Pandemi̇ süreci̇nde evlenmeyen bir ben mi kaldım?

Evlenilmesine karşı biri değilim. Herkesin sevdiği insanla hayatını sürdürmesi en doğal hakkı ancak etrafımdaki herkesin bir anda evlenmesi tuhafıma gitmiyor değil. Ben 20 yaşındayım hala akademik hayatımı düzene sokmaya çalışıyorum çevremdeki herkes teker teker kocaya gidiyor. "Lannnn noluyooooo" felan oluyorum. Benden küçük olup bebesi olan yeni ayrılan bile var. Aklım almıyor nasıl cesaret edebiliyorlar bu kadar erken yaşta o sorumluluğun altına girmeyi. Bazen banada büyük teyzeler felan soruyorlar usulen lakin uygun bir dille önceliğim iş ve kariyer olduğunu dile getiriyorum. Ama bilseler markette boncuklu danino kalmadı diye tüm gün surat asan bir kız çocuğuna bile dönüşüyorum bazen. Evlenmek kendin çocukken çocuk sahibi olmak gözüme korkutucu geliyor...
Güncellemeler
+1 yıl
Şu konuya tekrar açıklık getireyim aklı selim olan ya da okuduğunu anlama kabiliyeti olan insan bu yazıdan " bu yaşta evlenmek derdine mi düştü diye yorumlarla gelmez " sadece erken ve bilinçsiz olgunlaşmayan bireylerin hayatlarında birşeylet garantisi yokken bu kadar büyük sorumluluğun altına girmesi ile olan düşüncelerimi belirttim. Teşekkürler :)
Pandemi̇ süreci̇nde evlenmeyen bir ben mi kaldım?