- Evliliğe ilk adım attığınız günde sizin için önemli olan hangi nikah , Kimisine göre Resmi nikah , kimine göre İmam nikahı sizin tercihiniz hangi yönde olmuştur veya olacaktır KScanlar?

#emre00
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Dini inancım yok bu yüzden önemli diyemem. Fakat karşımdaki insan bu konuda bir şeyleri diretiyorsa, dayatma yoluna girip zorluyorsa bana uygun gelmez. Zaten böyle bir birlikteliğe başlamam en başından konuşulacak konulardır bunlar. Resmi nikahı yeterli buluyorum "medeni kanun karşısında" eşim diyebilmeyi daha rasyonel görüyorum. Dini yaptırımlar öznel olduğundan açıkçası benim ateist olmam dolayısıyla anlam ifade etmiyor. Bunu sistematik dayatmak bana göre tercihlere saygı duyulmayan bir aşamadan ilerliyor. İnsanların dini inancı olsun veya olmasın onları kendi etkilerinize göre kutsamak, "dinen olmaz sayılmaz" demek pek akıl karı değil gibi. İki insan hayatını birleştirme kararı almışsa dogmatik ve skolastik ideaların irdelenmemesi kanaatindeyim.
Koptuuum 🤣🤣😂 Bu iş 3 defa erkeğin boş ol demesiyle biter, kadının böyle bir hakkı var mı? yok. :) :) Nüfus kağıdında yazmıyor bu kişi dini nikahla evlidir diye. :) Ve ayrıca dini nikahta boş ol dendiğinde boşandığın eşine altın veya o an ki kıymet neyse o verilecek diye bir şeyler söylüyor hoca. Bunları veriyor mu acaba boş ol diyen erkek? :) :) İmam nikahını isteyen yaptırır istemeyen yaptırmaz. Ayrıca dini nikahta doğan çocuğa erkek kendi soyadını veremez ortada resmi hiç bir şey yok ne bir evrak ne bir kağıt. Resmi nikah en önemlisidir her şey için.. Kadın - erkek eşittir hep.. Kadının 2 adım arkadan gelmesi ve hiç değerinin olmayışı ancak Arap ülkelerinde olur. Yani cehaletin göbeğinde, Kralın halkın sırtından para kazandığı ülkelerde..
İkiside önemli ama Allah katında evli olmak daha önemli önce dini sonra resmi benim için
Hatta nişandan sonra direk imam nikahı yapılmalı beraber gezmek dolaşmak günah olmasın diye
Aynenssss sen şu bazen salih bey bazen adnan oktar olan kişimisin hahahhaha
Hahahahaha
Öncelikle dini nikah olmalı sonra resmi nikah kıyılır.
@madigudi_ elhamdülillah müslümanım ve islamiyet müslümanlık araplara has bir özellik değil. Sen hangi dine inanıyorsan öyle yaşa ben sana karışmıyorum haddini bil. Ingiltere kraliyet ailesi dini nikah kıyıyor ve dünyada izleniyor. Onlarada arabistana git diyorsun. Ufkunu genişlet...
Tam tersi olur genelde once dini nikah kanunen yasak
@hbyphotographer95 resmi nikâhım önce oldu fakat kendimi evli olarak görmedim dini nikah olmadığı için ne zaman dini nikah kıyıldı düğünüm oldu evlenmiş olarak kendimi gördüm. Yani onceligim dini nikah derken resmi nikahi yok saymiyorum.
garip ihtiyar 😂😂😂😂
Eig için teşekkür. ederim.
Cevap
58Cevap
Resmi nikah önemli benim için gerisi Allahla benim aramda🤪
Bir doktor talip olmustu bana. Israrla "Bizde dini nikah kiyilip oyle tanisilir" diyordu.(samimi olmak) 😂 Sanirim beni ve ailemi zeka sorunlu sanmisti. Daha onceki 'nisanlisi' ile oyle yapmismis (!) Erkeklerin icinde boyle onur. suzlari da var iste. Dini nikahla oyun mu oynuyorsunuz? Kotu niyetlere kilif mi nikah? Kadinlarin icinde de inanan cok buna. Resmi nikah sayildigi devirde dini nikah yapilirdi ve simdi de gelenek seklinde yapiliyor. Resmi nikahta bosandiginizda da dinen de talak sayiliyor.
