Sizin için resmi nikah mı önemli; yoksa imam nikahı mı?

- Bizim tercihimiz eşimle resmi nikah olmuştu, çünkü ikimizin ailesinde de şuana hiç imam nikahı kıyan olmamış. :D
Sizin için resmi nikah mı önemli; yoksa imam nikahı mı?

- Bizim tercihimiz eşimle resmi nikah olmuştu, çünkü ikimizin ailesinde de şuana hiç imam nikahı kıyan olmamış. :D
Tabii ki de resmi nikah önemli Allah aşkına imam nikahı mı kaldı 2023’e gireceğiz bir şey kalmadı İmam nikahını ne yapayım resmi bir şey olmadıktan sonra.
Selam gadası 🙃
İmam nikahı olmadığı zaman kişi günaha girmiş oluyor. Çünkü bir erkekle bir kadının aynı evde kalması haramdır. Ben Müslümanım diyen bir insan buna dikkat etmelidir. Resmi nikahın olması da kişileri hukuken koruyor. Her ne olursa olsun yarın öleceğiz. Ahiret gününün olduğunu hemen herkes bilir. Hesap günü bundan dolayı hesap vermek üzücü olabilir.
Resmi nikah daha mühim. Bunu çok carpitmamak lazim. İçinde bulunduğumuz zamanın gerekliliği bu. Hak ve hukuk iste.
Bu demek değil ki dini nikah önemsiz, elbette o da önemli, ancak resmi olmadan bir anlamı yok gibi artik.
İmam nikahı diye bir şey yoktur. Dini nikah vardır. Onda da esas olan en az iki şahit huzurunda iki taraf birbiriyle evlenme iradesini ifade etmesidir. Resmi nikahta da aynı şey var zaten.
Cevap
29Cevap
Resmi tabi ki
İmam nikahı çok benlik durum değil ama kıyılır herhalde bilmiyorum. Mihir mehir bir şey veriliyor ya ondan herhalde.
Resmi nikah önemli. Tüm yasal haklara sahip olmalıyım.
İkisi de birbirinden değerlidir.
.
Resmi nikâh bireylerin evlilik hususunda kararlılığının nişanesidir.
.
Dini nikâh, resmi nikah gerçekleştikten sonra (ki çoğu kadın resmi nikahı önce yapmadığı için mağdur olmaktadır günümüz de hâlâ?) Allah rızası için yapılır.
Bu iki nikâhta bireyler madden (hukuk) ve manen güvence altındadırlar.
İmam nikahı diye bir nikah çeşidi yok. Doğrusu dini nikahtır.
Gerçekten Allah'a inanmış ve emir ile yasaklarına riayet eden GERÇEK BİR MÜSLÜMAN için dini nikah önceliklidir ve vebali vardır.
Ama Türkiye'nin çoğunluğu münafık olduğu için karakterine uygun olarak dini nikahı kullanmaya kalkar.
Ben elhamdülillah Müslümanım ayrıca onun adı İmam nikahı değil, Dini nikah akdi ya da İslam nikahı denir, dolayısıyla dini nikah da resmi nikah da önemlidir ve isterim.
İmam nikahının devlet nezdinde geçerliliği yok. O yuzden resmi nikah daha önemli. Ama digerini de kıyarım tabi ki evlenirken.
Nikah, nikahtir... Resmisi dinisi imami muezzini olmaz... Devletin resmi olarak kıydigi nikah ayni zamanda dini nikah yerine gecer...
Yani islam hukukun da nikah tektir imam nikahi diye bir seyi toplum icat etmistir. İslam hukukunda evlenmesinde mani olmayan insanlarin sahitler huzurunda evliliği kabul etmis olmasi yeterlidir. Burada 3 onemli unsur var 1 nikah dusuyor olmak zorunda 2 aleni olmak zorunda 3 sahitlerin sahitlik yapabilecek ehliyeti olmak zorunda
İlk 10 yıl imam nikahı lazım baktın boşanma durumu yok o zaman resmi nikah kıymak daha mantıklı bu ülkede ben resmi nikah dan korkuyorum
Resmi nikah önemli t anlamı ile sarıklı şeytanın nikahı geçerli değil.
yeter ki nikah olsun.
isterse kilise de papaz nikahı olsun.
maksat gönüller bir olsun.
elbette resmi imam nikahı olunca hakta iddia edemiyorsun kocanla ilgili bir şey
Bu saatten sonra ne imam nikahı ne resmi nikah hiç biri önemli degil benim için 😀
Resmi nikah imam nikahın geçerli pek bir yanı kalmadı maalesef
Esesan resmi nikahda iki erkek sahit oldugunda imam nikahi denen islem gerceklesmis oluyor yani herhangi ikinci islem gerceklesmesine gerek olmuyor dinimizde din adamlari diye bir bolum yokki
Elbette resmi nikah önemli. Diğeri geçersiz.
Tabii ki de resmi nikah, imam nikahı dinen önemli tabii ki.
Resmi nikah tabiki
Ikiside önemli, biri yasal diyeri Allah katinda
İmam nikahı bence önemli bir detay.
Her iksiide önemli elbette
Duygular hisler dürüst değilse nikahın ne önemi var ikisi de önemsiz.
İkisi de olmaz sa olmazımdır benim
Ikısıde hem dını nıkah hem resmı
O nasıl mutlu olacaksa
İkisi de önemli. İkisi de olmak zorunda.
resmi nikah önemli
Benim için imam nikahı yeterli olur
Resmi olan önemli
resmi nikah
İkiside önemli ikiside olmalı
Dini nikah.
Nikah
resmi
Resmi
Her ikisi de önemli
ikiside önemli
Resmi nikah önemli