsin" Siz hala diyorsunuz ki Allah'ın emri bu. Evet emri ama inanmayanlara karşı haksızlık etmiş olursunuz. -Avrupa kadınların cinsel obje olarak görünüyor demeniz çok ön yargılı bir durumdur. İslamda saygı var ama Türkiyede ki İslamda yok. ***Üçüncü olarak, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz*** Böyle bir imada bulunmadım :) "Orasını burasını açıp gezenlerle aynı kefeye koyuyorum ikiside abartı" dedim sadece ****Dördüncüsü, kadınların burka giymesinin tek nedeninin güzelliklerini gizlemek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz.**** böyle bir amada da bulunmadım kesinlikle, bu türk düşünceleri bana yaftalamayınız. -Laik düzen birşeyleri yapman için dikte etmiyor aksine ne yapmak istersen yap diyor.. Senin kendi nefsin yok mu? Zorla olduğu için mi kapanacaksın? Laikliği biraz daha detaylı incelemeni tavsiye ederim. -Çocuklara küçük yaşta kapatmak ne kadar doğru peki? Belki Allaha inanmayacak ilerde? Bırakalım kendileri karar versin. Okumayı araştırmayı öğretelim onlara, birşeye inanmalarını değil.. -Sizin savunduğunuz şey dünyevidir.. Sizin savunduğunuz şey belki de olmayan bir şey içindir? Ben diyorum ki Allaha inanmayanlarda olabilir. Kimseyi zorlayamazsınız.. Birde rica ayet yazmanıza gerek yok lütfen.
Cevab 1) İki tür güzellik vardır: iç güzellik ve dış güzellik.
İslam'da önemli olan iç güzelliktir. Bir insanın içindeki güzellik, karakteri, ahlakı ve değerleridir. Allah için önemli olan ve sonsuza dek sürecek olan güzellik budur.
Dış güzellik ise kişinin fiziksel görünüşüdür. Geçici olan güzelliktir ve makyaj, kıyafet ve mücevher gibi yüzeysel şeylere dayanan güzelliktir.
İslam bize iç güzelliğe odaklanmamızı ve dış güzelliğe odaklanmaktan kaçınmamızı öğretir. Çünkü önemli olan iç güzelliktir ve sonsuza dek sürecek olan da budur. Dış güzellik geçicidir ve yüzeysel şeylere dayanır.
Dolayısıyla, bir kadın açık giyiniyorsa, bunun nedeni dış güzelliğine odaklanması ve iç güzelliğine odaklanmamasıdır. Bu İslam'da teşvik edilen bir şey değildir. Biz Allah'a teslim olan Müslimleriz ve siz Laiklerin sapıkça şehvetlerinize göre mi giyinmemizi bekliyorsun? Cevab 2) Her şeyden önce, İslam'ın sadece bir din değil, bir yaşam biçimi olduğunu anlamanız gerekir. Siyasi yönü de dahil olmak üzere hayatın tüm yönlerini kapsayan eksiksiz bir davranış kuralları bütünüdür.
-devamı Örneğin, İslam'da iki kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine eşittir. Neden mi? Allah böyle istedi. Bir örnek verelim,
"Allah mı daha iyi bilir, yoksa siz mi?" (2/Bakara, 140) Allah her şeyi bilen olduğuna göre, bizim inancımız Allah'ın bir şeyi nasıl açıkladığına inanmamızdır.
Örneğin, mirasta kadının bir pay, erkeğin iki pay alması ya da şahitlikte iki kadının şahitliğinin ya da bir erkeğin şahitliğinin geçerli olması gibi. Çünkü Allah böyle buyurmuştur. Sebebini bilsek de bilmesek de inandığımız şey budur.
Erkekler kazanır, erkekler çalışır, erkekler kadınlar üzerinde yöneticidir. Çalışıp kazanmak ve bunu ailesiyle paylaşmak erkeğin görevidir. Kadın ise Allah'a gönülden ibadet eden, Allah'ın koruması ile iffetini, malını ve ahlakını koruyandır. İslam bu rolleri belirlemiştir Şimdi babadan miras kaldı Biri erkek biri kadın için, bu adalet değil. Savunduğunuz adalet eşitlik adına değil. Diyelim ki mirastan bir pay var, erkek bunu bütün eve harcayacak, kadın da kendine harcayacak. İkisine de o pay verildi. Şimdi soruyorum size, bu adalet midir?
"Ey iman edenler, kadınlara zorla mirasçı olmanız size helal değildir. Açık bir hayasızlık yapmadıkça, kendilerine verdiğinizin bir kısmını geri almak için onlara güçlük çıkarmayın. Ve onlarla iyilikle yaşayın. Eğer onlardan hoşlanmazsanız, belki siz bir şeyden hoşlanmazsınız da Allah onda çok hayır yaratır." (4/Nisâ, 19)
Ona verdiğinizi geri alabileceğiniz tek zaman açık bir ahlaksızlık yapmış olmasıdır. Bunun dışında ona nazik ve adil davranmalısınız.
"Kim hidayete ererse, ancak kendi nefsi için hidayete ermiş olur. Kim de saparsa, ancak kendi aleyhine sapmış olur. Ve hiçbir yük taşıyıcı, başkasının yükünü yüklenmez. Ve Biz, bir elçi göndermedikçe asla azap edecek değiliz." (17/İsrâ, 15)
"De ki: "Ey iman eden kullarım, Rabbinizden korkun. Bu dünyada iyilik yapanlar için hayır vardır ve Allah'ın arzı geniştir. Şüphesiz sabredenlere mükâfatları hesapsız verilecektir." (39/Zümer, 10)
İslam, insanların eğitilmesini emretmiştir. Ahalilerine eğitim sağlamak Her İslam devletinin görevidir. Kur'an, hidayete eren kimsenin ancak kendi nefsi için hidayete erdiğini söyler. Bu, eğitimin bireyin yararına olduğu anlamına gelir. Kur'an ayrıca, kim saparsa ancak kendi zararına sapmış olur der. Bu, cehaletin birey için zararlı olduğu anlamına gelir.
İslam ayrıca hiçbir yük taşıyıcısının bir başkasının yükünü taşımayacağını söyler. Bu, her bireyin kendi eğitiminden sorumlu olduğu anlamına gelir. Devlet insanları eğitimli olmaya zorlayamaz. Bilgiyi aramak bireyin sorumluluğundadır.
Mesela siz laiklerin anayasasında cinayet oldu. Normalde laik anayasasına göre müebbet veriyorsunuz ama vermediğiniz de oluyor. Ya da bir kadın tecavüze uğradı. 25 yıl ceza veriyorsunuz ya da serbest bırakıyorsunuz. Ancak İslam'da bunun had cezası ölümdür ya da kefarettir (eğer cinayete uğrayanın ailesi böyle bir talepte bulunmuşsa)
Her şeyden önce, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğu doğru değildir. Tesettür, tevazu amacıyla ve erkekleri cezbetmemek için giyilir.
İkincisi, kadınların burka giymesinin tek sebebinin güzelliğini gizlemek olduğu doğru değildir. Burka, alçakgönüllülük amacıyla ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmak için giyilir.
Üçüncüsü, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğunu varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Tesettür, tevazu amacıyla ve erkekleri cezbetmemek için giyilir.
Dördüncüsü, kadınların burka giymesinin tek sebebinin güzelliğini gizlemek olduğunu varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Burka, alçakgönüllülük amacıyla ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmak için giyilir.
beşinci olarak, laik düzenin İslami düzenden daha iyi olduğunu varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Laik düzen, İslami düzen ile aynı değerlere sahip değildir.