Resmî nikah olmadan dini nikahı kiymak olmaz. Cunku günümüz şartlarında bazı uyanıklar resmi nikahi bir kadına dini nikâhı da oteki kadına kıyıp olayi hallediyorlar kendileri. Ve bu cidden çok çirkin dini bu şekilde kullanmak cok yanlış. Bircok imam nikah kiymadan önce
Zaten nikah cüzdanı ve anne babayı soruyorlar. Bunun bilincindeler. Ama. bazilari bunun ayırdına daha varamamışlar. Bu yasal değildir.
Çok zaruri durum. olmadigi sürece resmi nikah olamadan dini nikah kiyilmamali.
Özellikle genç kızların bu hususa dikkat etmesi gerekir.
İnsanlar şunu bilmeliler
Resmi nikah kıyılırken aynı zamanda dini nikah da kıyılmış olur. Çünkü dini nikahın geçerli olması için iki erkek şahit (cinsiyet farkliligina göre sayı değişir) ve eşlerin sahitlerin duyabileceği yükseklikte birbirlerini sesli biçimde karılığa kocalığa kabul etmesi yeterlidir. Ve resmih nikah kıyılarken de tüm bu şartlar mevcuttur. Salondaki herkes şahit yerine geçer.
Sormak istediğiniz dini sorular için iletişim no : 30383383388
Djsjssjjs
Dini nikahın hiç bir hükmü yok devlet nazarında. Örneğin biriyle dini nikahlı bir ilişki yaşadınız çocuğunuz olsa dahi kimlik alamıyorsunuz vs vs. Dini nikah benim gözümde sadece bir adet bir gelenek artık. Önemli olan resmi nikahtir , her türlü hakka sahip olabilirsiniz.
Ülkemiz kanunlarına göre RESMİ nikah gereklidir. Resmi nikahın olduğu yerde imam ya da dini nikah adı altındaki olayın olmasına gerek olmadığı tüm din ali, mlerince kabul görmüştür
Şimdi eksiciler gelir dini nikah olmadan olmaz diye de uğraşamam olmadığını anlatmakla. Herkesin kıyabildiği bir nikah DİNİ olamaz, madem dini nikah ise..
Aldın mı aldım kızım sen kabul ettin mi ettim, mehir ne belirlediniz, 3 bilezik peşin mi evet hadi bitti...
Iyi okuyun canlar
http://www.fetva.net/yazili-fetvalar/peygamberimiz-zamaninda-imam-nikahi-yok-muydu.html
Resmî nikah ki zaten dini nikahın amacı en büyük amacından biri kadını ve haklarını korumak ama devletimizde dini nikah resmi nikah yerine geçmediği için haklarını koruyan ve daha önemlisi bana evlilik haklarımı veren resmi nikah tir o yüzden öncelik resmi nikah
Resmi nikah yapıldıysa zaten dini nikaha gerek yok. Nikah yapmanın özelliği zaten ilan etme anlamını taşıyor. Yani resmi nikah yaptığınız zaman herkese ilan etmiş oluyorsunuz. Ve bu nedenle resmi nikah tabiki önemli.
Bravo en aklı başında yorum 👍👍
@MontanaMax teşekkür ederim :)
Rica ederim 😊
Zaten öncelik resmide imam nikahı kıyılmıyor resmî nikah olmadan
Tabi ki "resmi"
İmam nikahı farklı amaçla yapanlar var, Evliler bile, 2. İçin bunu yapıyor😮🙄
Resmi nikâh daha önemli.
İkiside önemli ilk imam nikahı ardından resmi nikah kıymak bana mantıklı geliyor.
İslam dininde devletin koyduğu resmi nikah aynı zamanda dini. nikah yerine de geçtiği için tercih ortadan kalkar ve resmi nikah islam. dini için geçerlidir... ama dini nikah dinde geçerli olup resmiyette karsiliksizdir o zaman resmi nikah yeterlidir.
