Merhaba,
2 yıllık bir ilişkim var ciddi düşünüyoruz ailem 1-2 aydır öğrendi ve bir kaç gün önce annem annesini aradı ve gelmek istiyoruz istemeye dedi. Buraya kadar sıkıntı yok. Daha sonra bizim ailevi bir kaç problem özellikle maddi problemlerimiz oldu ve gidemeyecek gibiyiz.
Kız arkadaşım benim için ve iş bulmak için bulunduğum şehire yerleşti bu arada bu sene başında. Neyse bende kız arkadaşıma durum böyle yani maddi olarak toparlayamıyoruz mecburen bazı şeyleri seneye ertelememiz dediğim anda kavga çıktı. E tabi haklı ona bir sözüm yok ama konu benim cesaretsizliğimden, aile bağlılığımdan girdi çıktı.
Ben ne yapacam ben çalışıyorum ama nişan yapacak kadar kazanamam ki 2-3 ay içinde babamda durumum yok oğlum yapamıyorum diyor e kız arkadaşımda benim hayallerimi yıktın diyor sıkıştım kaldım napıcam
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Yani zor değil ki kendi aranizda bir organize hesapla 300 tl yüzük yokmu hiç bitane yüzük düğün Olmaz ki hemen
Nişan için 800kmlik yol gitmemden başlıyor bu iş kaldı ki evlenebileceğimiz minimum tarih 2 sene sonra 2 sene nişanlı kalmayada benim ailem sıcak bakmıyor. İş yüzük almayla da bitmiyor kıza takı takılacak bir sürü şey.
Yani geçen bir akrabamiz nisanlandi zaten elbise falan kıza aitti taki olarak sadece yüzük ve küpe başka takilmadi 2 tepside tatli organize bile yoktu yol parasida olacak o kadar
Ben tektaş alabileceğim ama ailemin durumu gerçekten kötü maddi olarak kıpırdıyamıyoruz maalesef.
Üzüldüm peki mesleğin ne borç yap
İşe gireli 3 ay oldu borç yapsam desen şimdi yüzük alıcamm8 binlira taksitle zaten 6000 kazanıyorum yani pek bir şeyde kalmıyor geri. Kaldı özel sektördeyim işten çıkarsam bişi olursa ne olacak hiç bilmiyorum
Sen niyet et Allah yardım eder
Bir de babaannemde hasta köyde baya rahatsız babamında bir izin hakkı var senelik ona kullanmak istiyor ama ona bile borç harç gidecek. Ben de istiyorum ama hedefim bu sene böyle güzel bir evlenme teklifi seneye yaza doğru nişan tanışma bir sene sonra evlilik yani tamam kız açısındanda zor ama nen anca böyle para biriktirebiliyorum bişi yapabiliyorum kimsemiz yok ki kol kanat gersin
Meslek neki
Mühendis
Mühendis olmana rağmen paran yokmu
5 ay önce mezun oldum 3 ay önce işe girdim ne akdar param olabilir asgari ücrete çalışıyorum
Bilemedim ya kız arkadaşın yalnız mi geldi senin yasadigin şehre
Evet ailem bunuda takıyor ailesi nasıl izin vermiş diye ben onları idare ediyorum bir şekilde. Gelmesini çok istediğim kadarda istemedim iş bulmaya diye geldi ama hazır parası var iş aramıyor bile. Çok cesaretli bir şey yaptı ama en ufak şeyde ben senin için buraya geldimden başlıyor cümle. Şimdi de buraya geldiği için millet laf yaparmış nişanlanmamızmlazımmış bende durum yok yani napalım biraz bekleyelim dediğimde bunu anneme siz açıklayın o zamandan başladı yani. Bugün iki bilezik taksan 30bin lira yapar ki takılır hakkıdır nasıl olacak bilmiyorum
Zor gerçekten sevgilin kapalimi
Kredi cekmek gibi tek care
Hali hazırda borç ödediğimiz için bu durumdayız ya yoksa kredş çekilir
Kanka o zaman kızin annesine istemeye gelicez diyonuz cok ilginc valla
Dedem vefat etti geçenlerde ğzerine zilyon tane borç çıktı babannemin evine haciz geldi babannem komaya girdi borç ödenmezse evi gidecek mecbur ödemek zorundayız bunlar onlara biz söyledikten sonra oldu bizimde hesabımızda yoktu. Durduk yere borca girdik
Allah rahmet eylesin. İşin zor kardesim. Ama kizda heveslenmis ona da bisi diyemiyorum. Evi oderken kiraya verseniz babanne sizinle kalsa
Babaannem felç kaldı o da çok uzakta getiremiyoruzda yani. çok karışık offf offf
Allah yardim etsin valla baskada çözüm yok ya. bol bol mesai kalcan. Mahvetmis hepinizi deden ya
Ya şimdi nişanlanılaın borç çekeyim tamam da ben 2024ten önce düğün yapamıyorum 2 sene nişnlı kalacaz şimdi daha nişan yapılmıyor diye laf yapılırken nişandan sonea yazın düğün isterlerse ne olacak napayım kendimi mi satayım ya bilmiyoeum gerçekten yaşamak dahi istemiyoeum artık
Nisan yaparsan cok uzarsa hoş olmaz. O yuzden evliliğe yakin yapmak daha mantikli. Ama kiz arkadasim bunu sorun etmez yavas yavas ev esyalarimizi tamamlariz diyorsan Nisan yapılabilir bence
Babam 2024te emekli olacak gelen parayla nişanla düğünü 2-3 ayda yapıp evlendirmek istiyor beni ama kız tarafıda istemiyoe çünkü kız arkadaşım buraya taşındı ama nunu krndi kararıyla yaptı bizim 2024te evleneceğimizi zaten biliyordu çünkü ben memur çocuğuyum daha askerliğim duruyor kyk borcum var yani ben napayım ki benim hayatım böyle. Şimdi 2 ay sonea nişan yapıp tee 2 sene nişanlı durunca millet ne dicek hiç düşünmek yok babam 30yıllık birikimle külüstür bir araba aldı geçen sene gerekirse bunu satarız dedi istemiyorum ben böyle olsun ya of
Bir seylrrden feda etmek zorundasin maalesef hayat hic kolay degil ozellikle su dönemde. Sevdigin anlattığın gibi biriyse uzun surmez gibi eğer bu evlilik olayi olmazsa
Feda edecek canım var bir şeyimde yok burada diye hwr akşam dışarı çıkıyoruz orada para harcıyoruz nasıl biriksin. Annemin eaki telefonunu kullanıyorum masraf olmasın diye almadım. Kendisine dededen yer kalıyor sülalesi para içinde yüzüyor ama ben ona dedim en başta benim ailemin eti budu bu. Zaten bugün konuşurken resmen ayrılma teklifi etti duymazdan geldim. Basıp gidecek burdan ama ben elimden gelemi yapıyorum daha napayım cidden kafayı yicem
Hayirlisi hakkinizda. Yapacak veya diyecek pek bisi en kotu ihtimalle baban arabayi satmak zorunda kalir