Son olarak, çocuklara İslam'ın öğretilmemesi gerektiğini varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Çocuklara, büyüdüklerinde bilinçli bir karar verebilmeleri için İslam öğretilmelidir. Ben bir anne olarak çocuğumu İslami bir şekilde büyütmek zorundayım. Nasıl ki siz laikler sırf aydınlık kisvesi altında çocuklarınızı dünyevi hayatlara göre yetiştiriyorsanız. Biz de o şekilde yetiştiririz. Bana zorlayamazsın diyorsun ama burada kendi düşüncenle zorbalık etmiş oluyorsun.
Ayrıca benim dinimden sanane? Sen zaten sapmışsın ve sapkınca düşüncelerini gelip müslümanlara dayatamazsın dayatmaya çalışsan da tokat niteliğinde cevabını alırsın.
"Belki Allah'a inanmayacaklar" cevabına da okkalı tokat niteliğinde bir cevap geliyor.
Bu, "Çocuklara İslam'ı öğretmek ne kadar doğru? Belki de İslam'a inanmayacaklar."
Cevap, çocuklara İslam'ı öğretmenin çok önemli olduğudur. Büyüdüklerinde bilinçli bir karar verebilmeleri için İslam'ın temelleri hakkında bilgilendirilmeleri gerekir.
Çocuklara İslam'ı öğretmek önemli olduğu gibi, onları küçük yaşta örtündürmek de önemlidir. Bunun nedeni, onların alçakgönüllülüğü öğrenmeleri ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmaları için önemli olmasıdır. Küçük çocukları p*rno maruz bırakmak ne kadar doğru değilse, onları uygun şekilde örtünmemiş kadınların görüntüsüne maruz bırakmak da o kadar doğru değildir. Peki çocuklarınızı açık saçık giyinmeye zorlamanız ne kadar doğru? Belki sizin seküler değerlerinize inanmazlar? Bırakın kendileri karar versin. Onlara okumayı ve araştırmayı öğretelim, bir şeye körü körüne inanmayı değil.
Burada saçmalayan sizsiniz. Savunduğum şeyin belki de var olmadığını söyleyen sizsiniz. Allah'a inanmayanların olabileceğini söylüyorum. Kimseyi zorlayamazsınız.
Ve lütfen, İslam hakkında bir şey biliyormuş gibi davranmaya çalışmayın. Açıkça bilmiyorsunuz. Eğer bilseydiniz, Kuran'ın bize Allah hakkında düşünmemizi, O'nun yarattıkları üzerinde tefekkür etmemizi, O'na inanmamızı ve ibadet etmemizi söyleyen ayetlerle dolu olduğunu bilirdiniz. Ve siz "ayetleri yazmayın" diyorsunuz, o zaman size tavsiye ederim!
Ne hakkında konuştuğunuzu bilmediğiniz çok açık. Bu yüzden lütfen biliyormuş gibi davranmaya çalışmayın.
Orasını burasını açıp gezenlerle aynı kefeye koyuyorum ikiside abartı Demesini biliyorsan, nasıl ki cevabını aldıktan sonra diyecek bir şey bulamayıp konuyu başka argümanlara çevirdiğin yetmiyormuş gibi ayet yazma demesini biliyorsun. Allah kadınlara iffetli olmasını ve erkeklerin de harama bakmalarını yasaklamıştır. Allah böyle adaletlidir fakat münafıklar bunu bilmezler! Nasıl abartı oluyormuş bakalım?
@lil_liberty1776 Sizin gibi laf kalabalığı yapmıyorum ve özetliyorum.. Laiklik her dine ve/veya dinsizliğe karşı eşit davranmak, kişi ya da kurumları bir dine veya dinsizliğe göre yargılamamaktır. Birde önemli olan şu İslam nasıl ki Türkiye'de eksik yaşanıyorsa, Laiklikte aynı şekilde eksik yaşanıyor. Laiklik sana başını kapatamazsın demiyor, kapat ta demiyor. Ayrıca ayet yazmamanızı istemem ayetleri bilmemekten değil. İnanmayan birini zorla mı inandıracaksınız? İnanmayan birine elinizde ayet olarak adlandırdığınız ifadelerle mi açıklama yapacaksınız? İnanmayan birini bu şekilde mi yargılayacaksınız? Bırakınız herkes istediği gibi yaşasın, ister inanır ister inanmaz..
Arkadaş herkes istediği gibi yaşasın da ama söz konusu biz Müslümanlara gelince de "bırak çocuğu dine zorlama" demesini biliyorsun. Ben ebeveynsem çocuğumu Müslim olarak yetiştirmek istiyorum. Sanane bundan? Bunun adı da zorlama değil midir? Bak ben laf kalabalığı yapmadım. En başından beridir sana Müslüman kadınların neden burka giydiklerini açıklıyorum En başta, gereksiz bir önyargıya vararak giyinik çıplaklarla aynı kefeye koyduğunu söyledin. Ben de sana delilleriyle cevabımı veriyorum. Konuyu Laikliğe getirdin ona da cevap verdim. Muhtemelen verecek cevabın olmayınca da, beyaz bayrak sallıyorsun. "İslam Türkiye'de eksiksiz yaşanıyor. " demişsin. Müslümanlar tevhidi anlatınca polis operasyonları yapılıp gözaltına alınıyor. Halbuki biz Müslümanların ortak çağrısıdır Tevhid. Oy vermenin şirk olduğunu söylüyoruz diye senin ülken defalarca bize IŞİD bahanesiyle evlerimize operasyon düzenliyor. Halbuki alakamız da yok. Diyanet denen tağutların en büyük hizmetkarları olan mürtedleri Müslüman diyorsan, demek ki yanlış görüyorsun. Bu ülke Allah ve Rasulüne savaş açmıştır. Her gün müslümanlara kin besleyen insanlar doluşuyor. Sakaldan başka bir şey görmedikleri halde halen kinlerini belli ediyorlar. Soruyorum bu ülkede İslam tam uygulanıyor mu? Yoksa laiklik dünyada Müslümanlar kalmasın diye önlerine koyulan engel mi? Kaç tane alim şehid edildi haberin var mı? Laikliğin de asıl amacı budur işte, dine savaş açmak. Dediğim gibi hak ve batılı seçmek insanın elinde ama davet etmek de bizim üzerimize düşen bir şey. Siz de engel olmayın bu duruma, yoksa sebatımızla karşılaşırsınız :))
@lil_liberty1776 Gerçekten sıkıldım size bir şeyler anlatmaktan. Birincisi "İslam Türkiye'de eksiksiz yaşanıyor. " demedim yazdığımı iyi oku ki daha bunu beceremiyorsan. Biz çocuklarımız dinsiz olsun diyede uğraşmıyoruz. Artık cevap yazmıcam size çünkü laf kalabalığı ve kopyala yapıştır yapmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.. Kimliği belli dahi olmayan çarşaflıları sokğa dahi çıkarmıcaksın aslında da neyse..
Arap kültürü değil islami değerler kurallar. Kuran araplara değil de ingilizlere de inebilir di almanlara da inebilir di ama kuran o dönemin bozulmuş toplumuna düzelmeleri için indi ve türkler bu islam sancağını sahiplenerek bu göreve layık olduk
@lil_liberty1776 tekrar açılırsam diye falan korkuyorum hazır hissetmeden kapanmak istemiyorum kapanırsam direk çarşafa girerim makyaj vs kullanmam tam anlamıyla tesettürü yerine getirememkten korkuyorum hükümleri biliyorum imam hatip mezunuyum
Bu şüphesiz şeytandandır. Şeytan sürekli insanın ruhunu ifsad etmeye çalışmakta ve insanlar arasında fitne çıkarmaktadır. Hakeza hicab giyen kadınları da şeytan rahat bırakmamakta. Topluma baktığın zaman göreceksin ki başka bir kavme benzeyen giyinik çıplakları göreceksin. Allah Resulü bunlar için ateş ehli diyor.
