Samimi ve dürüst bir şekilde yorum yapmak gerekirse Elhamdülillah müslümanım, Elbette dört dörtlük bir Müslüman değilim günahlarım vardır, yani nefsime uyarak yaşadığım zamanlar çok olmuştur. Bazı zamanlar da namaz kılarım bazen de Allah'a karşı günahkar oluyor olsam da herşeye rağmen imanın şartları içinde 6 şarta inanıyorum ve müslüman olarak böyle bir şeyi kabul etmem mümkün değil. Yani ne kadar açık olsa da namaz kılmasa da bir insan Allah'a inanıyor ise Müslüman demektir ve bende müslüman olan bir kadın ile evlilik yapmak isterim. Çünkü dinen müslüman olmayan bir kişi müslüman olan birisiyle dinî nikah kıyamaz. Hatta evlenmeyi kabul eden bir müslüman dinden imandan çıkar. Bunun yanında bir kadın Müslüman olmayan bir erkekle kesinlikle evlilik yapılmaz buna Hristiyan da dahildir ama bir Müslüman erkek Hristiyan bir kadınla evlilik yapabilir tavsiye edilmese bile Çünkü bir erkek Hristiyan olur kadın Müslüman olursa erkek söz geçirme konusunda güçlü ve kuvvetli olduğu için kadını dininden döndürebilir endişesiyle dinen de böyle bir şey mümkün değil. Bunun yanında kültür ve inanç açısından insanlar çeşitli problemler yaşamaktadırlar. Zaten dinen uygun olmayan ve günah olan bir şey uygun dahi olsa düşünün evlendiniz siz müslümansınız evlendiğiniz kişi hiçbir dine inanmıyor siz namaz kılıyorsunuz oruç tutmak istiyorsunuz belki size dalga geçecek şekilde yorumlar yapıyor belki sizin inancımıza saygı duymuyor, zaten genel olarak dini reddeden kişiler bazı zaman öyle yorumlar yaparlar ki kavga edecek boyuta gelmek durumunda kalırsınız. Bundan dolayı benim için evleneceğin kişinin Müslüman olması tesettürlü olması beş vakit namaz kılması haram helal bilmesi çok önemlidir. Ama yine diyorum bir insan ne kadar günahkar olursa olsun Allah'ı kur'an-ı Kerim'i ve Peygamber Efendimiz inkar etmediği müddetçe müslümandır Müslüman olduğu için o insanla dini nikah kıyılır ve evlilik yapılır onun dışında günahla iman birbirinden ayrıdır bir insan günah işlese de dinden çıkmaz ama dinden çıkmış biriyle ya da inanmayan biriyle kesinlikle evlilik yapmam.
#SelamGençlik 🦄🍀🍏⭐🔥💛🌻☀️🐝🍒💋🥥❤️❤️👀 İnsanlara ve hayatlarını yaşama biçimlerine müdahale etmeyince kendimi daha da hafiflemiş, görünmez kanatlarımla uçuşuyor gibi hissediyorum. Sonra da düşünüyorum ve bana trajikomik geliyor, insanlar neden birbirlerini gerek fikren/zihnen, gerek fiiller/tercihler olarak bu denli boğmak istiyorlar, acaba çok mu korkaklar yoksa fazladan da fazla benciller mi veya akılları mı yetmiyor hür hissetmeye başkalarını baskı altında tutmanın sağlamayacağını... Herkes neye inanmak isterse inanır, Göktengri, Tanrı, ya da Allah. Zaten inançların ve tercihlerin, davranışların asıl karşılığı dünya sınırlarında değil, ahiretteki büyük hesaplaşmada/Mahkeme-i Kübra'da görülüyor. Mizan denilen terazide herkes kendisini tartıyor... Yaradan bile o vakte kadar ne yaparsanız yapın serbestsiniz diyor!! Gerçekten gerek kendi günahlarımla gerek çevremdeki insanların günahlarıyla kendimi müthiş bir analitik ziyafette hissediyorum adeta!! Birileri günah işleyince diğerleri topluca paniklemek yerine o "günahkârın" ruhsal ve mental haline odaklansalar ortaya muhteşem bir dinsel zeka çıkabilir.. Evet temel tercihlere bakarsak ben kendi adıma evleneceğim erkeğin Müslüman olmasını kesinlikle mühimsiyorum, çünkü her ne kadar günahlarım olsa da ben de kendimi müslüman olarak tanımlıyorum.. Fakat gerek eşim olsun gerekse arkadaşlarım ve hatta tüm kainatı öfke ve müdahale etmeksizin, samimiyetle tüm canlıların rüzgara ait bir rüzgar gibi esip hürriyetleriyle yaşamaları ihtimali tasavvuru bile beni her anlamda çok heyecanlandırıyor ve rahatlatıyor.. Günahlarımızı da mental anlamda bizleri geliştirici buluyorum. Günahları nedeniyle insanların kendilerini ve diğer insanları aşağılamalarını ve kontrol altına almaya çalışmalarını asıl cehennem olarak görüyorum... Yaradan'ın bilgeliği ile hayata bakabilmek dilerim daima, net... #SunIsUp#Amazing#TubaSueda 🦄🍀🍏⭐🔥💛🌻☀️🐝🍒💋🥥❤️❤️👀