Resmi nikah. İmam nikahinin artik bir hukmu yok cunku kurallari agirdir 3 kere 10 gunden fazla kus kalan kari kocanin nikahi duser aldatan eslerin nikahi duser Turk medeni kanunda Resmi nikah vardir. İmam nikahi artik bir gelenek haline gelmistir.
İlk resmi sonra dini nikah 👍 çünkü imam nikahını bahane edip adını kirleten bir kitle var onun için kızlar resmi nikah olmadan imam nikahı sakın kıymayın
Resmi nikah önemli. İtirazım var dizisinde imamın kızına dediği gibi" resmi nikah olmadan imam nikahının bir hükmü yoktur. İmam nikahı ahlaksızlığın kılıfı olmamalı" . İran'da geneleve imam atayip girene çıkana imam nikahı kiyiyorlardi. Önemli olan resmi nikah.
Diyanet bile resmi nikahlanan çifte dini nikahın gerekmediğini ilan ederken, milletin imam nikahıyla 'birlikte yaşamayı/olmayı' meşrulaştırma çabası taktire şayan :)
Resmi nikah, bazı arkadaşlar var imam nikahı kıymayı biliyorum diye cinsellik isteyen ergenleri gençleri evlendiriyor imam nikahı basit, bazen sadece birlikte olabilmek için yapıyorlar resmi nikah zor onu kıysınlar gizli saklı evlilik olmaz
İmam nikahına önemli en önemlisi hatta Resmi nikah günümüzde yasal işlemler yapılabilsin diye var resmi nikah kıydın imam nikahı kıymadın eşinle beraber zina yapmış oluyorsun
Resmi nikah tabiki, imam nikahin baglayicili ne var ki? 3 bos ola bitiyor.
Ki resmi nikah yapmak yeterlidir.
İmam nikayi yapmista sayiliyorsun
Dini ya da resmi dye bir nikah çeşidi yok. Nikah nikahtır. Şahitler olup bir akide bağlanır. Bunu da günümüzde belediye yapar. Bu nikah kıyıldıktn sonra ekstra dini nikah diye bişey sözkonusu değil.
Resmi nikah önemli. Dini nikah yerinede geçiyor. İlla aldın mı aldım dicem mevlüt okutacam derse karşımdaki sonra yapsın.
O imam nikahı değil dini nikahtır. Alah katında evli olmazsam devlet nezdinde evli olsam ne çıkar. Önce dini nikah.
Hiç bir şey önemli değil benim bunlarla da uğraşamam ya
Iste benim hatunum 😂🤣
resmi nikah tabi ki. zaten imam resmi nikah aile cuzdanini gormeden nikah kiyamaz, bu bir suc.
Resmî nikah. Dini nikahın bir önemi yok benim için.
Neden
Yasal olarak bir koruyuculuğu yok. Çocuk için bir yaptırımı yok. İkisini karşılaştırmak aslında gereksiz
Ama helal oluyorsun
@İsimsizpilot Ne helal olması İslam'da dini bir fonksiyonu yok nikahın. Herhangi bir insan kalkıp şahitler huzurunda kocalığa kabul edip etmediğini soruyor ve olay tasdik ediliyor.
İmam nikahı denmesinin sebebi köylerde imamların nikahları kıyıp sonra beratları belli bir süre içinde beylere iletmesi, yani devletin memurluğunu yapması.
Yoksa resmi nikahın İslam'a uymadığı falan yok.
Şimdi dini nikaha rağmen partnerini aldatan bir sürü kişi var hatta bu sorunun altına imam nikahı önemlidir diyenlerden bile var ben sana söyleyeyim. O konsept bir insanda nikah olmadan da olmalı. Benim düşüncem tabii.
Ikiside cok onemli ama bence ilk resmi sonra imam kiyilmali önceden imam kiyanlara karsiyim

Onu bunu boşverin , akraba evliliğine dikkat edin 😃😃😃
İmam nikahı o kadınla birlikte olabilmek için çok önemlidir resmi nikah ise o kadın hakları ve erkeğin hakları için çok önemlidir. O yüzden kesinlikle resmi nikah olmalı dini nikah da olmalı.