Ve eklersem;
"Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını kıssınlar, iffetlerini korusunlar ve normalde görünenler dışında süslerini açığa vurmasınlar. Örtülerini göğüslerinin üzerine çeksinler ve kocaları, babaları, kayınpederleri, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, hemcinsleri, ellerinin altında bulunan cariyeler, arzu duymayan erkek hizmetçiler ve henüz kadınların çıplaklığından habersiz olan çocuklar dışında ˹gizlenmiş˺ziynetlerini açığa vurmasınlar. Gizledikleri ziynetlerine dikkat çekerek ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, hep birlikte tevbe ederek Allah'a yönelin ki kurtuluşa eresiniz." [Nur Suresi, 31]
Bu ayet Müslüman kadınlara bakışlarını indirmelerini, iffetlerini korumalarını ve güzelliklerini örtmelerini söylemektedir. Bunun amacı iffetlerini korumak ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmaktır. Burka, yüz de dahil olmak üzere tüm vücudu örten bir giysi türüdür. Bazı Müslüman kadınlar tarafından İslam'ın mütevazı giyinme yükümlülüğünü yerine getirmenin bir yolu olarak giyilir.
Nefisle mücadele etmenin zor olduğunu biliyorum ama bu bir inanç meselesi. Eğer başörtüsü takma niyetinizde samimiyseniz, Allah size yardım edecektir. Bunu sizin için kolaylaştıracak ve bunu yapmanız için size güç verecektir.
"Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin; çünkü Allah sabredenlerle beraberdir." [Bakara Suresi, 153]
Ve
Bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız sizin için ancak bir fitnedir. Şüphesiz Allah katında büyük bir mükâfat vardır. (8/Enfâl, 28)
Ve
Onlar ancak küçük bir fitnedir (oyalamadır, imtihandır). Eğer Allah'tan sakınırsanız, onlar size hiçbir şekilde zarar veremezler. Ama eğer O'ndan yüz çevirirseniz, o zaman sakının! Allah'ın cezası gerçekten çetindir. (3/Âl-i İmrân 185)
Bu yüzden cesaretini kaybetme, Sarya. Allah'a inan ve doğru olanı yapman için sana yardım edeceğine güven. Daha fazla sorun olursa da DM'den mesaj atabilirsin. Vaktim olduğunda cevaplayacağım inşaallah.
Allah en doğrusunu bilir ve fitnenin ve şeytanın şerrinden sadece Allaha sığınırım.
@lil_liberty1776 ya varya helal olsun Allah senden razı olsun bacım bu ayetleri hadisleri görmüştüm Allah razı olsun burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsun bu hatırlatmaların bana güç verdi inşallah bana da nasip olur
Başörtüsü takma niyetiniz için muvaffak olman için Allah'a dua etmek bana düşen bir şeydir.. Seni ilk adımı atmaya ve hicabını giymeye teşvik ediyorum. Eminim Allah size yardım edecek ve bunu sizin için kolaylaştıracaktır. Allah'a bolca dua et ve Allah'tan bunun için yardım dile. "Allah dilerse yaparım" de sürekli ve kesin de konuşma, zira Allah (swt) diyor ki;
“Allah izin verirse” demeden hiçbir şey için, “Şu işi yarın yapacağım” deme! Unuttuğun takdirde rabbini an ve “Umarım rabbim bana, doğruya bundan daha yakın yolu gösterir” de. [Kehf Suresi 23-24]
"Ey iman edenler! Sabır ve namazla yardım isteyin; çünkü Allah sabredenlerle beraberdir." [Bakara Suresi, 153]
Allah'tan bu konuda seni muvaffak kılmasını diliyorum.
Ortalık eskort kaynıyor teşhirci kaynıyor ve tesettürlü insanlar toplumun ahlakını bozuyor öyle mi? Onlar kendi ahlakları gereği yapıyorlar bunu insanlara bir zararlari yok saygılı olun biyeriniz eksilmez
Hangi toplumun ahlakını bozduklarını ben sana söyliyim senin gibi nevsine köle olmuş etrafta yarı çıplak insanlara gözünü doyurmuş kendini sapıklardan saklayan korumaya çalışan kadınlar. Senin gibi hayal gücü geniş insanların zaten bozulmuş ahlaklarını istemeden bozuyorlar.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Dini inançlar gereği yaptıkları her şey Allah kabul etsin
Allah ve Resulünün emrini uygulayan olarak görüyorum. ( Tabi hakkıyla örtünen için )
birsey dusunmem herkes inanci icin yasiyor sonucta.
Orasını burasını açıp gezenlerle aynı kefeye koyuyorum ikiside abartı
saçma.
@lil_liberty1776 Neden saçma onu da söyle?
onları utanmazca giyinenlerle aynı kategoriye mi koyuyorsun? Bana önce bunu açıkla sonra neden sana saçma bulduğumu da belirteyim.
@lil_liberty1776 Evet bir şeyin fazlasını yapmak, abartmak ikisi de aynı kapıya çıkıyor benim için.. İki grup insan türü içinde günahı/sevabı kendine ama topluma göre bi yolu yordamı olmalı
Asıl noktayı kaçırıyorsunuz. Kur'an, Müslüman kadınların güzelliklerini örtmelerini ve mütevazı giyinmelerini zorunlu kılar. Bunun amacı iffetlerini korumak ve erkekleri cezbetmekten kaçınmaktır. Burka, yüz de dahil olmak üzere tüm vücudu örten bir giysi türüdür. Dolayısıyla bu bir zorunluluktur İslam'da.
Delilleri
Ebu Hureyre (r. a)'den rivayet edildiği Sahih hadiste, Aleyhisselatu vesselam şöyle buyuruyor;
"Ateş ehlinden görmediğim iki sınıf vardır ve ben henüz onları görmedim (zamanımda): Yanlarında öküz kuyruğu gibi kırbaçlar bulunan ve insanları döven insanlar ve giyinmiş oldukları halde çıplak görünen, (kötülüğe) meyilli olan ve kocalarını da buna meylettiren kadınlar. Onların başları, bir tarafa meyletmiş devenin hörgücü gibi olur. Onlar cennete giremezler ve cennetin kokusunu dahi alamazlar, halbuki onun kokusu şu kadar mesafeden alınır. [Sahih-i Müslim 2128]
Hadiste bahsedilen ilk kişi türü kırbaçla meydanda dolaşıp insanlara şiddet edenler olanlardır. Buna ne örnek verilebilir? Zabıta polis gibi.
Hadiste bahsedilen ikinci tür kişiler ise giyinik oldukları halde çıplak gibi görünen kadınlardır. Bunun nedeni, erkekleri baştan çıkarmaları ve günah işlemelerine neden olmalarıdır. Onların cezası cennete girememek ve onun kokusunu alamamak olacaktır.
Dolayısıyla, hadise dayanarak, açık saçık giyinen ve erkekleri baştan çıkaran kadınların kırbaçla döven zalim olanlarla aynı kategoride olduğu açıktır. Bu nedenle burkalı kadınların açık saçık giyinenlerle aynı kategoride olduğunu söylemek saçmadır.