Bir kaç yıl içinde çok kıymetli bir Nöroloji Profesörü aynı zamanda da ilahiyat fakültesi terk 70 Li yaşlarda kıymetli bir insanın tasvirinden Kuran-i Kerim’i türkçe olarak okumaya başladım. Kendi menfi değerlerine ve niyeti ölçülemeyen yorumlardan bin kat sonsuz kat kıymetli bence elimdeki Kuran-i Kerim. Vicdanınıza kadar işleyen o korkuyu dinle ilgili korkuları , ulan gerçeğimizi yemişler yaaaa günah bu millete diye diye okuyorum. Gazi Özdemir ‘i you tube’ da videoları var. Aklı almayan çamur atmasın rica ederim olasılıklara açık olun. Aklı olan da takipçisi olsun konunun. Yani demem o Kİ kitabı bitirince karar veririm buna da tam anlamıyla ama takılmam yaa. Neden biliyor musunuz. Hatalı bir seçim olabilir ama şayet benim dinim konusunda o bana baskı yapmıyorsa gel doğrusu budur diye ben niye ona yapayım. İçten içe her koyunun kendi bacağından asılacağına eşim de olsa onun benim cennetime gitmeyeceğine benim de onun cennetine gitmeyeceğime inanıyorum. Bana saçma geliyor. Ne yapsak kendi cennetimize ya da cehennemimize gitmeyecek miyiz? Eeeeeeeee
Merhaba, Evet, dinsiz ya da kendi dinimden olmayan biriyle evlenmeyi bırak, sevgili dahi olamam. Bana ters şeyler çünkü anlaşamam. Sevmek bile bu tarz konularda geri planda kalıyor. Mezhebi, ırkı, nereli olduğu konusuna takılmam. Sevgili olurum, evlenirim. Ama gidipte başka dinden birisiyle de yapamam. Her şey sevgi olmuyor maalesef. Sevginin bile aşamayacaği bazı konular var.
Önemli, normal şartlarda zıtlıklara çok takışmam çünkü iki insan birbirini seviyorsa bir şekilde uyum yakalanıyor. Sen kendini ona göre törpülüyorsun, o biraz sana göre şekilleniyor ve gereken uyum sağlanıyor fakat din ve genel düşünce yapısı, ne yapılırsa yapılsın ileride sorun çıkaracak mevzular. En basitinden çocuk olduktan sonra kime göre yön verilecek? Belli bir yaşa kadar anne ve babasını örnek alır çocuk, yavaş yavaş aklı erdiğinde kendi düşüncelerine sahip oluyor fakat o raddeye kadar ebeveynler şekillendiriyor. Al sana en büyük çatışma örneği mesela...
Şimdi önemli değil demek çok isterdim hatta profilimde bile yazıyor bu din değil ırk yaş bunlar benim için asla önemli değil ama şöyleki benim ateist biriyle deneyimim oldu yani belli bir süre yaklaşık iki ay filan olmuyor yani ben Müslümanım ben Allah’ın varlığına inanıyorum karşı taraf inanmıyor yürümüyor yani anlatabiliyor muyum ateist insan özellikle hayata karşı bir soğuk oluyor bir tane dini desteklemesi her zaman daha iyi olur yani Müslüman olmak zorunda değil tabii ki dinde zorlama yok ama ateist olmaması daha iyi olmuyor çünkü denedim.
Dini değil önemli olan. O dini ilişkimize, aramıza, düşüncelerimize, hayata bakışımıza, yaşamımıza karıştırmasın kafi! Dininin gerektirdiği ibadet ve yaşama şeklini icra etmeyen ve uygulamayan kitleler, dinsiz veya dinden soğumuş insanlara öğretici olmaya çalışıyor ya işte o çok acınılası!
Önemli değil ama ben inancsizdim şu andaki eşim sayesinde İslami seviyorum ama siyasilerin dayattigi İslami değil. Görünen hinduizm gibi bu yanlış fakire şükür edin diyorlar sadece hiç elinden tutan yok
Önemli. Dinin yarısını tamamlamış oluyosun evlenince ama dinsiz biriyle veya musluman olmayan biriyle evlenmek dogru degil. Köle ile evlenin ama müslüman olmayanla evlenmeyin hadisi bosuna yok
Bu devirde önemli değil bence eskiden olsa önemli değil derdim ama dışarda doğru dürüst kimse kalmadı önemli olan ahlaklı merhametli aklı başında biri olması