Yavf nikahın dinisi yok! Nikah topluma karşı evliliğin ilanıdır.
her ikisi de... önce resmi nikah sonrasında da dini nikah...
Önce dini nikâh yapılmalı. Sonrada resmi nikah yapılıp evlilik gerçekleştirilmeli.
Her ikisi de gerekli. İamam nikakından hemen sonra resmi nikahıda kıymak yerindedir.
İkiside önemli ama tabiki dini nikah saha elzem ve olmazsa olmaz yani
Resmi nikah olmalı. Çünkü karaktersiz kişileri bağlayan tek zincir.
Ben muta nikahı taraftarıyım baktık iyi gidiyor resmi nikah kıyarım o zaman
İmam nikahı diye bir şey yok..
Nikah medenidir..
Otorite onayli olmalı ki kimse mağdur olmasın
Yorumları okudum çok cahil bizim toplum...
Hala dinlerini geleneklerden biliyorlar
Kimse işin özünü bilmiyor..
Yeni cumhuriyet laik duzunde kurulunca ve maalesef ilk 30 yıl da dine düşman olunca...
Insanlar ister istenez farklı çözümlere gitmişler.
Cuma için Zühtü ahir kılma , izinname ( resmi evlilik ) yanına İmam da çağırıp nikah kiydirma vs vs
Nikah dini değil medinidir yani toplum ve otorite onaylı olmalidir..
Esas olan ilandır..
Kimse mağdur olmasın diye de sahitlidir..
Kanunlar ile de haklar belirlenir..
İmam sandıkları eskiden devletin yetkili kadısı idi
Medeni hukuk ile ser i hukuku da o uygulardi..
Yani hiç bir zaman İmam nikahı diye bir şey olmadı
O zaten devlet gorevlisi ve kadı yani hakim idi...
Açık ve net ifade edeyim
İmam çağırıp
Iki de şahit bulup
Soz dd bir de mehir brlirleyip
Kendi aranda kıyılan nikah batıldır
..
Zina ediyorsunuz
..
Önce dininizi öğrenin
Sonra bana yorum yazın
Kaba Sofya ham yobazlar varsa 👍👍👍👍
İkiside önemli ama sadece dini nikahla kalmamalı mutlaka resmî nikahta yapılmalı
Nikahsız baya fıngirdedik 🤣 evlenecek olsam imam nikahı hemen kıyardım. )
İkiside önemli. Sadece imam nikahı kıyarsın adam birden boşar başını alıp gider. Sadece resmi nikah kıysan haram. İkiside bir arada olmak zorunda
İkisi de önemli. Terazinin iki kefesi hangisini yok sayabilirsin
Her ikiside önemli.
Resmi nikah daha önemli. Zaten herkes duyacağı için dini nikaha gerek kalmaz diye biliyorum müslümanlar için.
İkisi birden 😂
resmî nikah çünkü o olduğunda imam nikahı da olmuş sayılıyor
ikiside olmazsa olmaz..
ama resmi nikah daha önemli..
Resmi nikahta dini nikahta bir bütün ikisi de önemli ve gerekli
İmamın kayığına binmedim daha oh be dedim her şey yolunda :)
seyirci olarak katılıyorum
Tabiki resmi nikah. Hatta eşim dinsiz ise imam nikahı olmasa da olur.
Staj süresince imam nikahı, kadroya geçince resmi nikah...
İkiside ayrılmaz bir bütün..😊
Hee..😊
Resmi nikah çok daha önemli benim için.. 💫
Hangi devirde yasiyoruz tabi ki de onemli resmi nikah
İmam Nikahı olmalı önce. Ahirette resmi nikahın varmıydı diye sormayacaklar
Herkesin dini kendine. Ancak bütün dünyada sadece resmi nikahın geçerliliği vardır
Resmi nikah tabii ki.
İkisi de önemli aynı zamanda yapılması şart
Remi olmadan imam kıymıyor ki 😁
Aynen. Kıyılmaması da lazım. Çünkü çok suistimal ediliyor
@Sakaryalim çok fazla hemde. Yine de gizli saklı yapanlar mevcut
İmamın kendi vebaline kalmış bişey.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?