Makul olalım ve empati kuralım.
Bir kadın neden açık giyinir? Dikkat çekmek için değil mi? Bu yorumu okuyan kimse hemcinslerim de kusura bakmasınlar ancak gerçek de bu. Hakeza ben de kadınım, ve haramdan sakınıyorum. Çünkü mesele iffet söz konusu. Açık giyinirsem erkeğin şehvetini harekete geçirmiş olurum ve bu günahta da benim payım olmuş olur. Ülkede neden tecavüzler oluyor bakın göreceksiniz.
Allah'u teala diyor ki:
"Mümin kadınlara da söyle, gözlerini harama bakmaktan sakınsınlar, iffetlerini korusunlar ve zinetlerini1 normalde görünenden başka açmasınlar.2 Örtülerini göğüslerinin üzerine salsınlar; kocaları, babaları, kayınpederleri, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, hemcinsleri, ellerinin altında bulunan cariyeleri, şehvetsiz erkek hizmetçiler ve henüz kadınların çıplaklığından habersiz olan çocuklardan başkasına ziynetlerini göstermesinler3. Gizledikleri ziynetlerine dikkat çekerek ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, hep birlikte tevbe ederek Allah'a yönelin ki kurtuluşa eresiniz." [Nur Suresi, 31]
Bu ayet Müslüman kadınlara bakışlarını indirmelerini, iffetlerini korumalarını ve güzelliklerini örtmelerini söylemektedir. Bunun amacı iffetlerini korumak ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmaktır.
Sonuç olarak burka bir baskı sembolü değil, alçakgönüllülük ve iffet sembolüdür.
Başarı olan Allah'tandır. Allah en doğrusunu bilir.
@lil_liberty1776 Yazdıklarınızdan ne kadar araştırdığınız ortada teşekkür ederim. Ama siz bir dine göre yorumluyorsun, ben laiklik kavramına göre aradaki fark bu. konuyu anlamadığımdan değil bir konuyu iki farklı alanda değerlendiriyoruz. O yüzden bana göre saçma geliyor hanımefendi :) Sizi kırdıysam af ola.. Burada sizin gibi insanlara alışık değilim.
Her şeyden önce, bir dini dünyevi (laik) standartlara göre yargılayamazsınız. Din bir demokrasi değildir, toplumun kaprislerini takip etmez. Allah'a ve Resulü'ne imana dayanan bir yaşam biçimidir.
İkinci olarak, İslam'ı kendi kültürel önyargılarınıza göre yargılıyorsunuz. Batı'da kadınlar cinsel obje olarak görülür ve öyle muamele görür. İslam'da durum böyle değildir. İslam'da kadınlara saygı ve haysiyetle muamele edilir. Cinsel obje olarak değil, hakları ve sorumlulukları olan insan varlıkları olarak görülürler.
Üçüncü olarak, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz. Durum böyle değildir. Hicap Allah rızası için takılır. Bu bir tevazu ve iffet göstergesidir. Erkekleri memnun etmek için değil, Allah'ı memnun etmek için takılır.
Dördüncüsü, kadınların burka giymesinin tek nedeninin güzelliklerini gizlemek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz. Durum böyle değildir. Burka Allah rızası için giyilir. Bu bir alçakgönüllülük ve iffet göstergesidir. Kadınların güzelliklerini gizlemek için değil, iffetlerini korumak için giyilir.
Laik düzen insanları ifsad eden çirkin şeylerden bir tanesi. Resulullah (sav) diyor ki;
"Kim hangi kavme benzerse onlardandır." Açık giyinen bir kadını ele alalım. Çocukluğundan beri televizyondan gördüğünü tatbik edip öğreniyor. Halbuki Dini öğrenmesi gerekmesi varken. Böylece insanların şehvetini harekete geçirmek için sırf gösteriş edasıyla açık saçık giyiniyor. Allah'ın indirdiği Kur'anı ve Peygamberimizin hadisini okusaydın, cehalet içerisinde konuşmazdın.
Rasulullah diyor ki;
"Kim bir kavme benzerse o kavim gibidir."
Bunu niye söylüyorum?
Şeriat bir demokrasi değildir. Toplumun kaprislerini takip etmez. Kur'an ve Sünnet'e dayanır.
Kur'an Allah'ın kelamıdır ve Sünnet de Peygamber'in yoludur.
İslam bir demokrasi dini değildir. Allah'a teslimiyet dinidir.
Allah Kur'an'da şöyle buyurur:
"Ey insanlar! Biz sizi bir erkek ve bir dişiden yarattık ve birbirinizi tanımanız için sizi milletler ve kabileler haline getirdik. Şüphesiz, Allah katında en şerefliniz, takva sahibi olanınızdır [yani muttakilerden olanınızdır]." [Hucurat Suresi, 13]
Allah katında en şerefli kişi takva sahibi olandır. Takva Allah korkusudur. İnsanlardan korkmak değildir. Allah korkusudur.
Allah da Kur'an'da şöyle buyuruyor:
"(İhtiyaçlarınızı) kendisinden istediğiniz Allah'tan korkun ve akrabalık bağlarını (kesmeyin). Muhakkak ki Allah, sizin üzerinizde daima gözetleyicidir." [En' * Suresi, 151]
Ve Allah Kur'an'da şöyle buyurur:
"Ey iman edenler! Allah'a karşı sorumluluğunuzun bilincinde olun, O'ndan korkun ve daima (doğru) söz söyleyin ki, O da sizi salih amellere yöneltsin ve günahlarınızı bağışlasın. Kim Allah'a ve Resûlüne itaat ederse, gerçekten büyük bir başarıya ulaşmıştır (yani cehennem ateşinden kurtulmuş ve cennete girmiştir)." [Ahzab Suresi, 71-72]
" Din üzerinden yorum yapıyorsunuz" diyorsunuz ama gerçek şu ki, siz laiklik üzerinden yorum yapıyorsunuz. Ben de İslam'ı yorumluyorum. Sizin savunduğunuz şey dünyevidir ve size bir faydası da yok. Halbuki El-Hakim olan Allah'ın kanunlarını bilseydiniz şüphesiz Hükmün yalnızca Allah'ın olduğunu da bilirdiniz.
Allah (Subhanehu ve Teala) şöyle buyurmuştur:
"Ey iman edenler, size izin verilmedikçe, yemek yemek için Peygamber'in evlerine girmeyin, onun vaktini beklemeyin. Ancak davet edildiğiniz zaman girin; yemeğinizi yedikten sonra dağılın ve sohbet için oyalanmayın. Doğrusu bu davranışınız Peygamberi rahatsız ediyordu ve o sizi kovmaktan çekiniyordu. Fakat Allah gerçeklerden çekinmez. Onun eşlerinden bir şey istediğiniz zaman, bir perde arkasından isteyin. Bu, hem sizin kalpleriniz, hem de onların kalpleri için daha temizdir. Allah'ın Elçisi'ne zarar vermeniz veya ondan sonra eşlerini nikâhlamanız asla düşünülemez ve helâl değildir. Şüphesiz bu, Allah katında büyük bir zulümdür." [Ahzab Suresi, 53]
Bu ayet, birçok fıkhi hükmü ve adabı içeren Hicap ayetidir. Bu, vahyin Ömer bin el-Hattab -Allah ondan razı olsun-'ın görüşünü teyit ettiği durumlardan biridir: "Benim görüşüm üç şeyde Rabbimin görüşüyle örtüştü. Dedim ki: "Ey Allah'ın Resûlü, niçin Makam-ı İbrahim'i namazgâh edinmiyorsun?" Bunun üzerine Allah Teâlâ vahyetti:
﴿وَاتَّخِذُواْ مِن مَّقَامِ إِبْرَهِيمَ مُصَلًّى﴾
(Ve) İbrahim'in Makamını (yerini) namazgâh edinin." (2:125) Ve dedim ki: "Ey Allah'ın Resulü, eşlerinin yanına hem salih hem de fasık insanlar giriyor, öyleyse neden onları perdelemiyorsun?" Bunun üzerine Allah, Hicab ayetini indirdi. Peygamber'in hanımları kıskançlık yüzünden ona karşı tuzak kurduklarında onlara şöyle dedim
-Devamı
﴿عَسَى رَبُّهُ إِن طَلَّقَكُنَّ أَن يُبْدِلَهُ أَزْوَجاً خَيْراً مِّنكُنَّ﴾
(Olur ki o sizi boşarsa, Rabbi ona sizin yerinize sizden daha hayırlı eşler verir) (66:5) ve işte Allah'ın indirdiği budur." Müslim'in kaydettiği bir rivayette Bedir esirlerinden bahsedilir ve bu (Ömer'in görüşünün Rabbinin görüşüyle örtüştüğü) dördüncü bir meseledir. Buhari, Enes bin Malik'in şöyle dediğini kaydetmiştir: "Ömer bin el-Hattab şöyle dedi: "Ey Allah'ın Resulü, senin yanına hem salih hem de fasık insanlar giriyor, öyleyse neden müminlerin annelerine hicap etmelerini emretmiyorsun?" Bunun üzerine Allah hicap ayetini indirdi." Buhari, Enes bin Malik radıyallahu anh'ın şöyle dediğini kaydetmiştir: "Rasulullah Zeyneb binti Cahş ile evlendiğinde insanları yemeğe davet etti, sonra oturup konuştular. Kalkmak istediğinde kalkmadılar. Bunu görünce yine de kalktı ve bazıları kalktı, ancak üç kişi oturmaya devam etti. Peygamber içeri girmek istedi ama bu insanlar oturuyorlardı, sonra kalkıp gittiler. Ben geldim ve Peygamber'e onların gittiğini söyledim, o da geldi ve içeri girdi. Onu takip etmek istedim, fakat benimle onun arasına perde koydu. Bunun üzerine Allah vahyetti,
Devamı-
﴿يأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ لاَ تَدْخُلُواْ بُيُوتَ النَّبِىِّ إِلاَّ أَن يُؤْذَنَ لَكُمْ إِلَى طَعَامٍ غَيْرَ نَـظِرِينَ إِنَـهُ وَلَـكِنْ إِذَا دُعِيتُمْ فَادْخُلُواْ فَإِذَا طَعِمْتُمْ فَانْتَشِرُواْ﴾
(Ey iman edenler!) Size yemek için izin verilmedikçe Peygamber'in evlerine girmeyin, (sonra da) yemeğin hazırlanmasını bekleyecek kadar erken gitmeyin. Ancak davet edildiğiniz zaman girin ve yemeğinizi yedikten sonra dağılın...)" Buhârî de bunu başka bir yerde kaydetmiştir. Müslim ve Nesaî de bunu kaydetmişlerdir. Sonra Buhari, Enes bin Malik'in şöyle dediğini kaydetmiştir: "Peygamber Zeyneb bint Cahş ile et ve ekmekten oluşan bir düğün ziyafeti ile evlendi. İnsanları ziyafete davet etmesi için birini gönderdim, bazı insanlar gelip yediler ve gittiler. Sonra başka bir grup geldi, yedi ve gitti. Davet edecek kimse kalmayıncaya kadar insanları davet ettim. "Ey Allah'ın Resulü, davet edecek başka kimseyi bulamıyorum" dedim. Dedi ki,
"ارْفَعُوا طَعَامَكُم"
(Yemeği götürün.) Evde konuşmakta olan üç kişi kalmıştı. Peygamber dışarı çıktı ve Âişe radıyallahu anhâ'nın evine geldi ve şöyle dedi
"السَّلَامُ عَلَيْكُمْ أَهْلَ الْبَيْتِ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُه"
(Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun ey ev halkı). Kadın dedi ki: "Allah'ın selamı ve rahmeti senin üzerine olsun. (Yeni) eşini nasıl buldun ey Allah'ın Resulü, Allah seni korusun. Peygamber bütün hanımlarının evlerini dolaştı ve onlarla Aişe ile konuştuğu gibi konuştu, onlar da Aişe'nin konuştuğu gibi konuştular. Sonra Peygamber geri döndü ve o üç kişi hâlâ evde konuşuyorlardı. Peygamber son derece utangaçtı, bu yüzden dışarı çıktı ve Aişe'nin evine doğru yöneldi. İnsanlar gittikten sonra ben mi söyledim yoksa bir başkası mı söyledi bilmiyorum, geri döndü ve bir ayağı eşiğin üzerinde diğer ayağı dışarıda dururken benimle onun arasına perdeyi koydu ve Hicap Ayeti nazil oldu."
Şimdi ilk görüşünün aynısını Allah'ın ayetleriyle delillendirdim ve mantıklı olmanı istiyorum.
Şirk, Allah'a ortak koşma eylemidir. Günahların en çirkinidir ve Allah'ın affetmeyeceği tek günahtır. İki tür şirk vardır:
1) Büyük şirk: Putlara, kabirlere veya Allah'tan başka herhangi bir şeye tapanlar gibi Allah'a rububiyetinde ortak koşmaktır.
2) Küçük şirk: Allah'ın oğlu veya kızı olduğunu söyleyenler gibi Allah'a isim ve sıfatlarında ortak koşmaktır.
Bir kadının toplum içinde saçını, boynunu ve göğsünü göstermesinin doğru olduğuna inanıyor musunuz? BU soruma cevap vermen gerekiyor.
Laikliğin fiili de insanın dininden ifsad etmesidir ve bu şübhesiz fitnedir. Hadi soruyorum. Allah mı daha iyi bilir yoksa hüküm Allah'ın olmasına rağmen Laikliğin evladı olan demokrasi mi daha iyi bilir? Sonuçta bu da şirktir ve demokrasi de bir dindir. Şirkten bir farkı yok neticede. Ve hicab üzerinde de ilk yorumunda belirttiğin gibi aynısını da belirtecek misin?
@lil_liberty1776 Abla gurban olam yazma gariiii valla okuyamadım. İşteyim hafta sonu bakmıyorum siteye haftaya inşallah yazarım sana tamam mı :)
Ve orasını burasını açıp gezenlerle şimdi aynı kefeye koyuyor musun?
Sorun değil ama iyice okumanı ve sorularıma da cevap vermeni istiyorum. Aksi halde okumadan yorum yaptığını görürsem soruna cevap vermeyeceğimi belirtir, tartışmaya girmeyeceğimi söylemek istiyorum. Çünkü bu karanlıkta geçen iki gemiye benziyor.
@lil_liberty1776 -Kırbaçla meydanda dolaşıp insanlara şiddet edenler: İnsanlara psikolojik ve fiziksel baskı kuran herkes diyebilir.
-Bir kadın neden açık giyinir? Kadınların çoğu kendine güzel görünmek için olduklarını söyler ancak ben inanıyorum ki
Dikkat çekmek hoşlarına gidiyor.
-Dini laik standartlara göre yargılamıyorum. Burası islami kurallarla yönetilen bir ülke değil. Ayrıca bahsettiğim
laiklik: yani diyor ki sana "Eğer sen devletsen insanları dinsiz veya herhangi bir dine göre yargılayamaz, yönetemezsin"
Siz hala diyorsunuz ki Allah'ın emri bu. Evet emri ama inanmayanlara karşı haksızlık etmiş olursunuz.
-Avrupa kadınların cinsel obje olarak görünüyor demeniz çok ön yargılı bir durumdur. İslamda saygı var ama Türkiyede ki
İslamda yok.
***Üçüncü olarak, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz***
Böyle bir imada bulunmadım :) "Orasını burasını açıp gezenlerle aynı kefeye koyuyorum ikiside abartı" dedim sadece
****Dördüncüsü, kadınların burka giymesinin tek nedeninin güzelliklerini gizlemek olduğu varsayımında bulunuyorsunuz.****
böyle bir amada da bulunmadım kesinlikle, bu türk düşünceleri bana yaftalamayınız.
-Laik düzen birşeyleri yapman için dikte etmiyor aksine ne yapmak istersen yap diyor..
Senin kendi nefsin yok mu? Zorla olduğu için mi kapanacaksın? Laikliği biraz daha detaylı incelemeni tavsiye ederim.
-Çocuklara küçük yaşta kapatmak ne kadar doğru peki? Belki Allaha inanmayacak ilerde?
Bırakalım kendileri karar versin. Okumayı araştırmayı öğretelim onlara, birşeye inanmalarını değil..
-Sizin savunduğunuz şey dünyevidir.. Sizin savunduğunuz şey belki de olmayan bir şey içindir?
Ben diyorum ki Allaha inanmayanlarda olabilir. Kimseyi zorlayamazsınız..
Birde rica ayet yazmanıza gerek yok lütfen.
kardeşim DM'den mesaj atacağım sana oradan konuşmamız daha makul olur. Uyarı cezası alıyorum
Ya da ben buradan cevap vereyim. Kapatmışsın zaten hesabını.
Cevab 1) İki tür güzellik vardır: iç güzellik ve dış güzellik.
İslam'da önemli olan iç güzelliktir. Bir insanın içindeki güzellik, karakteri, ahlakı ve değerleridir. Allah için önemli olan ve sonsuza dek sürecek olan güzellik budur.
Dış güzellik ise kişinin fiziksel görünüşüdür. Geçici olan güzelliktir ve makyaj, kıyafet ve mücevher gibi yüzeysel şeylere dayanan güzelliktir.
İslam bize iç güzelliğe odaklanmamızı ve dış güzelliğe odaklanmaktan kaçınmamızı öğretir. Çünkü önemli olan iç güzelliktir ve sonsuza dek sürecek olan da budur. Dış güzellik geçicidir ve yüzeysel şeylere dayanır.
Dolayısıyla, bir kadın açık giyiniyorsa, bunun nedeni dış güzelliğine odaklanması ve iç güzelliğine odaklanmamasıdır. Bu İslam'da teşvik edilen bir şey değildir. Biz Allah'a teslim olan Müslimleriz ve siz Laiklerin sapıkça şehvetlerinize göre mi giyinmemizi bekliyorsun?
Cevab 2) Her şeyden önce, İslam'ın sadece bir din değil, bir yaşam biçimi olduğunu anlamanız gerekir. Siyasi yönü de dahil olmak üzere hayatın tüm yönlerini kapsayan eksiksiz bir davranış kuralları bütünüdür.
-devamı
Örneğin, İslam'da iki kadının şahitliği bir erkeğin şahitliğine eşittir. Neden mi? Allah böyle istedi.
Bir örnek verelim,
"Allah mı daha iyi bilir, yoksa siz mi?" (2/Bakara, 140)
Allah her şeyi bilen olduğuna göre, bizim inancımız Allah'ın bir şeyi nasıl açıkladığına inanmamızdır.
Örneğin, mirasta kadının bir pay, erkeğin iki pay alması ya da şahitlikte iki kadının şahitliğinin ya da bir erkeğin şahitliğinin geçerli olması gibi. Çünkü Allah böyle buyurmuştur. Sebebini bilsek de bilmesek de inandığımız şey budur.
Erkekler kazanır, erkekler çalışır, erkekler kadınlar üzerinde yöneticidir. Çalışıp kazanmak ve bunu ailesiyle paylaşmak erkeğin görevidir. Kadın ise Allah'a gönülden ibadet eden, Allah'ın koruması ile iffetini, malını ve ahlakını koruyandır. İslam bu rolleri belirlemiştir
Şimdi babadan miras kaldı
Biri erkek biri kadın için, bu adalet değil. Savunduğunuz adalet eşitlik adına değil. Diyelim ki mirastan bir pay var, erkek bunu bütün eve harcayacak, kadın da kendine harcayacak. İkisine de o pay verildi. Şimdi soruyorum size, bu adalet midir?
"Ey iman edenler, kadınlara zorla mirasçı olmanız size helal değildir. Açık bir hayasızlık yapmadıkça, kendilerine verdiğinizin bir kısmını geri almak için onlara güçlük çıkarmayın. Ve onlarla iyilikle yaşayın. Eğer onlardan hoşlanmazsanız, belki siz bir şeyden hoşlanmazsınız da Allah onda çok hayır yaratır." (4/Nisâ, 19)
Ona verdiğinizi geri alabileceğiniz tek zaman açık bir ahlaksızlık yapmış olmasıdır. Bunun dışında ona nazik ve adil davranmalısınız.
Eğitim hakkında konuşalım
"Kim hidayete ererse, ancak kendi nefsi için hidayete ermiş olur. Kim de saparsa, ancak kendi aleyhine sapmış olur. Ve hiçbir yük taşıyıcı, başkasının yükünü yüklenmez. Ve Biz, bir elçi göndermedikçe asla azap edecek değiliz." (17/İsrâ, 15)
"De ki: "Ey iman eden kullarım, Rabbinizden korkun. Bu dünyada iyilik yapanlar için hayır vardır ve Allah'ın arzı geniştir. Şüphesiz sabredenlere mükâfatları hesapsız verilecektir." (39/Zümer, 10)
İslam, insanların eğitilmesini emretmiştir. Ahalilerine eğitim sağlamak Her İslam devletinin görevidir. Kur'an, hidayete eren kimsenin ancak kendi nefsi için hidayete erdiğini söyler. Bu, eğitimin bireyin yararına olduğu anlamına gelir. Kur'an ayrıca, kim saparsa ancak kendi zararına sapmış olur der. Bu, cehaletin birey için zararlı olduğu anlamına gelir.
İslam ayrıca hiçbir yük taşıyıcısının bir başkasının yükünü taşımayacağını söyler. Bu, her bireyin kendi eğitiminden sorumlu olduğu anlamına gelir. Devlet insanları eğitimli olmaya zorlayamaz. Bilgiyi aramak bireyin sorumluluğundadır.
Mesela siz laiklerin anayasasında cinayet oldu. Normalde laik anayasasına göre müebbet veriyorsunuz ama vermediğiniz de oluyor. Ya da bir kadın tecavüze uğradı. 25 yıl ceza veriyorsunuz ya da serbest bırakıyorsunuz. Ancak İslam'da bunun had cezası ölümdür ya da kefarettir (eğer cinayete uğrayanın ailesi böyle bir talepte bulunmuşsa)
Her şeyden önce, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğu doğru değildir. Tesettür, tevazu amacıyla ve erkekleri cezbetmemek için giyilir.
İkincisi, kadınların burka giymesinin tek sebebinin güzelliğini gizlemek olduğu doğru değildir. Burka, alçakgönüllülük amacıyla ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmak için giyilir.
Üçüncüsü, kadınların başörtüsü takmasının tek nedeninin erkekleri memnun etmek olduğunu varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Tesettür, tevazu amacıyla ve erkekleri cezbetmemek için giyilir.
Dördüncüsü, kadınların burka giymesinin tek sebebinin güzelliğini gizlemek olduğunu varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Burka, alçakgönüllülük amacıyla ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmak için giyilir.
beşinci olarak, laik düzenin İslami düzenden daha iyi olduğunu varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Laik düzen, İslami düzen ile aynı değerlere sahip değildir.
Son olarak, çocuklara İslam'ın öğretilmemesi gerektiğini varsayıyorsunuz. Bu doğru değil. Çocuklara, büyüdüklerinde bilinçli bir karar verebilmeleri için İslam öğretilmelidir. Ben bir anne olarak çocuğumu İslami bir şekilde büyütmek zorundayım. Nasıl ki siz laikler sırf aydınlık kisvesi altında çocuklarınızı dünyevi hayatlara göre yetiştiriyorsanız. Biz de o şekilde yetiştiririz. Bana zorlayamazsın diyorsun ama burada kendi düşüncenle zorbalık etmiş oluyorsun.
Ayrıca benim dinimden sanane? Sen zaten sapmışsın ve sapkınca düşüncelerini gelip müslümanlara dayatamazsın dayatmaya çalışsan da tokat niteliğinde cevabını alırsın.
"Belki Allah'a inanmayacaklar" cevabına da okkalı tokat niteliğinde bir cevap geliyor.
Bu, "Çocuklara İslam'ı öğretmek ne kadar doğru? Belki de İslam'a inanmayacaklar."
Cevap, çocuklara İslam'ı öğretmenin çok önemli olduğudur. Büyüdüklerinde bilinçli bir karar verebilmeleri için İslam'ın temelleri hakkında bilgilendirilmeleri gerekir.
Çocuklara İslam'ı öğretmek önemli olduğu gibi, onları küçük yaşta örtündürmek de önemlidir. Bunun nedeni, onların alçakgönüllülüğü öğrenmeleri ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmaları için önemli olmasıdır.
Küçük çocukları p*rno maruz bırakmak ne kadar doğru değilse, onları uygun şekilde örtünmemiş kadınların görüntüsüne maruz bırakmak da o kadar doğru değildir. Peki çocuklarınızı açık saçık giyinmeye zorlamanız ne kadar doğru? Belki sizin seküler değerlerinize inanmazlar? Bırakın kendileri karar versin. Onlara okumayı ve araştırmayı öğretelim, bir şeye körü körüne inanmayı değil.
Aslında senin savunduğun şeyler dünyevidir. Çünkü
Burada saçmalayan sizsiniz. Savunduğum şeyin belki de var olmadığını söyleyen sizsiniz. Allah'a inanmayanların olabileceğini söylüyorum. Kimseyi zorlayamazsınız.
Ve lütfen, İslam hakkında bir şey biliyormuş gibi davranmaya çalışmayın. Açıkça bilmiyorsunuz. Eğer bilseydiniz, Kuran'ın bize Allah hakkında düşünmemizi, O'nun yarattıkları üzerinde tefekkür etmemizi, O'na inanmamızı ve ibadet etmemizi söyleyen ayetlerle dolu olduğunu bilirdiniz.
Ve siz "ayetleri yazmayın" diyorsunuz, o zaman size tavsiye ederim!
Ne hakkında konuştuğunuzu bilmediğiniz çok açık. Bu yüzden lütfen biliyormuş gibi davranmaya çalışmayın.
Orasını burasını açıp gezenlerle aynı kefeye koyuyorum ikiside abartı
Demesini biliyorsan, nasıl ki cevabını aldıktan sonra diyecek bir şey bulamayıp konuyu başka argümanlara çevirdiğin yetmiyormuş gibi ayet yazma demesini biliyorsun. Allah kadınlara iffetli olmasını ve erkeklerin de harama bakmalarını yasaklamıştır. Allah böyle adaletlidir fakat münafıklar bunu bilmezler! Nasıl abartı oluyormuş bakalım?
@lil_liberty1776 Lütfen..
@lil_liberty1776 Sizin gibi laf kalabalığı yapmıyorum ve özetliyorum.. Laiklik her dine ve/veya dinsizliğe karşı eşit davranmak, kişi ya da kurumları bir dine veya dinsizliğe göre yargılamamaktır.
Birde önemli olan şu İslam nasıl ki Türkiye'de eksik yaşanıyorsa, Laiklikte aynı şekilde eksik yaşanıyor. Laiklik sana başını kapatamazsın demiyor, kapat ta demiyor. Ayrıca ayet yazmamanızı istemem ayetleri bilmemekten değil. İnanmayan birini zorla mı inandıracaksınız? İnanmayan birine elinizde ayet olarak adlandırdığınız ifadelerle mi açıklama yapacaksınız? İnanmayan birini bu şekilde mi yargılayacaksınız? Bırakınız herkes istediği gibi yaşasın, ister inanır ister inanmaz..
Arkadaş herkes istediği gibi yaşasın da ama söz konusu biz Müslümanlara gelince de "bırak çocuğu dine zorlama" demesini biliyorsun. Ben ebeveynsem çocuğumu Müslim olarak yetiştirmek istiyorum. Sanane bundan? Bunun adı da zorlama değil midir? Bak ben laf kalabalığı yapmadım. En başından beridir sana Müslüman kadınların neden burka giydiklerini açıklıyorum
En başta, gereksiz bir önyargıya vararak giyinik çıplaklarla aynı kefeye koyduğunu söyledin. Ben de sana delilleriyle cevabımı veriyorum. Konuyu Laikliğe getirdin ona da cevap verdim. Muhtemelen verecek cevabın olmayınca da, beyaz bayrak sallıyorsun. "İslam Türkiye'de eksiksiz yaşanıyor. " demişsin. Müslümanlar tevhidi anlatınca polis operasyonları yapılıp gözaltına alınıyor. Halbuki biz Müslümanların ortak çağrısıdır Tevhid. Oy vermenin şirk olduğunu söylüyoruz diye senin ülken defalarca bize IŞİD bahanesiyle evlerimize operasyon düzenliyor. Halbuki alakamız da yok. Diyanet denen tağutların en büyük hizmetkarları olan mürtedleri Müslüman diyorsan, demek ki yanlış görüyorsun. Bu ülke Allah ve Rasulüne savaş açmıştır. Her gün müslümanlara kin besleyen insanlar doluşuyor. Sakaldan başka bir şey görmedikleri halde halen kinlerini belli ediyorlar. Soruyorum bu ülkede İslam tam uygulanıyor mu? Yoksa laiklik dünyada Müslümanlar kalmasın diye önlerine koyulan engel mi? Kaç tane alim şehid edildi haberin var mı? Laikliğin de asıl amacı budur işte, dine savaş açmak. Dediğim gibi hak ve batılı seçmek insanın elinde ama davet etmek de bizim üzerimize düşen bir şey. Siz de engel olmayın bu duruma, yoksa sebatımızla karşılaşırsınız :))
Son olarak soruyorum, bacılarımızı giyinik çıplaklarla şimdi aynı kefeye koyuyor musun? Samimi ol ve cevap ver.
@lil_liberty1776 Gerçekten sıkıldım size bir şeyler anlatmaktan. Birincisi "İslam Türkiye'de eksiksiz yaşanıyor. " demedim yazdığımı iyi oku ki daha bunu beceremiyorsan. Biz çocuklarımız dinsiz olsun diyede uğraşmıyoruz. Artık cevap yazmıcam size çünkü laf kalabalığı ve kopyala yapıştır yapmaktan başka bir şey yapmıyorsunuz.. Kimliği belli dahi olmayan çarşaflıları sokğa dahi çıkarmıcaksın aslında da neyse..
Üzülüyorum onlar hayatlarını yaşayamıyorlar böyle büyütülmüşler böyle öğretmişler
çok farklı düşünmüyorum neden ama şu suriyeliler den çok fazla abartanlar var hem de aşırı
iyi şeyler düşünmüyorum yalan yok. arap kültürü sonuçta.
Arap kültürü değil islami değerler kurallar. Kuran araplara değil de ingilizlere de inebilir di almanlara da inebilir di ama kuran o dönemin bozulmuş toplumuna düzelmeleri için indi ve türkler bu islam sancağını sahiplenerek bu göreve layık olduk
blablabla.. güzel hikaye fakat o bozulmuş topluma inen kuran pek işe yaramamış giib ha ne dersin? yanlış yere mi indirdi yukardaki nedir.
bazıları çok güzel adete o çarşafın altında ne güzellikler var
Korkuyorum yanlarından geçerken, uzaklaşıyorum yolumu değiştiriyorum. Her an patlatabilirler bomba.
Komiksin 😂 kültürsüz
Sensin kültürsüz
Arap kültürü benim kültürüm olamaz.
Çok saygı duyuyorum tesettürü en güzel şekilde layıkıyla taşıyorlar inşallah bir gün bende cesaret edebilirim de bana da nasip olur
Giyinebilirsin de hadislerde ve Kur'anda bunun hükmü açıktır.
@lil_liberty1776 tekrar açılırsam diye falan korkuyorum hazır hissetmeden kapanmak istemiyorum kapanırsam direk çarşafa girerim makyaj vs kullanmam tam anlamıyla tesettürü yerine getirememkten korkuyorum hükümleri biliyorum imam hatip mezunuyum
Bu şüphesiz şeytandandır. Şeytan sürekli insanın ruhunu ifsad etmeye çalışmakta ve insanlar arasında fitne çıkarmaktadır. Hakeza hicab giyen kadınları da şeytan rahat bırakmamakta. Topluma baktığın zaman göreceksin ki başka bir kavme benzeyen giyinik çıplakları göreceksin. Allah Resulü bunlar için ateş ehli diyor.
Ve eklersem;
"Mümin kadınlara da söyle, bakışlarını kıssınlar, iffetlerini korusunlar ve normalde görünenler dışında süslerini açığa vurmasınlar. Örtülerini göğüslerinin üzerine çeksinler ve kocaları, babaları, kayınpederleri, oğulları, üvey oğulları, erkek kardeşleri, erkek kardeşlerinin oğulları, kız kardeşlerinin oğulları, hemcinsleri, ellerinin altında bulunan cariyeler, arzu duymayan erkek hizmetçiler ve henüz kadınların çıplaklığından habersiz olan çocuklar dışında ˹gizlenmiş˺ziynetlerini açığa vurmasınlar. Gizledikleri ziynetlerine dikkat çekerek ayaklarını yere vurmasınlar. Ey inananlar, hep birlikte tevbe ederek Allah'a yönelin ki kurtuluşa eresiniz." [Nur Suresi, 31]
Bu ayet Müslüman kadınlara bakışlarını indirmelerini, iffetlerini korumalarını ve güzelliklerini örtmelerini söylemektedir. Bunun amacı iffetlerini korumak ve erkekleri baştan çıkarmaktan kaçınmaktır. Burka, yüz de dahil olmak üzere tüm vücudu örten bir giysi türüdür. Bazı Müslüman kadınlar tarafından İslam'ın mütevazı giyinme yükümlülüğünü yerine getirmenin bir yolu olarak giyilir.
Nefisle mücadele etmenin zor olduğunu biliyorum ama bu bir inanç meselesi. Eğer başörtüsü takma niyetinizde samimiyseniz, Allah size yardım edecektir. Bunu sizin için kolaylaştıracak ve bunu yapmanız için size güç verecektir.
Ve
Bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız sizin için ancak bir fitnedir. Şüphesiz Allah katında büyük bir mükâfat vardır. (8/Enfâl, 28)
Ve
Onlar ancak küçük bir fitnedir (oyalamadır, imtihandır). Eğer Allah'tan sakınırsanız, onlar size hiçbir şekilde zarar veremezler. Ama eğer O'ndan yüz çevirirseniz, o zaman sakının! Allah'ın cezası gerçekten çetindir. (3/Âl-i İmrân 185)
Bu yüzden cesaretini kaybetme, Sarya. Allah'a inan ve doğru olanı yapman için sana yardım edeceğine güven. Daha fazla sorun olursa da DM'den mesaj atabilirsin. Vaktim olduğunda cevaplayacağım inşaallah.
Allah en doğrusunu bilir ve fitnenin ve şeytanın şerrinden sadece Allaha sığınırım.
@lil_liberty1776 ya varya helal olsun Allah senden razı olsun bacım bu ayetleri hadisleri görmüştüm Allah razı olsun burada insanlara yardımcı olmaya çalışıyorsun bu hatırlatmaların bana güç verdi inşallah bana da nasip olur
Ecmain.
Başörtüsü takma niyetiniz için muvaffak olman için Allah'a dua etmek bana düşen bir şeydir.. Seni ilk adımı atmaya ve hicabını giymeye teşvik ediyorum. Eminim Allah size yardım edecek ve bunu sizin için kolaylaştıracaktır. Allah'a bolca dua et ve Allah'tan bunun için yardım dile. "Allah dilerse yaparım" de sürekli ve kesin de konuşma, zira Allah (swt) diyor ki;
“Allah izin verirse” demeden hiçbir şey için, “Şu işi yarın yapacağım” deme! Unuttuğun takdirde rabbini an ve “Umarım rabbim bana, doğruya bundan daha yakın yolu gösterir” de. [Kehf Suresi 23-24]
Allah'tan bu konuda seni muvaffak kılmasını diliyorum.
Bence en iyisi ben giyen kız görünce çok mutlu oluyorum
1 kişiyi tanıdım Oda sevgilim oldu, bitti suanda
Toplumun ahlakını bozduklarını düşünüyorum.
Ortalık eskort kaynıyor teşhirci kaynıyor ve tesettürlü insanlar toplumun ahlakını bozuyor öyle mi? Onlar kendi ahlakları gereği yapıyorlar bunu insanlara bir zararlari yok saygılı olun biyeriniz eksilmez
Hangi toplumun ahlakını bozduklarını ben sana söyliyim senin gibi nevsine köle olmuş etrafta yarı çıplak insanlara gözünü doyurmuş kendini sapıklardan saklayan korumaya çalışan kadınlar. Senin gibi hayal gücü geniş insanların zaten bozulmuş ahlaklarını istemeden bozuyorlar.
Doğrudur sarya ve sexcik
@vesvesex kime dedin
@Sarya___ görüş sahibine
seks değil kardeşim vesvese.
@vesvesex iyi demişsin o zaman
Kendi tercihleri ne diyeyim
Bir şey düşünmüyorum fakat 1 2 tık istemsizce rahatsız oluyorum
Bu soruyu surekli görüyorum. Bıkmadın mı
Soruyu ne amaçla soruyorsun?
Herkes istediğini giyebilir
inancıdır saygı duyarım
Saçma buluyorum.